-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Renato1993
tag
válasz
jansky1 #30670 üzenetére
Ha az nem jó amit írtam, dumald meg a szomszeddal akinel van, hogy beszállsz a felébe, és ossza meg veled a netet egy utp kábelen vagy wifin.
Másik bonyolult opció:
A környéken beszélsz valakivel akinel még nincs, de oda bekotnek, bekotetteted.
Miután bekotottek, fogod az ONT amit adnak, hazaviszed szépen.
Az előbb is említett szomszeddal beszélsz akinel már van, hogy az optikai kábelje végére had rakjal egy kettes optikai splittert, az egyik ág menne vissza az ő ONT-jébe, a másik ág meg át hozzád, a hazavitt ONT-odba, és akkor van telefonod, neted és TV-d isPersze valszeg mindkét fenti opció ütközik az ászf-el.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
jansky1 #29196 üzenetére
Ne telefonálgass, azzal sokra nem mész, amúgy az 50/50 elég karcsú még top net esetén is olyan 95/50-et kellene mérned még ha egy kábelen jön a net és a telefon be a lakásba, szóval valamit nagyon nem állítottak be jól.
Ha meg azt mondják, hogy át vagy állítva 200/50-re az meg megint csak problémás mert annak a csomagnak a minimuma is több mint ami neked megy ott 80/40 a minimum, vagyis jóval a normál alatt vagy.Szóval nem telefonálgatni kell, hanem személyesen az ügyfélszolgálaton kell panaszt tenni írásban.
-
b.lajos
tag
válasz
jansky1 #28053 üzenetére
Én karácsony óta kétszer is zakatoltam, jött a szokásos robot válasz, majd meguntam várni és csomagot váltottam, a héten meg hirtelen megjelentek, hogy most már húznák a kábelt, mert nem akarnak routert adni. Ma be is fejeződött a cécó, maradt a telefon, holnaptól aktiválódik a 200-as net és ZTE-et sem kaptam
-
-
TeeJay
félisten
válasz
jansky1 #27572 üzenetére
hétvégi csoda
nyugi nálam is előjön úgy 1hónapja...
a helyzet az hogy a lépcsőházban még nálad sem cseréltek gigabites switch-re és a 100-as switch-ek meg nem bírják a nagyobb csomagokat. ugye van egy ONT aminek van 4gigabites portja
meg nálunk van 3darab ezer éves 100-as switch... na most ha mindegyik switch-be csak egy darab 100-as linket tolnak az ONT-ról akkor biza hamar dugulás lehet.
amíg nem cserélik át gigabitesre addig sajnos ilyen lesz, reméljük mihamarabb megtörténik a dolog -
-
lajos0001
tag
válasz
jansky1 #26705 üzenetére
Tény: nálam sem történt meg korábban a topnet 80/25-ről 100/25-re emelése (500-ast rendeltem, erre tettek át egyből). Ennek ellenére, stabilan 82-87/24-27-et mértem végig az áttétel előtt, gyakorlatilag naptól/napszaktól függetlenül (a router: tp 1043 v. 1). Routerhiba ez esetben szerintem igen kevéssé valószínű (legalábbis, nem tudok ilyen tapasztalatról még).
Azaz: 99%, hogy egyszerűen Téged sem tettek át 100/25-re még.A 100/50-re váltás tűnik az időben leggyorsabb módszernek a váltásra, kivéve ha alapból gyorsabbat szeretnél (OK, ez lehet területfüggő is).
-
Flashget
félisten
válasz
jansky1 #26705 üzenetére
ez 100/25, de most ennyi a letöltésed vasárnap délután. Ilyeneket mértem én is vagy kaptál egy rossz ip-t ha bontod a kapcsolatot és figyeled miket oszt. lehet reggel mérsz akkor 94-95-öt kapsz és az rendben is van.
mivel nem állították át 100-ról még a világ legjobb routere sem tud többet kihozni ekkora netből.erre a TL routerre pedig rakd fel a legutolsó fw-t ha nem az van rajta! [link]
-
kabelmania27
félisten
válasz
jansky1 #26707 üzenetére
Igen, lehetséges megoldási módok:
Első:.Lemondod a telefont utána kikerül az elosztó és nem kell zte router
Második: Amikor átállítják 200-asra akkor húznak be plusz kábelt a netnek vagy kapsz zte routert.
Harmadik lehetőség az előző hsz-ban leírt 100/50-re váltás ez esetben minden marad a régi. -
poli27
veterán
-
winben
aktív tag
-
GP-Sz
senior tag
válasz
jansky1 #15257 üzenetére
Szívesen összefoglalom: Nálunk (Bp. Csillaghegy) optikai hálózata van a diginek. Végighúzták az üvegszálat az elmű oszlopain és abból egy passzív elemmel optikát ágaztatnak le minden előfizetőnek és mindenki kap egy ont-t, amiből kijön a net, a tv meg a telefon. Na ez az a cucc, ami nincs nekik,így nem tudnak bekötni. Illetve most kapták ezt a nyolcat erre a területre. Az előbb beugrottam az irodájukba, gondoltam beszélek velük én is, így már tudom, hogy nekem és a szomszédnak külön ont lesz külön üveggel és a kábelezést se tudják egyszerre csinálni, hiába lenne úgy egyszerűbb és olcsóbb, mert nincs plusz üvegszál, azt is a központtól kapják.
-
Flashget
félisten
válasz
jansky1 #15227 üzenetére
FF
Chrome
a hiba az ff böngésződben keresendő..nincs túl sok kiegészítő, bővítmény telepítve ami eszi a sávszélt? mert valami mintha töltene a netre a ping is magas. Ctrl+Alt+Del után, mit mutat hány % proci használata ff használatakor?
Mert én FF-t használok és a kapott két eredmény mondhatni megegyezik. -
Flashget
félisten
válasz
jansky1 #15207 üzenetére
Szerződésen nem szerepel semmilyen felhasználónév/jelszó?
Először próbáld hívni vagy facebookon rákérdezni a diginél ilyenkor mi a teendőd. lehet postán küldik már nem tudom.Azért sem tudom miként zajlanak mostanában az ilyen üzletkötős dolgok, mert én csak elhajtom a tré embereit, mikor jönnek a "jobbnál jobb" ajánlataikkal azzal, hogy ha 3 szolgáltatásra 7000 Ft-ért, kötelező hűség nélkül, 40/20-as nettel jobb árat tud mondani akkor folytathatja.
-
Flashget
félisten
válasz
jansky1 #15204 üzenetére
azok nélkül meg elég nehéz lenne beállítani a netet.
(asszonyra ilyen műszaki dolgokat nem szabad bízni...tudom saját tapasztalat de a mosógép kezelését igen)hívd őket vagy menj be ezekért a dolgokért nem hiszem, hogy mélbe elküldik.
nekem anno a megrendeléskor az üfsz-en mikor a megrendelést átvették és kitöltötték a szerződést akkor megadták a szükséges felhasználónév/jelszó párost.
-
Flashget
félisten
válasz
jansky1 #15202 üzenetére
ezen oldal leírása alapján (router nélkül)állísd be a netet a kapott felhasználónév/jelszóval. ha nem működik akkor hívd őket. Mivel az üfsz-os vagy erre fog hivatkozni és te már végig zongoráztad és nincs neted.
nem mondtak semmit mikor lesz neted mikor behúzták? -
Flashget
félisten
válasz
jansky1 #15200 üzenetére
Nem rossz topic csak a kérdés felvetése volt rossz helyen, mert az a kábeltv-é
Ha nincs jel akkor nem nyitották még meg a csapot...mikor húzták be?
És amit ott is írtam ehhez a Topnet-hez ajánlott egy TL 3600-as router beszerzése főleg ha több eszközt akarsz majd csatlakoztatni. Amit linkeltél kevés hozzá az a kisebb csomagok sebességeihez való hardvert kapott csak.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest