-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz
Varszegig #47873 üzenetére
Főleg a sok kis fájl írásával / olvasásával gyorsít az ssd, mert a hdd pont ott gyenge - nem a gyorsabb írás a fő előny, hanem a keresési idők kiesése. Amikor a HDD folyamatosan kis részletekben ír / olvas, egyfolytában ugrál a fej a kiosztott helyeknek megfelelően, és ez időigényes - ez az SSD-nél teljesen kiesik, főleg nagyobb kapacitású SSD esetében, amiben több memóriachip van, amik párhuzamosan tudnak írni (ehhez át kell engedni neki a vezérlést - AHCI-re állítani biosban a lemezkezelést, ami mérhető gyorsulást hoz).
A 8 évvel meg arra céloztam, hogy úgyis hosszabb lesz az élettartama az SSD-nek, mint amennyivel reálisan számolni érdemes az elavulás miatt.
-
worxland
addikt
válasz
Varszegig #47870 üzenetére
A komoly torrentezés valóban nem, de a normál használat nem árt neki különösebben. µtorrent és eMule együttes használata több, mint egy év alatt nem okozott problémát a jelenlegi SSD-nek a letöltő gépemben, előtte egy másik gépben egy másik SSD szintén egy évig volt használva ugyanígy, annak se lett baja. Túl van misztifikálva a fájlcsere káros hatása.
-
Flashget
félisten
válasz
Varszegig #47734 üzenetére
Tévedsz, mert ezt "digitális jólétnek" hívják márciustól
Márciustól jön a digitális rezsicsökkentés -
bounty123
őstag
válasz
Varszegig #47563 üzenetére
Köszi,valószínű ez lesz. Az ő routerük mögött direktben nem érzem elég biztonságban a hálózatom, pl. full nyitott a nagyvilágra a router webes felülete, wtf. Vagy hagyom a dual natot, és az érzékenyebb dolgokat teszem csak a belső router mögé, hogy azért szükség esetén a gyors hw nat lehetőség is meglegyen, hmm.
-
viktorhu
veterán
válasz
Varszegig #46482 üzenetére
EU alapon éppen kötelező lenne, szó sincs arról, hogy ők tiltanák. Mi vagyunk kb. az egyetlen eu tagország, ahol nem kötelező nemzeti roamingra beengedni a kisebb szolgáltatót. Még a kilencvenes évek végén szabályozták ezt, ha jól emlékszem, hogy a jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltató köteles a hálózatát átengedni hatóságilag elfogadott önköltségi áron. Magyarországon ezt csak a vezetékes telefonra vezették be.
-
dchard
veterán
válasz
Varszegig #46476 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy bizonyos árért engedték, nem akármennyiért. Ugye senki nem gondolja, hogy a DIGI majd kitalálja a negyed annyiba kerülő csomagját, és azt jól eladja másnak az infrastruktúráján?
Mobil fronton a digi egyetlen kiútja az, ha további frekihez jut. Jelenleg van 15MHz duplex sáv 2100-on, ezt minimum meg kéne venni, hogy csak a sűrűn lakott részeken tudjon értelmes szolgáltatást nyújtani. Közép távon (lásd: román DIGI), pedig egyértelműen kénytelen lesz alacsony frekit is venni, csakhogy abból nincs eladó. Legkorábban évek múlva digitális hozadék sáv (DD2) az amiből talán sikerrel pályázhat majd, kompatibilis telók meg még később lesznek.
Szóval aki azt képzeli, hogy a DIGI 1-2 éven belül reális mobilos alternatíva lehet, súlyosan téved...
Dchard
-
-
adika4444
addikt
válasz
Varszegig #45827 üzenetére
Listaára 10000 Huf, de ebből általában van kedvezmény. Lefelé 200 Mbps garantált, felfelé 300 a kínált...
De a 120/10 profilokat is babrálták valamiért, tehát 120 helyett 114 Mbps van meg. Na most ha a 120-ra nem tudtak +6 Mbps-t rádobni talán a fon miatt, akkor érdekes lesz néhány helyen ez az ezer.
Ja és optikán adják csak, ami meg finoman szólva se nagy terület.
Koaxuk például olyan dugult hogy a 120-at se bírja rengeteg helyen. -
-
nfsu17
veterán
válasz
Varszegig #45457 üzenetére
Biztos keverem, mert nem volt még digim.
Annyit tudok, családi házas rész (FTTH?), az oszlopon kint van egy szürke doboz.
Az üzletkötő azt mondta, hogy az ONT-ot (tv+net+teló) elhelyezik vagy a padláson, vagy ha ott nincs áram, akkor a laktérben. Egy vékony optikai kábel fog lemenni az ONT-hoz. Abból jön ki a net+tv+teló, nem?
Ennyit tudok eddig.
De szeretnék saját routert.Első körben csak netet akartam, arra meg azt mondta, hogy akkor nincs ONT, csak egy UTP kábel.
Elég lett volna az is, de rábeszéltek a teljes csomagra és még hűség is van. -
maxima
tag
válasz
Varszegig #45354 üzenetére
Hali!
Kőkorszak ide vagy oda, ha én azonosítom magam mint előfizető, akkor a
szolgáltatóm smtp szerverének kutya kötelessége lenne elküldeni a
levelemet bárhol is vagyok éppen a világon.
Helyette most vagy webmail-ra vagy valaki más smtp szerverére vagy
kényszerítve ha nem a Digi IP tartományából akarsz levelet küldeni. -
Tin
veterán
válasz
Varszegig #44618 üzenetére
ezt még vegyük hozzá: "a népszerű és a hd adások jók, tehát nem adatátviteli probléma van. egyszerűen ilyen gyatra a forrásanyag"
a 900-as netet azért írtam, hogy az optikain az átvitellel semmi gond, és mivel a hd adások jók, így magával a kábellel sem, hiszen az előbb esne szét.
egyszerűen azt látom, hogy vannak kevésbé népszerű csatornák, amik gyalázatos bitrate-el jönnek digitálisan. de mondom, nem csak itt, a telekomnál még ennél is szarabb volt annó, de az utóbbi évben sokat javítottak rajta (gondolom nagyobb bitrate-el adják). szóval ez nem a hálózat vagy a kábelezés hibája, egyszerűen ilyen a forrásanyag.
a többit tényleg inkább a másik topikban folytassuk, és amúgy nincs is jelentősége, mert én nem nézek tévét
-
sinick
senior tag
válasz
Varszegig #43845 üzenetére
DHCP (de lehetne akár fix IP is).
Viszont visszatérve a bridge módra... ha már nem tudja, akkor elég nekem az is, ha az ONT-ben DMZ-t állítok be a routerra, igaz?
Nos, az én ONT-mben nem látok DMZ, viszont a manual szerint tudja, ld. http://screenshots.portforward.com/routers/Huawei/HG8247H/DMZ_Configuration.htm
-
Drenadar
veterán
válasz
Varszegig #43763 üzenetére
tény hogy nála hűtésgondok lesznek (valszeg nem jó a hűtő + újra kellene pasztázni), de azért elég meredek amit írsz hogy 50 foknál nem lehet melegebb a cpu... küldj rá a cpu-dra egy prime95-öt, elég gyorsan felmegy az 70-80 fokra.
+1 sztem indokolatlan hogy 85 foknál lekapcsol a gép...
-
tupijani
tag
válasz
Varszegig #43611 üzenetére
Hm. Ha nem tudom leterhelni, illetve a hálózati műveletek nem tudják leterhelni, gondolom tök mindegy. Egyébként alapból nem lehet párhuzamot vonni az AMD és Intel procik közé, szerintem. Már csak az utasításkészletek, cache méretek és hasonlók miatt. Egy teszt sem tud értelmezhető eredményt hozni, ha nem használhatja mindkét eszközön azonos módon a hardvert, márpedig nem fogja tudni, mivel nem azonos architektúra. Milyen alapértékek alapján mér egy teszt: amit a programozó jónak lát. Alapesetben (jó esetben) a programozó nem elfogult, és a kódot megírja párhuzamosan mindkét készletre, és még ekkor sem biztos, hogy jó (valós) képet mutat.
Ezt a procit inkább tekintik egy i3, mint i7 teljesítményű CPU-nak, de én még (eddig) nem tudtam összehasonlítani, csak egy 2 magos i3 laptoppal, és az bukott ehhez képest. i5 2500k amivel talán hasonló sebességben, ha már méni kell.
Ezt találtam. -
tupijani
tag
válasz
Varszegig #43606 üzenetére
Egyet értek veled, de amint látod nekem sem egy 20 éves gépem van, teljesítménye teljesen megfelel, mégsem megy.
Nem sírok, csak ezek alapján itt ez PV.
Ők írják:
Az 1000/200 Mbit/s sebességű csomaggal – mely Magyarország leggyorsabb lakossági internetes csomagja, fantasztikusan alacsony áron – garantált a gigantikus száguldás! Egy DVD film (átlag 4,4 Gbyte) akár 36 másodperc, egy Blu-ray film pedig akár 3 perc alatt tölthető le ilyen sebesség mellett. A DIGINet 1000-rel akár a család összes tagja egyszerre száguldhat a neten zavartalanul. Egyidőben tölthetnek le, csetelhetnek, böngészhetnek, filmet nézhetnek és játszhatnak a neten lassulás és akadozás nélkül. -
-
kormoczi
csendes tag
válasz
Varszegig #42864 üzenetére
Azt elsőre is felfogtam, hogy az F668 nem képes rá, viszont Gézengúz mindenféle megjegyzés nélkül linkelt egy oldalt, amivel semmit nem segített. A válaszomban azért emeltem ki az F668-at, mert arra is azt írja a Digi hogy működik, közben nem (tehát a digi honlapjának nem igazán lehet hinni). A többi HGW-ről továbbra sem tudok semmit; azt már korábban leírtam hogy a bridge mód megfelelő router hiányában nekem nem játszik. Arról nem tudtam, hogy ZTE/Huawei körzetek vannak, viszont még mindig ott van további 2 ZTE típus, a ZXHN 218N és 298N. Ezekről meg tudja erősíteni valaki, hogy router módban IPv6-képesek vagy nem képesek?
-
SoulReaver
veterán
válasz
Varszegig #42487 üzenetére
V3
Kérdeztem a bridge módot, de az ügyfélszolgálatos gyerek nem tudta, hogy szabad-e engedélyeznie... Kérdeztem, hogy nincs-e valaki aki tudja-e és csak értetlenkedett..
És ő mondta, hogy a TP-linkes routeren lőjem be a pppoe-t.
Seed továbbra sem tökéletes, de utorrent szerint is nyitva van neki az upnp port.
-
sziku69
őstag
válasz
Varszegig #42331 üzenetére
Bocs, nem néztem hogy ez csak digi lannal foglalkozó topik.
Nem akarok extra csatornákat, csak valamilyen digi tv csomagot. Tehát akkor rá lehet kötni a koax rendszerre. Oda ahova a UPC is rákötötte. Jól értem?
Internetet is a digitől kérnénk. Az is UPC-től jön jelenleg. Ez az elátkozott UPC 29-es körzet. -
xy2003
tag
válasz
Varszegig #42302 üzenetére
TL-WN725N
elvileg 150mbitet tud,meg egy ugyan ilyen adotságú (papiron) Ralink 7601.
meg a noti most hirtelen nem tudom,a noti 20-nál többet nem tudott,a másik kettö volt már,hogy 40közelébe ment,de akkor nem volt két méter a gép és a ont között.csak az a zavaro benne,hogy t-comos modemnek a jelére általában azt írja,hogy rossz az hozza a sjátját,itt meg kiváló a jel.
-
cd930
senior tag
válasz
Varszegig #41908 üzenetére
Tesztelni fogom az ONT és egy másik gép közvetlen összekötésével. Cat 5.e kábelezésem van, ez elég volna az 1000-es nethez is.
Az alaplap: Gigabyte GA-F2A88X-D3H
A zölden világító LAN csati már igazolja a gigabites sebességet? Ha igen, akkor az alaplap bios-ában is érdemes volna turkálnom, nincs-e véletlenül valami beállítás.. -
cd930
senior tag
válasz
Varszegig #41899 üzenetére
Szia!
Köszönöm Neked az egyetlen választ!
A gépembe a fali aljzatból közvetlenül bedugott kábel esetén zölden világít, így elvileg oda megérkezik a gigabit, nem?
Érdekes, hogy ha routeren (TP Link 1043ND v2) keresztül megy be az adatkábel, akkor narancssárgán világít..
Bármelyik variációban csatlakoztatom és bármely színben pompázik az alaplap hátulja, 94/95 a sebesség. -
taip
senior tag
válasz
Varszegig #41578 üzenetére
Sajnos hasonló történet, amikor egy mobilszolgáltatónál hűséggel veszel kedvezményesen telefont.
Konkrét példa: a készülék kártyafüggetlenül, minden kötöttség nélkül kerül 110e Ft-ba. Ennek a készüléknek a listaára a mobilszolgáltatónál 130e Ft, ami ráadásul még függő is. A hűségszerződésen ez az ár szerepel, mint kedvezmény nélküli ár, tehát ezt fogják követelni, ha úgy adódik.
Szóval bármennyire is pofátlanság, sajnos nem egyedi az eset. -
PeterPH
senior tag
válasz
Varszegig #41567 üzenetére
Akinek mostanság jár le a hűsége, az nem 20, hanem még 30% kedvezményt kapott.
De nem is ezen van a hangsúly, sokkal inkább azon, hogy az utolsó hónapokban nem éri meg a hűségszerződéseket felmondani, hanem inkább fizetni a szerződés lejártáig. Én is így tettem az utolsó 2-3 hónapra. -
taip
senior tag
válasz
Varszegig #41416 üzenetére
Társasházi övezet, Diginet 100 Pro-t szeretnék rendelni, vezetékes telefon nem kell, de jó lenne a nem helyhez kötött típusú, amihez adnak 21-es számot és lehet akár mobilról is IP-telefonálni.
Az összefoglalóból nekem az jött le, hogy mikor hoznak modemet, az nem, hogy mi van akkor, ha nem kell modem.Amúgy a NAS-hoz most a gyártó (Zyxel) által biztosított névszolgáltatást használom, szóval nem IP alapján hivatkozok rá, csak mivel eddig még nem változott meg az IP, nem tudom, hogy lekövetné-e a változást, mint egy klasszikus dyndns szolgáltatás.
-
cd930
senior tag
válasz
Varszegig #41283 üzenetére
Amikor jópár évvel ezelőtt routereket nézegettem, volt egy nagy tudású Asus router, amire azt mondták, hogy bitang jó, de nagyon nehéz konfigurálni.
Ha már kezelhetőbb a felülete, mint régen, akkor nem szerencsés párhuzamot vonni pusztán a márka miatt.
Ez esetben elnézést az Asus hívektől. -
válasz
Varszegig #40917 üzenetére
Köszi a választ. Írtam nekik 2 e-mailt, Facebook üzenetet, Twitteren is és az üzenő falon is 3-at. Nem mozdulnak rá, pedig most már 24 óra is eltelt a hibás működésből, náluk van valami hitelesítési probléma, ami nem enged be néhányunkat a PP fiókunkba. Mobil app oké, böngésző felület nem oké.
-
Lathronos
őstag
válasz
Varszegig #40746 üzenetére
Köszönöm a tippeket.
A sebesség 2 laptopon(SSD-vel szerelt) és egy PC-n(SATAII HDD) lett mérve asszonypajtás által és mindig ugyanez a végeredmény. Ha hazaértem ma délután én magam is újra lefuttatok pár mérést, hátha azóta javult a helyzet. Ha nem, akkor élek a hibajelentés és felülvizsgálat jogával. Saját online tárhelyekről töltök le/fel(Google Drive, MEGA, MediaFire), na meg linuxtrackerre(P2P torrent) szoktam pár saját összeállítású linux remastert feltölteni valamint letölteni onnan ISO-kat.
(#40745) Mr Bond 007
Mivel minden laptop és a PC is dualbootos így természetesen Windows 7-en és Ubuntu-n is történt mérés.
(#40744) wwenigma
Ubuntu-n nincs se tűzfal, se vírusírtó bekapcsolva.
-
törölt tag
válasz
Varszegig #40635 üzenetére
Szállj magadba, mielőtt további baromságokat írsz, csak mert fel se fogod, h miről van szó...
V mutasd meg, h hol van leírva, h ez a huwi csak 40et tud (v sem), ha olyan korrekt a tájékoztatás szted...
Lathronos: Ez itt optikai, nem is olyan régi a bevezetés a környéken, nemtom pontosan, de csak páréves. De hamarosan indulok, és mérek madzagon is, arra leszek már nagyon kíváncsi.
-
Lathronos
őstag
válasz
Varszegig #40602 üzenetére
Gondolom a jó Wi-Fi routeres eszköz valami 20.000 Ft-os vételártól induló Gigabites csoda. 10.000 Ft értékhatárig tudnál esetleg javasolni 100/50-es nethez(UTP) amiben Wi-Fi is van? Most még a Telekom csodamasinája(Cisco EPC3925 hulladék) van szolgálatban(18. napja várja otthon a család a 15 napra ígért bekötést - Budapest 16. kerület), amit gondolom cserélni fognak hasonló hulladékra.
-
ystuc
aktív tag
válasz
Varszegig #40454 üzenetére
Hát, úgy gondolom, hogy ennek a routernek nem ennyi a maximuma, de köszönöm az építő jellegű hozzászólást. Gondoltam hátha van valami beállítás, amit vagy én állítottam el, vagy nem tudom... Gondolom az is normális, hogy a feltöltésem kb 3-szor olyan gyors, mint a letöltés...
-
-
wwenigma
Jómunkásember
-
-
adika4444
addikt
válasz
Varszegig #39581 üzenetére
A szerződésszám megvan, a személyes adataimat meg talán fel tudom idézni
köszi mindenesetre, akkor a szerződés kéznél lesz.
De közben meg belegondoltam, hogy van-e értelme átrakatni, hisz így a DIGI féle ONT tárcsáz be, vagy is ha vmi gáz van akkor csak leviszem a laptopot, rákötöm, és már mérhetem is... Ja és nem mellesleg így a DIGI féle ketyere végzi a PPPoE-es erőigényes melót, az 1043-asom meg csak dynamic IP-vel dolgozik.
Szóval nem nagyon tudok dönteni. A dns cím nem oszt/szoroz, NO-IP Duc van a gépen amin szeró fut.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest