-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
Attila 1 #35022 üzenetére
Köszi!
(#35023) Flashget: Ez így szerintem eléggé tág, azért egy mobil I5, pláne ha régebbi, például ez:
Intel® Core™ i5-540M Processor
(3M Cache, 2.53 GHz)
nem tudom, hogy elég lenne-e, ezért kérdeztem. No meg jobb biztosra menni -
-
DonMaster
addikt
válasz
Attila 1 #33910 üzenetére
azért a flame elég nagy a tv-ben is az orszáűg legyorsabb internetét épitik
, bár ha 5e ft/ho ért adnak 2,5gbits/1,25gbits-os sebeséget akkor igaz is lesz . de h a marad a 80-as entjével az alap kis 1-2mbits es feltöltéssel és hozzá ad haonta 10-12e forintrol szolo cseket akkor baromi nagy kamu a tv-s reklámjuk
-
Gejza1981
tag
válasz
Attila 1 #33882 üzenetére
azért ez a t-rutyi _mindenhova_ elviszi az optikát erősen barokkos túlzás...
40 településen épít optikát (s 4 budapesti kerületben)az árai és a jelenlegi optikai szolgáltatása sincs köszönőviszonyban sem a digi áraival és paramétereivel
így összehasonlítani és digigyilkosnak hívni is túlzó...
ha valaki még nem látta volna:
http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/csomagok_akciok/halozatfejlesztes -
poli27
veterán
válasz
Attila 1 #33882 üzenetére
Jha mennyiért és milyen szánalmas sebességgel, arról meg ne is beszéljünk, hogy mindezt uniós pénzen.... Senki nem kérdezte meg hogy melyik szolgáltatónak adják a lóvét, csak eldöntötték ennyi... Valszek mivel német cég ezért oda menjen a pénz az unióból ennyi... de milyen jó is ez nekünk szánalom...
-
-
válasz
Attila 1 #33733 üzenetére
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a sárga az FTTH területet jelöli. Az összes élénksárga cím, amire eddig rákerestem GMaps-en, családi ház volt.
A másik az, hogy ismerősömnél gigabites Digi net van, ennek ellenére az ő házszáma is fehér. És egyébként nekem is engedné megrendelni a weboldal az 1000-es csomagot is. Szóval továbbra se értem.
Bár az lehet, hogy a társasháznak pont azon a részén cseréltek switch-et, ahol lakik. -
-
válasz
Attila 1 #32580 üzenetére
Köszi, szerintem nem fognak kekeckedni, többen dicsérték a X. ker ÜSZ- t. remélem hozzájuk csatlakozom majd én is!
Az is lehet, hogy várok 3 hónapot és lefelé módosítok, eddig is bőven elég volt a 100/50, ennek érzem leginkább haszontalannak az emelését 100/100- ra.
Igaz én nem is akarok feltöltő bajnok lenni, mint itt a fórumtársunk.
-
LSL1337
őstag
válasz
Attila 1 #32210 üzenetére
még a digi 100 pro - A van a digi.hu-n, ha belépek.
ebből június után, amikor a digisek kifáradnak bekötni, akkor szerinted betehetik a rendszerben a digi 500 - A-t?
, akkor felváltok, aztán díjtalanul leváltok, vagy mi?
bár most a két csomag közt a 300ft, már tényleg nulla eltérés, ennyit a speedtest kép is megérjah és 2 év kezdő hűségem még tart, okos csomagban.
-
gyáliSanyi
őstag
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Attila 1 #31357 üzenetére
5perce ment el a tegnapi szerelő srác, ma is jönnie kellett ki mert nem ment a telefonos switch
meg az ONT-t kicserélte a visszafelé ág köhögött... wifi antennás fehér Huawei ONT került ki ide, mondta hogy teszteljem jó lesz-e egész nap a feltöltés.
na úgyhogy hirtelen csak ennyi hiba volt és most már zsír új ONT meg TL gigás switch után csak megszűnik minden bajamit írtál hülyeség, világosan elmondta tegnap nekem a szerelő hogy a Havannán ő így hívta van több fejállomás és a lépcsőházak kapásból oda futnak be GPON-on, ez a fejállomás meg 10gigán van a gerinc felé már. tehát biztos hogy nem egy 7lakásos kap egy OLT-t hanem vagy 6-8 ilyen tömb
-
poli27
veterán
válasz
Attila 1 #31357 üzenetére
Most jó nagy marhaságot mondtál a több 10000 gigabittel..... Nincs olyan hogy társasházi olt jelzem.... A Fejállomásról élnek a társasházak is, nincs külön olt nekik... max kártya esetleg ha nagy a lépcsőház ,az olt betáplálása meg nem több 10000 gigabit tehát sántit az állításod, max a kártyákat ha nézed teljes felhozatalban tényleg sokat tud kezelni, de a másik vége nem az olt nek...
-
ada19
senior tag
válasz
Attila 1 #31283 üzenetére
A másik gondolom a telefon miatt kellene de az nekem nincs, és jelenleg nincs is tervben.
Akkor felmerül a kérdés hogy származik-e bármi előnye abból valakinek hogy közvetlen az ONT-re van kötve? Egyáltalán mindenhol olyan ONT van ahol több végpont van? (1x lakásos társasházról beszélünk).
-
TeeJay
félisten
válasz
Attila 1 #31259 üzenetére
gondolom úgy este és hétvégén sem lassul be.
nagyon sok idő volt mire jeleztek hogy rendelhető nagy csomag? május 17.-én adtam le a jelzést, elvileg 15nap alatt válaszolnak e-mail-ben hogy mi a helyzet a hálózattal de mivel én is láttam hogy 2port szabad nálunk is a ONT-n remélem mehet a váltás és engem is arra tesznek át
elvileg a héten jönnek a szerelők is portot vizsgálni, lehet már akkor valahova máshova csatlakoztatnak -
TeeJay
félisten
válasz
Attila 1 #30231 üzenetére
valószínű...
ha tesztelnének akkor mindenkit átnyomnak 2-3napra főleg hétvégén amikor van forgalom
és kész a teszt, egyből kiderül mit bír a hálózat. mellesleg nagyon nem hiszem hogy kell tesztelniük hiszen láthatják melyik területen mi a forgalmi grafikon mint BIX-en
és tudják hogy hol bővítsenek egy esetleges emelés után.
szerintem szépen sorban megkapják az 50-es előfizetők a 100-as sebességet csak nem egy időben hanem naponként egyre többen és amint van egy router restart máris gyorsabban neteznek.
ha lement jöhet a többi csak ugye ahhoz kell majd több hónap mire ismét switch-et cserélnek.megint az lehet a kérdés hogy megéri-e addig visszaváltani a legkisebb csomagra vagy várni akár egy évet is drágább áron mire jön a gigás switch
román DIGI-nél is 4csomag van és 100 a legkisebb csak ott a feltöltés is 100megabit mindegyikben
-
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
Attila 1 #28723 üzenetére
ha tényleg régi az ONT attól még ugyanúgy GPON-on lóg viszont 1 darab gigabites portja lesz a 100-as switch felé szóval tökmindegy
ha újabb az ONT ott szintén GPON van 2,5/1,25gigabit ugye a kraft de már 4 darab gigabites portra osztja
amivel azért elég jól lehet alkotni 2-3 switch felé is főleg ha azok gigásakszerintem nálatok tele van a 100-as switch aztán ha cserélik semmi gond nem lesz
pumukli4573
nálunk tuti így van a lépcsőházban, sima mezei FTTH-s ONT van bent és arról oszlik a net
nem hiszem hogy ezt SFP-s gigabites switch-re fogják cserélni mert az túl drága lenne, 3 darab 8portos gigabites soho switch sokkal olcsóbb előtte meg már ott van az ONT aminek csak van 4gigabites portja21lakás így lefedhető fillérekből max annyi hogy mindhárom switch csak 1/1gigabitet kap az ONT felől de szerintem az is évekig elég lesz még ha a 100-as switchek még most is bírják a mostani csomagokkal.
később meg szelektálni is tudják a kábeleket ha egyik switchre 2/2gigabitet tolnak és arra raknak 6combosabb előfizetőta DIGI hálózata olcsó azért tudnak ilyen jó áron működni
-
TeeJay
félisten
válasz
Attila 1 #28717 üzenetére
ennyi előfizető lenne nálad az ONT-ra kötve? mindenki torrent huszár lenne?
azért 1/1gigabitettel elég komoly előfizetői bázist ki lehet szolgálni ha sosem egyszerre használják
nézd meg legjobb példa nálunk ahol 3darab 100-as switch van és nem gigás az uplink portjuk hanem ugyanúgy 100 és vígan elvisz 6-7 lakást rákötve
én tolom 24/7-ben és mostanság nem vettem észre lassulást feltöltésben -
pumukli4573
tag
válasz
Attila 1 #28677 üzenetére
higgyétek már el hogy SFP Switch használnak oda nem kell ont ...
OLT-ból megy az SFP Switch be ... ONT csak 2G tudja ami kicsinek kicsi a keresztmetszet ...ez lehet :
OLT+ SFP modul + SFP Switch4 Combo 100/1000Mbps SFP Slots
4X 10G SFP+ Slots (2 fixed and 2 optional 10G SFP+ Slots)
TPLINK T3700G28TQ
TPlink TL-SG5428
TPlink TL-SG2452100.000FT 1 Switch + modul
-
TeeJay
félisten
válasz
Attila 1 #28669 üzenetére
amin 4darab gigabites port van az még jó ideig elég lesz hidd el
2-2 gigás linket rányomnak 2 gigás switch-re ott akkor mindkét switchnek lesz 2-2gigabit uplinkje ami persze egyidőben nem lehet majd kijáratni mert a GPON is véges
de amíg nem lesz switchenként 2-3-4 gigás előfizető akik torrenteznek éjjel nappal addig nem lesz gond
bár szerintem a letöltés kevésbé fog befulladni mivel 900+ megabitekkel amúgy sem lehet folyamatosan tölteni, a feltöltésre adott 100megabitből meg bőven kijönnek még.
ja és ugye bő fél éve behozott csomagok esetén is látszik hogy halom helyen senki se fizetett még elő nagyobb csomagokra max az ex 80-as előfizetők lettek 200-ra átrakva, de kétlem hogy olyan sok 500 és 1000-es előfizető lenne amit ne bírna el egy ONT
sok helyen pl switch csere sem volt szükséges mert 1 árva előfizető akart nagy csomagot azt meg fogták és rátolták közvetlenül az ONT egyik gigás portjára és kész
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Macska topik
- BestBuy topik
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest