- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
FNZ
őstag
válasz csabesz0501 #89899 üzenetére
amíg be nem telefonálsz.
nekem is ez volt és azt mondták igazam van ás beállították, hogy ne csak 100/100 legyen -
-
nrg_52
addikt
válasz tothjozsi96 #89892 üzenetére
Szerintem olvasd el megegyszer amit irt es fedezd fel benne az ironiat. Egyebkent igaza van, a gigabites interfesz onmagaban nem garancia, cseszheted, ha nincs alatta vas.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
CirrMee
addikt
válasz tothjozsi96 #89892 üzenetére
Ott írtad, hogy gigabites csatoló, azt' megy az. Azzal már előtted is tisztába voltam, hogy ez így azért kevés.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
turulbird
tag
válasz Dragon3000 #89894 üzenetére
Nem csak nálam; már szóltam, ugyanaz a válasz, szerintük jó... Kapuvárt azt nem ma mértem. Most 604/298 9 ms.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz turulbird #89893 üzenetére
Digi felé jelezd a hibádat, ide hiába írod, mivel segíteni úgy sem tudunk, egyszer meg kellene nézni egy normális géppel is a netet. Ha szakadozik a net, akkor meg kellene keresni, hogy hol van a gond, ha az ont a fos, akkor diginek jelezni kell, ha nem tudod mi a gond, akkor is marad a diginek jelezni kell......
Az általad írt szerverre böngészővel 870/298-at mértem 10-es pinggel.[ Szerkesztve ]
-
turulbird
tag
válasz Dragon3000 #89889 üzenetére
Természetesen semmi nem megy a háttérben méréskor. CPU terhelést, 60-70%-ot még nem nevezném izzadásnak...
Biztos, hogy ha olyanja van akkor megtáltosodik a gépem...
Az ingadozásokban igazad van, csak nem nálam:
Hosted by Kapulan Kereskedelmi es Tavkozlesi Kft (Kapuvar): 69.121 ms
Download: 0.00 Mbit/s
Upload: 0.21 Mbit/sAz elmúlt napokban rendszeresen ez van, csak többszöri újraindítás után lesz net... FiberHome, a drága talán?
Öreg AMD, nem vén AMD!
-
FNZ
őstag
válasz Dragon3000 #89888 üzenetére
igen, gigás port és csak sata2 van az alaplapon, 8 GB RAM és egy amd phenom ii x2 550 (4 magosított vagyis x4 B50) proci gigabyte alaplaoban. a proci már nem erőgép mert "csak" 2181 passmark-ot tud
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
-
Dragon3000
veterán
válasz Hoffer #89878 üzenetére
Ha megkeresnek az átkötéssel, akkor mindenképp váltás kell, nem tudod megtartani, mert ha nem egyezel bele és mindenki mást átkötnek, akkor lelövik az fttb-t, így nem lesz szolgáltatásod. De nyugodtan megvárhatod, amíg ez miatt keresnek.
#89884 FNZ
Többet érne, ha leírnád, hogy milyen géped van, mert a 12 éves eléggé tág fogalom, lehet olyan, ami gyenge a gigabites nethez, de lehet olyan is, ami bőven elég neki. Az meg, hogy az ssd csak 270-300MB/s-kel megy azért van, mert csak sata2 van az alaplapon, ettől függetlenül lehet benne erős 2 vagy 4 magos cpu, ami bőven elég a gigabithez. -
turulbird
tag
2007-es, itt lenézett gép, eddig legjobb sebesség; ma 13-kor:
Server: Antenna Hungária Zrt. - Budapest (id = 12374)
ISP: Digi TV
Latency: 4.74 ms (0.12 ms jitter)
Download: 822.35 Mbps (data used: 1.5 GB)
Upload: 323.83 Mbps (data used: 396.2 MB)
Packet Loss: 0.0%Sajnos a Digi sebessége igen változó (enyhén szólva is)...
Most 274/191 Siralmas... Röhej...
A hiba nem az Ön készülékében van!
Öreg hardver, nem vén hardver!
FiberHome az igazi illat![ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz tothjozsi96 #89882 üzenetére
Ha Gigabit-es hálózati kártya van benne, már pedig a jelek szerint igen, akkor nem a számítógéppel lesz a probléma.
Huhh, akkor én is megnyugodtam. A HTPC vasam 450-500 -as tempónál soha nem nem ment feljebb, pedig gigabites zsuga lapul benne. Akkor innentől nem is figyelem, hogy közben a CPU 100% -os terheléssel küszködik...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
TeeJay
félisten
válasz Hoffer #89878 üzenetére
Igen 300-tól nem jön rajta több
pinnacle:
Szerintem már a panelben használt vékony kevlár szálassal is simán lehetne lógni nem szakadna el 100kg alatt
Amit meg telekomos haver mutatott a légkábeles bekötésnél azzan 10x annyi kevlár szál volt és azzal tényleg kocsit be lehet húzni
Szívós egy anyag az biztos[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
FNZ
őstag
válasz tothjozsi96 #89882 üzenetére
szerintem meg igen, mivel lassan 12 éves gép és az ssd-t sem tudja kihajtani 500-ra a vezérlőm csak kb. 270 - 300 MB/s-re és a proci sem mai darab
-
pinnacle
nagyúr
válasz MadMancs #89874 üzenetére
Köszi! Akkor mindenki ezt használja épületen belül. Ma beszéltem egy optikai kábelekkel dolgozó emberrel, azt mondta nyugodtan vitessem el a TV-ig, semmi gond nem lesz a 10-12 sarok ellenére, csak tényleg ne legyen 2cm-nél kisebb karika. Akkor feleslegesen tettem aljzatot a bejárathoz. Állította, hogy a családi házaknál használt fekete kábel tényleg olyan erős, hogy autót el lehet húzni vele, ő fákat tépett ki vele. Kérdeztem, hogy a fenébe lehet ez, azt mondta kevlár erősítés van benne.
[ Szerkesztve ]
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Jelenleg FTTB 500 internetem van, amin jön is a teljes sávszélesség, most elérhető lett az FTTH 1000, azonban azt hallom, hogy 300-as sebességnél nem nagyon jön rajta több.
Igaz lehet ez? Érdemes lenne megtartanom a jelenlegit?
-
TeeJay
félisten
Optikai szálnál 8m és 80m között is alig van különbség. Ezeknél km-ben szokták nézni
"A II. ablakot 1300 nm-nél találjuk. Itt az átlagos csillapítás 0,36 dB/km. Látszik, hogy ez már egy nagyságrenddel jobb, mint az I. ablakban, ezáltal az erősítés nélkül áthidalható kábelszakasz hossza 10 km-ről 70-80 km-re nőtt."
"A III. a minimális csillapítású ablak, 1550 nm környezetében 0,22 dB/km. Ez már jelzi számunkra, hogy csillapítás szempontjából ez a legmegfelelőbb hullámhossz. Nagytávolságú távközlési összeköttetésekre ma leginkább ezt a hullámhossz-tartományt használjuk. A baj csak az, hogy itt már a diszperzió értéke nagyon megnövekszik."
"A vonalszakasz végein lévő csatlakozók is kb. 0,5 dB csillapításúak."
Szóval itt 1dB kb. 3km-en jön össze
Én mikor megkaptam az ONT-t és át rakta a szerelő Bridge módra mondtam hogy meg lehet-e kérdezni milyen értékek vannak, beszólt bentre és valami -23dB körül voltam ami bőségesen tökéletesMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
FNZ
őstag
kicserélték a tegnapelött bekötött fiberhome routerem ZTE-re, mert szaggatott a telefonvonal és az ó teszt készülékükkel is rossz volt a vonal.
TV:
gyári hibás kábelt használtak.kimérték és azt mondták, hogy annyi a csillapítása 8 méteren, mintha 80m kábel lenne behúzva. máshol is jeleztek nekik már ilyen TV problémát és ott is a kábelcsere megoldotta.úgy látszik kaptak pár doboz gyári hibás kábelt.
levágták nekem ami kell és most minden csatornám tökéletesen jön minden TV-n.halmozott problémám volt
most várom még, hogy bridge-be állítsák az új eszközt.
nem volt hosszú életű nálam az előző router[ Szerkesztve ]
-
Bailey
senior tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy kollégám múlt hétvégén költözött új helyre. Megrendelte a netet, a visszaigazoláson az van, hogy 15 napon belül kell bekötni, de ma már 30 napot mondtak neki. És ugye home office van, video meetingek, a céges mobilnet sem elég ennyi ideig. Mit lehet tenni, hogy hamarabb bekössék, ahogy ígérték, 15 napon belül?
-
TeeJay
félisten
válasz 4Grider #89868 üzenetére
Kétlem. Legtöbben FTTB-t is G meg N wifis routerrel használták 8-10 éves laptopon így jó ha a 100 megabitet éppen kihajtották vele. Most hogy gigabit lett a WiFi meg a laptop marad szóval minimálisan lesz több adatforgalom. Ez abból is látszik hogy be merik vállalni FTTH-való panel telepen a 128-as osztást úgy hogy mindenkinek gigabit van. Mióta FTTH-n vagyok mindig hasított lefelé és felfelé is szóval nincs nagy forgalom
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #89857 üzenetére
Ugyanez nálam is. Éjféltől 1-ig kb karbantartás, ma szintén délelőtt újra csatlakozás.
Nem tudom mit fejkesztettek ennyireMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
dchard
veterán
válasz 4Grider #89860 üzenetére
Gondolom elírás az 1000 Gbps. De legalább is remélem.
Egy OLT 80Gbps-ig olcsón és gyorsan bővíthető, kizártnak tartom hogy ezek a sok területen felbukkanó problémák helyi jellegűek lennének. Inkább a core-ban, vagy egy fontosabb tranziton kell keresni a hibát.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
olloczky
senior tag
csak, hogy legyen nyoma: nálunk a cégnél sok digis panaszkodott ma a vpn ledobálásra home office-ban.
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
4Grider
nagyúr
válasz Hegyirabló #89856 üzenetére
Egy ilyen fttb-ftth átállást minden szolgáltató megérez, ezért jól elő kellett volna készíteni. Nem kezelhető az könnyen, ha egy lakótelep egyik nap csúcsidőben 1000 Gbps-ot igényel, egy hónappal később pedig a kétszeresét.
-
viktorhu
veterán
válasz Hegyirabló #89856 üzenetére
Én böngészés szintjén nem is vettem észre semmit, de a feleségem egész délelőtt küzdött a citrix-szel.
-
MODERÁTOR
Nálunk ma éjjel volt karbantartás, éjféltől kettőig kiírva, de ahogy néztem 1 óra után már visszajött a net, viszont délelőtt volt egy újabb reconnect. Azt nem tudom akkor mennyi kimaradás volt, egyáltalán volt-e, vagy csak sima újracsatlakozás, nem néztem még log-ot, csak az email-t láttam a wan up-ról.
-
Hegyirabló
veterán
válasz 4Grider #89855 üzenetére
Elég hamar megjavult itt is, csak az elmúlt negyed év - négy hónap alapján az ember már nem tudja, hogy mire számítson, nem csak sebesség csökkenés volt, megint nem voltak elérhetőek oldalak.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
4Grider
nagyúr
válasz Hegyirabló #89852 üzenetére
Szerintem országos volt, mert nálam is elszálltak. De már 700/300-as értékeket mérek.
-
Hegyirabló
veterán
-
adamgreen
senior tag
válasz Hegyirabló #89852 üzenetére
3 kerület szintén játékos indul a kabaré
-
the.odzsy
aktív tag
válasz 4Grider #89848 üzenetére
Való igaz. Nem voltam elég figyelmes olvasó. Viszont a router, ha nincs net, nem szabadna újraindulnia, és ha újra is indul, nem szabadna a dátumnak visszaugrani. Ez olyan mintha resetelne valami miatt. Akárhányszor indítok újra routeren az természetes, hogy azonnal nem elérhető, mivel fel kell állnia a rendszernek, lannal, wifivel együtt. Ez nálam is jó pár perc. De sohasem állítja vissza a dátumot, mondjuk ezt nem mindig figyelem. Újraindításnál nincs áramtalanítás, csak újra bootolás. Az újracsatlakozás meg az IP beragadás miatt nem sikerül azonnal.
[ Szerkesztve ]
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
theporcupine
tag
válasz 4Grider #89844 üzenetére
Napközben nem akarom nagyon állítgani, mert használják.
Röviden, a ZTE-vel /is lehet valami gond, szerintem, mert a router hiába indul újra, akár többször is, nem tud csatlakozni a netre, csak a ZTE újraindítása után. Néha még azt is többször kell, mire lesz net, bár ez ritka.Borisz76 #89842: A Digivel egy másik csatám is van, másik helyen üzemel egy Panasonic Smart Home rendszer, amire sokszor nem lehet távolról rácsatlakozni. Itthon és ott is kértük, hogy vegyenek ki NATból. De ez nem segített. Természetesen a Panasonicnak is elküldtük a hibát. Mind a két fél lepasszolt, amikor az alap válaszok nem hoztak javulást. Nekem se tudásom, se eszközöm nincs, hogy kiteszteljem ezeket a hibákat. Szerintem, nem is elvárható.
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
4Grider
nagyúr
válasz theporcupine #89841 üzenetére
Első körben azt kell ellenőrizned, hogy az ipv6 letiltása után a Digitől kapott-e a router ip címet (logikusan ipv4). Ha kapott, van net, utána jön az, hogy a klienseken miért nincs. Ha nem kapott, hívd fel a Digi-t, hogy nem kap a routered tőlük ipv4 címet, pedig szükséged lenne rá.
Ha kapott: Kliens tudja pingelni a router belső ip címét: Igen, akkor van-e névfeloldás: igen, van net. Nincs dns átállítása routeren és dhcp poolban valami másra (1.1.1.1, 9.9.9.9, 8.8.8.8, stb.). Nem tudja pingelni a routert: A router osztott neki ipv4 címet? Nem: DHCP a routeren rendesen beállítva, kliensen dinamikus ip cím kérés van? És így tovább, egy rendszergazda valahogy így működik... -
Borisz76
veterán
válasz theporcupine #89841 üzenetére
Nálam a 4. Digis eszköz vált be....
3X adtak FiberHome cuccot.
Szakadt,újra csatlakozott mind.
4. eszköz egy Huawei lett,azzal jó a hálózat.
2 hétig szenvedtem velük.Amikor a FiberHome berendezések voltak, akkor próbáltam 3 db saját routert is ( 2 db TP-Link és egy db EdgeRouter 4) .....FiberHome eszközt minden alkalommal Bridge-be rakattam.
Saját router intézte a csatlakozást de azok is szakadtak majd újra csatlakoztak.Minden helyre jött a 4. eszköz beszerelése után.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
theporcupine
tag
válasz 4Grider #89840 üzenetére
Én vagyok. bár programozó a szakmám, meg nagygépes operátor és szoftverüzemeltető voltam, a hálózat, meg a hardver csak annyira ismerős, amennyire szükséges egy gép, vagy nyomtató installálásához.
Mind azon töröm a fejem, hogy a digi eszközéből kaphatnék-e infót arról, hogy milyen a státusza, amikor a hiba történik. Az sokkal lassabban áll fel újraindításkor, mint a router a ledek alapján (2-3perc). De még mindig azt láttam, hogy minden rendben világít/villog, amikor odaérek. Mert a router újraindítása kevés, nem lesz internet, bár a belső hálózat megy, a ZTE-t is újra kell indítani, pedig a ledek azt mutatják, hogy minden ok.https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
4Grider
nagyúr
válasz theporcupine #89839 üzenetére
Nincs nálatok rendszergazda aki egy kicsit ért az ipv4-hez?
-
theporcupine
tag
válasz 4Grider #89835 üzenetére
Megpróbáltam. Routerben az IPv6-ot native-ról disabledre raktam, ha ez lenne a letiltás, de ettől teljesen megszűnt az internet kapcsolat miután a router kiírta, hogy complete. Mondjuk, csak F5, meg Ctrl-F5 és új oldal megnyitással próbálkoztam egy gépen, nem indítottam újra a böngészőt sem.
-
tothjozsi96
addikt
válasz pinnacle #89837 üzenetére
Köszönöm, így már érthető!
Illetve látom a képen nálad is van benne egy törés/hajlítás, nálam ennél nem lenne nagyobb a 90 fok a gégecsőben, szóval nem aggódom akkor. Csak így amit itt olvastam abból nagyon az jött le nekem hogy szinte hajlítani se szabad mert baja lesz, de akkor annyira mégse érzékeny téma ez. -
pinnacle
nagyúr
Köszi Dragon3000, CoF! Akkor a DIGI is olyat használ, mint a Telekom. UPC is fekete, merevebb kábel ad családi háznál. Mondta a szerelő, hogy ők bent pont azért rögzítik a falra, nehogy mozgassa az ügyfél és eltörje.
tothjozsi96 minimum10mm sugarú, 2cm átmérőjű karikát lehet hajlítani.
[ Szerkesztve ]
-
Catman
aktív tag
válasz Ferrari fan #89815 üzenetére
Kistarcsán is egy fos ma délelőtt, meg se tudom számolni, hányszor szakadt meg eddig...
-
4Grider
nagyúr
válasz theporcupine #89833 üzenetére
Az ipv6-ot próbáld meg letiltani a routeren, ha nem használjátok. Mint írtam, nálam egy helyen megoldás volt.
-
theporcupine
tag
válasz tothjozsi96 #89830 üzenetére
Írtam, ott van a korábbiban szerkesztéssel. A digi cuccához hozzá lehet férni valahogy ilyenkor, hogy abban van valami log, amit nézni lehetne?
-
theporcupine
tag
válasz 4Grider #89829 üzenetére
De három router azonos hibával? Egyedül az áramingadozás lehetne közös pont, de ezt nem igazán tudom tesztelni. Azt láthatnám, hogy mind a két eszközön a bootolást mutatják a ledek, de ilyen még nem volt, de én sem vagyok elég gyors, hogy fél perc alatt odaérjek, hogy lássam még, ahogy egymás után kapcsolódnak fel a ledek. Már azon gondolkodtam, hogy egy kamerát kellene oda rakni, csak nincs. A digi cuccának meg nem látom a logját, hogy az mit csinált.
-
b0rZ
aktív tag
Sziasztok,
Másnál is beragadt 100/100Mbit/s-re a sebesség? ONT restart megvolt. 1272 elérhetetlen. -
tothjozsi96
addikt
válasz theporcupine #89828 üzenetére
Milyen router?
Már kérdezték előttem de nem válaszoltál rá.Hány eszköz kapcsolódik rá?
-
4Grider
nagyúr
válasz theporcupine #89828 üzenetére
Ezek után én nem 0.01%-ot adnék a router hibájára...
Miért: Ha fos a pppoe kapcsolat, szaggat, nem lehet felépíteni, attól még egy jól működő routernek nem kellene újraindulgatnia/elérhetetlenné válnia.
Ja, és még valami: Találkoztam Asus-nál olyan jelenséggel, hogy ha az ipv6 engedélyezve volt rajta, akkor kifagyogatott (előbb csak a net állt meg rajta mint a szög, majd idővel magával rántotta a routert és újraindult). Megoldás ott az volt, hogy az ipv6-ot letiltottam (kb. fél éve nem szóltak, hogy gond lett volna vele).[ Szerkesztve ]
-
theporcupine
tag
válasz theporcupine #89821 üzenetére
Fontos, de nem írtam. Szóval a routeren nincs hibaüzenet a leállás előtt, de úgy látom a logból, hogy újraindul, mivel ilyenkor visszaáll az órája május 5-re. Egy elég hosszú részen a bootolás folyamata lehet a logban ezen a dátumon. Ezért van szünetmentesen most, hogy az áramingadozásból eredő esetleges hibát kizárjuk. Arra nem tudom, hogy van-e valami egyszerű műszer, vagy elérhető eszköz, amivel ezt lehetne tesztelni, meg mennyire érzékenyek ezek a routerek. Illetve, hogy újraindulás után magától nem igen jelentkezik rá a netre, újra ki kell kapcsolni és vissza. A cuccok két emelettel lentebb vannak, mint én, így nem tudok hirtelen ránézni, amikor szakadás van, hogy a ledek mit jeleznek. Mire leérek, már csak azt látom, hogy a routeren az internet kapcsolat led piros, fehér helyett.
-
4Grider
nagyúr
válasz tothjozsi96 #89826 üzenetére
Ha megnyitod a linkelt pdf-et, akkor megérted.
-
neophyte79
tag
Sziasztok. Kicsit meguntam az állandó magas pinget, és interferenciát. A bridge módot értem, itt lenne 3 kérdésem.
Ha valamiért nem akarom használni ezt a módot és egy másik routert, akkor az aktiválás után normálisan tudom használni a Fiberhome routert?
Lehet-e optikai bemenetes routert használni úgy, hogy nem kell baszakodni az ügyfélszolgálattal? Tehát rádugom és működik?
Ha bridge módban használom és másik routerrel, akkor a port nyitás működik?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz tothjozsi96 #89808 üzenetére
-
theporcupine
tag
válasz tothjozsi96 #89816 üzenetére
Az, hogy három router ugyanazt a hibát produkálja, nekem kizárja az eszköz hibáját, úgy 99.9%-ban. A netre a router jelentkezik fel, ha előtte csatlakozom, ott mit látok?
Ez van a logban szakadás előtt:
Feb 3 11:21:40 roamast: determine candidate node [xxx](rssi: -52dbm) for client [xxx](rssi: -76dbm) to roam
Feb 3 11:21:40 roamast: eth5: disconnect weak signal strength station [xxx]
Feb 3 11:21:40 roamast: eth5: remove client [xxx] from monitor list
Feb 3 11:21:40 wlceventd: wlceventd_proc_event(464): eth5: Deauth_ind xxx, status: 0, reason: Deauthenticated because sending station is leaving (or has left) IBSS or ESS (3)
Feb 3 11:21:41 wlceventd: wlceventd_proc_event(464): eth6: Deauth_ind xxx, status: 0, reason: Class 3 frame received from nonassociated station (7)most ASUS RT AX56U
Valami DLink volt előtte kettő ugyanolyan talán 842-es
A digi kínai cucca után van a router, az jelentkezik fel, mivel csak így lehetett DDNS. Utána vagy egy 16 portos switch, ami elosztja a szobákba a netet és azokon még ASUS Lyra access pointok. Kb. Ilyen a hálózat felépítése. Persze még ahol több eszköz van, vannak switchek. A internet 1000-es.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz theporcupine #89814 üzenetére
Konkrétan milyen routereket használtatok eddig?
-
tothjozsi96
addikt
válasz 4Grider #89817 üzenetére
Gondolom van egy szolgáltatói eszköz és az után van az ő saját routere. Én így értettem.
Ezért mondtam hogyha a szolgáltatói eszköz után betesz egy switch-et majd ezután a saját router-ét, akkor könnyebben kifog derülni a dolog hogy mi a rossz.
Mindenképp kábelen fog kiderülni hogy mi a rossz, viszont azt írja hogy több mindenki használja az internetet és abból amit ír én azt értem hogy nem tudja kábelen ezt kipróbálni mert tele a router összes portja. Nagyon hiányosan írt, találgatás így az egész.
De hogyha 5-10 ezer forintos routerre 20 eszköz van rácsatlakozva akkor nem is csodálom hogy eldobálja az internetet. Nálam van egy TL-WR841N, azt is ha jobban megterheled simán összesz@rja magát.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
válasz M_AND_Ms #89803 üzenetére
Jó reggelt. Helyesbítek: a szerelő olyan módon nem ajánlotta elvezetni az optikát ahogy korábban az utp kábel volt csatornában vezetve. Elnézést kérek.
Érdekes egy digis emberke volt egyébként, egy nappal mielőtt jöttek volna találkoztunk velük a lépcsőházban és kérdeztük kb. mennyi idő az egész folyamat, válasz: holnap havazni fog? nem tudja megmondani.
Aztán másnap jöttek, megkértem a régi bejövő utp kábel mind2 végére rakjon új csatlakozókat, nem tetszett neki az ötlet. Arról nem is beszélve, hogy amikor megkértem rakja bridsz módba az ONT-t, simán csak annyit mondott azt a központ megcsinálja.
Lehet tele van a tökük a sok szerelés miatt de szerintem még mindig jobb, hogy van munkahelyük
Na mindegy, túl vagyunk rajta. Most már jó lenne ha megszűnnének az internet kapcsolat kiakadások.
#89800mpo - működik a lan és a wifi is ezért fura, hogy a routeren csak a status led világít.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz tothjozsi96 #89816 üzenetére
Már úgy érted, hogy amíg a routere küzd a kapcsolat felépítésével, addig szimultán ő is próbálkozzon egy másik számítógépen?
-
tothjozsi96
addikt
válasz theporcupine #89814 üzenetére
A környéken ismersz olyant akivel azonos a szolgáltatód?
Ő nem panaszkodik?De amúgy egyszerűen kideríthető, veszel egy 5-8 portos switch-et, majd a switch-be kötöd be a router-t, nem a szolgáltató eszközébe. Hogyha kábelen lesz net, akkor a router-ed a rossz.
[ Szerkesztve ]
-
theporcupine
tag
Elég sűrűn elmegy a net nálunk évek óta. Van, hogy naponta többször, máskor meg pár nap, de sokszor nem is áll vissza, csak egy ki-be kapcsolás után. Digi válasza, hogy náluk minden jó, a mi routerünk a hibás. A baj az, hogy kétszer cseréltük a routert (más gyártmányra is) és még szünetmentesre is lett tettük. A több helyen ajánlott kísérletezés a közvetlen gép rákötéssel, szerintem nem vagyok beljebb ezek után. Főleg, hogy több ember és egy cég is használja a netet, szóval megölnének, ha napokra elvenném a netet. A router logja sokat nem árul el nekem. Annyi hibaüzenet van benne, hogy hibás felhasználó/jelszó. Van valakinek ötlete, hogy merre érdemes ezzel elindulni.
-
-
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Ma reggel 8:45 után lehalt az internet. Veresegyház, Ligetek.
Más is tapasztalt hasonlót? -
mcfly82
tag
válasz 4Grider #89807 üzenetére
Bármilyen szögben hajlítható, akár 180 fokban is - kellően nagy sugár esetén Tehát nem a szög a kérdés, hanem a sugár.
Korábban sokszor volt erről szó, érdemes itt a fórumban rákeresni.
Pl:
https://prohardver.hu/tema/digi_lan_pppoe/hsz_68202-68202.html
https://prohardver.hu/tema/digi_lan_pppoe/hsz_73074-73074.html -
mr.nagy
tag
Nálam a szerelő mutatta, hogy egy centis ívvel akár 90% fokban nyugodtan hajlítható. Nekem fehér kábel van. De pontos értéket nem tudok!
Ja és nekem kábelcsatornába elég sok kanyarodás van mire beér az ont-hoz.
[ Szerkesztve ]
HMNote10Pro
-
4Grider
nagyúr
Kb. 3 cm-es sugarú körre még rátekerhető. Természetesen nem javallt a rátekerés, mert a fény nem szeret az egyenestől eltérni (kicsit csökken a jelszint minden hajlással).
Szerk.: Természetesen lesz, aki 1 cm-ert fog mondani (eltörni ott sem fog negyedkör/90 fok esetén), de jobb a békesség.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz tothjozsi96 #89804 üzenetére
Az optika egy adott szögben hajlítható, de természetesen van az a szög, ahol törik.
-
Sultan
tag
Sziasztok!
Digi-s email 30MB-os tárhelyét lehet nagyobbra állíttatni?
Apple fan! :-)
-
tothjozsi96
addikt
Hogyha nálam egy 20-as gégecső van a falban, természetesen van benne egy 90 fok ahogy a szerelvénydobozba belefordul, ebben az esetben is problémás lehet az optikai kábel hajlítása? Nem igazán értem az előző példát sem, mondjuk abban a kábelcsatornában biztos hogy kevesebb a hely mint egy 20-as gégecsőben.
Nálunk még nincs DIGI optika, csak érdekelne a dolog.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz allein #89790 üzenetére
"nem szabad csatornába rakni az optikai kábelt."
Hülyeség!
Pont, hogy ajánlott! A kábelcsatorna védi, vezeti a kábelt. Megakadályozza, hogy elmozduljon, hogy bármi beleakadjon.
Miért küldenek szakbarbárokat szakmunkára??? Az ilyennek a józan eszük se akadályozza meg, hogy baromságokat mondjanak. Képzelem, ezek után milyen idiótizmusokat követett el a szereléskor. Te meg nem érted, miért csak a tizede a sebesség, miért szakadozik a net, miért kockásodik a tv.(egyedül a gázvezeték az, amit nem szabad a falban vezetni, hanem csak azon kívül...lehet, gázszerelő járt nálad?)
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
mpo
veterán
Mindkettőn Windows 10 Home x64 van.
Az ONT bridge-ben, a router AC65P.A PC-n speedtest (CLI) Antenna Hungaria : 930/320 Mbit/s
Intel i5-6400 CPU 2.70 GHz
Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz HyperX FURY BLACK
Samsung 950 PRO, M.2 NVMe SSD 256 GBA Sony Vaio-n (VPCCA4S1E) ma délelőtt fogok mérni kábelen, milyen sebesség az elfogadható?
Intel® Core™ i3-2350M processzor
Kingston 8GB DDR3 1333MHz
SSD Kingston 240GB 2,5" SATA3 A400Ha érted, akkor már elavult.
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- alza vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Nők, nőügyek (18+)
- Gurulunk, WAZE?!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Automata kávégépek
- Bestbuy játékok
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest