Hirdetés
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
A digis routeren hol lehet beállítani egy eszköznek fix ip-t? A htpc-nek akarok egyet, mondjuk 192.168.1.10-et. A lan/dhcp szervernél látszanak a routeren levő eszközök, de ott nem lehet nekik fixálni.
-
törölt tag
Nálam most kötötték be a 100-as helyett adott 1000-es netet. Majd csak holnaptól lesz 1000-es a sebességem, de a jelenlegi 100-as sebesség is stabilabb, mint az eddigi.
-
MrCsiT
addikt
válasz
üzenetére
Ha nem csinálsz semmit, nem lesz semmi.
No, ez ilyen jó kis Yoda mesteres tanács lett..

..de : ha lejár a hűséged, is elvileg maradsz a mostani ár/szolgáltatás szinten. Tehát, nem lesz drágább a fizetendőd, mint eddig. (ezt azért egy ügyfélszolgálatossal beszéld meg, hogy a TE esetedben is így van-e, de elvileg, így van.)
Ha nincs szükséged módosításra, akkor az első mondat szerint járj el.

-
Cloplex27
újonc
Sziasztok!
Huawei Hg8247h tipusu routerem van.
Upnp beallitasokat szeretnem engedelyezni de az user/digi felhasznalonev kombinacioval nem engedi.
Valakinek van valami otlete? -
Laccoss
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Nincs már ilyen, egyből tudsz kötni. Hosszabbítani lehet nem tudsz, csak újat kötni.
-
R3laX
addikt
válasz
Vendettahc
üzenetére
Aha
. Még az is lehet hogy a végén én is Telekomos leszek 
-
törölt tag
Áprilisban fog lejárni a hűségidő. Most 100as net van TV vel, telefonnal. Kell valamire figyelni az új szerződésnél? Vagy most, hogy érinti a változás az ilyen ügyfeleket?
-
zsolt501
nagyúr
Értesítjük kedves ügyfeleinket, hogy munkatársaink 2019.03.05-én 00:01 - 06:00 óra között a Budapest, XVII. kerületi hálózatunk karbantartási munkálatait végzik, ezért a kábeltévé, internet és telefon szolgáltatásban kiesések lehetnek.Köszönjük a türelmet és a megértést, az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk!
[link]
[link] -
Core2duo6600
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Publikus, nincs natolva
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
publikus ip-d van vagy alhálózati?
-
Core2duo6600
veterán
-
r3dsnake
nagyúr
Digi 1000 területen mennyi a csomag ára? Telefon, tévé, akció nélkül érdekel, a weboldalon mindenhol csillagozott árakat látok.

-
leviske
veterán
válasz
s1999xx
üzenetére
Krixkrax esetén kapásból azt kapom, hogy "Unable to resolve target system name sadasd.sadas.".
Én is és igazából sfdrakex is alátámasztott ebben, csak ez már egy ügyfélszolgálattal egyeztetett és elvileg megoldott állapot. Innentől elvileg egyenesen telefonon kéne hívnom őket, de nem érzem, hogy miben segítene többet egy telefonszolgálatos, mint egy konkrét tech-es szakember.
-
Vendettahc
tag
A fölső a Digi-é, az alsó a telekomé. Sok helyen (nálunk is a Mátyás Királyba) végre a T is belendült, náluk elvileg nemsokára lehet is átszerződni, a Digi meg szakadjon meg, hogy lassan 1 éve megy a huzavona.
A mi házunk előtt egyébként a telekom egy fekete dobozt szerelt a többi szürke helyett, mert innen ágaztatják el a lenti utcába és gondolom van benne egy vaddisznó jelerősítő is.
-
leviske
veterán
válasz
üzenetére
Köszi. Most megpróbáltam, tökéletesen ugyanazt az eredményt kapom, szóval felteszem akkor nem a DNS szerverig jutok el az első 2 lépésnél. Elég idegesítő, mert elvileg központilag csináltak valamit ami után működnie kéne. Miután a pool6-ig eljutok, gondolom nem is az ontnak van baja, hanem valamivel távolabb van a gond.

-
leviske
veterán
Sziasztok újra!
Jól sejtem, hogy itt kb a DIGI DNS szerveréig jutok el? Azaz, elméletben, ha cserélnék DNS szolgáltatót, megszűnne a ipv6 problémám?
-
R3laX
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Invitel topikban is ezt mondják: [link]
-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Beléptem a routerbe, ott a ipv4 statusnál ezt írja: 195.38.98.175
What is my ip ezt írja: 195.38.98.175Akkor ez azt jelenti, hogy nem vagyok nat-olva?
-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Felmész egy oldara, pl a what is my ip. Ok.
A mondat második felét nem értem. Menjek be a Huaweibe és ott mit csináljak? Az csatlakozik be, userként be tudok jelentkezni. -
Ez az ip cím a diginél mit jelent?
195.38.98.175Úgy értem, ez a sajátom, vagy ezzel még lehetnek más felhasználók is?
Ftth a hálózat. -
CirrMee
addikt
Felkerült a következő számla nálam, továbbra is 2580Ft az 500 -as FTTB.
-
iMaverick
addikt
válasz
Laccoss
üzenetére
Erre írtam pár hónapja, hogy valamilyen szinten muszáj megbízni a szolgáltatóban és/vagy gyártóban. (Hogy gondosan járnak el, törekednek a magasabb biztonságra, bla-bla...)
Amúgy meg le kell jelszavazni a gépeket is... A wifi-n keresztül is betörhetnek, ne könnyítse már meg az ember a dolgukat.
-
togvau
senior tag
Ez micsoda? A gigás optikámat, 500/100-ra lassították 1000/300-ról.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Laccoss
üzenetére
Pl. látják a lanon a gépeided.
Persze bármely gyártónál lehet ilyen, és nyilván van is, nem régen pl. a Junipernél pattant ki egy botrány.
De ha saját eszközt használsz, és ha azt jól állítod be, akkor már sokkal kisebb az esély erre.A legbiztonságosabb ha áramtalanítod az eszközt, igaz ebben az esetben internet elérésed sem lesz, de legalább nem jönnek be kivülről.
-
Laccoss
addikt
válasz
iMaverick
üzenetére
Vajon mit tudnak csinálni a routerben az admin loginnal? Mert ugye a teljes neted rajtuk keresztül megy át, tehát az, hogy hozzáférnek a routerhez a legkevesebb lenne.
Másfelől honnan tudod, hogy az asus, vagy más saját routerhez nem férnek hozzá a gyártók, vagy egyéb nem befoltozott biztonsági réseken mások?
-
TeeJay
félisten
héten elkaptam nálunk a gondnokot és mondta hogy múlt héten csomó román DIGI-s kérte hogy nyissa ki nekik a földszinti tárolót mert valamit kábeleztek
az épületen nincs mobiltorony akkor kizárásos alapon már az FTTH-t alakíthatják főleg ha sokan voltak
-
iMaverick
addikt
válasz
emelhu
üzenetére
Nagyon lassítja a router mód, érdemesebb a bridge?
Egyáltalán nem lassítja, hisz ez az egyik alapfunkciója a szolgáltatói ONT-nak.
Itt inkább az szokott felmerülni, hogy nem biztonságos (hisz a Digi-nél van az admin jog, ők belenyúlhatnak távolról), és "gyenge" a wifi-je (2 antennás, "N"-es szabványú). Ha ezekkel együtt tudsz élni, akkor nincs gond. A távelérés sem gond, a port forwarding-hoz neked is van jogosultságod.
-
betyarr
veterán
a store-os ookla speedtestben csak automatikus szerverválasztási lehetőség van.üres a lista ahol választani lehetne.miért van ez?
-
CirrMee
addikt
FTTH kérdés: most akkor működik a FE/GE port egyszerre is azokon az eszközökön, amiken csak ez a kettő található?
-
DonMaster
addikt
válasz
emelhu
üzenetére
Lehet a digi ont routerben es utana kotve sajat ha nem akarsz tav elerest vagyis abban portokkal szivni akkor hatranyod nincs vedelmi szempontbol a duplanat elony . ha kell taveleres pl kamera kepet nezni tavolrol vagy nas elerese akkor jobb bridgebe. De sajat router is hasznalhato bridge be es akkor igaz nem 4 hanem 3 lan port marad de nincs duplanat es van ac wifi bar asus ezt tudjak wanportbol tehat a 4port is marad lehet ezen vitazni igen de ha nem kell taveleres akkor toknyolc . en routermodban hasznalom rakotve egy wdr4300 majd utana meg 1 mi3g padavan es beallitva a taveleres is . szoval ez nem lehetettlen
-
emelhu
aktív tag
válasz
Watercolour
üzenetére
"Ha gyors wifit szeretnél:
- bridge módba kérni az eszközt és
- vásárolni egy saját megfelelő sebességű, 802.11ac szabványt támogató routert "Ha nem kapcsolja az ember bridge módba, hanem csak az ethernet portra tesz egy új routert az nem működik?
Nagyon lassítja a router mód, érdemesebb a bridge? -
Bennyboy
őstag
Egy ideje keveslem a sebességet (Gigás üvegszál) most futtattam speedtestet ilyen eredménnyel:

1-2 hónapja simán hozta a sebességet de mostanában kb az ötödére esett vissza. Mit lehet ilyenkor tenni?
Digis speedtest is ugyan ezt mérte
-
pinnacle
nagyúr
válasz
4Grider
üzenetére
Köszi! Családi házba húztak fekete kábelt, azt mondták, ez beltéri, puhább mint a kültéri, de nem olyan volt mint ez. Azt mondták nagyon erős, alig bírják elvágni, akár egy autót is elhúzhatok vele, de nagyon künnyen törik, ha meghajlítják. Ez a szomszéd házé, talán mi ennél is vékonyabbat kaptunk, lehet látni mekkora karikára hajtják. Lehet nekünk csak a vékonyabb szálat húzták, kimaradt ez a vastagabb.
-
g0dl
addikt
Eljött a március, de a 300Mbps feltöltés még nem ért ide az FTTB 500 csomaghoz.
( ne ettől azért nem megyek a Dunának ) -
adika4444
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ötletes, erre nem is gondoltam, hogy így pofon egyszerűen követhető ha bármi probléma lenne.
-
so_ha
senior tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Melyik utcában laksz a vízi városban? Én tegnap kérdeztem a helyi ügyfélszolgálatnál a Rákóczi utca optika bekötésről, de nem tudtak ütemtervet, pedig ez is (na meg west76 fórumtárs Gáz utcája is) ebben a városrészben van.
-
törölt tag
Sziasztok!
Mivel tudnám megállapítani a hálózat stabilitását?
(az HBO GO szolgáltatással küzdök, ezért kérdezem)KissA1026
-
-
jsk
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ilyet látok a router logban:
Feb 28 18:57:10 WAN Connection: Fail to connect with some issues.
Feb 28 18:57:28 WAN Connection: WAN was restored.Ma reggel:
Mar 1 05:43:43 WAN Connection: Fail to connect with some issues.
Mar 1 05:44:01 WAN Connection: WAN was restored.Más gyanús nincs.
-
pinnacle
nagyúr
Most vettem észre a feliratot. Nagyon könnyen hajlítható, simán lehet 2-3cm-es karikát készíteni. Mondjuk ha ilyen könnyen hajlik, akkor lehet nem is kell "karikázni".
Talán ez a leírása G.657. Ez az átmérőt jelenti? Akár 1cm-es karikai is lehet?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Én is szeretnék ilyet látni.
Ugye ez nem csak a "fehér doboz" kirakása. Budapesten 4. 13. kerületben valahol csinálják már?
Szomszédnak most húzták be a Flipet. Ez optikai kábel lehet? Sokkal jobban hajlítható, mint a UPC-s optika. Lehet ez "belső" optikai kábel? Ha ilyennel dolgozik a Digi is, akkor nem lesz gond a sarkokban. -
west76
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Na hál'isten! 😀 Melyik része? Remélem Gáz utca
Bár nálunk már egy ideje az optika a szintekre el van vezetve, de a kötésekről nincs hír
-
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
tök jó. hova?
-
válasz
adika4444
üzenetére
Megszokás... De egyébként elég lenne hetente egyszer. Így viszont ha ránézek a WAN connection uptime-ra a routerben, rögtön látom, ha valami történt, hiszen akkor a WAN uptime nem egyezik meg a napi pontos idővel. Az a 3-5 másodperces kimaradás éjfélkor meg nem zavar.
-
mugler
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Felhívtam az ügyfélszolgálatot és azt mondták, hogy még nincs bekapcsolva a gigás net, 72óra alatt kapcsolják be.
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem használhatsz saját eszközt, Digi ONTba megy az optika. Azt kérheted bridgebe és routered lehet utána, de az optika a digi eszközébe megy.
-
Lehet hülye kérdés:
Látom hogy itt sokan optikáról beszélnek. Nekem még a sima utp jön be. (Veszprém panelház)
Az lenne a kérdésem hogy van egy Mikrotik RB3011-esem amiben van SFP port. Elvileg lehetne hozzá olyan SFP modul ami kompatibilis a digi optikájával?
Ha lehetséges inkább saját eszköz használnék mindenre. (kábelTV-m is régi Dbox2 amivel meg vagyok elégedve és távolról is elérem ha kell.)
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Még az is lehet hogy a végén én is Telekomos leszek