- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Mobil flották
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MIUI / HyperOS topik
- Insta360 One X4 - mindegy, hogyan fogod
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz Intruder2k5 #66199 üzenetére
Bp. IX. krt. már több éve átvette a Digi másik szolgáltatótól a területet és a mai napig nincs benne a listában ha valaki rendelni akarna kábeltv-t..szélessávú net (optika) ha így haladnak sosem lesz ott mert ahhoz felkellene bontani a járdát végig amit az M4 építésekor megtettek, de optikát nem láttam, hogy bárki rakott volna.
Realme GT Master Edition
-
MODERÁTOR
De, van ahol az is megtörtént. Több helyen is építettek már új optikát a régi Invitel hálózat helyett, és ott újra is szerződtek már az előfizetőkkel, természetesen DIGI színekben. De amiről Te beszélsz, arról nekem az a gyanúm, hogy sosem fog megtörténni, tehát az xDSL és koax hálózatok nem fognak DIGI név alá kerülni soha.
-
Mate
nagyúr
válasz Intruder2k5 #66185 üzenetére
Ez mind szép és jó, de tényleges átvétel még mindig nem valósult meg. Diginél semmi nem megy gyorsan
-
Flashget
félisten
válasz TeeJay #66174 üzenetére
Most hasít 280-al
persze, hogy nem...hiába jönnek proci mérettel meg TP Link routerrel nem fogják fel, hogy a kanóc egyből gépbe megy kiiktatva mindent és ennyit mérek.
Este már routeren keresztül is használhatatlan volt wifin a fb pl. hétfőn kijönnek és felderitik hol a hiba..ha nálam bukok 2500 pénzt, de kizart, hogy pl az asztali pc lenne a rossz mert akkor 3 másik eszköz is rossz lett hirtelen..Realme GT Master Edition
-
marci0001
csendes tag
Apple Tv-n illetve iOS eszközökön nem tölt be a YouTube videó. Csak forog és kész.
Mobilnetet wifin, szomszéd telekomos wifijen megy. Nálam nem. Telekom zte routerem van
A zte-be kábelen csatlakozik az apple Tv, meg egy tp-link router, amivel osztom a netet. A tp-linken sem mennek mobilon/tábla gépen a youtube videók böngészőben. Appokban meg igen.
Valakinek valami ötlet?
Zte-n a DNS át van állítva Google publikus dns-re (8.8.8.8 és 8.8.4.4-re) -
MODERÁTOR
https://www.invitel.hu/vallalat/
"2018 májusában a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. – terjeszkedési stratégiájának részeként – megvásárolta az Invitel Távközlési Zrt.-t. Ettől kezdve az Invitel a DIGI Csoport tagvállalataként folytatja tovább tevékenységét."
-
legenda
Papíron a DIGI tulajdonában van az Invitel Zrt. 2018. május 30-tól, az e-cégjegyzékben bárki ellenőrizheti. [kép]
A más kérdés - vannak elképzelések, de inkább nem idézem be -, hogy a DIGI ezt miért nem kommunikálja megfelelően az előfizetők irányába, hiszen az Invitel Zrt. korábbi tulajdonosa lemondott az Invitel márkanévről is, még ha ezt nem is mindenki tudja és nem a DIGI-t szidja vagy dicséri azóta bizonyos dolgok miatt, hanem továbbra is a korábban megismert Invitelt, ami a régi formájában már nem létezik.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
varso
tag
Akkor ez a január 1. dátum csak városi mende-monda volt
Jöhetne a DIGI, mert a mostani Telekom (VDSL 2+) már borzasztó
Köszi a válaszokat!"Ugye tudod, mi a valóság? Ami nem múlik el egy áramszünettel." Sherry Turkle
-
Mate
nagyúr
válasz Intruder2k5 #66179 üzenetére
Nem vette még át.
-
varso
tag
A Digis kollégák se angolul, se magyarul nem beszéltek, csak románul! Körübelül 10 román rendszámú DIGI-s autó volt itt! Köszi a választ!
"Ugye tudod, mi a valóság? Ami nem múlik el egy áramszünettel." Sherry Turkle
-
MODERÁTOR
Azt nem igazán értem, hogy a "két szolgáltató közti átadás" akkor lesz, mert az Invitel-t már átvette a DIGI úgy ahogy van, valamikor idén májusban. Azt meg erősen kétlem, hogy január elsejéig mindenkit átraknának a most még nem is működő DIGI optikára. De akkor lehet, hogy akkortól lehet majd szerződni a DIGI-vel.
Én bő másfél éve vagyok DIGI optikás, ugyancsak vadonatúj hálózaton, akkor az első szerződők között voltam. Nem szokott sebességi probléma lenni, bár eddig szerencsére más sem, most mérve is megvan a Gbit közeli tempó. Vodafone, Telekom. Mondjuk külföldre valamivel kevesebb, de azért többnyire EU szerverekre is ki lehet mérni 5-700Mbps-t.
-
varso
tag
válasz Intruder2k5 #66176 üzenetére
Üdv.! Elsősorban köszi a választ! Egy olyan infóról tudunk még, hogy az átadás 2019. január 1.-e lesz a két szolgáltató között! Egyébként az FTTH-s 1000 mbit/s internet mennyire 1000 mbit/s? Láttam olyan SpeedTest eredményeket is, amely 800-900 mbit/s a DL, de láttam olyat is, hogy bőven 100 mbit/s DL alatt volt!
-
MODERÁTOR
-
varso
tag
Üdv.! Körübelül egy-két hónapja a városunkban a DIGI felvásárolta az Invitelt! Mivel az Invitelnek nem volt itt optikai szálas nete, ezért a DIGI kihúzta az egész városban! (Megjegyzem, hogy olyan módon, hogy életembe nem láttam ilyen igénytelen munkát) A szerelő kollégákat kérdeztük, hogy mi készül, de sajnos 10 DIGI-s szerelőből 1 ember SE tudott magyarul! Itt lenne a kérdésem, hogy mikor lehet majd internetet +tv + telefont igényelni a DIGI-nél? Az Invitelt megkérdezve, hogy mikor adják át a kábelTV szolgáltatást a DIGI-nek - válasz: Keresse fel a DIGI ügyfélszolgálatát, vagy hívja a 1272-t ..... A DIGI-t megkérdezve - válasz: Jelenleg nem tudnak információval szolgálni! Aki esetleg ilyen cipőben evezett, az osszon meg velem pár információt erről! Köszönöm!
-
iMaverick
addikt
-
-
Beniii06
addikt
válasz poli27 #66169 üzenetére
Igen lassulna Raid1-ban, csak fele annyi lenne az írási sebesség(1x írás, 2x olvasási sebesség + fele kapacitás) viszont ha elszáll egy lemez még menthetőek az adatok), míg Raid 0-ban(2x írás, 2x olvasási sebesség + 2x kapacitás) van. Itt ha elszáll bármelyik lemez, menthetetlenek lesznek az adatok. Ritka családi fényképeket, videókat ne tárolj így rajta.
Arra figyelj, hogyha váltogatod a Raid-et, törlődni fog az egész tömb, minden adattal együtt!. Ezért mentsd le róla mindent váltás előtt!Utánnanézve még nem volt dolgom ezzel a márkával, de funkciókat tekintve már majdnem OMV, ugyanúgy x86-os cpu + linux megy rajta, van virtualbox, stb., viszont ha magadnak építetted volna, spórolhattál volna rajta pár 10-20k-t + full passzív hűtéssel csak hdd hang lett volna(Mini-itx lappal egy kicsit nagyobb méretben, ha ez szempont egy lakásban), nyílván azon nem lettek volna dedikált alkalmazások és ráment volna egy kis idő a felkonfigolásra.
Én csak a hangjára lennék kíváncsi, mert most a kinőtt Zyxel nas helyett egy régebbi i3-as konfigot tesztelgetek mATX méretben és a velejáró zajjal.[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
poli27
veterán
Vettem egy asustor 6302T nast, elég jól megy Telekom 300mbites netet kipörgeti, kíváncsi lennék mi a vége, , csak még itt kis ideig nincs Digi... Amúgy 120k ért nem olyan rossz, az előző nas 10MB/s körül már elérhetetlen volt, itt ez meg fullon töltve torrenttel, még a kamerákat is kezeli, simán elérhetőek visszanézhetőek. Most raid0 ban van, vajon ha raid1 be tenném lassulna a sebessége, mondjuk filmeket tárol majd, azok meg pótolhatók ?
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz hzoli5 #66159 üzenetére
most mértem 601mb a letöltés speedtesten.
biztos vagyok benne, hogy korlátozzák a sebességet különben mindenki most reggel torrentezik.
a feltöltés mérés error most is, csak a Digi oldalán nem
1 dolgot tudok tenni kiiktatom a routert és mérek. Ha nincs változás akkor ennyi.Realme GT Master Edition
-
addikt
válasz body007 #66161 üzenetére
Bocsánat, h itt értetlenkedek, de ez milyen f.s egy router? Ps4en szeretnék nem nat2 lenni de nem tudom megoldani Visszatettem az előző routerem a hálóba (ami ugyanígy volt kötve - csak a netet hozta a szolg. ami thome volt, ez meg csinált minden mást) de ezen a sz.ron meg annyit nem tudok beállítani, h engedje át magán a másik routert. Milyen opción van elrejtve?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
legenda
válasz TeeJay #66108 üzenetére
Tegnap már alig volt néhány helyen szakadás.
Flashget: Vannak területek, ahol már jó ideje nincs meg az a gigabit közeli sebesség, ami régen még adott volt - ráadásul néhol már nem csak csúcsidőben lassul be, hanem szinte állandóan -, de azzal még megbékél az ember, ha amúgy nincs probléma, nem szakad...stb.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
addikt
Sziasztok!
Most húzták be nálam a optikás digi-t. Annyi kérdésem lenne, h lépek be a router felületére? A papírokon nem látom, a routeren nincs rajt, a defaut-ot nem fogadja el.
A router típusa: zte zxhn f660 rev1
Vagy reszeteljem ki, és konfiguráljam újra? Ez se nagy dolog, csak gondoltam van neki egyszerűbb módjaMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Flashget
félisten
nálam tuti van hiba.
speedtest 500 körül mér a feltöltés mérés közben errort dob.
Digi oldalán ezt mér: [link]
mintha lefelezték volna a sebességem..sajna régóta nem a pc-t használom netezésre, hanem mobilt de az csak 100 megáig tud így nem tűnt fel eddig.Realme GT Master Edition
-
hzoli5
csendes tag
Van valakinek arra valami ötlete , hogy vagy 2 napja a letöltési sebességem beállt 200mbps-re és akármit csinálok nem megy feljebb.Elvileg a netem 1000/200 ami jelenleg kb 200/200 .Próbáltam más eszközzel is de a végeredmény ugyanaz Bekötéskor jó volt. Modem és gép között meg van az 1000 modem beállításai szerint. Szóval nem valószínű, hogy a modem és a gép között lenne a probléma, Viszont a szolgáltató szerint a szolgáltató szerint a központból nézve , meg onnan is jó. A modemem 1 huawei HG8121H. Én arra tippelek , hogy a modemen levő optikai résszel lesz a gond. Esetleg másnak volt már ilyen problémája? Ha igen hogy oldódott meg.Bármilyen megoldásra vevő vagyok. Válaszokat megköszönöm.
-
Nimda
addikt
válasz Lacccca87 #66146 üzenetére
Igen, de a lakásban is át kell krimpelni, a kinti szekrényben nem elég. A szerelő nekem azt mondta, nagyok sok a melójuk, sokat dolgoznak az alvállalkozók miatt, mert sok bekötést elrontottak. Gondolom ott is szakember hiány van, próbálják húzni ameddig csak lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
-
ekkold
őstag
válasz TomBond #66132 üzenetére
Nem lehet, hogy sikerült valamilyen kártékony programot beszedni, ami fogja a gépet? Esetleg indíts el rajta valamilyen live rendszert, és mérj egyet azzal is (xubuntu linux, hirens boot PE x64, stb...)
[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
TomBond
aktív tag
válasz iMaverick #66134 üzenetére
Valami ilyesmi lehetett a gond, mert bár a gyári driver volt fent, most feltettem a legfrissebbet, és most már nem annyira szaggat.
Azért köszönöm.Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64
-
Lacccca87
addikt
Szeptember óta vagyok digis, eddig za egyetlen dolog ami negatívum a korábbi UPC-hez képest az a csomagváltás. FTTB teürleten kértem felülvizsgálatot, amire viszonylag gyorsan 3 napon belül meg is ékrezett a válasz hogy mehet és kérik hogy 24 órán belül menjek be egy Digi üzletbe szerződést módosítani ( mondjuk ezt sem értem hogy az összes konkurrens szolgáltatónál telefonon is lehet szerődést módosítani de mind1), amit meg is tettem Szept 25.-én. TV szolgáltatást is lemondtam az kb azonnal megszünt de a Net csomag módosítása ( 500.as csomagra) még mindig a levegőben van, eddig még nem keresett időpont miatt szerelő ( mondjuk nem is kellene mert a lakáson belüli rész rendben van, CAT5e kábel jön be az összes érpárral bekötve mert telefon nem volt).
Máshol örülnek ha magasabb szolgáltatást venne igénybe az ügyfél és majdnem azonnal át is állítanak rá ( UPC nél konkrétan 1 nap se volt, T-com nál ADSL melett is max 2 nap volt eddig, persze más a technológia de furcsa ez nekem akkor is) -
woodworm
veterán
-
ruba
csendes tag
Sziasztok,
Hibajegy után hívott a szerelő, hogy a probléma gyökere a soktorrenthuszár, emiatt kénytelenek korlátozni a júzereket(pl. nekem 160/200,de ismerősömnek 4/200),hogy ne haljon le a TV szolgáltatás.A gerinc kapacitás szűkös kicsiny városunkban.
Szerintem ez így nem egy korrekt eljárás.[ Szerkesztve ]
-
TomBond
aktív tag
válasz Brandynew #66131 üzenetére
Az aláírásomban lévő gép gyenge egy teszthez? Az gáz! Több böngészővel is ugyanezt csinálja, de még az app-al is.
Az egészben az a furcsa, hogy csak azóta csinálja, mióta újraraktam a gépet.[ Szerkesztve ]
Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64
-
TomBond
aktív tag
Az mitől lehet, hogy nekem a speedtest nem folyamatos, hanem szakadozik? A végén ha megnézem akkor kiderül hogy mér közben.
Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64
-
zsolt501
nagyúr
válasz Brandynew #66127 üzenetére
Írtam én azt hogy minden laptop alkalmatlan???
Az a lenovo laptop ami az illetőnek van az alkalmatlan a gigabites netre, mert abban egy lebutított AMD-s proci van ami nem erre van kitalálva.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
ruba
csendes tag
Sziasztok,
Kb 3 napja 150/150 ftth, vidék. Már több csatornán jeleztem a Digi felé.Üdv,
Robi -
őstag
válasz dawyd17 #66117 üzenetére
Tobb tippem is van.
1, Ha dell a laptop akkor a futo programokat ellenorizd, ilyesmivel szivtam egy hetig amire rajottem, hogy egy feltelepult Dell szoftver limitalta a wifi sebesseget.2, ellenorizd, hogy a legoptimalisabb csatornat hasznalja a wifid
5GHZ-re atallas nekem jo otlet volt.+1, Ha a torrent feltoltes gyatra akkor ellenorizd, hogy 9x. Ipd van vagy 100.xyz.
Ha 100ad kezdetu akkor NATolva vagy.PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
dawyd17
csendes tag
Sziasztok!
Én abban kérném a segítségetek, hogy az mitől van hogy a Digis kábeles net közvetlenül a laptophoz csatlakozva hozza majdnem a max sávszelet (100-as) de ha routeren keresztül csatlakozok wifin vagy kábelen már csak 12- 14 mbit -et ad. Kétfajta routerrel is próbáltam mindkettőnél ez van. Minden alapbeállítás.
Szerintetek? -
-
Pöttön
őstag
válasz #29810560 #66114 üzenetére
Köszi szépen a tippet, ez nem jutott eszembe, meg is oldotta a problémámat!
Kábelhiba volt, az ont-t, és a routert összekötő kábelre ránéztem, és csak 100mbitet adott át, mert minimálisan elvoltak tolódva a kábelek a dugóba, újra dugóztam és most már megy a gbit!A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz #29810560 #66112 üzenetére
Igen, azt most már kiderítettem, hogy bridge módban csak az 1-es port működik.
Az a sanda gyanum, hogy 100 mbitre állították az egyes portot, mert úgy rémlik a 668-asnál ez is állítható.
Holnap utána érdeklődök, mert ez így nagyon nem jó.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne felétek.
Állíttattam egy Bridge módot itthonra, mert vettem új gigabites Tplink Archer C5-ös routereket otthonra,
Beállítottam mindent, de így bridge modba csak 100 mbitem van.
A le és feltöltés is 100 mbit, előtte megvolt a 7-800 mbit.
668-as Zte ont-t kaptunk, és gigabites vidéki optikai netem van.
Ez bridge modba csak 10/100-as lenne?
Semmilyen jellegű korlátozás nincs beállítva, és az egész itthoni rendszer gbites.Ez mi miatt lehet?
A válaszokat, segítséget előre is köszi![ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
TeeJay
félisten
mióta kikapcsoltam a PPP Echo-t és 2óra üresjárati idő van berakva bontásra azóta nem volt disconnect
úgy néz ki ez megoldja a dolgokat
meg az MTU és MRU is 1480-ra lett rakva és minden frankó
ma sem volt szakadás egyedül csak vasárnap délután volt azóta nemMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
laci50
lelkes újonc
Sziasztok!Avval fordulnék hozzátok,hogy 2-3 hete packet loss-om van,letöltöttem a pingplotter progit és a digi alapértelmezet átjárónál mutat veszteséget.Kihivtam öket megpingeltek egy pár oldalt cmd parancsal és mindent rendben találtak(a 10.0.0.1 átjárot eleve nem tudják megpingelni).Mit lehet ilyenkor csinálni?(winmtr progi is ott mutatja a veszteséget)|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.1.1 - 1 | 2678 | 2676 | 0 | 0 | 170 | 0 |
| 10.0.0.1 - 5 | 2291 | 2192 | 1 | 4 | 265 | 5 |
| No response from host - 100 | 537 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| xe-2-0-9.cr01.budapest.digicable.hu - 0 | 2685 | 2685 | 1 | 5 | 321 | 5 |
| bb01.budapesta.rdsnet.ro - 0 | 2685 | 2685 | 2 | 6 | 333 | 4 |
| 80.249.208.83 - 0 | 2684 | 2684 | 34 | 38 | 340 | 35 |
| ae1-br01-eqam1.as57976.net - 1 | 2681 | 2680 | 36 | 47 | 690 | 40 |
| et-0-0-31-pe01-eqam1.as57976.net - 0 | 2684 | 2684 | 34 | 37 | 344 | 56 |
| 137.221.66.43 - 0 | 2684 | 2684 | 34 | 37 | 339 | 52 |
| 185.60.112.157 - 0 | 2684 | 2684 | 36 | 39 | 340 | 61 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Sziasztok! Nem tudjátok, a szürke utp kábel, ami egy fehér dobozba csatlakozik, amelynek másik oldalán egy RJ11 és egy RJ45 bemenet található, mely utóbbiból megy tovább egy utp kábelen a gép/router felé a kapcsolat, szóval erről a kábelről levágható a doboz és krimpelhető, nem szükséges, hogy a doboz rajta maradjon? Vagy ott történik valamiféle szűrés, konvertálás, akármi?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
slug
senior tag
válasz MasterMark #66101 üzenetére
akkor mar ketten is megirtuk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest