Hirdetés
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
válasz
temporello
üzenetére
Nem én intéztem. Asszem telefonon keresztül történt meg. Az jó?
-
Cyrin
addikt
na, ma estére 100/50-re csökkent a sebesség, vajon mi történhetett? eddig 400/200 volt a bekötés után.
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, Nemrégen megrendeltem a DIGI 1000.-es csomagját TV-vel együtt.
Mivel Panelban lesz a bekötés rákérdeztem, hogy üvegen jön be vagy UTP-n. sajnos erre nem tudtak válaszolni. (szerintem sima UTP).
Azt szeretném megkérdezni, hogy másnál is volt-e olyan, hogy azt mondták hogy ha klsős cég jön akkor a beállás költségét fizetni kell, ha a Digi szerelője jön ki akkor nem. WTF???? miért?.
Az volna még a kérdésem, hogy kell-e valamire figyelnem beszereléskor. pl.: router-t nekem kell vennem, vagy kapok alapból egy készüléket? vagy ez terület függő?.
Elnézést ha olyat kérdeztem ami már volt fórumban leírva, de így hirtelen nem olvastam bele.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
szzimo53
tag
Probléma itt inkább azzal van hogy a bejárati ajtó meletti villanyóra szekrényben érkezik ugye a digi net, de a lakásban lévő 4 utp kábel végei is valahogyan ide kerültek, persze falon belül... tehát a kinti szekrényből kell tovább osztanom mindjárt...de persze a beton falakon keresztül meg már alig lenne wifi jel szóval a lakáson belülre is kerülne egy meg a kinti szekrénybe is kell ami a vezetékest osztja... Naivan pedig azt hittem hogy router elé tudok rakni switchet...mögé a fentebb leírottak miatt nem jó
-
szzimo53
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Akkor érdemes venni mégegy routert maximum akkor annak a wifijét nem használom ki mert csak vezetékesen kell hogy elossza nekem meg lakáson kivűl van szóval alig lenne jele...
-
szzimo53
tag
Üdv. Ha switchet szeretnék berakni a rendszerbe az hova kerül?
Router elé vagy mögé? Szerném ha a bejövő internet elöször a switchbe menne, utána azt osztanám 5 fele, egyet kapna a router a wifi miatt ami a lakásban egy központi helyen van, másik 4 pedig közvetlen pc-be megy. Működik egyáltalan így?
Diginet 1000
Tenda n60 router
Tplink tl-sg108e switch -
válasz
vorosszakall
üzenetére
Nálunk minden lakás bejárati ajtaja felett egy kb 20x20 mm-es kábelcsatorna van felrakva. Van abban minden: coax, UTP, kapucsengő kábel ... tehát igen, el fog férni benne. Átfúrják a falat vagy az ajtótokot (ahogy kéred), és bent a lakáson belül már úgy vezetik el az UTP-t, ahogy kéred. Érdemes felügyelni és irányítani a szerelőt, mert nálam például 2 perc alatt ahogy neki jól esett végiglőtte az UTP-t szögbelövővel, meglehetősen igénytelenül.

-
válasz
vorosszakall
üzenetére
Hát ha a bejárati ajtó felett van a kábelcsatorna, akkor igen. Legalábbis a paneloknál így van megoldva. Általában szeretik az ajtótokot megfúrni, és jobb esetben rá is kérdeznek. Ha akarod, akkor az ajtótok feletti falat fúrják át.

-
vorosszakall
újonc
Sziasztok!
Társasházi lakásban az internet bekötésénél hogy viszik be az UTP kábelt a lakásba? Fúrnak minden új ügyfélnél egy lyukat, ahol beviszik?
Köszi előre is!
-
tibike8
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem tudom, hogy érdekes-e még, de én kipróbáltam a fentieket és nekem sem töltött be a tárgyi oldal és ugyanazt írta mint a fórumtársnak. IPv6-ot tiltottam és jó lett.
-
Geth
veterán
válasz
Soma01
üzenetére
Digi, IPv6 on, google dns
http://91.209.8.62/ 404
https://91.209.8.62/ ERR_CONNECTION_RESET
http://[2a00:c760:83:def:aced:fff0:0:1d]/ és
https://[2a00:c760:83:def:aced:fff0:0:1d]/ bejön a tartalma
hostname alapján nekem is ERR_TOO_MANY_REDIRECTS
Jól el van kefélve az biztos
Szerk: az IPv6 címes linkeket nem szereti a ph motor, most nincs kedvem utánanézni, hogy kell kiescapelni, de "olvasható" a link...
Haha most nézem defaced a címe, mókás

-
Soma01
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
A weblap hibájára gondolok, mert állítólag nemrég bütyköltek rajta valamit.
Akkor valaki próbálja már ki legyen szíves, akinek az IPv6 be van állítva.
-
Soma01
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Így van. Pont ezt tettem. Letiltottam és IPv4 alapon már bejön. De akkor most mi van?
-
Soma01
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem.
Pingre válaszol az IPv6 címe. Nekem azon keresztül akar menni odáig. -
MasterMark
titán
válasz
herdsman12
üzenetére
Ez normális, valószínűleg le van tiltva, hogy a szerver válaszoljon ping-re.
Soma01: Inkognitó módban működik?
-
Soma01
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
DNS-t cseréltem, 8.8.8.8-ra és 1.1.1.1-re is és a Digi sajátjára is. Egyikkel sem megy. Router restartot megpróbálom még.
Ja, és a hiba:
"Az oldal nem működik
A(z) firstphone.hu túl sokszor irányította át.
Próbálkozzon a cookie-k törlésével.
ERR_TOO_MANY_REDIRECTS"Természetesen a törlés nem segít.
-
herdsman12
őstag
válasz
Soma01
üzenetére
Betöltődik. (Linux, Firefox)
Nem tudom mi lehet a gáz, de:ggy@msim ~ $ ping firstphone.hu
PING firstphone.hu (91.209.8.62) 56(84) bytes of data.
^C
--- firstphone.hu ping statistics ---
19 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 18438ms
ggy@msim ~ $ ping 91.209.8.62
PING 91.209.8.62 (91.209.8.62) 56(84) bytes of data.
^C
--- 91.209.8.62 ping statistics ---
16 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 15366ms -
Soma01
veterán
Nektek a http://firstphone.hu oldal betöltődik Digis nettel? Mert nekem nem. Telefonnal és laptoppal sem, egyik böngészővel sem (IE, Chrome, FF). Ha más hálózatra kapcsolódok (Telenor, UPC, Vodafone) akkor a laptopon és a telefonon is betölt az oldal.
-
TeeJay
félisten
válasz
legenda007
üzenetére
Speedtest alkalmazásban nézed? Vírusírtód milyen? Lan driver?
-
MasterMark
titán
válasz
legenda007
üzenetére
Valószínűleg nem hardveren lesz kevés, bár úgy sem erős. Valami fogja a forgalmat.
-
legenda007
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Acer e5-571g i3 CPU, gigabites lan, windows 10
-
MasterMark
titán
válasz
legenda007
üzenetére
A géped.
-
legenda007
aktív tag
FTTB kábelem van, digi1000 a Windows I gbit - t ír kapcsolatnak, a digi sebesség merojevel 10 mgbit a sebesség a digi saját kabelevel, a routerrel osszekotve (tplink ac1200) is 1gbit a kapcsolat, az itt mért sebesség 100mgbit. Vissza olvastam de nem jöttem rá mi a probléma.
-
akkor várok. -
legenda007
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi
-
MasterMark
titán
válasz
legenda007
üzenetére
Eddig a 8-ból 4 (2 pár) volt használva a netre, egy pár a telefonra, és egy pár üres volt. 1000-es nethez az összes szál kell, vagyis 4 pár összesen.
-
Sziasztok
Digi mennyi idő alatt vált csomagot?
100/100-ról megyek 1000/200-ra. 1 hete lett jelezve, még semmi.

-
legenda007
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem három van, a nyolceres kabelebol eddig csak hat szál volt, a másik két szálat kötöttek be, bocsi ha rosszul írtam.
-
MasterMark
titán
válasz
legenda007
üzenetére
Kábel,
milyen router,stb. Ezerszer le lett már írva.Mi az hogy még kettő kábelt kötöttek be? Akkor most már 3 van összesen?
-
legenda007
aktív tag
Sziasztok! Tegnap be kötöttek a digi1000 t, ami abból alt, hogy az eddigi digi100 kabelebol bekotottek meg kettőt. Azt mondta a szerelő éjfélre meglesz a sebesség. Az a helyzet hogy a router én keresztüli sebesség 100mbit, a saját kebelen keresztül mert sebesség poppe kapcsolaton 9 mgbit. Ez hogy van, többször kipróbáltam újra beállítás stb. Mindig ez van. Mi csináljak.
A router tplink ac1200 dual and, a laptop is tudja a gigabites. -
Celtis
veterán
Dualband-es routerem van, WDR3600. Csak a házban két wifivel talán jobb lefedettséget tudnék elérni, nem mintha most különsebb probléma lenne. Lehet, hogy mégis ez a bridge mód lesz a végső megoldás.
BTW, annak, hogy 150-250mbit a max letöltési sebesség szokott valami tipikus oka lenni? (Direkt LAN kábellel a digi routeren mérve) A feltöltés jó, 200mbit feletti. Érdekes, hogy a digis routerre közvetlenül wifi-n csatlakozva is a feltöltés gyorsabb.
-
Celtis
veterán
Köszi, ez lett volna a következő kérdés, hogy saját router esetén mi a javasolt konfiguráció. A beépített wifi miatt nem lenne rossz megtartani a router funkciót a digi cuccán. Lehet, hogy a saját router konfigurálom át, hogy ne natoljon, csak így a digi router tűzfalára vagyok utalva, és nem tudom mennyire megbízható, hiszen ha jól sejtem távolról bele tudnak nyúlkálni.
Közben megoldódott a hiba. Nem a NAT volt a gond, hanem a dinamikus DNS. Mivel a saját router NAT mögé került, a 192.168.100.3-as WAN IP címét regisztrálta be, ami nyilvánvalóan nem jó.
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Tegnap kötötte be a Digi nálam az 1000-es FTTH netet HG8121H routerrel. Az egy dolog, hogy 200mbit-es letöltést sem érem el egyelőre...
A gondom az, hogy saját routert használok amin van port forwarding. Meg is szeretném ezt tartani. Mivel a Digi router is natol, ezért azon is be kéne állítanom a port forwardingot, de nem működik.A 8080-as portot kéne egy belső hostra bejuttatni.

A 192.168.100.3 a belső router WAN portjának a címe. Azon is van egy port forwarding szűrés: IPv4-TCP
bármelyik gép felől wan-ben, bármelyik router IP-en át port 8080-nél; továbbítás: IP 192.168.10.9, port 8080 lan-ben.Mi lehet a gond? Sürgősen kéne megoldás, mert ma délután elutazom, és így nem érem el a locsolórendszert.
-
tesla
csendes tag
Digi meddig szórakozik még azzal hogy naponta 3-szor indul újra a router miattuk??
Kezd rohadt irritáló lenni, már vagy 1hónapja kezdték ezt művelni...Értem hogy nem fix ip-re fizet elő az ember, de ez egy kicsit bosszantó már. Nem csak azért mert ugye iylenkor értelemszerűen elmegy a net is , hanem mert egy csomó helyre csak szenvedve tudsz bejelentkezni emiatt.
Például discord, ahol először captcha, aztán meg megerősítő email hogy be tudj jelentkezni.
-
zhorvath
aktív tag
Sokáig kínlódtam azzal, hogy a sebesség sehogy sem akar 100 Mbps fölé menni.
Már majdnem beletörődtem, de zavart a dolog.
A kábelek Cat5e kábelek, a router egy D-Link DIR-842/MT, a switch gigabites. És az istenért nincs meg a sebesség.
A kábeleket szakember adta RJ 45-ös dugókkal a végén.
Kábelteszterem sajnos nincs, de arra gondoltam utolsóként, hogy azzal lenne baj. Pedig azzal volt.
A router és a switch közti kábel egyik dugójában a 8 szálból csak 7 érintkezett.
Hazahoztam egy krimpelő fogót és elhárítottam a hibát, és végre hasít a net.
-
válasz
szzimo53
üzenetére
Van Tenda topikunk, de sajnos nem túl forgalmas. Esetleg próbáld meg megkeresni csixy-t, hátha tud segíteni. Azt hiszem neki is ilyen routere volt, és maga tette rá a Tomato-t, akkoriban elég sokat olvasott ebben a témában. Ha jól rémlik ebben is van CFE webszerveres recovery mód, de valami trükk kell az előhívásához, nem megy simán a reset gombbal mint az ASUS-on. Na de, ez a téma már nem ide való.
-
szzimo53
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Esetleg tipp hogy lehet a gyári Tenda fw-t vissza rakni? Tomatóval vettem kéz alól...
-
benyo513
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
irodában lenne szükség erreaz ottani telefonokhoz. nincs rj 11 a switchekben és ez lenne a leggyorsabb módszer.
-
szzimo53
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
-
benyo513
tag
Sziasztok!
RJ45 egyik végéből kellene rj11-t konvertálnom. Ha jól láttam ennek a sorrendje 1.csíkos zöld-2.csíkossárga-3. kék - 4. csíkoskék - 5. sárga - 6. zöld
Ha megfelelő a sorrend, akkor ilyen esetben a cable testernél (rj45 adó-rj11 vevő) nem 1-2-3-4-5-6 lenne a sorrend, hanem más, ugye?és, ha igen, akkor milyen sorrendben?
-
válasz
szzimo53
üzenetére
Ezen a routeren sokat nem tudsz mókolni. Ha van is benne HW NAT, az egész biztos csak gyári fw-vel megy, ha meg nincs, akkor értelemszerűen azzal sem lesz gyorsabb. Amúgy ez egy "RT-N66U klón", nem igazán az 1000-es netre van kitalálva, érdemes lenne elgondolkodni a cserén.
Egy speedtest erejéig nem kell nagyon izmos gép, nekem egy ősöreg Lenovo T500-as laptopom van Core2 Duo procival, részletek az adatlapomon, de speedtest alkalmazással ez is simán kiméri a Gbit-et, böngészővel Windows alatt 800 körül tud, Linux alatt ott is elérem a Gbit-et speedtest-en. Persze valós letöltést, torrentet, stb, már messze nem kezelne ilyen sebességgel.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Tomato-ban nem lehet kényszeríteni az 1000Mbps-t. [kép]
-
-
szzimo53
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Routerből ki PC be, ott 250mbps-t tud, a gyenge gép miatt limites gondolom.
Nem látok fizikai sérülést. :/ -
szzimo53
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem látok olyan értékeket hogy korlátozva lenne...
Esetleg valakinek tapasztalata hogy lehet tomatoról vissza térni gyári tenda fw-re?
-
vittorio7
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, az jó hír.

Akkor 30$ körül álom vétel ez a cucc.
A kínai-angol vegyes beállítások között nem találtam meg a HW NAT beállítást. De biztos ott van valahol.
Nekem is volt ASUS RT-N18U-m. Az egy állat router.

-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
AC66U B1 is 300 megabit körül tud HW NAT nélkül
HW NAT mellett meg 1gbit lazán
-
-
-
vittorio7
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Ez a hardveres NAT mennyire számít?
Mert a Xiaomi 3G routeren gyári szoftverrel egész jól elvagyok, egy régi G3420-as pentiummal meg SSD-vel. És elvileg ezen így nincsen hardveres NAT. Meg iPv6 sem
-
szzimo53
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rámértem úgy hogy közvetlen a gépre dugtam , most egyből tudott 250mbps-et, gondolom a gép miatt limites...i3+4gb ram...
Esetleg tipp hogy a routeren mit lehet mókolni? Vagy venni kellene egy komolyabbat?
-
válasz
szzimo53
üzenetére
Üdv!
Igen, ez lehet kábelhiba is, de lehet csak az ONT FE portjába van kötve az UTP kábel a GE helyett. Ha LAN neted van és nincs ONT, akkor a probléma lehet a lépcsőházi switch-nél is. Ez viszont csak a probléma egyik része, mert ha ez meg is oldódik, ez a router bizonyosan kevés lesz a Gbit-es nethez. Azt mondjuk nem tudom, hogy a gyári szoftver használata esetén támogat-e hardveres NAT-ot, de mivel MIPS alapú SoC van benne, így Tomato-val egész biztosan nem, tehát max. 200-250Mbps lehet, amit nyers erőből ki tud préselni magából.
-
szzimo53
tag
Üdv, Digi Net 1000-m van.
Probléma hogy csak 95-100 Mbps sebességet tudok elérni.Router: Tenda N60 Gigabites.
Alaplap: ASUS P8H61M LE/USB3 , gigabites LAN...Ha routerbe be megyek ott a WAN port alatt 100M-et ír...valószínű hogy csak 100 mbps net jön be?
-
TeeJay
félisten
nem akarom elkiabálni de a csütörtöki országos karbantartás óta nem láttam PPPoE szakadást
azóta ugyanaz az IP-m előtte meg 1-2naponta szakadt és volt hogy napi 3x is
reméljük most már megoldódott mert idegesítő volt hogy ONT-re kötve sem ment a 168órás aktív kapcsolatnálatok mi újság? megszűntek a szakadások?
-
-
Cyrin
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
jaja, ezt tudom, de akkor a whatsmyip nem 100-ast mutat? hívom őket ha holnap se megy a teló. a router PPPoE-n van, akkor a budge működik legalább...
-
ha 100-al kezdődik a WAN IP címed, akkor az egy NAT-olt cím. Ha nem használsz távoli elérést, egyéb szerverszolgáltatást, nem akarsz aktív módban torrentezni, stb., akkor ez nem okoz problémát. Ha mégis gondot jelent, akkor hívd a DIGI-t, és kérd, hogy vegyenek ki a NAT-ból. Ez jellemzően pár óra alatt meg szokott történni.
-
Cyrin
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
eddig ugye csak router volt, és az hozta létre a kapcsolatot (PPPoE). A bekötés után a routeren nem állítottam át semmit. A szerelő mondta hogy bridge lesz, csak bizonyosságot is akarok efelől. mert azt is mondta délelőtt, hogy a telefon nemsoká menni fog, és még semmi...
az is érdekes, hogy a router miért ír internet port-ra 100-as ip címet?
-
Ha a saját routered WAN beállítása PPPoE, akkor az ONT bridge módban van. Ha DHCP-n van a router, akkor kizárásos alapon az ONT router módban megy, és az hozza létre a PPPoE kapcsolatot. Egyébiránt meg...
tracert google.hu...és itt látszanak majd a host-ok amin átmennek a csomagok.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Mikrotik routerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pánik a memóriapiacon
- Robotporszívók
- Wise (ex-TransferWise)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Kompakt Munka / Gamer PC - 3700x + 2070 Super + 32 Gb
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ AMD RX9060 XT 16GB 2ÉV GAR!
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB RAM / 1TB M.2 NVMe SSD / 650W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD EVGA RTX 3070 8GB 2ÉV GAR!
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vagyis túl sok átirányítást végez, valami el lehet konfigolva a weblapnál.