- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
somasz
Topikgazda
válasz
somasz #34505 üzenetére
ha nem pörgeti semmi, akkor ránéznék, hogy a legfrissebb bios van-e rajta, és megbizonyosodnék, hogy biztosan ráraktam-e az összes drivert és rendszerkezelő dell programot...
még esetleg a windows search-t kapcsolnám ki, az képes random pörgetni a procit.
(félrenyomtam, bocsánat)
szerk:
aidát most már hagyhatod! ha nem vett vissza a sebességből akkor nincs hűtési bajod, csak valami program pörgethet, vagy drivert keres, vagy rossz a biosban beállított hűtési házirend -
laci1978
tag
válasz
somasz #34429 üzenetére
Szia. Én innen töltögettem,de csak ezeket látom illetve telepítettem azok közül amit mondtál:
-Controllpoint: ezen belül security device driver
-Security-n belül az authentec driver
A kártyaolvasó és az usb3-at azt az eszközkezelőben a driverkeresővel rakattam fel magával.
A többit itt nem találom.
Betudod linkelni esetleg,hogy még mi kell?Igazándiból a proci pörgése a zavaró nagyon elsósorban mert elég hangos így.
Amúgy 60fokos
Néha meg alig hallani,hogy megy,de az elég ritka -
-
redwhite78
aktív tag
válasz
somasz #34242 üzenetére
+ van már a 30-as szériában usb3
Egyébként tényleg ég és föld a két típus (5xxx, 6xxx). Céges gépként kaptam egy 5520-ast pár hónapja és addig még sosem volt ilyen jó gépem, nagyon elégedett voltam. Bár gond most sincs vele, ugyanazt tudja, mint eddig, csak mióta nemrég megvettem egy 6520-ast egyszerűen nem tudok ugyanúgy nézni rá. Pláne most, hogy Chaser által küldött optibay-el is felturbóztam.
Úgyhogy én azt javaslom, hogy ha valakinek csak 5xxx-ra van pénze, lehetősége akkor nyugodtan vegye meg, szuper gép, imádni fogja, de az istenért se próbáljon ki utána egy 6xxx szériásat.+ Nekem bejön még az idióta narancssárga csík is rajta.
-
Doo!
tag
válasz
somasz #34221 üzenetére
A Humansoft kft-ről csak annyit hogy a Laptopkalauz és itt a PH-n nekem is őket ajánlották.
Felhívtam őket mondtam a problémát, melegszik a noti. Kérdezték a típusát és a service taget. Majd ezt mondták. Holnap reggel megfogja látogatni önt az otthonában a szervizes kollega. Segíthetek még valamiben?........Másnap reggel csörög a telefon 8kor hogy most indul Bp-ről és kb 3óramulva ér ide. (Békéscsabán lakom)
Ahogy igérte itt is volt. Szanaszét szedte a notit, kicserélte a ventillátort és a hőcsövet a bordával együtt, majd át nézte nincs e más probléma. Ez után összerakta megitta a kvját és elköszönt. Nem volt itt 30percet.
Adataimnál lévő készülékről vanszó. -
eastsider
nagyúr
válasz
somasz #34211 üzenetére
Nekem a hd3k-n is megy (már amennyit próbálgattam), nem volt gond. Persze nem fHD-ben
Hát akkor meg kell nézni mindegyik gépet. A HP pl. Bitang jól néz ki
Ha komolyabban van cipelgetve nem tudom mennyire bírja jól az inspiron a strapát. Én kicsit félnék mikor reccsen szét -
Avicularia
veterán
válasz
somasz #34169 üzenetére
Én is ezt kérdeztem. Tegnap még kint volt a hirdetésben hogy 48000 az új ára. Egyébként nem hiszem hogy lopott lenne, mert ez fizetős oldal, csak bankszámláról vagy előfizetéses telefonról lehet kifizetni a hirdetést, szóval nem okos dolog lopott cuccot hirdetni itt mivel könnyen visszakereshető.
-
sztojkalaci
csendes tag
válasz
somasz #34149 üzenetére
Dee a delles driver van fent, csak először nem ment a dell driverrel, gondoltam felrakok egyet az ati oldaláról, azzal sem ment tehát inkább visszatettem az eredetit. Akkor engedné felrakni a drivert ha nem lenne benne a vga, vagy megállna a telepítés? Egyébként az ezközkezelőben azt írja megfelelően működik az ati, de a 3d mark is az intelt írja ki mint vga-t a másik vga rublikáit üresen hagyja. Az lehet probléma hogy chipset driver nem volt 8.1 hez a dell oldalán, és a 8-hoz valót raktam fel?
-
sztojkalaci
csendes tag
válasz
somasz #34146 üzenetére
Az intel drivert tettem fel előbb, a töltőt bedugtam, kiegyensúlyozottra van állítva a gép, és a hardvert felismeri
ezközkezelőben azt látni hogy ati radeon 8870m, de mikor az ati oldaláról leszedett drivert tettem fel (már többel is próbálkoztam) akkor az ezközkezelőben 8800 seriest írt ki. Ugye csak valami szoftveres probléma van és nem a hardver hiányzik belőle? -
redwhite78
aktív tag
-
mghltm
addikt
-
gordonfreemN
addikt
válasz
somasz #31766 üzenetére
Szia somasz!
Még privátban küldted nekem a megoldását a dell noti security jelszó kikapcsolásának, de már sajnos kitöröltem azt a levelet. Esetleg tudnál segíteni, hogy hogyan is kellett ezt megtenni?
A gombelem kivétel emlékszem nem működött, valami jelszóbuzerátorral sikerült.
Előre is köszi -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
somasz #33831 üzenetére
Felraktam a touchpad drivert (service tag alapján amit kidobott azok közül szinte mindent) és a menüben még csak nyomokban sem volt jelen a három és négyujjas gesztusok beállítása, de a dupla ujjas koppintás is hiányzott. Dualboot rendszer volt, az egyiken egy Win 8 (ez került fel előbb), aztán egy Win 7.
Ha csak a Win 7-et rakom fel, akkor lehet meg sem tudom, hogy mik hiányoznak.
Ráadásul ahol a Windowsban (nem az IGP driverben) állítanád a fényerőt (az energiagazdálkodás alatt) az is hiányzott (mármint a csúszka), szóval nem csak a billentyűzetről nem lehetett vezérelni, de persze a többi Fn funkció sem ment, billentyűzet drivert meg nem találtam.
Win 8-on minden megy pöccre. A touchpad-hoz azért fel kellett rakni a drivert a gesztusokhoz, de ez már a legkevesebb.
-
Kom-ancs
tag
válasz
somasz #33292 üzenetére
Az Intel Chipset Driver volt a hunyó,kösz a segítséget.
Még valami,a gép netezés,filmezés közben szinte hangtalanul működik.Magára hagyom a gépet,képernyő lekacsol,visszamegyek és a ventillátor pörög rendesen.Megmozdítom az egeret képernyő indul,venti elhallgat.A hűtőrácson is rendesen fújja a meleget mint mikor játék fut rajta.Ezt mért csinálja?Mikor elvileg a háttérben semmi nem fut,vagy mégis?Feladatkezelőt elindítom de semmi.Grafikonon mondjuk látszik,hogy a processzor olyan 50% felett dolgozott vmit.
-
válasz
somasz #33262 üzenetére
"Dell Enhanced Power Plans
Dell Enhanced Performance Plans allows you to manage the heat, the performance, and the acoustic levels of your computer. You can access the Power Plans feature from the Power Options under Control Panel.
Power Plans
Pro Audio/Video— adjusts the computer settings to allow Avid external audio devices at perform at optimum levels.
Cool (Reduced Temp Levels)— adjusts the CPU and fan speed to ensure that computer is powered at or below a maximum acceptable skin temperature.
Quiet (Reduced Fan Levels)— allows you to reduce the noise by limiting the fan speed and CPU throttling.
Ultra Performance (Max Fan Levels)— enables the fan to run at higher speed and also disables the drive indexing and windows sidebar functions.Dell Enhanced Battery Life— adjusts the power settings to extend battery life by turning off computer and operating system components like media card reader, IEEE 1394 port, Search and Indexing, and so on."
Azaz előre beállított sémák közül lehet választani.
Okés, köszi a segítséget!
-
fps8
senior tag
válasz
somasz #33249 üzenetére
Igen persze, ezt és az összes régebbi driverrel is próbálkoztam már.
@ soldi3r: A telepítő elindul, és amikor menne a csík kiírja hogy készen van. A folyamatjelző csík szemmel láthatólag el sem jut a végéig, de mivel ssd van a gépben és nagyjából 70 mega a driver elképzelhető hogy szemvillanás alatt felmegy ellenben csak a wifit látom eszközkelezőlben és bt. device-ot nem.
Hiába kapcsolom ki be a wifit, akkor is csak a vezetékes hálózatokra reagál.
Jogtiszta Win 7 prof-ot használok, és eddig hasonló problémám nem volt vele. De ez most teljesen kifogott rajtam.Próbálkoztam már a BlueSoleli -szoftverrel is, de az sem talált eszközt. Ellenben az Aida64 kiírja a wifi típusát: "BCM4313GN" és erről azt az infót találtam hogy wifi és bt. egyben...
-
mutyuru
aktív tag
válasz
somasz #33236 üzenetére
En ugyan ezt jatszottam el a Lenovonal, mivel egy eves hasznalat utan a T430as billentyuzete es touchpadja fenyesre kopott. Mondtak, hogy ez olyan hiba, amivel nem tudnak foglalkozni es kaptam ket mailcimet a quality servicehez. Irtam nekik haromszor, de valaszra sem meltattak - business kategoria. :S
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
somasz #33206 üzenetére
Persze lehet volt egy kis túlzás benne, mert amikor 8 órát ment, akkor eléggé le volt húzva minden, most meg beépített profillal nézem. Nehéz már összehasonlítani a kettőt, de ettől függetlenül így, vagy úgy érezhető a csökkenés.
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
somasz #33197 üzenetére
Az optika helyén winyó van, mert a winyó helyére SSD-t raktam. Dokkolós megoldás se tetszik. Kilógós meg szintén nem játszik, így is van súlya és mérete a gépnek.
Akkor marad az alap. Ilyet hol lehet kapni olcsón, lehetőleg eredetit, vagy aminek a teljesítménye megegyezik evvel, ha nem jobb? Ez elég hamar kezdett romlani... Egy év alatt 9% romlás.
-
Chaser
legenda
válasz
somasz #33159 üzenetére
Kellett neked múltkor ördögöt kiáltani...
E4300/4310 akku problem
4310 4 cellása belement gond nélkül 4300-ba, 4300-as 6 cellása nem ment bele a 4310-be.
Hivatalos komp. listát még nem néztem, a defekt a sínnél van, moddal meg lehet oldani.
De ha spec szerint stimmelnie kell az akkunak mindkét gépbe akkor mérges leszek -
vwpolopg
őstag
válasz
somasz #33117 üzenetére
Köszi, és így tényleg találtam ezt azt...
iponék szerint:
,,Jajj annak viszont, aki elkezdi úgy igazán dolgoztatni. Komolyabb terhelésre ugyanis a kisméretű ventilator úgy beindul, mintha minden lamellája az előtte lévőt próbálná utolérni. Ami miatt ez a helyzet duplán is szomorú az a hőmérsékletek alakulása. Sztahanovista hajlama ellenére a 6430u hűtőrendszere sem tudja hűvösebben tartan a kétmagos Ivy Bridge-et,,
Hát, kár érte, pedig HD+-os kijelzővel egy kicsit rákívántam
A másik rákívánós gép az E6430S, arról valami személyes tapasztalat esetleg?
-
Chaser
legenda
válasz
somasz #33089 üzenetére
Papíron ua. a két akku. Viszont TP-nél olvastam olyat, hogy T60 T500-nál ugyanez volt a helyzet. Ott is közös az akku, én gépeimnél még nem is volt gond, de valakinél igen, kb érthetetlen, legalábbis nekem
szerk: tobias40: Most kapásból meg nem mondom, rég bűvészkedtem ilyennel. Nézz rá hátha van ilyen jellegű topik, ha mást nem az "azonnali notebookos kérdések" topikban biztos eligazítanak.
-
-
BoC1ka
senior tag
válasz
somasz #32902 üzenetére
Köszi
elfelejtettem és nem is foglalkoztam vele, ezért kérdeztem
(#32901) Chaser
Köszi, keresek egy leírást miként is meg hogyan.
(#32900) cellpeti
Nem az, hogy szar lenne, de az érzékenysége valami rettenet gyenge, nagyon sokat kell vele scrollozni, a pöcökegéré meg túlságosan érzékeny jelenleg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest