- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekegsm
őstag
En ugy allitottam be, hogy a CPU settings alatt van 2 lehetoseg (ablak kozepen)radugva<>elemrol. Ott mindkettonel minimumra 0%-ot allitottam be, ragudvara 100max, elemrol 25max.
Ez a dinamikus beallitas.
statikusan a bal also sarokban lehet beallitani.
De itt a komplett user manual:
[link]De az milyen bug lenne, ha 2200MHz-n menne...
-
kekegsm
őstag
En igazabol boldog vagyok a 667MHz-vel, mert az CL3, ha jol emlekszem...
Annak idejen ugyanilyen volt a dolog a DDR vs DDR2 vitaban. Aztan a DDR volt a gyorsabb meg joideig.
Ugyanezert is nem hianyzik a DDR3 se.
Inkabb 2x1GB helyett lenne 2x2GB... Megha lassabb is.
NHC: nekem okosan mukodik benne, ami mukodik... pl az nvidia-t nem kezeli (battery-saver - performance), meg hasonlok.
Melyik valtozatot toltotted le? Mert van nekik direkt Dell-re valo.
-
Loha
veterán
A tankönyvek is tévedhetnek, de egyszerűen kideríthető a dolog, le kell mérni.
Bármilyen tesztprogi jó (pl. Everest), "Buffered Read"-et kell mérni, és kapásból kiderül.ATA133 ~110MB/s,
SATA1 ~130MB/s
SATA2 ~190MB/sA vita pusztán elméleti, de ha már a tankönyvekbem is rosszul van benne talán érdemes tisztázni a dolgot. Elméletileg a BIOS a SATA vezérlőt IDE vezérlőnek mutatja az oprendszer felé, és azt szabványos IDE vezérlőként használja is az oprendszer, de hardveresen ugyan úgy SATA vezérlőként működik, nem is tudna másképp.
-
Loha
veterán
Ha az AHCI módot kikapcsolod, az nem érinti az adatátviteli sebességet, IDE módban is 150 vagy 300MB/s lesz az elméleti adatátvitel attól függően, hogy SATA1-es vagy SATA2-es a vezérlő és a vinyó, csak az NCQ vagy a hot swap lehetősége veszik el. Az meg, hogy hány vinyója van teljesen lényegtelen, mivel SATA esetén ez a sebesség csatornánként, tehát vinyónként áll rendelkezésre, nem pedig összesen ennyi.
-
ez_meg_emaz
őstag
Már lefoglaltuk. Nem szokásom a biztosra lebeszélt dolgot visszamondani. És hogy ne csábitson semmi már nem is nézem az aprokat. 170ért elég jo ajánlatnak tünik ez a vostro 1500 mégha integrált is a videoja.
De azért köszi az ajánlatot. Még igy is nöiesebb ez mint a t43Quentin(#5233): Jo az eszmefuttatás de nekem számit. Mivel semmi tapasztalatom notik terén ezért csak erre az egyre támaszkodhatok, talán ezért számit. Tudom 3dmark06-ban 200 és az 500 is semminek számit, de pl 3d03-ban is elveri az x3100-es (1300vs1700) és az nem mai 3dmark. Régi játékok se mind1 hogy hogy mennek. Ha jobban megy emiatt az egyik akkor már jobban megéri nekünk ez a noti(bár nemhiszem hogy hatalmas fps különbségek lesznek). Ráadásul itt még arra is van esély hogy a c2d javit vmennyit az fps-en. De mivel már elvben meg is van véve nem számit. Ezt vettük meglátjuk mien lesz.
Ha esetleg érdekel vkit futtatok ugyis majd pár tesztet aztán kitehetem ide is a képeket. Igaz ez nem egy tipikus vostro 1500 mert nem 8400-assal szerelt, de hátha vkit ez is érdekel. Mondok majd pár fps értéket is de szerintem csak silent hill 3 és a notis sims lesz tesztelve egyenlöre. Bár utobbi szinte minden notin elfut. -
ez_meg_emaz
őstag
A notikhoz annyira nem értek. A procikhoz persze azé konyitok meg hogy a p4-es noti nem mai. De ha egy ien alsokategoriás videokaris notit akarok venni "játékra"(tudom értelmes ember nem vesz iet játékra de nézzétek el bnőmnek. nőből van) ahhoz nem kell 2 magos proc meg 1gb ram. A régebbi játékok mennek csak el rajta ugyis. A böngészöt meg had ne emlitsem. Szal itt a videokari volt a döntö amit rendesen félre néztem mert csak a 3d01-et néztem amiben x300 kétszer többet kapott ráadásul x3100 a 70. az x300 meg a 66.volt a listában. Tehát a lista számozása alapján is x300-at részesitettem elönyben. Ezekszerint tévesen. És köszönöm Palika71-nek hogy szolt.
Hát ha minden jol megy akkor dell vostro 1500 tulaj lesz bnőm mert neki kell a noti. REmélem összejön a dolog. Már beszéltem is telefonon az illetövel egyenlöre ugynézki a mienk. De ezt majd privibe lefixáljuk. Csak okt 28.án lehet átvenni de idönk mint a tenger... -
Anubis_9
addikt
Szerinted az cseszegetés, ha egy alkalommal felhívod a Microsoft-ot, hogy találkoztál egy ilyen lemezzel? Nagyobb érdekük fűződik hozzá, hogy jogtiszta Windows kerüljön hozzám vagy akárkihez, mint nekem. Nem gondolod?
Megfordult már a kezemben pár eredeti Windows és mind nyomott, hologrammos lemez volt.
-
isapeti
aktív tag
Kiinduva abból, hogy a 8400-as verzió 320 bruttóból kijönne, ennek bruttó 350-ből jó volna megállnia 2 gb rammal. Ha ebbe nem fér bele a Vista Biznisz, abból lehet kisebb is, neadjisten XP, mégneadjistenebb oprendszer nélkül
Bár a két utóbbi esetben az ár is karcsúsodhatna...
Mindenesetre ha van vmi ajánlatod, dobd el priviben oszt megrágom.
-
isapeti
aktív tag
Az nagy kár...
Bár feljebb 1 kolléga azt írta, hogy ebben a bizonyos Dell boltban (ami nem Dell bolt ugye...) van egy ilyen típus...
Valami mindig hibádzik... ez az 1500-as Vostro 8600gt teljesen tökéletes lenne nekem minden létezô szempontból... csak hát hogy szerezzem be?
-
Quent1n
senior tag
Mástéma kicsit. Nem akartam most privit küldeni ezért inkább ide irom gyorsba. Az oldalatokon (kalauz) van egy videokaris táblázat a cikkben. Kicsit kiegészithetnétek mert egy csomo videokari pontos tipusa hiányzik. Pl. Ati Mobility Radeon ennyi van irva, de, h melyik az nincs. Amugy nem rossz kis cikk.
-
Palika71
őstag
Persze, semmi baj a megértési készségemmel.
A hírben 2 hét van maximum, az én megjegyzésem is erre a 2 hétre vonatkozott, és nem a feltételezhető következményeire.
Szerintem ha ma, itthon megrendelnél egy gépet ebben a színben, az inkább valahol a 2 hónapnál lenne, hiszen a Vostro 1400-amat is 6 hétre vállalták, holott azt festeni sem kell... -
Quent1n
senior tag
Hát nem.. Bár én nem értem minek kell a festéssel szarakodni. Sztem ráfizetéses dolog. Sokkal jobbnak tünnek a cserélhető fedlapok a 6400ashoz. Pl. nekem rajta van a carbon cover. Plussz védelem és még esztétikailag is megállja a helyét. Ez ilyen tipikus sokat markol keveset fog dolognak tünik. Elég lett volna egyenlőre leszállitani 2szinben a notikat aztán utána mehetett volna a színválaszték bővitése sztem. Ha már ennyire ezt akarják. Persze szebben néz ki a noti ha gyárilag olyan a szine de ez még plusszban felvet olyan gondokat is h kijelzőcserénél ha cserélik cakummpakk az egészet akkor lesz e ugyanolyan szinü pl. Bár ezt nem tom h megy. Azt viszont tom de legalábbis sejtem az ilyen cikkek alapján, h a Dellnéll vmi nincs rendben sajnos. Remélem hamar gatyába rázzák magukat mert még a végén beelőzik őket.
-
amol
addikt
Akkor rendben, még van remény. Azt hittem már megérkeztek.
Quentin! HRP-nél (ill. sztórnál) van színes fedőlap és 9 cellás akksi is. A fedőlap nem csere, rá kell pattintani.
A bios nyelve elvileg minden gépen angol, nem?
Aki külföldről (usa) szeretne hozni gépet, javaslom nézze meg a svájci árakat is, hasonlóak és mégis közelebb van. Garancia: ha nem itthon veszed, akkor csak szervízgarancia és nem bővíthető.
[Szerkesztve] -
Quent1n
senior tag
Én igazábol azt nem értem h ami külföldön lehetséges, az nálunk miért nem elérhető? Értem ezalatt például a többféle színű fedlapokat, 9 cellás akksit illetve a nagyobb felbontásu kijelzőt (6400ashoz is van, csak külföldön). Az árakrol csak annyit h sztem csak annyi a kéréds, h USD=Euro, vagy nem. Ha igen akkor az alacsony árakat amiket láttunk, szépen elfelejthetjük. Ha nem, akkor akár jo áron is lehetnek a gépek. Én sajnos az előbbi változatra tippelek, a Store uj inspiron áraibol kiindulva.Nem hinném h mire ideérnek a gépek, olcsóbbak lesznek. Nálunk ez sajna nem divat... De ki tudja.
majd ha itt lesznek, okosabbak leszünk...
Most nézem, h benéztem az euro jelet és dolcsi irtam korábban. Na ezt most javitom. Tehát korábban $=euro
[Szerkesztve] -
tozo86
tag
köszi szépen a segítséget! Nem thinkpadekhez adták ki ezt a patchet? Keresegettem és bár nem találtam meg, thinkpad forumban írogatnak róla (88111ről). Viszont elkezdtem a webcam beállításait nézni és valahogy átállította az alapértelmezett hangkártyát vagy nem is tudom Sigmatel helyett a Bluetooth High Quality Audiora. Visszaállítottam, most jó
még1x köszi -
amol
addikt
-
amol
addikt
Miért vádolnánk? Amúgy már beszúrtad ugyanezt korábban
TayRol: hogy állsz a driverekkel? Működik a bluetooth XP alatt?
A V mostani ajánlata: [link] Nem rossz, forgalmi díj nélküli (tehát korlátlan). Az ár jó, viszont csak usb-s modemük van és nincs lefedve csak pár város. Nekem a Balatonnál lenne érdekes, tehát ugrik.
A pcmcia modem ugye jó a Latitude-okba de az Inspironokba nem?
Végre az új Inspironokba került webkamera és mikrofon is, és új (sztem jobb) billentyűzetkiosztása van
Lehet hogy mégsem a D830-ra kellene várnom... viszont külsőre is jobban tetszik mint bármi más.
[Szerkesztve] -
egeristi
csendes tag
Sziasztok!
Következő a gondom: Win Vistám van, idáig simán működött a Bluetooth vele(Dell internal BT 2.0), és valamiért pár naoja egyszerüen nem látja a Windows a hardvert. De a kék led ég a gépen. Elinditom a dell.comról a driver installt, erre kiirja, hogy nyomjam meg az FN+F2 gombot az aktiváláshoz, persze a kék lámpa ég, elvileg aktív. Nem tudjátok mi okozhatja ezt? -
amol
addikt
A CHS valóban árul pár Dell notit, de a szervízükben nem bíznék. Egyszer visszavittem egy RAMot 1-2 napon belül mert a kékhalálok mellett a memtest86 egy csomó hibát írt ki rá, bevették vizsgálatra majd egy hét(!!!) után visszaadták azzal hogy a hiba nem jelentkezett. A bios memtestjén kívül 100% hogy mással nem nézték.
[Szerkesztve] -
listván
tag
Hali.
Nem igaz. Disztrinél (HRP) vezetem a Dell szervizt.
Ha bele kell nyúlnod a gépbe, márpedig a D620-ba bele kell, akkor veszhet a gari ha szőrös szívű a szerviz, ugyanis a csavarokon látszik, ha már ki volt szedve. A két memória slot úgy helyezkedik el, hogy az egyik a billcsi alatt, a másik pedig a gép alján egy kis ajtóval fedve.
Ha nem a Dell-től rendelt memóriát teszel bele, akkor arra a gyári gari nem játszik.
Az igaz, hogy a Dell-től rendelt memóriák ára viszonylag magasabb, viszont ezekre áll a NBD garancia, viszont ha beleteszel egy brand-et (Samsung, Infineon, stb) akkor annak a gariját intézheted ahogy és ahol akarod. Szerintem megéri kifizetni kicsit több pénzt és tudni, hogy ott a NBD garancia. -
amol
addikt
Köszönöm, pontosan ugyanezt az írományt már én is megtaláltam.
amúgy a 140 sem egy világverő kártya, még egy x1600-as is többet tud nála...1800 pontot tud 3dmark 2006-ban...
Tekintve hogy az x1600-on majdnem minden tűrhetően futtatható, ez nem hangzik rosszul. Csakhogy a benchmark nem minden. Ha jobban teljesít mint egy x1400/go7400 akkor elvileg nem nagyon lesz gondom vele. -
amol
addikt
Hmm. Ezt még nem láttam, de jól hangzik. Én igazáról arra gondoltam, hogy a D830-asról is voltak már a megjelenés előtt hírek, már meg is jelent, de itthon még nem kapható. Tehát egy hónapon belül biztos nem lesz olyan amiről szó volt.
Nem tudsz valamit a quadro nvs140m-ről? 7600-as vagy 8400-as alapokra készült? Nekem egy 7600-as teljesítménye bőven elég lenne. -
erdoke
titán
Félreérted, mi nem fikázásnak szántuk, és teljesen általánosak az ilyen elírások minden oldalon. Szóval ne vedd magadra. Ez egy hardveroldal fóruma, itt fanatikusok vannak, akik lényegesen érzékenyebbek az ilyen részletekre, mint a nagy átlag.
Egyébként jó átlagos felszereltséggel ez a noti 3 kg, tehát pszicológiailag is más kategória. Elég szomorú, hogy a gyártó ilyen trükkösen adja meg a súly értékeket, a disztri csak továbbadja, nem számolgat, nem méricskél.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Gombászkönyvek egyben
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged