- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
air
nagyúr
válasz
Dell XPS #27936 üzenetére
No. Éspedig? Mire gondolsz? Elképzelhető, hogy ha rendesen működik akkor az Ati kártyával sem kellene ilyen melegnek és zajosnak lennie? Egy-egy komolyabb terhelés esetén - most éppen biztonsági mentést csinálok vele és eközben - több mint 5000-es fordulattal is szokott pörögni a venti. Kb. 1-2 perc alatt visszamegy 4300-ra, de az is zajos például éjszaka, egy teljesen csendes szobában.
Kezdettől fogva ilyen jelenségeket produkált. A ventit már fél éves kora előtt cseréltettem. Viszont mint mondtam, most vált akuttá a zaj kérdésének megoldása. -
-
Pepin Moody
csendes tag
válasz
Dell XPS #27565 üzenetére
Hali!
HD Sentinel szerint nem romlott az állapotuk. Attól tartottam inkább, hogy a gép USB 3.0-ás csatijai a hibásak, mert még semmilyen más ilyen gyorsabb sebességű eszközt nem próbáltam, csak ezt a két olcsó HDD házat, ezek pedig ugye nem funkcionálnak valami kitűnően. Persze nyilván az olcsó hús mondás erre is igaz lehet. Mármint a házakra
-
Pepin Moody
csendes tag
-
Źşë'
addikt
válasz
Dell XPS #27544 üzenetére
én is ezt mondtam neki, meg azt is hogy sokkal olcsóbban is lehet már jó gépeket kapni! de nem akartam győzködni, mert erre van igénye meg pénze.. én személy szerint nem is adnék ki ennyi pénzt notira
(#27543) sdombi
méretügyileg 15-16" kijelző körül, a burkolata -azt nem tudom milyen lenne az előnyös, fém vagy műanyag... hdd 750GB/1TB; ram - 8gb sztem nem kérdés, mert nagyon olcsók lettek a ramok; ssd, 64 vagy 128gb; vga - passz (valami ami viszonylatban jónak számít, nem egy crysis lesz rajta futtatva, meg ugye nem is ez a cél)
a fiának szeretné, mert egyetemhez kellene neki, hordozva szerintem azért lenne rendesen, és akksi miatt is valami hosszabb üzem idejű lenne jó, wifi meg bluetooth talán meg már alap felszereltségnek tekinthetőkelőre is köszönöm mindenkinek!
-
vilmaboy
őstag
válasz
Dell XPS #27491 üzenetére
néha úgy érzem jó lenne még egy kis plusz. ebben gondolkodom.... Ha nem lenne sokban ráfordítanám.
Jut is eszembe. Még nem szedtem ki az optikai drive-ot. beépítőkeret kb mibe kerülhet? Csak bele kéne gyűrjem a gépbe a háttértárat is.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Dell XPS #27485 üzenetére
akkor tudni fogom, hogy a tőled mexokott precízséggel jártál el... Nekem ez elég biztosíték, hogy bevállaljam... + nyilván kivesézem én is a témát, de ez nem anyira szakterületem, nincs ilyesmben elegendő rutinom
Nem volna anyival drágább egy i5 dedikált grafikus kártyával, akkor inkább gépet cserélnék. De anyit meg nem ér nekem a dedikált graf.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Dell XPS #27481 üzenetére
Ne értsd félre... Nem hibáztattalak én téged és biztos vagyok abban is, ha minden infód megvolt a körülményekről, akkor nem tévedsz ilyesmiben. Ha nem stimmel a chipset és tudtad (márpedig, ha valaki akkor te utánajársz alaposan), akkor nyilván nem javaslod... Sajna bele lehet futni... Írásod alapján /nem közlik a chipset támogatást, és a letöltendő lehetőség közül is egy van/, ha fent vagyok én is rábolintok biztosan. és még sokan mások itt ph-n.
-
fogtunder
nagyúr
-
fodorv
tag
válasz
Dell XPS #27264 üzenetére
Igen, így végiggondolva tényleg azt mutatja. A gondom csupán az hogy a jelenleg eredetiről telepített windows 32 bites, nekem pedig 64 bites kellene. Tehát vagy kellene egy eredeti 64 bites telepítő vagy egy megbízható tutira működő változat, mert így kicsit tartok a jelenlegi letörlésétől.
Köszönöm a segítő készégeteket, és az együtt gondolkodást! :-) -
-
válasz
Dell XPS #27149 üzenetére
Azért van igény a használt minőségi laptopokra is!
aki meg megveszi az újat 300.000 ért az tisztában van azzal a ténnyel,hogy a vásárlást követő napon már csak 250,000 ér az a laptop amit megvett 300,000 ért de ez mindennel így van autónál műszaki cikknél Stb...
akinek ez megéri és van rá kapacitása, annak meg is kell vennie az új gépet, hisz ha nem így tenne rosszul érezné magát
Azért egy használt laptopnál ami 60,000 be kerül nem buksz ekkorát és az is bőven kiszolgál hardveresen is!
-
-
M3xx
tag
válasz
Dell XPS #26856 üzenetére
Igen sikerült, köszönöm. Nem vagyok azért analfabéta a gépekhez, ezért nem tetszett a kolléga hozzászólása, hogy a kapkodásom közepette, egy két hozzászólásomból próbál megítélni, mert ő olyan penge. El tudnánk merülni szerintem 1-2 témában ahol lehet hirtelen lebőgne... na mindegy nem akarok itt erőt fitogtatni, sem vitázni.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dell XPS #26825 üzenetére
Hát engem nagyon idegesített, főleg hogy SSD van a notiba, azaz csak ventit kéne hallani néha mikor jobban dolgozik.
Viszont nem tudom mi lenne rá a megoldás másoknak, mert ezt nem hiszem gariba cserélnék, illetve ha cserélik is ki tudja a következő nem e lesz olyan...Amúgy ilyen gépeket adok ki cégen belül, de az a baj ott nem tűnt fel, mert ott közbe megy millió dolog és nem tapasztaltam még, de mikor kaptam itthoni használatba is egyet egyből észrevettem- Ezzel arra akarok célozni, hogy nem tudom milyen arányban tapasztalható ez, de amit most hazahoztam teljesen normális, olyan amilyen lennie kell. -
MarQs
senior tag
-
Liudvikas
tag
válasz
Dell XPS #26407 üzenetére
az a baj,hogy kicsit alulméreteztem, (15gb talán) és alig 7 gb szabad hely van a C/programok partíción. ez nem kevés?
igazából az zavar,hogy percek alatt bootol be
és elvileg a legújabb n5110 driverek vannak,mégis sokkal szebben futnak a játékok ismerősöm i3as változatán -
WongFeiHong
senior tag
válasz
Dell XPS #26348 üzenetére
Nvidia oldaláról letöltöttem a legújjabbat.
Érdekes, hogy van ez az asztali Nvidia jelző, hogy van-e használatban a kártya, és ha van, akkor melyik program használja.
A desktopi órát mutatta, hogy az használja a karit, viszont amikor kikapcsoltam az órát, és benyomtam You Tube-ról egy 1080p-s videot, akkor nem jelezte.
( neten volt video, és csávónak mutatta video alatt hogy használja ) -
WongFeiHong
senior tag
válasz
Dell XPS #26346 üzenetére
Ha letiltom az Intelt, akkor újraindítás után eltűnik az Nvidia is, vezérlőpult sincs. Kis felbontáson indul, mintha nem lenne driver, pedig a legfrissebb van fent.
Most néztem I Am Alive-t, a menüben 8 FPS volt.
Pedig Nvidia vezérlőpultnál átvan állítva elsődlegesre az 525m. -
premete
veterán
válasz
Dell XPS #26336 üzenetére
Ennyiből újat nem kap, amit érdemes megvenni. Ez jó lenne, új benne minden (én cseréltem ki az utolsó csavarig).
-
kkdesign
senior tag
válasz
Dell XPS #26275 üzenetére
Üdv, megjött tegnap a gépem, bocsi, hogy erre a kommentre válaszolom. Teszteltek rajta mindent és szoftver hibára gyanakodnak, 1 hetet ott volt, 1 hetem gép nélkül... mostanra újratelepítettem a windózt, hát eddig méég nem kapcsolt ki. Ha elkezdi csinálni megint akkor viszont szívbajt kapok... akkor más szervízt keresek.....
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Dell XPS #26129 üzenetére
Szerintem ezekkel ügyesen szét lehet szedni.
Többiek:
Amiket írtam azok csak a tapasztalataim, mindenki vonja le saját magának a következtetéseket, mert természetesen nem tudom garantálni hogy a Ti esetetekben is ugyanígy fognak eljárni. Azért érdemes elolvasni SzaboZE hozzászólását is, azt hiszem sokat elárul.
-
kkdesign
senior tag
válasz
Dell XPS #26109 üzenetére
holnap reggel viszik a kicsikém szervizbe
az a jó h ismerős révén elsőbbségem van, péntekre talán kiderül a hiba, ajánlottam neki a szervizes ramtesztet, mondta h kéri a 24 órést rá mindenképp, meg megnézik jobban az északi hidat, meg valszeg megint lesz hűtőcsere is. aztán meglátjuk.
-
kkdesign
senior tag
válasz
Dell XPS #26107 üzenetére
Az a helyzet, hogy én is... Majdnem
... Írtam egy nagyagynak e-mailt, boltos, háátha holnap válaszol, és lehet okosabb leszek ... most mondjuk talált egy bibit egy malware kereső program, de kétlem, hogy az lenne a gond.... mindenesetre, ha nem, akkor még van az a memóriatesztelő progi amit kikell írni, meg rendszer ujratelepítés, és ha egyik se, akkor szervíz
-
kkdesign
senior tag
válasz
Dell XPS #26088 üzenetére
hát am mostmár igazából semmi ötletem nincs h mi az, mert oké, hogy annyira felmegy, de ablakban játszom hőfokot kiírva, ráinditottam a vga tesztet játékra, oké h vitte a vgat felfele 80+ra, de mikor játék megy, akkor 53- NAGYON NAGYON max a 60... most is megy a teszt és 82... proci 68, lapkakészlet megy a vgaval együtt hőfokra...
-
-
kkdesign
senior tag
válasz
Dell XPS #26073 üzenetére
akkor is azt produkálta ugyan így mint most, a hdd 45 fok körül mozgott akkor is és most is terheléses használat alatt. ( Pill és megnézem a Sentinellel )
régebben is levolt fogatva szóval úgymond nem melegedhetne túl, mégis hűtést cseréltek benne ... hdd jelenleg is 40 fokos. -
kkdesign
senior tag
válasz
Dell XPS #26056 üzenetére
igen játék közben jön elő a hiba. alap használatkor nem. Előző szervíznél alap használatkor is, most ugyan az a hiba de csak játéknál.
Hiba időszakában ilyen üzenetek jöttek ki pontosan nemtom, de ezek lehettek naplózva azidőben:
Letelt egy időkorlát (30000 ms) a(z) SQL Server (SQLEXPRESS) szolgáltatás kapcsolódására való várakozás közben.itt egy ami a leállás:
Az előző rendszerleállítás (2012.08.19. - 10:11:46) váratlan volt.- System
- Provider
[ Name] EventLog
- EventID 6008
[ Qualifiers] 32768
Level 2
Task 0
Keywords 0x80000000000000
- TimeCreated
[ SystemTime] 2012-08-19T08:13:58.000000000Z
EventRecordID 118557
Channel System
Computer Corei7-PC
Security
- EventData
10:11:46
2012.08.19.6201
DC070800000013000A000B002E004B02DC0708000000130008000B002E004B02600900003C000000010000006009000000000000B00400000100000009000000
--------------------------------------------------------------------------------
Bináris adatok:
Szó
0000: 000807DC 00130000 000B000A 024B002E
0008: 000807DC 00130000 000B0008 024B002E
0010: 00000960 0000003C 00000001 00000960
0018: 00000000 000004B0 00000001 00000009Bájt
0000: DC 07 08 00 00 00 13 00 Ü.......
0008: 0A 00 0B 00 2E 00 4B 02 ......K.
0010: DC 07 08 00 00 00 13 00 Ü.......
0018: 08 00 0B 00 2E 00 4B 02 ......K.
0020: 60 09 00 00 3C 00 00 00 `...<...
0028: 01 00 00 00 60 09 00 00 ....`...
0030: 00 00 00 00 B0 04 00 00 ....°...
0038: 01 00 00 00 09 00 00 00 ........
-----------------------------------------------------------------------
Ez is érdekes lehet :Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk2\DR2.
-----------------------------------------------------------------------
ez is előtte időbrn volt
A lemezen a fájlrendszer szerkezete sérült, és nem használható. Futtassa a chkdsk segédprogramot a következő köteten: C:. -
kkdesign
senior tag
válasz
Dell XPS #26035 üzenetére
igen, mondtak viszont egy ilyet hogy: ha esetleg játszom akkor vannak ezek az erőforrás profilok, ezek közül csináltam olyat, hogy a procit kb 60%ra veszem le, hogy ne melegedjen, hoyg esetleg azért állhat le, mert ha túl sok infót kell feldolgoznia a lassítás miatt páff lecsapja az egészet. Meg van fenn egy advanced system Care nevű program abban nézelődtem, van egy sístem es része, abban pedig egy olyan h rendszer hiba esetén kivan jelölve az újraindulás, lehet választani, az és a kék képernyő között. Átállítottam kék halálra, elvégre ha oprendszer hiba, ( azt is felvetették, h oprendszer memóriacímzést szúrja el valahogy... ) akkor ha kék képernyőt vág be akkor elég az ujratelepítés talán...
-
mobilbazar01
csendes tag
válasz
Dell XPS #25868 üzenetére
Értelek, de nem tudom milyen kérdést tehetnék még fel akár SzaboZE-nek is, mert a téma adott, de amúgy kaptam tőle választ, hogy alaplap csere viszont lehet meg lehet úszni csak egy bios chip cserével amit amúgy már találtam külföldön 9-10 ezer forintért csak kicsit sokallom egy chip-ért főleg ha találnék bontott gépet
-
mobilbazar01
csendes tag
válasz
Dell XPS #25857 üzenetére
Régi PC-s múltból az jutott eszembe ha jól emlékszem ott csináltam ilyet , hogy szedek le hozzá biost majd egy pendrive-ról dosban telepítem, de hát ez nem megvalósítható mivel el se kezd bootolni meg kép sincs. Lehet tényleg néznem kellene egy hibás lapot és kicserélni a biost. Amúgy Te nem értesz hozzá vagy esetleg ezzel foglalkozol? Meg beszéltem itt ph-n egy emberrel akitől vettem a winyót, mert hát személyes találkozónál mint kiderült Ő foglalkozik laptopok javításával és a lényeg, hogy mondta, hogy vigyem el és megcsinálja.
-
-
mobilbazar01
csendes tag
válasz
Dell XPS #25836 üzenetére
Amúgy a progit leszedtem és láttam, hogy rengeteg hiányosság van, kb 15. ezután volt a következő, hogy az egyik intel vga driver jó volt majd van régről egy future 3dmark03 amit lefutattam és kidobott 3800pontot. Asztali gépen ez 34000pont (e5200-es proci ami gyengébb szintén 2gb ram ami szintén gyengébb, mert ez csak dd2-es meg egy ati4830 512mb vga). Ezek után gondoltam még kell valami. Na nem mintha pont hajcsár lennék, mert nem így van csak ez hirtelen egy viszonyítási alap volt
-
mobilbazar01
csendes tag
válasz
Dell XPS #25836 üzenetére
Mert nem voltam gépnél. Nemrég ültem le majd elkezdtem azokat a drivereket leszedni amikkel eddig nem próbálkoztam és köztük volt a bios driver is. Asztali Pc-s tapasztalatokból kicsit pislogtam majd elfogadtam, hogy ez lapotopoknál biztos normális főleg egy egy egyszerű service tag-os bejelentkezés után ott van a második letülthető driverek között
Most akkor mi van? Kuka? -
mobilbazar01
csendes tag
válasz
Dell XPS #25821 üzenetére
Egész pontosan ilyen kártya van benne
[link]
Az érdekes az, hogyha megnézem a rendszer tulajdonságokat akkor nem jelzi, hogy lenne bármi vga kártya és a rendszer minősítés is 1.0, de itt van pár kép meg dell suport centerről és 1 kép
[link]
[link]
[link].
Szerintem itt a driverek sincsennek rendben, de a dell oldala számomra eléggé ,,sok". Nem látom egyértelműen, hogy pl. montherboard driver, intel chipset drivel, vga driver.
Ja VGA driverre még csak utalást sem találok. A többik közül meg szedegettem le, de ott is volt több opció majd telepítésnél nem is engedte felrakni. Miért nem lehet csinálni egy expressz (egy telepít gombbal felrak mindent) kiadást az olyan hozzá nem értőknek mint nekem (+angol nyelvtudás ~ 0-1)
Amúgy agyaltam ma és eszembe jutott valami. Cimbim mesélte régen, hogy blablabla és a lényeg, hogy integrált Intel kártyája van ami a rendszer memóriáját használja amit ő pl. be tud állítani BIOS-ban, de én semmi ilyet nem láttam. Esetleg dell-nél biosban nincs rejtett opciók ami valami bill. megnyomásával jön elő? és hátha ott tudom állítani a vga memória méretet.Segítsetek légyszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen program, ami...?
- Elektromos autók - motorok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen házat vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest