Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
PLacc: Ami bezevarhat a hangkártyáknál. Elektromágnesesre gondoltam, nem arra hogy jobban zúg a venti meg a DVD olvasó.
Atlantis: hát, kinek-hogy sikerül megoldania gyártáskor. Nem olyan bonyolult a vezetékek árnyékolása, csak szerintem szarnak bele, vegyél drágábbat, újat, nagyobbat, szebbet stb. Notiknál pláne nem fő szempont, hogy csúcsminőségű alaplapi hangkártyája legyen. Ott kb arra való, hogy néha tudj valami zajt kelteni vele munka közben meg tilinkózzon neked a vindóz betöltéskor meg ha új leveled jött. Ha ennél több kell, vegyél pcmcia hangkártyát bele. Szerintem ez az elv.
[Szerkesztve] -
_imation_
csendes tag
en igy ertettem... #1644-bol indult ki az egesz... (''honnan tudom megkapni,letölteni az operácios rendszer visszaállitó cd.t mert az nem volt benne a csomagban'') de vegulis mind1, mert a lenyegen nem valtoztat... recovery disc-et szinten kaptam mind2 alkalommal. sot, ahol dolgozom, ott most vettunk 610-eseket, azokhoz is volt. legalabbis egyet kibontottam, abban talaltam.
Hyrda: nincs most nalam fulhallgato, este kiprobalom es visszajelzek! koszi -
tkazmer
addikt
Hát ja, pláne, h nem a kis olcsó 150k-s gépekhez nem adnak, hanem a már nem olcsó, mondjuk 550k-s géphez sem...Egyébként a dell mégcsak nem olyan régen vezethette be ezt a kevésbé jó szokását, mert pl egy barátom 2 éves delljéhez(igaz, canadaban vette) még adtak, de az ibm már 2 évvel ezelőtt sem adott
-
Rolanddd
tag
A programot először a cd-ről telepítettem amit adtak hozzá (driver cd) majd mikor láttam hogy nem megy, a dell support-ról szedtem le, de az sem ment, akkor hagytam egy darabig, majd most megin megprobáltam a cd-ről ,de még mindig nem megy
(gondoltam hátha meggondolja magát) Mert talán az Ati oldalrol kéne leszednem?
Egyébként mit jelenthet az a (0xc0000135)???
(ja a Dell Media Experience engem is érdekelne, mert én is csak a FreeDos-t kaptam hozzá, ezt valahogy lefelejtették...)
[Szerkesztve] -
zolle
tag
én abból indulok ki, hogy a driver cd észrevett minden eszközt és mondta hogy mit akar felrakni, ottvolt a 3G kártya is.
szerintem szolgáltatóknál lehet venni ilyen kártyát, ezzel telefonálni nem lehet, csak 3G-zni, kb ugyanaz mintha PCMCIA-s verziót vennéd meg, csak nem használod a kártyát, csak a simet
azért gondoltam a driverre, mert ilyen becsületes vagyok, mindenből a legjobb driver kell
a billentyűzet picit hangos, de igazából még SOHA nem találtam kellően halk billkót. -
-
_imation_
csendes tag
felraktam a mobile broadband progit, persze nem megy. aztan kozben a biosban is megneztem: ha nem tevedek a ''cellular device'' lenne ez, foleg ha nem ''none'' felirat viritana mellette. pedig mar itt oromkodtem......
olyan lehetseges, h ott a komplett kartya, csak nincs bekotve? mert a kartyahely alatt vannak mindenfelek(aramkorok, es nemtom meg mik
), es a muanyagra, amikbe ezek be vannak ''agyazva'', ra is van irva, h SIM. valami biztato velemeny??
[Szerkesztve] -
_imation_
csendes tag
neztem mar a configot korabban, abban csak ez van, mint mini card:
INTEL PRO/WIRELESS 3945 802.11A/G MINI C
szoval semmit nem ir mobile broadband-el kapcsolatban... ha mashogy nem tudom kideriteni, legfeljebb megprobalom beizzitani... csak ebbol is van 3 fele.
arra nincs otleted, h lehetne megnezni, h milyen lcd van a gepben?
14.1'' WXGA+ LCD SCREEN (1440 X 900 RESOL
ennyi infom van rola, ugyanakkor ha jol szamolom, 22 tipushoz van driver a dell.com-on..
koszi -
_imation_
csendes tag
koszi, felraktam az NHC-t. ugy ertettem a korabbi hozzaszolasokbol, h lehet allitani a max orajelet, h pl amikor aksirol megy, akkor ne porogjon annyira.
bluetooth van a gepemben, de ahogy a service manualban neztem, az mashogy nez ki. linkelek rola egy kepet, hatha erre tudsz valamit mondani.
[link] -
k.krisz03
tag
Hali!
Most ez hogy is van? Ehhez a Notebook Hardware Control-hoz kell .NET 2.0-ás keretrendszer, a .NET-hez kell Windows Installer 3.0, de ahhoz meg kellene winfos érvényesítés, de nekem meg nem épp olyan a winfosom, amit lehetne érvényesíteni. Most akkor hogy is kellene megoldani ezt?
Krisz
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Nem lehet bármilyet tenni bele, de azért vannak fejleszthető típusok.
Egyáltalán nem mondtam, hogy D610-be lehet Insp. 9400-as kártyát tenni, már csak azért sem mert a D610-ben pont integrált kártya vanCsak több fajtával is lehet kapni, de azok az alaplapban különböznek. Létezik Intel kártyával, meg asszem ATI-val (vagy NVidia lenne? erre most nem emlékszem).
A D810-ben cserélhető, de természetesen nem bármire, csak amit D810-hez gyártottak. (lehet ám, hogy éppen abban csak cserélhető de nem fejleszthető, csak nem kell alaplapot cserélni ha tönkremegy a VGA)
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Van egy polcnyi notebook VGA kártyánk...Gondolom nem azért, hogy ne legyen poros az üres polc, hanem használni is lehet őket valamire. És csak Dellt forgalmazunk, tehát feltehetőleg abba való
Pont Inspiron 6400-ba való nincs, merthogy abban épp nem cserélhető, de rengeteg fajtában van cserélhető VGA. (insp.1100, 8100, 8200, 8500, 8600, Latitude C810, C840, D810, stb...)
[Szerkesztve] -
listván
tag
Nem számít, nem is akartam vitába bocsátkozni. Pusztán az sértett, hogy nem szakmabéli, nem tudja a Dell politikáját, és mégis meg akar cáfolni!
De mindegy, éljen csak abban a hitben, hogy neki van igaza.
Én meg nap mint nap találkozom Dell gépekkel, olyanokkal is, amit kint vettek Amerikában worldwide warranty-val és nem tudjuk javítani őket, mert a Dell Európában nem supportálja őket, magyarul még alkatrészt sem lehet rendelni hozzájuk!
Pl: Inspiron 700m Még egy akksit se tudok rendelni hozzá, csak kínkeservesen Amerikából! -
Raymond
titán
En tisztaban vagyok vele, de te ugy latszik nem. Ez a topic a Dell notikrol szol, gyakorlatilag egyik hozzaszolast sem kellett volna OFF-nak minositeni. Flame-et nem latok, ha te igen mutass ra nyugodtan. Baromsag pedig tudom mi, peldaul az hogy az Inspiron szeria az USA piacra keszul elsosorban. Az ellenkezojet nem bizonyitottad semmivel, a felhozott peldad a #902-ben es a #904-ben vagy egy regebbi rebranded modell volt (ami kivetel volt es az is a kinalatban), vagy egyszeruen nem igaz ahogy azt a #904-ben megirtam.
''Attól,mert a mostani listákon Európában is benne van az Inspiron, addig 1-2 éve nem volt így, egy teljesen más széria volt, más igényeknek.''
Tobb mint 1-2 evrol es tobb mint egy modell-rol van szo. Mar a 9000-es elodje a 8000-es szeria is kaphato vol itt. Ugyanugy mint mas Inspiron modellek.
''Igazán sajnálom, hogy ilyen arogáns vagy, én a helyedben ovoshoz fordulnék...''
Nem vagyok arrogans, inkabb a sajat hozzaszolasodat olvasd most el. Semmi informacio vagy erv nincs benne szemelyes tamadason es egy ''de csakazert is ugy van ahogy leirtam'' mondaton kivul. -
Raymond
titán
Az Inspiron B130 europaban Inspiron 1300 neven fut mar tavalytol.
A Lattitude 120L-t USA-ban ugyanugy hivjak:
[link]
''Ha azt akartad, kihozni, hogy a te 9300-asod nemcsak amerikai piacra lett gyártva, akkor ebben az esetben igazad van.''
Nem. Azt akartam kihozni belole amit mar parszor leirtam. Hogy a ''Az Insprion a nem európába szánt széria,...'' es a ''Tény, hogy az Inspiron modellek 80-90%-át a Dell főleg az amerikai piacra tervezte...'' kijelentesek nem igazak.
''Én most abbahagytam, vicc az egész, de főleg, amit a 895-ös hozzászólásodban megengedtél magadnak.''
Jo kifogas sose rosszSzepen kihatralsz az allitasod bizonyitasabol
-
Raymond
titán
Na meg egyszer. Ezt magyarazd el es tamaszd ala valamivel:
'''Tény, hogy az Inspiron modellek 80-90%-át a Dell főleg az amerikai piacra tervezte..''
Sok sikert hozza. Amit linkeltel remelem tudod hogy 2003-as modell es mar reg nem gyartjak/aruljak. Egyebkent az utolso ilyen (nem sajat design) a Lattitude X1 volt (amit szinten egy Samsung modell). Fogd a 2006 es 2005-os kinalatot es magyarazd el mi a kulonbseg az USA es az EU Inspiron kinalat kozott a fenti idezettel egyetemben.
Ja meg egy:
''...ha szerinted az Insipron a Home, és a Latitude a Business (ami nagyjából igaz is, de korábban ez nem volt jellemző), hogy mi a különbség a két gép között?''
Szoval ha igaz amit irtam, akkor miert linkelsz egy harom eves mas gyartotol szarmazo rebranded termeket? Mondjuk volt mar akkor is sajat design a kinaltban. Ez az egy fedne le a 80-90%-ot?
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
Ha kicsit visszaolvasol akkor lathatod hogy erre valaszoltam: ''Az Insprion a nem európába szánt széria,...''. Ennyi. A vitat en is nevetsegesnek tartom, mivel nincs mirol.
''Tény, hogy az Inspiron modellek 80-90%-át a Dell főleg az amerikai piacra tervezte''
Ezzel nem ertek egyet peldaul ugyanugy mint a fentivel. A mondat egyszeruen marhasag. Gondolkodj mar el rajta egy kicsit. Semmi kozze az Inspiron/Lattitude kapcsolathoz. -
Raymond
titán
De nem oda szant. Megnezted az oldalakat? Az Inspiron szeria egy teljesen standard resze a Dell kinalatanak mindenhol. Nem egy ''USA-ba szant'' valami amit veletlen itt is kaphatni. Notebookban harom kategoriaja van a Dell-nek:
Inspiron = Home/Soho es Multimedia
Lattitude = Business
Precision = Workstation
Az Inspiron nem olyasmi ami manapsag (valami fura oknal fogva) jott ide ahogy azt a kollega allototta. Csak egy pelda az aktualis kinalatbol idoben visszafele: Inspiron 9400 -> Inspiron 9300 -> Inspiron 9200 -> Inspiron 9100. Minimum egy ev van minden modell kozott es standard kinalat volt europaban. A tobbi Inspiron-al egyutt. -
Hydra SR
addikt
Elvileg azért nem engedik az alkatrészgaranciánál sem, hogy magad rakj bármit is a gépbe, mert ha nem hivatalos Dell szervizmérnök rakja bele, akkor ugrik a gari. Persze ha akksicserénél ezért elveszik a garidat, az olyan, mint ha megbüntetne a rendőr mert nem ellenőrizted indulás előtt az irányjelző/féklámpa/kormyány stb... működését, amit a kresz szerint kéne
De végülis a rendőr is megtehetné, csak nem szokta (agyon is vernék
).
-
-
Hydra SR
addikt
Szerintem disztribútora is válogatja, nálunk pl asszem úgy is lehet venni, hogy 1 év helyszíni + 2 év telephelyi garancia, tehát ha pl 2 év után megy tönkre valami, akkor vagy behozod a géped, vagy kiszállási díjat fizetsz. De ez közel sem minden ügyfelünknek van így. Sőt, akár 2 év garanciahosszabbítást is lehet venni, ami nem csak nálunk érvényes, mert azt a Delltől veszed.
-
attika80
aktív tag
Szia
azert annyira megsem vagyok lamaKet memoriamodul van benne. Egyiket a hatoldalon masikat a billentyuzet ala kellett berakni. De sajnos igy is csak single channel-ben mukodnek
Szoval van benne 2x512 mb memoria fel is ismeri de azt irja hogy single channel
Gondolom akkor az is marad nem? Thx
Bye -
Krisz.19
csendes tag
14.1'' XGA TFT
Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533
chipkészlet
Intel 915PM
memoria 512MB DDR2-533
60GB 5400rpm 8MB CACHE Toshiba
A gép nem tartalmaz belső floppyt, de opcióként vásárolható!
USB vásárolható
optikai meghajtó
cd -író dvd olovasó
grafikus vezérlő i Grafikus vezérlő magyarázat
Intel 915 128 Mb
operációs rendszer i Operációs rendszer magyarázat
Windows® XP PRO Magyar
audio i Audio magyarázat
AC'97 16 bit sztereo
üzemidő i Akkumulátor magyarázat
4000 mAh (Lithium-ion)
kiterjedés i Kiterjedés magyarázat
312 x 262 x 34 mm
súly i Súly magyarázat
2.2 kg -
nemtommi
senior tag
-
Zzz..oltan!!
csendes tag
Koszi az ertekes hozzaszolasokat! Azt hiszem, sikerult bearazni a gepet a segitsegetekkel. Legtobbet az alabbi magyarorszagi arajanlat segitett (idezet #734-bol):
Inspiron 6400 sorozat
• 15.4'' WXGA (1280x800pixel) TFT LCD • intel GMA950 - maximum 224MB video
• Intel Core-Duo T2300 1.67GHz • 512MB DDR2 • 60GB HDD • DVD+/-RW DL opt.meghajtó
• Wifi (802.11a/b/g) • Microsoft WindowsXP Home Edition HUN
• akciós nettó ár: 199.900, - akciós bruttó ár: 239.880,--
Itt as USA-beli Dell website-on az en notebook-omban levo extrak a kovetkezoert vehetok meg a fenti konfiguraciora:
TrueLife kepernyo: + $23, 1GB memoria (512 helyett) + $80, Media Center OS (home helyett) + $29, 100 GB HD (60 helyett) + $60, Bluetooth + $27
Minden osszeadva: $ 279 (~60.000 forint)
A Notebook-ot 240e ft-ert fogom aruba bocsajtani, azaz ha valaki megbaratkozik az ameriai keyboard, garancia, OS gondolataval, akkor mindezeket az extrakat ingyen kapja. (Ez a notebook amugy uj. Meg fel sem boot-oltam, hogy a Delltol szokasos ''Welcome'' nyitouzenet se vesszen karba...)
Jovo heten kezdem a hirdetest itt a Proharveren valamint az aproneten. (Van valami mas otletetek, hol erdemes ezeken a helyeken kivul hirdetni??)
Koszi megegyszer a segitsegeteket!!! -
alabaj
csendes tag
Amúgy nem ez a teljes körű gari. A teljes körűért nem fizetsz érte a munkadíjat, 1 év helyszíni + 2 év telephelyi garancia az alap (HS-nél). Legalábbis ha tőlük vásárolsz. Akkor kell fizetni a munkadíjat, ha kintről van , vagy más úton-módon jut be az országba. Más disztribútornak is van hivatalos márka szervize itthon. De ezek a gari levélen úgyis feltüntetik, hová kell vinni ha rossz.
-
alabaj
csendes tag
Az Inspiron noteszekre nem vállal, a Latitude az teljesen más tészta. De ha a kereskedő azt mondja, hogy Inspiron noteszre a HS vállal teljes körű garit, az már sántít. Vásárlás előtt érdemes tájékozódni náluk, ha az ember nem akar meglepetéseket. Valószínű csak nemzetközi gari van rá, az pedig itthon csak az alkatrészekre vonatkozik a munkadíjra nem. Mo. nem direkt ország, hanem indirekt és csak Disztriken keresztül lehet megkapni hivatalosan vagy az Ö viszonteladói hálózatán keresztül.
-
extra dry
csendes tag
PLacc
Ha számíta starpa, akkor az Inspiron tényleg felejtős...
Mármint abban az értelemben számít, hogy naponta rángatnám jobbra-balra. Dobálni és átmenni rajta nem tervezem...
Esetleg nézd meg az usanotebook.hu-t is, elég korrektek.
Lehet, hogy azok, kiszúrtam már őket tegnap éjjel is, de Latitude pont náluk nincs 450K alatt.
köszi,
dry -
j.bravo
addikt
Na de kedves fórumtárs, kértem hogy PÜ-t dobj
(tök véletlen néztem be újra, az agyam mint a szita).
Latitude C400-hoz használtam, de nem az eredeti, hanem egy újabb változat (ha jól emlékszem 70W helyett 90W a max. kimenő amit tud).
Ha emlékeztetszLe is fotózom, illetve megnézem a típusszámot, ha hazaérek.
-
Elvileg az Inspiron 6000-hez is ezt ajánlották Dell-ék, csak ott 170 dollár lett volna vagy 85 angol font.
Az is igaz hogy erre még rájött 35 dolcsi postaköltség ( és ha nem Angliába hanem Magyarországra küldetem akkor csak 25), és rimánkodnom kellett egy kicsit az eladónak
hogy nem zavar ha 6 hét múlva jön meg, de szerintem még így is megérte, aztán ha majd megjött kiderült hogy öröm vagy kukinbökés lesz.
Még nézek egy vezeték nélküli egeret és billentyűzetet és máris elmondhatom hogy desktop helyett van egy dokkos, egeres, billenyűzetes notim,, szóval szépen visszajutottam ahonnan indultam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged