- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
válasz
k.krisz03 #2229 üzenetére
Gondolom, készenléti állapotba teszed a géped, ha lecsukod a kijelzőt, nemde? Ha igen, akkor: Vezérlőpult - Energiagazdálkodási lehetőségek - speciális fül: ''Jelszó kérése, ha a számítógép visszatér készenléti állapotból'' pipa. (Ugyanitt: ''Amikor lezárom a hordozható számítógép tetejé''t: Készenléti állapot opció választása.)
-
PLacc
senior tag
válasz
k.krisz03 #1813 üzenetére
Akkor csak azt tudom mondani, ami az én 2200-asomban van...:
Amikor behívod a Proset progit (keresi a hálózatokat), akkor kéne ott egy ''Profilok'' gombnak lennie, elvileg ott kéne definiálni...
VAGY a Vezérlőpult - Hálózati kapcs. - Vezeték nélküli hál. kapcs.-ra kattintva a Vezeték nélk. hál. kiválasztása ablakban az Előnyben részesített hálózatoknál kéne lennie. Ezeket kéne törölni, ha van. Ill. ugyanitt a Spec. beállítások módosításnál a Speciális fülön, hogy a Win kezeli-e a WLAN-t...
Remélem, követhető. -
zolnagy
őstag
válasz
k.krisz03 #1800 üzenetére
Hát nekem az 1300-nál nincs ilyen. Én első körben a feladatkezelőben nézném meg, hogy melyik folyamat fogja a gépet.
A legújabb driverek vannak fent, vagy a gyáriak? Érdemes egy próbát tenni, ha van újabb wlan driver.
Aztán nekem a gugli is sokszor segít, ha beírom a problémát, akkor többnyire másnak is volt ilyen és ha szerencsém van, akkor meg is találta a megoldást (ált. angolul).
[Szerkesztve] -
k.krisz03
tag
válasz
k.krisz03 #1137 üzenetére
Na lenne még valami ezzel a progival kapcsolatban: Az ACPI fülön ezt írja, miután bepipálom az ACPI engedélyezést: ''ACPI control systems is not yet configurated for this system''. Ez miért van? Ez akkor azt jelenti, hogy nem tudom használni a proci hőmérséklet figyelést?
Egyébként egy Latitude D600-ról van szó. -
Hydra SR
addikt
válasz
k.krisz03 #1106 üzenetére
Kb arra, hogy ennek a segítségével félig-meddig desktop gépként használhatod a notebookot. Rádughatsz billentyűzetet, egeret, monitort, nyomtatót, van benne hálókártya, meg asszem 2 PCI slot és egy meghajtó hely, infra port, hang kimenet, sőt az LPT port alatt egy SCSI csatlakozó figyel. Így ha beérsz a munkahelyedre, nem kell egyesével dugdosnod a kábeleket, csak beleilleszted a notit és még az akksit is tölti.
Létezik egy kisebb változata (C Port), amiben nincs kártya és meghajtó bővítőhely, meg az a SCSI csati sincs rajta. Mindkét változatnak saját MAC Addresse van.
A D szériás port különbözik ettől, de kb ugyanezt a szerepet tölti be. -
SzaboZE
addikt
válasz
k.krisz03 #1080 üzenetére
A Dell quickseten keresztül a speedstep funkció beállításait állítgathatod. Hasonlóan mint a power managementben. A support.dell.com site-ról letöltheted. Ha nem SP2-es az XP-d, akkor pedig a speedstep fix-et is fel kell tenned (ennek hiányában a gép nem hajlandó magasabb órajelen működni)
SzaboZE -
PLacc
senior tag
válasz
k.krisz03 #1073 üzenetére
Azért nem kell megijedni, van a gépekben rendes stabilizáló áramkör, nem az akssi terhelő hatása miatt megy rendesen a gép.
Az tény, hogyha hosszabb ideig nem használod az akksit (nem csak a notikét), akkor olyan 50-60%-os állapotban célszerű tárolni, így öregszik a legkevésbé. Ellenben ha folyamatosan a gépben van, akkor mindig 100%-os a töltöttsége, és az annyira nem jó neki hosszabb ideig.
Ilyenkor célszerű 1-2 havonta teljesen lemeríteni, és feltölteni (ezt ajánlja az IBM és a Dell is, nem én találtam ki).
Sőőt az IBM gépekben (T42-m) van egy kis progi, amivel tudod állítani, hogy hány %-os töltöttségnél kezdje nyomni a delejt az akkunak a gép. Pl., hogy ha 90%-os az akksi, akkor ne töltse, csak ha az alá süllyed. -
Raymond
titán
válasz
k.krisz03 #1068 üzenetére
Mindket dolog az Intel procik Speedstep funkciojaval fugg ossze. A processzor nem csak aksival jar alacsonyabb orajelen, hanem akkor is ha nincs terhelve. Ha nincs miert, akkor elveszi a gep az orajelet. Amint kell a teljesitmeny feljebb viszi, ha kell egeszen a maxig. Ez a maximum alacsonyabb ha aksirol megy a gep, de allithato altalaban minden gepen mennyi legyen. A jelzett uzemido szinten ettol fugg. Ha akkor nezed amikor nincs terhelve a gep hosszabb idot fog mutatni, mivel az aksi kapacitasat osztja a terheles mertekevel. Ha nagyobb a terheles akkor kisebb idot mutat. A geped normalisan mukodik.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged