- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
soldi3r
veterán
válasz
Primary92 #57836 üzenetére
Nem, az elso szamot nezd, 3<5<6<7. Igaz, a 7 az ultrabook, szoval a 6-os masszivabb, csak a 40-es szerianal megszunt. Utana kovetkezo szam a kepatlo, az utolso ketto pedig a generacio.
(#57826) Pé, Hat sok sikert! A 40-es szerianak (es a 30-asnak is) ez a betegsege. Tudod cserelni, vagy ha nem hajtogatod a kijelzot akkor hagyod a fenebe. Sajnos jelenleg mar nincs jo minosegu laptop. Kell venni egy M4800-at, az meg egy darabig mindenre eleg.
-
Primary92
senior tag
válasz
Primary92 #49010 üzenetére
Az alkalmazások szerintem azon a kártyán futnak, amelyikre be vannak állítva.
Ha elvileg nem használja semmi a radeont, akkor a GPU-Z szerint időnként bekapcsol, legalábbis a grafikonon tüskék jelentkeznek. Ha átlagolásra teszem az órajelet, akkor 11 MHz lesz kiírva, egyébként 300 MHz-re ugrik fel.
Az akkuidő még mindig gyalázatos. -
somasz
Topikgazda
válasz
Primary92 #48909 üzenetére
Én ilyen problémával biztosan visszaálltam volna 8.1-re. Meg az összes többivel is.
Nekem már ez a kitakarás is elég volt ahhoz, hogy ne szopassam saját magamat fölöslegesen.Majd "SP1" után felrakom, vagy ha mindenki elégedett lesz. Én nem érek rá bétateszterkedni a microsoftnak.
Vevőimet is le szoktam beszélni, csak akkor rakom rá a gépekre, ha kifejezetten kérik. -
szabonagyur
félisten
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
Primary92 #48296 üzenetére
Ha csak simán behozom az összes 6440-hez való drivert akkor Win8.1 alatt van AMD driver, de Win10-hez egyáltalán nincs.
Amúgy én a helyedben hanyagolnám, nem tudom nálad, hogy van de nekem nem kapcsolta le a dvga-t, hanem folyamatosan ment, akksi módban is pedig a beállítás jó volt.
-
premete
veterán
válasz
Primary92 #48110 üzenetére
Sajnos a gyárija, a DW5570-es az full size, létezik fél méretben WWAN, de még élőben nem láttam; persze az a másik kérdés, hogy a fél helyen menne-e a WWAN.
A DW5570e pedig ngff (M.2), olyan van az E7250-esekben, a régebbi belerakhatóak, a DW5560, 50, 40, 30 pedig mind teljes méret, ráadásul lassabbak is; mondjuk azok legalább mennek Linux alatt, a DW5570-es pedig nem akar. -
premete
veterán
válasz
Primary92 #48107 üzenetére
A WWAN helye a teljes pcie, az ssd-é a fél; ha van benne wwan, akkor csak fél msata fér bele, ennyi; ha a WWAN kártyát kettévágod, és valahogy az antennacsatikat átforrasztod, akkor az is belefér, de nem tudom, hogy működne-e ott is, mert fél WWAN kártyám még nem volt.
Az más kérdés, hogy a WWAN helyén is felismeri az egész msatát, vagy a hdd helyén is, átalakítóval. -
premete
veterán
válasz
Primary92 #48103 üzenetére
Nincs az eldugva, ott van a wwan alatt. Half mini pcie hely van, olyan ssd fér bele: egész csak akkor, ha felét levágod, vagy kifűrészelsz egy darabot a házból, plusz az akkuból levágsz, mert abba is belelógna..
Egész minipcie helyre milyen félméretű ssd-t akarsz tenni, msatát, vagy 2.5"-osat? -
-
válasz
Primary92 #46650 üzenetére
Ugyanannyit tud, csak a hűtésen/dvga-n múlik a dolog, h mennyire gond a throttling. (személyes tapasztalat: dvga-s e7450-nél semennyire). A 4magos csak jól tervezett 17"-osokba való, kisebb notiban 2GHz-re v azalá throttlingolja magát.
-
válasz
Primary92 #46641 üzenetére
Ezek alá elsősorban erős, nem-throttlingoló proci kell, azaz Broadwell-U (másnak esélye nincs 14"-on), jól behűtve. És jogos, a dVGA elkél, főleg, ha a játékokat se akarod kizárni - bár itt be kell érned egy geforce 840m szintjével.
A 6000-es szériát csak Haswell procival láttam - ráadásul amibe dVGA-t pakoltak (HD8690M) kóstolgatta az 1500EUR-t. A Haswellről tudni kell, h lényegesen többet throttlingol a Broadwellnél, kerülném.
Attól függően, h mennyit cipeled a gépet, kb ezek a 13-14"-os opciók az aktuális Dell kínálatból:
E5450, szintén 840M grafikával (kicsit gyengébb minőség, de azért ez még üzleti)
Alienware 13 Broadwell procival és GT 960M grafikával.
-
válasz
Primary92 #46637 üzenetére
Kérdés, mennyi a keret (bocsi, nem olvastam sokat vissza). Az új Lati E7450 nekem nem tűnik kompromisszumosnak Broadwell-U procival. dVGA-verzió is létezik belőle, igaz, azért ~1600EUR-t kérnek és nagyon vadászni kell - bár érdemes elgondolkodni, kell-e az a dVGA. Ha nem feltétlen, akkor egy throttlestop-pal alulfeszeli az ember a procit és terhelt igp mellett se lesz vészes a throttling. Cserébe ~300EUR-val olcsóbb a gépezet.
Nálam a méret és a súly is szempont volt: mindenképp bele akartam tuszkolni a gépet az A4-es bőrmappámba - vékony 14"-ossal ez megy, ill töltővel együtt 2 kiló alatt akartam maradni - az utóbbi majdnem sikerült, 2053g a gép töltőstül.
-
premete
veterán
válasz
Primary92 #46303 üzenetére
Tedd fel a drivereket a Dell oldaláról.
-
paler
aktív tag
válasz
Primary92 #45577 üzenetére
Sziasztok !
Úgy néz ki hogy én is "családtag" leszek itt, mivel egy Dell E6530-nak lettem a tulajdonosa. És egyből lenne is egy kérdésem a családtagokhoz
Szeretnék egy 120-128Gb-os SSD-t tenni majd a gépbe. Gondolom ez megoldható feladat.
Milyen csatlakozós SSD-t tud fogadni a laptop ? Csak a HDD helyére tudom betenni, vagy esetleg van rá lehetőség hogy a HDD mellé is beférjen ? Vagy csak úgy oldható meg, hogy HDD-t áteszem az optikai meghajtó helyére, és a HDD helyére meg kerül a SSD ? Optibay keretet ehhez a típushoz honnét lehetne legolcsóbban beszerezni ? Milyen márkájú SSD-t javasolnátok ?
Előre is köszönöm a segítséget testvéreim
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- Spórolós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- BestBuy topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autószerelők, autószerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- MSI CYBORG 15 A13V
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest