Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- A Redmi is hozott kompakt táblagépet
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz
IkszIpszilon
üzenetére
Nagyjából egy szinten vannak. Az inspiron és a vostro széria mindig is testvérek voltak.
-
premete
veterán
válasz
IkszIpszilon
üzenetére
Az újabbakat még nem szedtem szét, régebbiekben belül megegyezett a 2 cucc.
Az Inspiront sem nevezném gagyinak, persze egy Audi A3 és S8 között is vannak különbségek, mégsem mondanám, hogy az A3 az "gagyi", inkább költséghatékonyabb, vagy megfizethető árú.
-
IkszIpszilon
aktív tag
Dell N5010
Az inspiron széria mennyire "gagyi" a Vostrokhoz képest?Megéri egy ilyen a fenti kettővel szemben? -
IkszIpszilon
aktív tag
Dell Vostro 3300
vagy ezen
Dell Vostro 3500
Melyik éri meg jobban?
Tud vki akkuüzemidőket a fennt említett két géppel kapcsolatban? -
premete
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
Ne az "Összes driver", hanem a service tag-re vonatkozóakat nézd csak. Valószínűleg több konfig létezik, például lehet dell wifivel, és intel wifivel, abból is többféle, értelemszerűen csak az kell, ami a cuccodhoz való. Egyébként sem kell mindent feltenni, sok minden a windows felrak; csak arra koncentrálj, ami nem megy, illetve az eszközkezelőben sárga.
-
nightshadow
veterán
válasz
Jester01
üzenetére
Elkezdem felinstallálni a Windowst, majd utána kiderül, hogy hány százalékot mutat a töltöttségre. A Service Tag-et beütöttem a Dell support oldalán, 35db drivert dobott ki. Megtaláltam azt is, hogy milyen sorrendben kell installálni a drivereket pl. elsőnek a System Utilities-t, ami nem gond, mert van benne egy darab driver. Viszont másodiknak a Chipsetet írja, de ezen belül már 5 db driver van. A Chipset kategórián belül mindegy a sorrend, vagyis hogy ezt az 5 db drivert milyen sorrendben installálom, mert arról már nem szól az utasítás, hogy a chipset kategórián belül mi a sorrend.
Egyáltalán létezik, hogy 35 db drivert kell feltelepíteni, mert a húgom Toshibájára, ha jól emlékszem kb. 10 driver volt mindössze. Itt a Dellnél pedig pl. a Network kategórián belül nem kevesebb, mint 8 db drivert kínál fel. -
Jester01
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
Nem tudom neked milyen akksid van, de az enyémen van beépített töltöttségjelző ledsor amit egy gombbal lehet aktiválni. De amúgy elindítod a kedvenc operációs rendszered és az úgyis megmondja a töltöttséget.
-
nemcso
őstag
válasz
nightshadow
üzenetére
A töltő ledje csak azt üzeni a világítással, hogy kap 220-at.
-
nemcso
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
De ha nincs már mit tölteni, mi világítana ?

Ne félj, indítsd nyugodtan el a notit, majd meglátod a töltési állapotot. A mai akksik már nem olyan kényesek, mint 4-5 évvel ezelőttiek.
Ha a javasolttól eltérően be is kapcsolod a gépedet, nem fog károsodni az akksi, nem csökken az élettartama.
-
nemcso
őstag
válasz
nightshadow
üzenetére
A három led valószínűleg : a power, a HDD, és a töltés led.
Kikapcsolt állapotban max. a töltés led világíthat, ha még tölti az akksit.
Tehát a három nem világító led normális állapot. -
SzR
csendes tag
Sziasztok!
Dell 5010 típusú notebook vásárlását tervezem.
Az a kérdésem, hogy szerintetek melyik processzorral szerelve érdemes megvenni; gondolva 1-2 évre előre. (Nem játékra kellene, csak a 64 bites W7-et, netes tartalmakat, egyéb alkalmazásokat, filmeket, stb jól vigye.)
Jól jöhet az i3-as vagy szükségtelen, elég a p6000-es dualcore vagy az AMD? Az AMD proci hogyan működik az intelhez képest? (Melegedés, zaj meg ilyesmikre gondolok.) Olvastam, hogy lassabb, de a videokártyája kicsit jobb az intelesnél.
A 2 giga RAM elég lehet, gondolom.Előre is kösz a segítséget!

-
Jester01
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
Normális, ha már feltöltődött. Korábban világított/villogott?
-
nightshadow
veterán
ribery22, Avicularia, köszönöm az infót.
Más: még nem kapcsoltam be a gépet, mert a manual szerint legalább 12 órát kell tölteni, s csak utána használható. Éjjel 1-kor telik le a 12 óra. Viszont a gépen a 3 Led közül egyik se világít. Az egyiknek nem kéne világítani, hogy jelezze, hogy töltődik? Normális ez? A töltőn magán viszont ég a zöld LED.
-
Jester01
veterán
válasz
Avicularia
üzenetére
De még ha "használt" is ... nincs 1 hónapos és még van rá 3 év gar ... kit zavar

-
Avicularia
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
Ne aggódj,nem használt a gép.Én mondjuk szívesebben vennék bekapcsolt,kipróbált gépet pld.pixelhiba miatt.Szerencsére az enyémen nem volt,de azt mondták az a4team-nél,hogy ha pixelhibás akkor így jártam.
Ennyivel jobb itt svédben,mindent vissza lehet vinni,nem csak akkor ha hibás vagy ha neten rendelted. -
Jester01
veterán
-
fcriss
tag
Sziasztok! Segítségeteket kérném,hogy tudtok-e olyan Dell nagykert (Humansoft,HRP, Dunaelektronika...) ahol mint magánszemély tudok notebookot rendelni,ha van akkor egyáltalán van-e lehetőség rá,hogy mint pl. az osztrák webshopban összeállítani a konfigot ( nagyobb akksi+világítós bill. stb.) konkrétan az új Sandy-s XPS 15 érdekelne.Köszönöm!
-
ribery22
tag
válasz
nightshadow
üzenetére
Nem használt a gép, a ship date-től számítják a garanciát, ami a gyárból kikerülés időpontja. Tudtommal a garanciapapírral a számla idejétől ketyeg az idő
-
nightshadow
veterán
Ma meghozták a Dell N5010-et. Átnéztem a csomagot, nekem abszolút bontatlannak nézett ki, a gépen nem találtam újlenyomatott. A hozzá kapott papírfüzetek is újnak tűnnek, mintha soha nem lett volna lapozva. A töltő kábel két részből áll, az egyik fele, amit a gépbe dugok, a másik, amit a konnektorba. A gépi rész az nem volt becsomagolva, a konnektoros rész viszont lehegesztett fóliába volt benne. Az akkumulátor az benne volt a gépben. Felmentem a dell support oldalára, ahol beütöttem a Service Tag-et, nem is kellett regisztrálni, s a következő infót írja ki a garanciával kapcsolatban:
„Ship date: 2/9/2011
Base Warranty Dell Start Date 2/9/2011 End Date 2/10/2014 Days Left 1074
Parts only Warranty Dell Start Date 2/9/2011 End Date 2/10/2012 Days Left 343”Ezen adatok alapján nekem úgy tűnik, hogy mégis egy használt laptopot kaptam. Bekapcsolni még nem kapcsoltam be, mert egyrészt 12 órát kell tölteni az aksit, a másik, hogy most nem tudom, hogy visszaküldjem-e emiatt. Szerintetek mit csináljak, elvileg 8 napon belül visszaküldhetem?
Soha nem rendeltem még online, mert féltem mindig, hogy átb@sznak. Hát úgy néz ki, sikerült elsőre belefutni.
-
Hugo85
aktív tag
-
csóri
csendes tag
Sziasztok minap sikerült megvenni a hőn áhított dell notit egy 5010.Sikeresen letöltöttem a dell oldalról a win7 drivereket,és 1 dolgot hiányolok(vagy csak én nem találom).Eddig Asus notikat használtam és ott volt egy powergear nevezetű grafikus felületű segédszoftver,aminél 4 egyszerű lépésben lehetett állítani a gép teljesítményét és áramfelvételét.Konfigurálható volt és %-os processzorterhelést is meglehetett adni. Egy 5% os processzorterheléssel 4 órát lehetett böngészni vele akksiról.(persze e mellé lekapcsolta a sallangot b2,dvd író,lan,fényerőt és hangerőt is visszavéve). 1 gombnyomásra pedig visszaállt maximális teljesítményre. Ilyen program nincs a dell notikon? Vagy valami hasonló?
-
nkmedve
őstag
Sziasztok!
Főleg a szervizes kollégáktól kérdeznék most, de ha valaki másnak volt hasonló tapasztalata az is megoszthatja.
Édesapámnak van egy Latitude D631-es masinája (AMD procis/chipset-es D630)
Régebb az enyém volt a gép, kb. egy éve ő használja nagy megelégedéssel (kivéve a problémát amit le fogok irni). A gond az lenne vele, hogy kb. fél éve furcsa vibrálás jelent meg a képernyő alsó részén (a taskbar magasságáig) és egyre erőteljesebben kezdett mutatkozni. Jelenleg már az alsó néhány 10 pixel teljesen használhatatlan, villogó, vizszintes fehér csikok takarják. A mellékelt (meglehetősen rossz minőségű
)képeken láthatjátok hogy néz ki a dolog:
Kicsit olyan mintha a taskbar beleégett volna a képernyőbe.
Ezt mi okozhatja, hogyan lehet (ha lehet) orvosolni és kb milyen összegű ráforditással? Várható, hogy a kápernyő a jövőben teljesen megadja magát? Megjegyzem, a gép már nincs garanciában.
-
Immy
őstag
Üdv
Dell d430-on próbálta már valaki beállítani az ujjlenyomat olvasót? (win7-32bit)
Device manager-ben felvan installálva.
Control Panel\Hardware and Sound\Devices and Printers itt is felismerte "biometric coprocessornak" de egyszerűen nemtudom hol vannak a beállítások.Immy
-
SzaboZE
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Én a helyedben tennék bele egy 500GB-osat és egy külső terrásat vagy 500GB-osat használnék a maradék adatnak. Eleve probléma, hogy a hordozhatóság miatt sérülésnek van kitéve az a böszme nagy hdd + ha ellopják vagy tönkremegy hatalmas adatveszteséget szenvedsz el.
-
-
Hugo85
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ja, ideáig én is eljutottam, csak az USB stick béna, böszme, kilóg és még a vételi képessége is sokkal rosszabb mint a beépített antennának amit egy miniPCI kártyára dughatnék.
Hát szomorú, hogy senki nem tud semmi javaslattal előállni, vagy csak TL;DR volt a hsz-em?
-
-
SzaboZE
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Véleményem szerint nem fér bele, mivel a kéztámasz alá van besuvasztva. Igazán nem is tudok olyan dell gépet hirtelen, amiben lenne 12.5mm-es hely.
-
Avicularia
veterán
Szerintetek a 320 gigás Samsung HM321HI helyére bemegy egy HM100UI 1 terás wincsi egy N5010-be? Csak mert a terás 12.5 mm,nem biztos,hogy belefér.
-
IkszIpszilon
aktív tag
Dell N5010
Nem lehet ezt matt kijelzővel kapni vhol?
Dell Vostro 3300
Az ebben lévő videókártyáról tudna vki érdemben nyilatkozni?
Van olyan laptop "amiben az első belseje van a második külsejében"? -
csotresz
csendes tag
válasz
premete
üzenetére
Saját készülék!!!!!De nem azért vettem,h tanulmányozzam a rendszerét hanem mert tudom,h a dell jó és nekem 1 megbizható gép kellett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nekem a szabadidőm nem abból áll,h tanulmányozzam melyik gép mit tud stb...A válaszodból sem vettem ki a kérdésemre a választ.Azért kösz a negativ választ!Ha valakinek értékelhető válasza lenne a kérdésemre azt előre is köszönöm.
-
premete
veterán
válasz
csotresz
üzenetére
Ha saját a készülék, azért illene [alapfogalmakkal ] tisztában lenni.

-
csotresz
csendes tag
Sziasztok!Van 1 dell inspiron 6400 notim,a kérdésem ez lenne:van benne 2 db 512 DDR mem.667 mhz.Nos,szeretném böviteni 2gb-ra.Vegyek bele 2db 1gb-ost vagy 1db 2gb-ost és hogy a márka számit-e és a DDR2 vagy akár a DDR3 is jó lehet bele,mi a különbség?????????Előre is thx
-
Hugo85
aktív tag
Sziasztok!
Remélem ti talán tudtok segíteni a Dell Latitude D610-esemmel folytatott kálváriámban. Elég hosszú a közös történetünk a géppel, de azért megpróbálom röviden összefoglalni.
Vettem 2008 elején egy használt és rossz - nem induló - D610-es laptopot 404SQ1J service taggel. Olcsó volt így megkockáztattuk, max alaplapot kell benne cserélni, külső sérülés nem volt. Mint kiderült az alaplap valóban hibás volt, a bekapcsoló és hangerő szabályzó gombokat illetve caps/num/scroll lock ledeket magán hordozó kis nyák csatlakozójának forrasztása levált. Ezt egy barátom, aki viszonylag jól ért hozzá megforrasztotta és a gép vígan rohant utána. Az a sajnálatos tény, hogy ekkor még garis volt csak azután derült ki, miután elindult és megláttuk a service taget (addig nem tudtuk, mivel minden matrica le volt szedve az aljáról). A BIOS jelszavas volt - de ezen szerencsére a service tag törlős belső progival segítettünk - a vinyó meg kuka.
Igen ám, de az alaplap - ez a csodás diszkrét VGA-s Mobility Radeon X300-as változat - fura parajelenségeket mutatott, helyesebben a VGA. Amikor 2D/3D között váltott vagy csak flash videó ment, előtte villogott 3-at a kijelző (átment feketébe) és ha 3D-ben terheltem, akkor amennyiben nem a legalacsonyabb teljesítményen volt a PowerPlay akkor rövid idő után csonttá fagyott a rendszer. Valószínű, hogy a hűtés vezérlése is hibás volt, mert nagyon felforrósodott és gyanúsan csendes volt a gép. Ez talán hozzájárulhatott a forrasztás újbóli elengedéséhez. Mivel ez Spanyolországban ért engem - ezt a gépet vittem ki én optimista - ezért rendeltem hozzá egy másik, szintén Radeon X300-as alaplapot. Itt kezdődik a második fejezet.Az újabb alaplap, amit elvileg Japánból rendelten eBayen meg is jött Sanghajból. Service tag 593D481. Összeraktam, mindent átpakoltam a régi gépből és minden rendben is lett volna, de a wifi kártya csonttá fagyasztotta a rendszert, akárhányszor be akartam kapcsolni. Gondoltam nem kedveli a 2200BG-t, így megpróbáltam egy barátom ASUS laptopjának a kártyájával, de az eredmény ugyanaz volt. Áttértem egy USB-s wifi stickre, azokkal nem volt baja. Hazajövetel után próbálkoztam még egy Dell Truemobile 1400-al, de az eredmény ugyanaz néha pedig ilyen volt.
Aztán gondoltam ha a miniPCI nem megy, legyen PCMCIA, de egy kölcsönkért Linksys kártyával ugyanaz lett az eredmény. Gondoltam, hogy a távol-keleti wifi spec esetleg más lehet és az a gond, de azóta járt benne egy PCMCIA SD-kártya olvasó és azzal is bizonytalan volt a működés, még ha nem is fagyott meg mindig és azonnal.Szerintetek mi lehet a gond. Az eBayes muki szerint az alaplapok mind tesztelve voltak és tökéletesen működtek, visszaküldeni gazdaságtalan lett volna így maradt nálam és azóta is itt van, de folyamatosan idegesít a dolog, illetve lassan újabb gépre váltok és akár a barátnőmnél landol a D610, akár eladásra megy, jó volna megoldani ezt a gondot.
Megoldás lehet, ha szerzek egy olyan Dell Truemobile 1370-es kártyát, ami eredetileg ebben az alaplapban volt vagy az alaplap egyszerűen hibás? Dell szerviz tudna vajon mit kezdeni vele és ha igen vajh mennyiért? A Dell gyári diagnosztika CD-je minden gond és hiba nélkül lefut és ezen a hibán kívül semmi más bajom nincs a géppel - mondjuk a Win már nagyon elhasználódott rajta, de ez más kérdés.
Van bárkinek valami javaslata? Bocs, hogy túl hosszú lett

-
saiyajin
senior tag
Sziasztok!
Wlan driver problémával küszködök egy Inspiron 1525-ös gépen. Friss rendszerre (xp) feltettem minden drivert, de a wlan drivert nem sikerült, rögtön a telepités elején jött hiba üzenet, hogy ´.... memória címen nem tudja végre hajtani a műveletet´. Mintha nem találná egyáltalán a gépben. Ami drivert találtam minddel próbálkoztam de mindig ugyanez.
Oldalt a kapcsolóval illetve a Fn+F2-vel se reagál semmit a wifi led.
Előre is köszi, ha valakinek van valami ötlete! -
Avicularia
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
Igen.
Én innen vettem az n5010-et, nem volt semmi gond,másnapra ott volt a gép kérés szerint. -
Seliet18
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell studio 1537-es gépem és feltettem rá a Win7-et.
Most már majdnem minden remekül működik. De bal oldalt volt a wifis gomb na az nem akar működni. Esetleg van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne életre kelteni?Előre is köszönöm
-
törölt tag
Sziasztok!
Tudtok javasolni boltot ahol lehet kapni a Precision M4500 típust?
Esetleg olyan helyet, ahol konfigurálni is lehet, hogy mit szeretnék bele... -
nightshadow
veterán
Ismeri valaki az a4team webshopot? Rendelt már valaki tőlük? [link]
-
lacko22
aktív tag
Köszönöm a kielégítő válaszaitokat.
-
nemcso
őstag
Az N5010 az 5650 -es videokártya miatt tényleg nem egy "jégmező", terheléskor rendesen nyomja kifelé a meleg levegőt.
A fényes felületen mind a por, mind a tapizás rendesen látszik, de ezen kívül semmiféle külső-belső problémája nincsen. -
Avicularia
veterán
válasz
lacko22
üzenetére
Nekem pont ilyen van ,még kék is,szerintem egyáltalán nem vészes a melegedése.Az előző laptopom egy hp dv5 volt 9600gt-vel és az sokkal melegebb volt,játék közben kellemetlenül fel tudott melegedni a csuklótámasz.Kijelzőnek sajnos nem túl jó a betekintési szöge,állandóan állítgatni kell ,hogy ne színeződjön el.
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok.
Véleményeteket szeretném kérni, kinéztem egy notebook-ot ami eléggé olcsónak (már amennyire 200e olcsó lehet) és jónak tűnik.
Nézegettem, és más típusnál nem találtam még hasonló árban sem ezeket a paramétereket, kicsit félek tőle, hogy lehet valami hátulütője. Szerintetek?Köszönöm
-
bruce20
csendes tag
válasz
lacko22
üzenetére
hello
Intézményi beszerzés keretégen vettünk 13db N5010-es Inspiront. A benyomások összességében jók, a gép kellően gyors (SSD-vel a boot is jelentősen gyorsabb lenne, esetleg érdemes utólag beszerezni majd hozzá), játékra is simán alkalmas, full HD videokat szépen visz GPU gyorsítással is.
A melegedés sajnos igen jelentős (a hűtés viszont nem hangos). Méretes szellőzőnyílás van a bal oldalán, játéknál ez hőlégbefúvóként is használható, de sajnos alapjáraton is rendesen fújja ki a forró levegőt. Ezt nem nevezném a gép konstrukciós hibájának, ilyen teljesítményű videokártya sajnos hőleadással jár.A gép megjelenése szép, de (igaz, Latitudehöz szokott userként) én feszesebb zsanérokat, és a zsanérok mögött jobban rögzített műanyagokat várnék. A kijelző színei élénkek, a kék sajnos (a kategóriához hasonlóan) túlszaturált.
-
lacko22
aktív tag
Sziasztok. Érdeklődnék hogy az alábbi laptopról van e valakinek tapasztalata, vagy leírást tudnátok e. Pl mennyire melegszik az alja, milyen a képe, proci nagyon melegszik e, mennyit bír az akksija stb pozitív tapasztalatok.
Dell Inspiron N5010 - 35GBC6M Kék notebook
DELL Inspiron N5010 15.6'' HD LED, i3 380M, 2GB DDR3, 320GB, 8X DVD+/-RW,
ATI HD 5650 1GB, BT, Wi-Fi a/g/n, Web Cam, 6-cell battery, DOS, Hu Keyb, blueKöszönöm!
-
-
Mtbsrác
senior tag
Olyat kérdeznék még hogy az előző hsz-ban említett laptopnak mi lehet a hibája ha semmit se csinál mikor tápot adunk neki és beakarjuk kapcsolni. Mem, dvdíró, wifikártya okésak kijelző is, csak épp a gép nem hajlandó semmire. Persze a hangszóró kábel kivéve mivel az a zsanérnál ahogy kell eltörött de a kijelzőnél még benntvan. Ennyi hiányzik belőle ami fontos lenne.
-
Mtbsrác
senior tag
Hülye kérdés de tudnátok adni működö drivert Broadcom BCM4318E wifi kártyához?
Dell Inspiron 700m notihoz adták eredetileg de a noti alaplapja behalt. De a wifi kártyája működne az én laptopomba de az istenért se találok hozzá épkézláb meghajtó programot. Dell oldalán is kerestem de az katasztrófa, ill a broadcom-on is de ott se találtam működő verziót. De az is lehet hogy más a tipusszáma de ami fix hogy broadcomos chip van rajta. Lefotózom délutánra.Köszi a segítséget.
-
musculus
tag
Bocsánat, rosszul mondtam, a 15-ös kb 165e Ft-tól
[link] -
musculus
tag
Nini, mit találtam az éjszaka folyamán!
Az új XPS a sógoroknál kicsit olcsó.
A 15-ös meg 599 €, kb 205e-től kezdődik. Persze nem érvényes mindörökké (Gültig bis Donnerstag, 10. März).
Mit szóltok hozzá, ha megveszem a 17-et így, egy év garanciával? Tudom majd itthon bővíteni a garit??(Durva, mi?)

-
nemcso
őstag
válasz
Avicularia
üzenetére
Köszönöm a választ.

...pont most töltöttem le a setup guide-ot, és abban - ahogy Te is írtad - le vagyon írva, hogy BIOS-ban állítható át, hogy melyik "sor" legyen a default.

-
nemcso
őstag
válasz
rb26dett
üzenetére
Az az igazság, hogy én eddig csak otthoni használatkor láttam a masinát, akkor meg töltőn volt. De az biztos, hogy az ATI 5650 rendesen leszívhatja az akksit.
Az utolsó mondatodra válaszolva nem tudom... , ha 2D-ben nem használja az ATI-t, akkor miért jelez ~50 fok körül hőmérsékletet, a környezete melegítené fel ennyire ?
-
rb26dett
aktív tag
-
Louro
őstag
Sziasztok
elég sok böngészés és fórumolvasás közben nem találtam megoldást a problémámra.
Az lenne a kérdésem, hogy adott egy Dell D820 laptop. Az akksi alatt a simkártya helye. Van egy olyan simkártya, amihez tartozik HSDPA szolgáltatás. (Okostelefonnal aktívan használom a netet.)Hogyan tudnánk azt beállítani, hogy a laptopba tehessem a kártyát és a telefont addig másik kártyával használhassam. Csak ezért nem szenvednék USB Stick-kel, ha már van beépített HSDPA modem.
Mit kellene telepítenem/minek kellene feltelepítve lennie és azt hogyan tudnám beállítani? Az okostelefonhoz megvan, hogy hogyan kell beállítani a netet, hogy HSDPA minőségben jöjjön a szolgáltatás.
Remélem sikerült elég részletesen összeírnom a kérdést

Köszi előre is a segítségetek
-
nemcso
őstag
válasz
boltkoros
üzenetére
Fiamnak vettünk ugyanilyen felépítésű Dell.t, csak Win7 HP 64bit van rajta.
A vas szépen muzsikál win7 alatt, kellően gyors, a fiam GTA4 -t tette fel rá, ami szépen szalad. Nem volt olcsó, de remélem jó ideig kiszolgálja a kölyköt.
A majd' teljes billentyű nagyon kellemes, nekem személy szerint negatívum, hogy a funkció billentyűk csak Fn -el aktiválhatók + nem is igazán olvashatóak a matricáik. A funkció billentyűk helyét ugyanis médialejátszó gombok + más notis gombok foglalják el.
Az hogy fényes, tükrös a noti felülete garantálja, hogy a maszatolás hamar meglátszik, persze ezt könnyű orvosolni.
A tapipad nagyon jó minőségü, remélem tartós is lesz.
A videokártya, mint már fentebb írtam kellően gyors, csak éppen szeret melegedni.
GTA4 alatt képes 80fokot is produkálni, így a baloldalon lévő ventilátornyíláson igencsak meleget tud kifújni. Ezen noti hűtővel próbálok segíteni, ami kb. 10fokkal lejjebb viszi a kari hőfokát. Amennyiben nem GTA-zik, a videokártya 50-56 fok között melegszik.
Skypolni elég az 1,3MP-s beépített kamera.
Dell support jó, a gép dobozán lévő "service tag" segítségével könnyen frissíthetsz, telepíthetsz drivereket a gépre. (a szervíz nemleges információja ellenére a gép dobozában ott volt a win7 telepítő dvd-je, a gép driver dvd-je, valamint egy Works9.0 dvd.)
A 3év gari pedig igencsak pozitívum volt a választáskor, -
jailhouse
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos kinőttem 3 és fél éves Inspirion 6400-as laptopom teljesítményét és venni szeretnék egy új laptopot. Természetesen ismét a DELL-t szeretnék. Kinéztem a N7010 szériát, nagyon szimpatikus, de ahol néztem mindenhol 3 Gb rammal van, nekem 4-el kellene, illetve sehol nem találtam 7200RPM-es vinyóval, de olyannal szeretném, amennyiben lehetséges. Ha tudtok olyan beszerzési helyet, ahol így hozzá tudok jutni kérlek linkeljétek, illetve várnék minden tapasztalatot a N7010 szériával kapcsolatban!
Köszönöm:
Jailhouse
-
boltkoros
csendes tag
Kinéztem ezt [link]
de nem tudom megvegyem-e. Pls help.Tapasztalatok, főleg akinek szintén ilyen van?? -
nemcso
őstag
Vettem egy Inspiron 5010 -et, alá pedíg egy Canyon noti hűtőt, ami egy usb kábelen kap tápot a Dell-től. Tegnap használat közben kb fél óráig ismeretlen eszközként próbálta telepíteni (új eszköz, telepítési kísétlet, eltávolítás, új esz...).
A hiba egy idő után megszünt, egyenlőre elő sem jött ismét.
A hibát okozhatta a hütő usb portjának hibája, vagy a hütő áramfelvételének esetleges ingadozása ? -
premete
veterán
válasz
csotresz
üzenetére
Ez nem egy nagy elhasználódás, volt olyanom, hogy 95% elhasználódást írt ki 2 évesen, de még elment fél órát, igaz, mindig kiírta, hogy vegyek új akkut.

Hogy az akku a hunyó-e, azt lehetne legegyszerűbben megtudni, ha tudsz valakitől kölcsönkérni egy akkut egy órára. Esetleg próbáld meg itt: (+36) 1-206-3999, van is nekik, ha venni kell, 13990.- Ft. -
csotresz
csendes tag
válasz
premete
üzenetére
Szia! Az Everest elhasználódásra 15%-ot ír ki,töltés mértéke 11mw és 33mw között ugrál.Aksi állapotra 0% alacsony szint feltöltés alatt ezt irja ki.Az aksi 2.5 éves nem sokat volt használva csak ha utaztam de arra mindig oda figyeltem,h ne merüljön le,tehát Tehát havonta volt azért használva és töltve is....Van vmi ötleted???Előre is thx
-
-
csotresz
csendes tag
Sziasztok!A fentebb leírt problémámról tud valaki valami segitséget adni/mit lehetne ezügyben megpróbálnom???????????????????
-
Melon87
tag
Helló!
Vettem egy Dell n5010-es gépet, minden működik csak a Bluetooth-ot nem tudom életre kelteni :S
Elkezdi telepíteni, de utána leáll és az írja "Bluetooth aktiválása vezeték nélküli kapcsoló használatával" meg egy "A telepítés megszakítása" gomb van még ott!
Ha valaki tudna segíteni ebben a dologban azt megköszönném!
-
premete
veterán
válasz
Avicularia
üzenetére
Lásd előző hsz.-t. Ami az egyik laptopnál meglepett, a dell warranty lookup szerint 1, a magyar disztributor szerint 9 hónapig volt rá a garancia. Ugyanis a Dell a gyártástól számolja, a magyar disztributor a tényleges értékesítéstől.
-
premete
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
Be kell ütni a service tag-et a Dell warranty lookup oldalán és kiderül, illetve a Dell zöld számán megkérdezni. Volt már olyan Dell laptopom, hogy UK disztributor garancia volt csak hozzá, ha elromlott volna, akkor ki kellett volna küldenem az UK-ba, saját költségemre. A Dell zöld számán azt is megmondják, hova lehet vinni, illetve a garancia transfer működik-e másik országban. Az idézett svéd Inspiron esetében 1 év után csak CHS disztributori garancia volt rá, ezért kellett a srácnak hazaküldenie, nekem meg visszaküldeni, kint ránézni is csak csillagászati összegért akartak.
-
Avicularia
veterán
válasz
premete
üzenetére
Ez a garancia dolog amit írtál érdekelne,mert én is Svédországban élek.Tehát akkor nem lehetett itt gariztatni,Magyarországon kellett leadni?
Én az aaz infót kaptam ez egyik nagyker dell szakemberétől,hogy ezen az oldalon [link] be kell jelenteni a lakcímváltozást és ezután másik országban is érvényes lesz. -
nightshadow
veterán
válasz
premete
üzenetére
Azt megtudod mondani, hogy notebook-ok esetén is létezik olyan, mint a tévéknél, hogy a webshop „szürke” importból szerzi a notebook-ot, ezért ha érvényesíteni szeretném a garanciát, akkor az itteni hivatalos szerviz nem foglalkozik vele, ezért a boltba kell visszavinni, és ő majd külföldön megjavíttatja, ahonnan beszerezte.
Mert a tévéknél létezik ilyen, cserébe viszont olcsóbb, mint a hivatalos magyar képviselet által forgalmazott készülék. -
Magnum_
nagyúr
tudtok segíteni dell d520-hoz audio drivert? szarakodik a mikrofon és sehol se találok rendesen.
köszi! -
csotresz
csendes tag
Sziasztok!Olyan problémám van,h a gépemre telepitettem a win 7 ultimate op.Mikor első használatkor láttam az aksi csumán volt gondoltam netezek aksiról vele,1ik pillanatrol a másikra lezuhant annyira,h majdnem kikapcsolt a noti.(mindez kb 5 perc használat után).Mikor rá tettem a töltöre csak 86%-ig töltött de azt irta ki,h töltödik-napokig maradt ez az állapot.Azóta teljesen lemerült és néha azt irja ki,h töltödik-de mégsem!!!!!!Néha meg azt h csatlakoztatva nem töltödik!!!Mikor bekapcsolom a gépet akkor 10 mp.-ig a led mutatja,h tölt aztán teljesen sötét de mint fentebb irtam ha egérrel felé megyek néha azt irja,h tölt!Találkozott már valaki ilyen problémával?????????Aki tud kérem segitsen,please.Előre is thx. A gép:dell inspiron 6400-as MM061. 120gb;dual core;az aksi 9 cell. kb 4 órát birt elötte.
-
premete
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
Nem kértem rá külön garanciát, így vettem, akkura és töréskárra nem fizetnék külön, 20 éve vannak laptopjaim, és akku még nem ment tönkre, és töréskárom sem volt. Leszámítva a lányom Dell Inspiron Minijét, ahol az akkut kicserélték, de nem azért, mert tönkrement, hanem állandóan kiesett a laptopból. Persze, az Inspiron és az Inspiron XPS más kategória, mint a Latitude, a Precisionról nem is beszélve, a Vostro anyaghasználatra inkább az Inspironokhoz áll közelebb, olyanom is volt 1-2, ahogy régebbi Inspiron és Inspiron XPS is..
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy alaposan meg kell nézni hogy a garancia mire vonatkozik. Szerencsére a Dellnél ez egyszerűen lekérdezhető a service tag alapján.
Vettem már a Delltől fóliás, kvázi új, refurbished Latitude-ot, amire semmilyen garancia sem volt; vettem már a Delltől az US. Outletből Latitude-ot, amire a kinti "érte jönnek, másnap hozzák készen" garancia itthon szervizbe bevitelre módosult. Szerencsére egyikkel sem volt semmi gond, de nem árt, ha az ember tudja pontosan, hogy mit vesz meg.
Sajnálom, hogy félreértetted, de bevallom, hogy nekem sem volt egyértelmű a "Parts only" jelentése, amíg a haver Inspironját nem vittem be 2 évesen a szervizbe, és kicserélték a kijelzőjét ingyen. (Azért én vittem be, mert ő kint él Svédországban, a garancia pedig csak a CHS-hez volt érvényes a Dell ügyfélszolgálata szerint.) -
premete
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
Ebből végképp nem derül ki, miért "tudom rosszul", hogy az enyémre 3 év a garancia.

-
nightshadow
veterán
válasz
premete
üzenetére
Megnéztem a Dell honlapján az akkumlátorra vonatkozó garancia infót: [link]
E leírás szerint az akkumlátorra 1 év garancia vonatkozik. E garancia kiterjeszthető 3 évre Dell Precision, Dell Latitude, és Dell Vostro esetén. Ez a szolgáltatás Dell Inspiron és Dell XPS esetén nem vehető igénybe:
„This Service is available on select Dell Precision™, Dell Latitude™ and Dell Vostro™
portable computer systems that are entitled with a Limited Warranty and service contract. This Service is not available on Dell Inspiron™ or Dell XPS™ portable computer systems.”Tehát az alapgarancia 1 év, ami pluszpénzért meghosszabbítható a fent felsorolt típusoknál, csak nem az én esetemben, mert én kizárólag Inspiront nézegettek. Normálisabb webáruházban fel is hívják az 1 évre a figyelmet akku esetén:
„Garancia
Időtartam: 3 év (1 év az akkura és töltőre)”
forrás: [link] -
premete
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Projektor topic
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Apple MacBook
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Revolut
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ASUS TUF F16 FX607 - 16"WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 512GB -Win11 - RTX 3050 - 1,5 év garancia
- Gigabyte AERO X16 1WH 16" QHD+ IPS Ryzen AI 7 350 RTX 5070 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Acer Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- MSI Thin 15 B12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone Air Black 256GB használt karcmentes 100% akku (20 ciklus) garancia 2026.12.20.-ig
- G.SKILL TRIDENT Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Odyssey G7 S28BG702EP IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest