-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
meone
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék létrehozni egy olyan felhasználót ami csak egy mappába van engedélyezve, hogy írjon a többit csak olvashassa és futtathassa.
Van egy Rstudionevű szerver, ami egy Debian 6-oson fut és mellette maga az RStudio nevű alkalmazás.
Próbálgattam már máskor, is usereket létrehozni, úgy, hogy a ki induló mappa közös legyen, eddig nem nagyon jött össze sikeresen.próbálkoztam már a useradd-al és az adduser parancsokkal, de nem találtam egy megfelelő példát ami nagyjából eltudnék menni.
Ezt csak user szinten lehet korlátozni, vagy meg lehetne oldani csoport szinten is?
Nekem az tökéletes lenne, és sokkal egyszerűbb.A segítségeket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Poco F7
- Linux kezdőknek
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Napelem
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- BESZÁMÍTÁS! GMKtec NucBox M6 mini számítógép - R5 6600H 32GB DDR5 1TB SSD AMD Radeon 660M WIN11
- Apple iPhone 15 Pro max 255GB,Kábel,12 hónap garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest