Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
meone
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék létrehozni egy olyan felhasználót ami csak egy mappába van engedélyezve, hogy írjon a többit csak olvashassa és futtathassa.
Van egy Rstudionevű szerver, ami egy Debian 6-oson fut és mellette maga az RStudio nevű alkalmazás.
Próbálgattam már máskor, is usereket létrehozni, úgy, hogy a ki induló mappa közös legyen, eddig nem nagyon jött össze sikeresen.próbálkoztam már a useradd-al és az adduser parancsokkal, de nem találtam egy megfelelő példát ami nagyjából eltudnék menni.
Ezt csak user szinten lehet korlátozni, vagy meg lehetne oldani csoport szinten is?
Nekem az tökéletes lenne, és sokkal egyszerűbb.A segítségeket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- Nem elég a RAM-ok, NAND-ok és VGA-k áremelkedése
- Posta, csomagküldés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- Gumi és felni topik
- Milyen széket vegyek?
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4277
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4350
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN 8500G/7600/8700G/7800X3D processzor 3 év 27% áfa
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest