- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
Nem tudom miért nem sikerült.
Csinálsz egy új csoportot és egy directoryt csoport írási joggal.
Aztán csinálsz felhasználókat az adott csoportban.
Ha szükséges, akkor a home directoryt átállítod a közös directoryra (de akkor összeakadhatnak a beállításaik).# addgroup shared
Adding group `shared' (GID 1000) ...
Done.
# mkdir /tmp/shared
# chgrp shared /tmp/shared
# chmod u=rwx,g=rwxs,o= /tmp/shared
# adduser test --ingroup=shared --home=/tmp/shared
Warning: The home dir /tmp/shared you specified already exists.
Adding user `test' ...
Adding new user `test' (1000) with group `shared' ...
The home directory `/tmp/shared' already exists. Not copying from `/etc/skel'.
adduser: Warning: The home directory `/tmp/shared' does not belong to the user you are currently creating.
... -
bambano
titán
ha a nyilvántartás formátuma fix, akkor még az is gyorsabb, ha az excelt összekötöd odbc-n keresztül postgressel és a postgresbe rakja mindenki az adatait.
Nekem ez a távoli asztalos műsor nem tűnik optimálisnak.megnézném még a webdav-ot... nem tudom, libreoffice támogatja-e.
szerk: támogatja. akkor ez a legjobb megoldás.
-
Debians
tag
Én mindenesetre nyilvántartást adatbázisban kezelnék. Valamint a különböző munkafolyamatokhoz szükséges lekérdezéseket megírnám progiban.
Excelt meg elfelejteném. Ha az eredményre xls-ben van szükség, azt le lehet generálni. Vagy Pdf-be is akár."Akiknek használni kellene ezt a távoli szervert valamilyen klienssel azok nem nagyon értenek az informatikához, szóval olyan megoldást keresnék ami egyszerű."
Pedig sztem a webes alkalmazás lenne optimális. pl Php-ben. Egyik ismerősömnek csináltam ilyesmit, mert nem vihetnek be semmit a céghez. Sem letöltve, sem e-mail mellékletként, sem pendrájvon. Így aztán az én webszerveremen szokott elvégezni bizonyos számításokat, és tárolni az eredményt.
+
Egyébként webes elérés hogy van tiltva? Nem csak 80-as porton lehet szolgáltatni web service-t.
-
-
kovaax
őstag
-
Mahesa
tag
Én ezt tenném: boot live cd-ről (általában System Rescue CD-t használok - http://www.sysresccd.org), root partíció felcsatol, chroot a felcsatolt rendszerbe majd passwd-el megváltoztatom a jelszót.
Pl. ha a rendszer az sda1-re van telepítve, akkor:mkdir /mnt/sda1
mount /dev/sda1 /mnt/sda1
chroot /mnt/sda1 /bin/bash
passwd új_jelszó
exit
umount /mnt/sda1
rebootA System Rescue boot menüjében válassz 64 bites indítást (kernelt), ha a telepített rendszered 64 bites (és persze 32 biteset, ha az van telepítve), máskülönben a chroot nem fog menni.
-
Mahesa
tag
1. apt-get --purge remove pure-ftpd pure-ftpd-common
2. a porttal lesz gond, mert mind a kettő az 53-ason akar figyelni. Amúgy miért kell mind a kettő?
3. Tapasztalatom nincsen az ISPConfig telepítésével, de mivel php, töröld egyszerűen onnan, ahová telepítetted, pl. a /var/www alól -
-
The DJ
addikt
PHPMyAdmin helyett használhatsz például Webmint is... tartalmazza alapból a MySQL modult. Nem lesz olyan komplex, mint egy PMA, de az alap feladatokra tökéletes.
De ha igazán biztonságos megoldás kell, akkor ne használj semmi webes felületet, hanem old meg a dolgokat a terminál segítségével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged