- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
laceeek
aktív tag
válasz
ROBERTOH #2744 üzenetére
köszönöm szépen a választ én is csak azé állitok össze konfigokat mert unatkozom meg akarok is mert már nem birom a mostanival
de még egy kérdésem van de majd azt a 7900gs topikban
még meglátjuk
tesom pesten tanul az eltén ezért a szállitás megoldhato
de amugy diák vok én is(gimis)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
ROBERTOH #2629 üzenetére
Nemtudom én mennyire vagyok kompetens beleszólni ebbe a dologba,de én most vettem HK-kat és nálam 4-4-4-5-ben 2.2V-on mennek aszinkronban 1000MHz-en. 400-s FSB mellé.
Sztem megérik az árukat.
Shkiz0: Nekem is Ultráim voltak ezelőtt,és nálam is 920-at mentek max.,ugyanez a történet...
Én annyit csináltam,hogy eladtam,és soha többet nem veszek Geilt -
válasz
ROBERTOH #2629 üzenetére
elviekben a 3-4-3-4 beállitásokkal elvileg faintul megy.
legalábbis over ezt irta meg valahol voltak tesztek is .
Másik:
Nekem 920-tol nem akar többet menni a ramom, de még garis. Adjatok már pár tippet mit csináljak vele, vagy mit mondjak ami alapján cseréltettni tudnám ?
Én arra gondoltam hogy bevágom a mikróba oszt jóvan. majd azt mondanám a boltban hogy egyszer csak elkezdett ujraindulgatni a gép, és pár nap mulva nem akart elindulni csak ha kivettem az egyik modult (a mikrósat of corse)
Elvileg mivel hütőborda van rajta, igy nem látszana külsérelmi nyom.
[Szerkesztve] -
válasz
ROBERTOH #2139 üzenetére
Igenám, de vajon megéri-e az a kis különbség azt a pénzt, amivel többe kerül egy 900-at cl3-on tudó, mint egy 900-at cl4-en tudó RAM?
Ezért nem szoktak 965-ös laphoz cl3-as RAM-ot erőltetni, mivel sokkal jobban reagál a sávszélesség emelésére, mint a 975-ös chipset, tehát inkább lazább időzítésen, magasabb órajelet tudó RAM-ot célszerű alájuk pakolni.
-
válasz
ROBERTOH #2132 üzenetére
ez még jónak mondható, az én geil ultram 918 stabil utánna rotyi balboa.
Szerintem le cserélem mert ugyis kellene még 1gb és eladom a mostani 2x512 majd. Ezt néztem ki helyette:
F2-6400CL4D-2GBHK GSKILL 4-4-3-5
Van ezzel a rammal valakinek tapasztalata? Láttok rá esélyt hogy menjen cl3 ban? -
Fori23
őstag
válasz
ROBERTOH #1923 üzenetére
A TRFC-t hogy állítottad 28-ra
->20-25-30-35-42 biosban.
A ''static read control''-t tedd disabled-re
Ezeket próbáld meg kitesztelni, és a megfelelő feszt megkeresni:
-a ''lazább'' fajtából:
5-6-6-18-6-42-3-11-5-14
-normál:
5-5-5-15-5-35-3-11-5-13
-jófajta:
4-4-4-12-4-30-2-9-4-11 -
válasz
ROBERTOH #1360 üzenetére
Asszem Tom's Hardware-ről származik, még DDR1-es időkből, tehát ne kössünk bele a számokba.
''A memóriaterületen az adatok sorokban és oszlopokban van elhelyezve. Az egyes chipek kapacitása határozza meg a sorok és oszlopok számát a modulon. Ha sok tömb található, akkor ''memory bank'' (oldal) is képződik.
Az egyes chipek elérése kontroljel segítségével történek. A sor címzése a RAS (row address strobe), az oszlopé pedig a CAS (column address strobe). Van még ''write enable'' (WE), ''chip select'' (CS) és számos egyéb parancs is (DQ). Azt is fontos tudni, hogy egy adott pillanatban melyik sor az aktív a mátrixon belül.
A modern számítógépekben a parancsok sebességét általában a BIOS határozza meg, ez általában 1-2 ciklus. Ez azt mutatja meg, hogy a RAS mennyi idő alatt kerül végrehajtása a chip kiválasztása után.
A memóriavezérlő kiválasztja az aktív sort, ám mielőtt az ténylegesen aktívvá válna, s lehetne küldeni a CAS jelet, a vezérlő 2-3 ciklust vár - tRCD (RAS-to-CAS delay). Ezután jöhet az olvasási parancs, amit szintén késleltetés - a CAS latency - követ. A DDR RAM-oknál a CAS latency jellemzően 2, 2,5 vagy 3 ciklus. Miután az idő letelt, az adat a DQ lábakra kerül. Az adat lekérdezése után a vezérlő ismét deaktiválja a sort, amit a tRP idő (RAS precharge time) alatt történik meg.
Van még egy technikai korlát: a tRAS (active-to-precharge delay). Ez azt jelzi, hogy legkevesebb mennyi cikluson keresztül kell aktívnak lennie egy sornak, mielőtt deaktiválni lehetne. A tRAS átlagosan 5-8 ciklus.
Az időzítéseket általában fontosságuk sorrendjében szokták feltűntetni:
2-3-2-6
CAS-RAS to CAS-RAS precharge-active to precharge''
Ha a szövegből nem derülne ki, akkor a CL a CAS Latency rövidítése.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged