- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Specifikációjához képest meglepően olcsó router, ami AC1200-as Wifi-t és gyári firmware-val is több hasznos szolgáltatást ígér (fájlmegosztás, dlna, nyomtató megosztás, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
Esetleg abban a Mediatek SDK-ban nincsen SEAMA-val megbolonditott u-boot forras?
Szeretnem ezt az lzma-loader megoldast tovabbfejleszteni OKLI-s valtozatta, ahol a bootloader csak az lzma-loadert olvassa fol (3 KByte), s majd az olvassa fol a flash-rol a kernelt.
Az OpenWrt forrasban levo seama tool-lal szepen ossze tudok rakni ket SEAMA image-et tartalmazo factory.bin fajlt, de a bootloader csak az utolso SEAMA image-et teszi fel a routerre.
Emiatt szivesen atbongesznem a bootloader forrasat, hogy milyen lehetosegek vannak. -
vargalex
félisten
Pedig sokan panaszkodnak Asus routerek esetén is, hogy a 100-as csatornáról folyamatosan elmászik radar detect miatt. Ugye elvileg 5600-5650 MHz között vannak ezek az (hivatalos) időjárási radarok. Gondolom a rádió hullámok tulajdonságai miatt viszont ezek "találkozhatnak"...
Ugye 80 MHz csatorna szélesség esetén 5530-as center csatornával 5570-ig (biztos van még valamennyi túlnyúlás) foglalja a router. -
némely gyártó (pl pont a d-link) igazán elgondolkodhatna azon, amire néhány már rájött, hogy openwrt-vel szállítsa a routereit (akár valami opcionális egyszerűsített felülettel). a vevő is jobban járna, és a jó vagy korrekt hardvert se húzná le a gyenge szoftveres rész. plusz lenne frissítés sokkal tovább, mint szokott.
-
suste
veterán
Nálam is stabil, de azt egyébként nem írtad hogy melyik fw.
Én a Headless egyik régebbi buildjét használom (smb, transmission, hdd+pen, rsync, wifi 2.4+5ghz, wput).
A 2.4-es wifi nem százas, néha leakad, de van másik ap-m is. Az 5ghz stabil és gyors.
100 nap fölött van most is.... -
szintén passzolok, anyóséknál is többhetes uptime-ok vannak (és ezeket mindig én rontottam el, nem magától). igaz náluk a 2,4-es wifi ki van kapcsolva (külön ap van), az ötgigásat meg szinte senki nem használja.
itthon viszont a közeli rokon xiaomi 3g mostanában pár naponta magába gabalyodik, pedig az alapfeladatain kívül nem nagyon csinál semmit, nincs plafonig hajtva a procija, mostanában a wifi azon is ki van kapcsolva... nem értem. -
-
dchard
veterán
A kondi kiszáradás gyanúval kapcsolatban tovább nyomoztam:
A router panelján kicseréltem a 3 elkót (3 darab 35Volt 220uF kondi van rajta összesen), illetve ugyanolyan kocka tápból volt itthon egy 0km-es, azt kicseréltem.
És láss csodát: a router azóta stabilan működik.
A 3 kondi a nyákon nem tűnt púposnak (persze ettől még lehet szar, majd megmérem őket valamikor), a kocka táp viszont elég jól túl van méretezve: 12/2A, nálam (semmi nincs az USB-n) 5-6 watt körül megáll a téma.
Szóval az még nem világos, hogy az a 3 kondi a routerben, vagy a kocka táp (vagy mindkettő) volt a szar, de valamelyik egészen biztosan az volt. 2 év és 2 hónap használat után.... Ha jól rémlik ilyen hamar semmimben nem szart be elkó korábban...
-
csocsoszán
őstag
Igen ezt jó lenne pontosan tudni, hogy lehet e simán cserélni.
Néztem az ilyen router árakat, nem olcsó. (Ezért gondoltam adok még egy esélyt a routernek. Egy tízest még rááldoznék.) Sajnos csak a "biztos" tuning jöhet szóba, mert inkább építek freenas-al egy pc-t. Amúgy sem egy átlag felhasználó vagyok.
(Áfát megbeszélem a főnökömmel. Nem kell ház, nem kell táp, van. Proci, alaplap, ram kijön 60-ból. Azt van egy 3D iso lejátszására is képes egységem.) -
csocsoszán
őstag
Nem is értem miből gondolod, hogy írogatok a levegőbe? (De nem szeretnélek meggyőzni, mert mint írtam ez a legkisebb gondom.)
Próbáltam. Tapasztalat! (Antennákhoz általában nagyon kevés adatot ad meg a gyártó.)
Ahol az ilyen nyákból kimaratott antennával nincs vagy csak ritkán van kapcsolat, kicseréljük egy ilyen jobb antennára és mindjárt, mindig van kapcsolat. A nyákból kimaratott ára kábellel dugóval kb 1000 ft környéke, a másik kb 2500-3000ft. Érthető, hogy van nem kis különbség. Az ott egy réz lap, és nem egy mikronnyi fólia. Teljesen más a kialakítása.
De kérlek, ne nyissunk vitát. Haragot meg végkép nem kívánnék, segítséget kérni jöttem. (főleg olyanon ami a legkisebb gondom.)Koncentráljunk pl. a felvetett Mir3G, hátha megtudnánk oldani ezt a ram dolgot!
Köszönöm szépen! -
csocsoszán
őstag
Én úgy gondolom, hogy nem az antenna minőségének köszönhető ez a hatótáv. (Még most is úgy gondolom, hogy ez egy olcsó gagyi kivitel!) De ezt inkább hagyjuk, mert ez a számomra a legkissebb gond.
Jó lenne a ramot, ezekszerint kicserélve bővíteni! Hiába keresek sajna nem találok opciót. De hátha.....valaki már meglépte.
Nálam többször is nagyon megterhelődik (5-6 sőt 8-9-et is láttam) a torrentek és a mini dlna miatt. Sőt mostanában nagyon gyakran teljesen kifagy, csak a ki-be kapcs segít. (Ha ez nem, akkor összerakok egy htpc-t. Tudásra elég lenne nekem a lede, de jó lenne még egy kis kraft. 3d filmek lejátszása....stb.) De köszönöm szépen a segítséget! -
-
Headless
őstag
Márpedig úgy kell buildroot-on belüli files mappa, csak kiváncsiságból milyen konfigot akarsz berakni? Esetleg lehet networkot, firewall-t? Mert networkot konkrétan egy uci-default hozza létre első futásnál.
/rom mappába belekerül? Esetleg a gyökérről készíts egy rootfs.tar.gz-t az image típusoknál van ezzel tudod ellenőrizni mi az ami valójában belekerül a buildbe.
-
vargalex
félisten
Maradjunk annyiban, hogy ha támogat bármit is a kettő közül. Nem hiába kapcsolódik nekem a Xiaomi Redmi Note 4X, Redmi 4X, Alcatel Idol 3 4,7 mindegyike 72 Mbps-el módosítatlan gyári firmware esetén. Ugyanis a Qualcomm gyári Android-os driverben nincs engedélyezve a channel bonding (40 MHz) 2,4 GHz-en...
Természetesen a mérésben részt vevő Redmi 4X-en ez utólag engedélyezve volt.
MTK esetén ez defaultban engedélyezett és ugyan így az Intel SoC-os Op3n Dott tableteinknél is. -
xabolcs
őstag
Hehe, jo lesz akkor ha elkeszul az a fejlesztesi ag, mert engem meg pont a masik fele, a switch driver atalakitasa (DSA) erdekel.
Az a "Flow offload", ha elkeszul, akkor az OpenWrt/LEDE ingyen megkapja.
Remelem legalabb olyan jo lesz, mint az SFE. -
xabolcs
őstag
Ebbol a mt7530-dsa-performance branch-bol hogyan kell forditani a routerunkre?
Kell valamit X-elni a make menuconfig lepesben?
Esetleg a Netfilter “Flow offload” / HW NAT temat olvasta valaki, esetleg probalta mar?
-
woodworm
veterán
Az alis store-ban ott vannak mellette a viszonylag olcsó meditek kártyák, a dbm értékek fel vannak tüntetve. A 860l konfigurációja hamar összerakható egy kis ram többlettel. Opcióként lehet kérni többet ramot és flasht is.
Ha valaki a jelenlegi 2,4 GHz-es helyzeten próbál javítani mondjuk atheros chipekkel, akkor a mikrotikes kiegészítők között talál nem túl drágán kártyát. -
suste
veterán
na igen
kiborító ez a flash meg RAM szarrágás ami megy a gyártóknál
a Tplink-C5v1-nél talán éppen elment a 16/128, de ezen már be kellett üzemelni +128MB swap-et nekem is (különben leállt a TM+miniDLNA), pedig ugyan annyi program ugyan olyan beálításokkal fut most is...
kiváncsi lennék mennyivel lehet drágábban beszerezni 2017-ben egy 256MB-os RAM-ot a 128 helyett
gondolom lassan majd az kerül többe, hogy ilyen kicsit gyártsanak -
vargalex
félisten
Az biztos hogy a többszöri LEDE flash-elésnek és reset to defaults-nak semmi értelme. Ha valaki szerint igen, akkor nem tudja, hogy mi történik ilyenkor.
Korábban már írtam, hogy sem a gyári firmware, sem az OpenWrt/LEDE nem tartalmazza a kérdéses partíciókat, így visszaállítani sem tudja. A gyári reset is legfeljebb a defaults partíció tartalmából tudna bármit is visszaállítani, ami ugye a Padavan után szintén nem az eredeti tartalommal bír... -
Feltettem. Nekem ilyen eredmények jönnek ki:
Huawei P9
5G
[ ID] Interval Transfer Bitrate
[ 5] 0.00-10.06 sec 32.4 MBytes 27.0 Mbits/sec receiver
2,4G
[ 5] 0.00-10.09 sec 21.4 MBytes 17.8 Mbits/sec receiver
Huawei M3
2,4G
[ 5] 0.00-10.10 sec 28.2 MBytes 23.4 Mbits/sec receiver
5G
[ 5] 0.00-10.09 sec 33.9 MBytes 28.2 Mbits/sec receiver
Toshiba L300 laptop
2,4G
[ 5] 0.00-10.22 sec 6.95 MBytes 5.71 Mbits/sec receiver -
vargalex
félisten
Szia!
Sajnos ilyen szinten nem is értek a rádiós tulajdonságokhoz, de NMHH-nál vannak ismerőseim, ők biztosan rendelkeznek a megfelelő műszerezettséggel.
Így talán meg is tudnám oldani.
Ahogy a kolléga már válaszolt neked, LEDE nem módosít semmilyen partíciót a firmware partíción kívül, így semmilyen visszaállásra nincs szükség. -
woodworm
veterán
Nagyon jók azok a belső antennák egyébként, egyetlen hátrányuk, hogy a házzal együtt lehet őket csak pozicionálni. Van mellette egy xiaomi 3g is, sávonként dedikált külső antennákkal és egyáltalán nem vehető észre a jelszinteken (már amennyire pontosan mérhető android appokkal). Sebességben egy kicsit mintha gyorsabb lenne ugyanazokon a helyeken.
Lede alatt nem módosulnak a rádióadatok.
-
fireqpeg
csendes tag
Üdv dchard!
https://forum.lede-project.org/t/optimized-build-for-the-d-link-dir-860l/948
Ezekkel a buildekkel egy nagy problémám van, nekem személy szerint már pedig az hogy vannak emberek akik nem 5Ghz-s wifit használnak, hanem 2.4Ghz-eset! Én az ott lévő oldalon majdnem az összes buildjét kipróbáltam a Bartvz nevű személynek és a 2.4Ghz-s wifi szinte az összesben használhatatlan!!! Kb 6 hónap alatt amióta megvan a router, tudod mit fejlődött a 2.4Ghz-s wifi? Tx-Power: 3 dBm maximum és ennyi (Padavan alatt: Tx-Power:20dBm/100mW)! Sajnos emiatt nekem egyenlőre felejtős ezaz optimized izééé... Ameddig a padavan alatt 90/90Mbit et mérek 2.4Ghz alatt 3db vasbeton falon keresztül 10-12 méterre a routertöl számolva addig az optimized lekvárral 0.1/0.1 et is alig ha éppen nem szakad meg vagy nem fagy le a router! 5-6 db telefon van itthon 2 db laptom mindenbe 2.4 Ghz-es wifi van szóval én emiatt nem használok meg nem is fogok 5Ghz-et.
Gondoltam megosztom ezzel kapcsolatban a tapasztalataimat is.
További szép napot mindenkinek!
-
woodworm
veterán
Ez jó hír! Lehet lecserélem a deszkára a 860-ast és nem kellene bele atheros kártyát keresni, maradhatna a mediatek. Elérhető rá padavan, de azt a kínaiak adják (bár nem lenne joguk rá), lede snapshot viszont támogatja már, akkor maradhatna egy routeremen. Otthon nagyon hamar megszokták a jót, az öreg centrino 2,4 GHz-en kicsengeti a 200Mbit feletti letöltést, pedig éppen az utódját nézegettem.
-
dchard
veterán
-
xabolcs
őstag
Felettebb erdekes ez a PPPoE.
Az biztos, hogy joval eroforras-igenyesebb a PPPoE mint a DHCP.Sajnos nincs gigabites PPPoE-s net elofizetesem igy VLAN segitsegevel kialakitott PPPoE tesztkornyezetemben teszteltem egy 1043NDv4-es routert.
TP-LINK-TL-WR1043N-ND-V4 / LEDE Reboot 17.01.2 r3435-65eec8bd5f
PPPoE:
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Write/Err Rtry Cwnd/RTT
[ 4] 0.00-10.00 sec 273 MBytes 229 Mbits/sec 2186/0 287 139K/4237 us
[ 4] 10.00-20.00 sec 248 MBytes 208 Mbits/sec 1983/0 260 154K/7642 us
[ 4] 20.00-30.00 sec 251 MBytes 211 Mbits/sec 2009/0 325 118K/4045 us
[ 4] 30.00-40.00 sec 250 MBytes 210 Mbits/sec 2002/0 351 140K/4083 us
[ 4] 40.00-50.00 sec 255 MBytes 214 Mbits/sec 2043/0 429 150K/5935 us
[ 4] 0.00-50.05 sec 1.25 GBytes 214 Mbits/sec 10223/0 1652 150K/5935 us
[ 4] MSS size 1440 bytes (MTU 1500 bytes, ethernet)DHCP:
[ 4] 0.00-10.00 sec 364 MBytes 306 Mbits/sec 2916/0 132 377K/9343 us
[ 4] 10.00-20.00 sec 363 MBytes 304 Mbits/sec 2903/0 99 472K/12719 us
[ 4] 20.00-30.00 sec 364 MBytes 305 Mbits/sec 2909/0 117 475K/11274 us
[ 4] 30.00-40.00 sec 362 MBytes 303 Mbits/sec 2894/0 114 468K/11166 us
[ 4] 40.00-50.00 sec 359 MBytes 301 Mbits/sec 2875/0 143 452K/19845 us
[ 4] 0.00-50.02 sec 1.77 GBytes 304 Mbits/sec 14497/0 605 452K/19845 us
[ 4] MSS size 1448 bytes (MTU 1500 bytes, ethernet)gwlim fele Fast Path-os 201708-as build:
TP-LINK-TL-WR1043N-ND-V4 / LEDE Reboot 17.01-SNAPSHOT r3482-c407e6c
PPPoE:
[ 4] 0.00-10.00 sec 574 MBytes 482 Mbits/sec 4595/0 296 181K/3030 us
[ 4] 10.00-20.00 sec 572 MBytes 480 Mbits/sec 4574/0 254 139K/1697 us
[ 4] 20.00-30.00 sec 573 MBytes 480 Mbits/sec 4581/0 251 105K/1493 us
[ 4] 30.00-40.00 sec 580 MBytes 487 Mbits/sec 4643/0 215 144K/1860 us
[ 4] 40.00-50.00 sec 564 MBytes 473 Mbits/sec 4509/0 202 161K/1987 us
[ 4] 0.00-50.00 sec 2.80 GBytes 480 Mbits/sec 22902/0 1218 161K/1987 us
[ 4] MSS size 1440 bytes (MTU 1500 bytes, ethernet)DHCP:
[ 4] 0.00-10.00 sec 1002 MBytes 841 Mbits/sec 8016/0 72 411K/2543 us
[ 4] 10.00-20.00 sec 998 MBytes 837 Mbits/sec 7980/0 72 405K/2354 us
[ 4] 20.00-30.00 sec 994 MBytes 833 Mbits/sec 7948/0 78 363K/2579 us
[ 4] 30.00-40.00 sec 995 MBytes 835 Mbits/sec 7962/0 95 312K/2277 us
[ 4] 40.00-50.00 sec 996 MBytes 836 Mbits/sec 7969/0 112 448K/5383 us
[ 4] 0.00-50.03 sec 4.87 GBytes 836 Mbits/sec 39875/0 429 448K/5383 us
[ 4] MSS size 1448 bytes (MTU 1500 bytes, ethernet)A Fast Path-os PPPoE meresnel 10% idle volt a router, mert a pppoe szerver (Core2Duo-s gep) kifogyott a szuflabol.
Ennel a TP-Link-nel mindig a sirq (ksoftirqd/0) fogyasztott a legtobbet.
Gyari szoftverrel nem keszitettem PPPoE tesztet, mert mintha tudna valami tagging-et, de talan csak belso halora.
-
Tyrel
őstag
Én ehhez abszolút nem értek, de amúgy LEDE-vel tök ugyan azt tapasztaltam amit te is.
Viszont valami PPPoE-vel kapcsolatos rész kifejezetten a LEDE-ben lehet rossz, mert a gyári firmware-el és a Padavannal nem jelentkezik ez a probléma.Egyébként korábban milyen módban volt a router ill. hogy kaptál netet, sima DHCP?
-
woodworm
veterán
Sajnálatosan hasonló különben a padavan helyzete is. Eredetileg elég szűk megkötésekkel használhatják a kódot és különböző drivereket, nem is nagyon készítenek buildet az asus termékein kívül. A szürke zónában létezik a prometheus, ami több készülékre kibővíti a támogatás és foltozza az eredeti környezetet.
A 860l-be valamilyen okból beletört a bicskájuk és bár az oldalon a támogatott eszközök között szerepel, de már nem töltődik le hozzá a board beállítás. Radmir pedig nem oszt meg beállításokat, csak kész fw-ket.Tényleg örvendetes lenne, ha legalább a wifi környékén történne valami. Mióta a 1043-as kiöregedett és a wdr3600-as került a helyére nem fedi olyan szépen a lakást. Amint játszok a dlinkkel rögtön jönnek, hogy nem jó a wifi, csináljak már valamit. Ha rendeződne végre lede-n a helyzet, menne nyugdíjba a 3600-as is.
@Tyrel
A mini olyan triviális feladaton bukott meg, hogy wifi kliensként szerettem volna csatlakozni vele a hálózatra úgy, hogy lássák a kliensek egymást és a megosztásokat.
- a xiaomi bár openwrt-t használ, de egyedi felülettel. Kliensként csak úgy csatlakozik, hogy a másik frekvenciát használja továbbszórásra.
- két egyedi build volt elérhető rá, egyikkel sem volt elérhető az opció, mert fordításkor elfelejtették bekapcsolni.
- az openwrt/lede wifije pedig nem volt kielégítő. -
woodworm
veterán
Ezt a nevet kapja a lede keresztségben a technológia? Az a srác már a 1043v1-es idők óta hajszolja a sebességet, mindig talált valami kiskaput.
@xabolcs
A hwnat és a wifi gyári drivereinek a beépítése amennyi hasznot hozna, annyi hátulütője is lenne. Most lelkes a közösség, de ez az elkészülte után lanyhulna és hamar ott tartanánk, hogy nincs használható csomag a rendszer folyamatos frissen tartásához vagy egyedi feladatok megoldásához.
A padavan jelenleg is megkapja sokszor a topikban, hogy nem bővíthető rugalmasan, de egy egyedi build is hamar erre a sorsra jutna. A hasonló mediatek chipsetet használó xiaomi eszközeinél is ez volt a tapasztalat. -
xabolcs
őstag
Igen, ismerem en is azt, es varom mar, hogy hivatalosan is kiadjak.
En a hardveres megoldast reszesitem elonyben, ha van szoftveres es hardveres megoldas is ugyanarra a problemara (ertsd: gyorsabb/hatekonyabb NAT-olas).
Ahogy irod, ennek a routernek szerencsere nincs egetoen szuksege ra.
-
suste
veterán
volt egy kis időm újra tesztelni, és sajnos még minidig ugyan úgy nem megy:
FW:LEDE Reboot 17.01.2 r3435-65eec8bd5f
Beállítások:
/etc/vsftpd.conf:
background=YES
listen=YES
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=022
check_shell=NO
session_support=NO
userlist_enable=YES
userlist_deny=NO
userlist_file=/etc/vsftpd.users
user_config_dir=/etc/vsftpd
chroot_local_user=YES
chroot_list_enable=YES
chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_list
allow_writeable_chroot=YES
use_localtime=YES/etc/vsftpd.chroot_list: üres
/etc/vsftpd.users:
ftp
/etc/vsftpd/ftp:
write_enable=yes
Eredmény:
De nem lehet hozzá kapcsolódni:
a már leírt: "500 OOPS: munmap" hibaüzenetet kapom
Másik routerrel ugyanezekkel a beállításokkal simán működik (Tplink842v3+Lede-17.01.2)!!!
Szóval nem értem Nálad hogy működik
Esetleg kipróbálhatnád ezeket a beállításokat, ha van rá időd.
Köszi! -
suste
veterán
Szia! Addig amíg a vsftpd-t nem próbáltad ezen a routeren pl Owrt CC-vel, addig ne mond hogy jó!
CC alatt tuti nem megy!
Eddig Lede alatt sem írta senki, hogy működik.
Szóval a kérdés még mindig adott: működik -e valakinek Lede alatt a vsftpd???
Ha igen, akkor milyen configgal?(#633) woodworm
Köszi! Legalább azon tuti megy.
-
-
Zirowe
nagyúr
Nem biztos, hogy emiatt, de nekem az r4542 lede kb masfel naponta kifagy, a terheles boven minimalis, 0.20 koruli a load (1MB/s toltes, samban 10gb mkv film nezes, kozben kis netezes).
Eddig kb 3x tortent meg.
Illetve fura, de nehany torrentet a transmission 100%-ra jelez, de ujraellenorzes utan kiderul megsem jott le minden.Lehet kiprobalom a stabil verziot.
-
woodworm
veterán
Nem tudom mi pontosan ennek a megfelelője a padavan logjában, de a ddwrt fórumban radmir posztjában ott egy kimenet.
-
taki01
őstag
-
vargalex
félisten
Nem hinném, hogy átemelik a teljes drivert. Esetleg patch-elik az mt76-ot. Egyébként a különbség az, hogy a Padavan proprietary drivert használ.
-
vargalex
félisten
Nekem továbbra is jól megy éles üzemben az akkori trunk LEDE-ből build-elt firmware.
2,4 GHz-en nálam is 20 MHz-re van állítva, mobillal 72 Mbps-es kapcsolódási sebességgel 50 Mbps körüli sebesség mérhető. Notebook-on Intel 7260-al 5 GHz-en Speedtest-el kihajtja a 240 Mbps-t, LAN-ról 20 MB/s-el másolok 1 szobával távolabb. -
MrSealRD
veterán
Egyetértek. Egyértelmű, hogy szoftveres a gond. Egyrészt mivel gyári szoftverrel jók a sebességek LAN-ról AC-ra ~400Mbps fájlmásolás az elég jó... Ez, és az erős SoC van a serpenyő másik oldalán...
Attól félek, hogy várom acsodátjavításokat meg a stabil működést és még fél év múlva sem lesz semmi... De addigra már csak bukóval tudok kiszállni belőle... Ha ki tudok egyáltalán... -
vargalex
félisten
Semmi hiba nincs a log-ban. A kliens:
-`
.o+` gavarga@gavarga-e5540
`ooo/ OS: Arch Linux
`+oooo: Kernel: x86_64 Linux 4.10.4-1-ARCH
`+oooooo: Uptime: 6h 59m
-+oooooo+: Packages: 1298
`/:-:++oooo+: Shell: zsh 5.3.1
`/++++/+++++++: Resolution: 3840x1080
`/++++++++++++++: DE: GNOME
`/+++ooooooooooooo/` WM: GNOME Shell
./ooosssso++osssssso+` WM Theme:
.oossssso-````/ossssss+` GTK Theme: Adwaita [GTK2/3]
-osssssso. :ssssssso. Icon Theme: Adwaita
:osssssss/ osssso+++. Font: Cantarell 11
/ossssssss/ +ssssooo/- CPU: Intel Core i5-4310U @ 4x 3GHz [25.0°C]
`/ossssso+/:- -:/+osssso+- GPU: Mesa DRI Intel(R) Haswell Mobile
`+sso+:-` `.-/+oso: RAM: 4902MiB / 7893MiB
`++:. `-/+/
.` `/ -
vargalex
félisten
Hétvégén kiderítettem, hogy az én környezetemben a miniPC-m zavarja nagyon a 2,4 GHz-es jelet. A miniPC jelenleg a router mellett van. Ha ki van kapcsolva, akkor gond nélkül megy a 2,4 GHz-es Wifi is 120-130 Mbps-el, viszont ha bekapcsolom, akkor csak kb. 10 Mbps. Lehet, hogy a picoPSU zavarja. Mindegy, alkalomadtán áthelyezem, csak nem tudom, hogy mennyivel rakjam arrébb.
-
vargalex
félisten
Szia!
Ahogy korábban már írtam, az iperf3-at célszerű több példányban elindítani szerver és kliens oldalon, így rögtön több szálas a mérés. Persze kliens oldalon egy scripttel, hogy szinte azonnal tudjanak egyszerre indulni. Igaz, utána még összegezni kell a mért eredményt. A Makefile-ban nem látok semmi különöset, gyorsan rákeresve pedig PC-s vonalon is azt írják, hogy by design nem használ több magot.
Az USB3-as zavarásra kíváncsi vagyok, hogy jelentkezik-e a Linksys WRT3200ACM-nél, de még nem is volt időm bekapcsolni...
-
suste
veterán
Szörnyű hogy a hivatalos weboldalak sem tartalmaznak normális infót.
Azt értem, hogy kell a marketing halandzsa az átlagembernek (amit aztán tök jogosan fikáznak, mert nem a valós dolgokról ír, hanem az elméletről), de a tech infót írhatnák a hozzáértőbbeknek, részletesen, de szűkszavúan (nem kellenek a körmondatok).
Több mag támogatás kernel szintű, és én ezt tapasztalom is magonkénti load grafikonnal.
Szóval valós körülmények között kéne tesztelni a natot, nem iperffel.
Ha egy mag annyit tud mint amennyit iperffel mértek, akkor el is felejthetjük ezt a nat témát, mert röhögve kihajtja.....A link szerint akkor chip tudja a hw natot, de kérdéses hogy a gyári szoftver támogatja -e, és ja igen, akkor vajon miért nem írnak róla? Marketinges bla-bla -ban jól mutatna
.
-
woodworm
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Stellar Blade
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Renault, Dacia topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest