- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
-
Mobilarena
Specifikációjához képest meglepően olcsó router, ami AC1200-as Wifi-t és gyári firmware-val is több hasznos szolgáltatást ígér (fájlmegosztás, dlna, nyomtató megosztás, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
woodworm #1958 üzenetére
De van, de gondolom, hogy ehhez kell valami külső szolgáltató is, nem?
Amit a wikijében olvastam, az alapján belső vpn-nek tűnik, ami nem tudom, hogy mire jó.
Nálam az lenne a lényeg, hogy kívülről (melóhelyi pc, telefon) tudjak csatlakozni rá, és érvényesek legyenek az 1.) pontban megszabott szürések, illetve lássam a winyó tartalmát. -
-
válasz
woodworm #1944 üzenetére
Oks, igy mar sikerult.
Koszi!
A rossz hir, hogy igy is tekeri a winyot. Ha kikapcsolom a transmissiont, akkor abbahagyja - ha visszakapcsolom, akkor teker, hiaba van false a configban, plusz meg a tmp-be is atraktam a mappat, biztonsag kedveert.
Mi lehet meg, amit be kellene allitanom?
-
Capricornhun
tag
válasz
woodworm #1711 üzenetére
Üdv! Segítségre lenne szükségem.
Radmir féle padavan van a routeren. Prometheus teszt tárólból készített romot feltöltöm akkor nincs netem. Visszatöltöm a Radmir romot akkor van net. Gondolom az mtd2.bin keverhet bele amit anno mellékelt Radmir a romjához. Esetleg valami ötlet mit kéne csinálnom, hogy legyen net rajta? -
hudyfiu
senior tag
-
törölt tag
válasz
woodworm #1556 üzenetére
most így nézegetem távolról a felületét. már ott elakadtam hogy dedikált ap mód
arra gondolva, hogy majd a zsaominak csak 3 portja lesz, és mindet szeretném használni, viszont nem az megy közvetlenül a modemra...
az is esetleg jó megoldás, ha a wan portra dugom a modem mögötti rúterből bejövő kábelt, és ott statikus ip-t állítok? ilyenkor a rúter saját ip címét kell megadni? mert ott látok gateway-t így. -
törölt tag
válasz
woodworm #1556 üzenetére
köszi. látom a zsaomi topikban is te válaszoltál.
kinyírtam a tendát a victek féle tomatóval (bővebben a tomato topikban). és innentől elegem van a rapszodikusan működő broáfcom wifikből, meg asszem a tomato vonalból is. esetleg a freshtomato vonalat egy tenda ac15-el bevállalnám próbából, hátha annak még van értelme.
, de max csak 18k körül.
rtn 16 alatt sem voltam különösebben megelégedve a tomato - broadcom együttessel, de szódával elment, arra is majd visszakerül lehet egy merlin vagy hgg, főleg mert úgy olvastam, wan porton is többet tudnak routolni.
valszeg beújítok majd egyszer egy padavanos zsaomit, mielőtt leállítják a gyártását.
addig meg visszakerül a modemre az 1043, ez a dlink meg megy a tenda helyére. ezzel legalább stabilan jön az ac-s wifi 30-35 MB/s körül, mondjuk 2,4-en sajnos nincs olyan erős jele, mint a tendának volt.
és asszem elfelejtem a 3 antennás ac wifi vonalat is. -
vargalex
félisten
-
törölt tag
-
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
woodworm #1212 üzenetére
Kicsit most már kezdünk átlépni a személyeskedés kategóriába ez nekem nagyon nem jön be!!!!
Én azért fordultam ehez a fórumhoz mert problémám volt, leis írtam nektek korábban, erre ti tudtatok segíteni? NEM csak mondtátok nekem a sok értelmetlen zagyva dumát aminek se eleje se vége se közepe! Én utána néztem ASUS RT-N56U B1 ennek a routernek ezt a leírást találtam mert ugyanez volt a problémája másnak is a gyári ASUS WRT vel elátott routerrel és nekem működik ennyi, hozzáteszem a belseje szinte ugyanaz mint a 860l b1 nek!
Az esetleg feltűnt neked, hogy engem nem érdekel az amit ti itt problémának felsoroltatok mert ezzel én semmilyen megoldást nem kaptam tőletek a problémámra? Az hogy más a mac címe megint kit érdekel ? Ha működik normálisan ? Amúgy meg ha ti itt 3 an annyira okosak vagytok akkor idáig miért nem oldottátok meg ha van is akármilyen probléma, amit emlegetek!Na én ezzel bezártam részemről ahogy ezt az évet is a hátam mögött hagyom!
Amúgy tisztelt: dchard, woodworm eléggé szűk látóak vagytok, hogy nem bírjátok azt elviselni ha van esetleg valamire más megoldás is. Ti erre mit csináltok (jó magyar mentalitással megspékelve) OOOOOO hát az nem működik, az nem úgy van és persze ezután meg magyaráztok mindent hogy ne a másiknak legyen igaza!
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
woodworm #1168 üzenetére
Lehet mondasz valamit mert most nézem az openwrt/lede féle alatt generált mac addres-ek nek nincs vendorjuk. https://macvendors.com/ itt nézegetem amit padavan alatt kap azoknál ki írja hogy ralink
00:76:21:48:28:78
00:76:21:48:288
Ezeket lede alatt kapta és ezeknek nincs vendorjuk
Akkor én nem állítottam vissza ezt a mac adress-es dolgot és csak emiatt nem működik rendesen a wifi tx power es problémám? -
fireqpeg
csendes tag
válasz
woodworm #1166 üzenetére
Ha nem haragszol nem fogom leírni magyarul inkább mellékelem neked angolul ok?
Elnézést kérek emiatt csak már annyit irkáltam ma hogy kicsit sok....D-Link DIR-860l B1
If it is not working, with D-Link DIR-860l B1, you have to reset the router and re-load the firmware via emergency upload, like this
Plug the Ethernet cable that connects your computer, that was plugged into one of the LAN ports,
Setup your PC with static IP - ex: 192.168.0.2 (different from 192.168.0.1), the gateway is 192.168.0.1, netmask 255.255.255.0
Make sure the PC has the new firmware
Turn off the router
Hold the reset button (in the bottom, there is a small whole for like a needle, it says RESET).
Turn on the router and wait for like 3-5 seconds, the orange will flash, like turning off.
Open a web browser to 192.168.0.1 and then you should see EMERGENCY FLASHING page then click browse/upload locate the file and click UPLOAD FIRMWARE NOW.
For me, for first upload it doesn't do anything, I just click UPLOAD again and then it start uploading.
You should see a SUCCSESS page,
You will have to wait until like 150 seconds.
When it is green, you can turn off the static settings for the ethernet and enable DHCP.
The you can open with 192.168.1.1, no password at all, you got LUCI and SSH as well.
It works for sure, it's not like Linksys WRT, that you need an USB-TTL cable… -
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
woodworm #1159 üzenetére
Igen, vissza állítom de nem úgy ahogy azt ti itt csináljátok! Hanem teljesen másképpen...
De gondolom erre a fájlra gondolsz? mtd2.binAmúgy van egy másik Lede forum is ahol világosan levan írva 17.x.x verziónál teljesen mindegy melyiket használod van e benne mt7621 os driver vagy nincs nem működik rendesen a wifi ennyi.
https://forum.lede-project.org/t/dir-860l-rev-b1-very-poor-wifi-performance/2612/43
Tessék itt van el lehet olvasni minden olyan eszköz ruter,board mindegy melyik ami ezt a csipszetet használja az nem működik mert nem tudják vagy nem akarják megcsinálni a normális drivert vagy képtelenség jelen állás szerint. Majd a következő LEDE version 18.0 ba talán fog működni addig részemről ez kuka, inkább padavan...
-
vargalex
félisten
válasz
woodworm #1144 üzenetére
Xiaomi Mi WiFi 3G esetén is egyedi rádiós adatokkal dolgozik a Padavan? Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem úgy csinálták meg, hogy a definiálnak egy egyedi partíciót a firmware partícióból lecsípve és onnan töltenék be a kalibrációs adatokat... Ekkor nem lenne szükség semmilyen trükkre visszaállás esetén.
-
dchard
veterán
válasz
woodworm #1144 üzenetére
Sajnos amire én kíváncsi vagyok nem mérhető appal, használtan 6-8 milla egy értelmes műszer. De a te esetben sem hiszem, hogy egy telós mérés összehasonlítható eredményt ad. 3dB-t simán szórnak, az meg ugye fele-dupla különbség előjeltől függően.
Az antenna rendszert pedig pont azért alakítom át amit te is írsz. A routernek csak kb. 90 fokos térszögben kell működnie, a többi elpazarolt RF energia és potenciális interferi forrás. Tehát nem a nagyobb szint miatt fogok külső antennát használni.
Dchard
-
suste
veterán
válasz
woodworm #1115 üzenetére
Igazából nem szép ezt mondani, de nekem tökmindegy milyen kernel, meg milyen régi, csak működjön minden amit szeretnék
Ha kijön ez az új CC és nem lesz benne új wifi, akkor lehet mégis forgatok magamnak egy újat belőle az új wifi driverrel, és akkor bódogság lesz
A wifin kívűl minden totál stabil CC alatt, a NAT sebesség meg pont nem érdekel. 80/8-as netem van, de a felével is bőven ellennék. -
Crondore
tag
válasz
woodworm #1083 üzenetére
Köszönöm, az a tapasztalatom, hogy ha az AP és az extender vagyis a kliens is WDS módban van(mert tudja a szoftver) a wifi-n kapcsolódó eszközök kezelése sokkal simább, például ha az extendertől átsétálok az AP -hoz(vagy fordítva) gyorsan vált a csatlakozási pontok között, míg ha csak sima AP-t és Client(WDS) használok, ez az átmenet nem annyira gördülékeny.
cRo
-
IntelKiller7
veterán
-
kzkz
őstag
válasz
woodworm #950 üzenetére
Visszavittem a boltba inkább.
A régi tplink-re meg felnyomtam a legújabb lede-t (előtte 14-es openwrt volt rajta), azóta szakít rendesen, ilyen gyors még sose volt. Remélem nem dobálja a wifit,mint előtte. Már 1 napja megy folyamatosan, a load is minimális, és a memóriából is van szabad. -
fraba
aktív tag
válasz
woodworm #902 üzenetére
Igen, tudom, hogy mondtátok. Emlékszem is. De az azért nonszensz egy ilyen volumenű gyártótól, hogy egy olyan eszközt adjon ki, ami az ALAPVETŐ funkcióját nem képes ellátni. Hogy nem megy rajta a DLNA, a VPN meg az FTP és még ki tudja mi, az MOST nem releváns.
Ez az egész olyan, mintha vennél egy zsír új autót egy vagyonért, és 20 kilométerenként lefulladna....Te sem kezdenéd el rögtön hackelgetni, hanem jogosan lennél kiakadva. -
Tyrel
őstag
válasz
woodworm #868 üzenetére
Yup, ez világos, ezért kérdeztem #865-ben hogy eddig hogy kapott netet. Persze hozzátartozik hogy továbbra is csak nagyon felszínesen értek ezekhez a dolgokhoz, de szerintem ha pl. DHCP-n ment neki a WAN ott a routere ugyan úgy NAT-ol mint PPPoE-n, és (ha az volt, vagy bármi más) eddig azzal nem volt lassú...
...tehát visszaértünk a PPPoE-hez, nem? -
vargalex
félisten
válasz
woodworm #752 üzenetére
Hasonló tapasztalataim vannak. Nem rosszabb (sőt, inkább jobb) a hatótáv, mint a következő külső antennás routereké: D-Link DIR-825, TP-Link TL-WDR4900, TP-Link TL-WDR3600. A Linksys WRT3200ACM-el még nem vetettem össze. De az nagyon más árkategória (igaz, a fentiek is jellemzően drágábbak voltak újként).
-
-
dchard
veterán
válasz
woodworm #733 üzenetére
Nem kell ezt offba rakni, szorosan ide kapcsolódik
Azt kell mondjam, hogy ebben a kérdésben veled értek egyet. Túl sok munka ezeket egyeséével belepakolni ahhoz, hogy ne egy egységes megoldáson, de minimum egy nyílt forrású megoldáson dolgozzanak, amit bárki bármikor tovább tud fejleszteni, karban tud tartani. Az SFE annyira általános megoldásnak tűnik, hogy azon sem lepődnék meg, ha előbb-utóbb egy átdolgozott változatát beemelnék a hivatalos kernelbe is.
Amiről inkább beszélnünk kéne az pont a WiFi. Mikor anno a Qualcomm felvásárolta az Atherost, mind be voltunk csokizva, hogy a viszonylagos nyílt világnak majd vége lesz, korábban számos példa volt rá, a QC általános hozzáállása is ezt tükrözte. Szerencsére sikerült megtalálni a középutat: az igazán értékes részt a digitális jelfeldogozással kapcsolatban egy jól védett csak binárisan elérhető mikrokódba rakták, amit alkalmasint frissítenek, a driver az inicializáláskor automaikusan betölti, az implementáláshoz szükséges részt pedig kinyitották. Ezért van ma a legjobb elérhető nyílt forrású támogatása a QCA chippel szerelt routereknek.
Nem érzi a Mediatek, hogy lépéshátrányba kerül a riválisával szemben, ha nem változtat a hozzáállásán?
Dchard
-
Tyrel
őstag
válasz
woodworm #733 üzenetére
De amúgy akinek nincsenek ilyen igényei hogy egyedi package-ket telepítsen még pluszba meg hasonlók, csak egy "sima" LEDE kell neki jobb NAT-al meg jobb WiFi-vel, annak teljesen jó lehet az a firmware nem? Mármint, még akkor is ha nem fejlesztik tovább.
Vagy ez úgy van hogy amit ilyenkor összeraknak az csak egy tök szűz LEDE és ha pl. én akarok bele egy Transmission-t vagy egy miniDLNA-t akkor azt nekem kell külön telepíteni és ha nincs ahhoz a konkrét buildhez való akkor ráb*sztam?
AIO buildet csinálnak alapból, nem?
-
csocsoszán
őstag
válasz
woodworm #718 üzenetére
Azért én nem vagyok profi mint ti! Van egy lenovo think padom. Olyan 4 év körüli modell I5 processzoros. Van egy himedia q10pro média lejátszom, meg a router. Most cseréltem ki minden kábelt cat5E-re. Lehet, hogy ezek fékek? De az biztos , hogy a Tplink 4300 és Bananapi kombóval nem tudtam kábelen, 3D iso-t nézni a hálózatban szaggatás nélkül. Most meg megy! (Van a dlinkre ráakasztva egy pár winyó.) Úgyhogy előrébb jutottam! Köszönet Suste mesternek!
Köszönöm!
-
Tyrel
őstag
válasz
woodworm #704 üzenetére
jah, jogos, csak még nem vagyok hozzászokva ezekhez a nagy számokhoz ill. ahhoz hogy ebben a régióban már túl nagy a pontatlansága a régi "jól bevált" módszerekhez képest...
Annak idején még LAN-ra ugye az volt a mondás hogy a 10 Mbit-es 1 MBps-t tud, a 100-as meg 10-et 'oszt jóvan, ezt a logikát követve meg nem passzolt annyira a 944 Mbps a 115 MBps-hez... de így utánaszámolva tényleg kb. egyenlőek, vagy legalább is elhanyagolható az eltérés.My bad...
Oh well, akkor ennyit tud a DIR-860L gyári fw-vel, vagy talán még inkább a Telekom Netmánia 1000 vidéken (fyi Szentlőrinc).
-
dchard
veterán
válasz
woodworm #684 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy van valaki a LEDE fórumon, aki szintén custom buildet csinál ehhez a típushoz, csak LEDE alapon, és a következő 2-3 hétben próbálják a rendes LEDE mellé behekkelni a gyári wifi drivert. Így elméletileg megoldódik a wifis lassulásos probléma is, és lehet majd rendesen használni a LEDE-t is.
Dchard
-
Tyrel
őstag
válasz
woodworm #680 üzenetére
Aha, kezdem érteni...
Szóval a gyári firmware-ről flashelem azt a cuccot amit vargalex buildelt (abból is a factory változatot), majd ott követem a lépéseket és ez végül feltesz nekem egy Padavan-t.
Ehhez kapcsolódóan lenne még akkor pár kérdésem:
1. ott a felület 2. lépésénél azt mondja hogy ellenőrizzem a MAC címeket, de mit ellenőrizzek rajta? A példának linkelt képet igazán nem is értem, szerintem nem lehetne tök ugyan az a MAC címe mindegyik interfészének.
Szóval itt minek kéne lennie vagy mit ellenőrzök?...2. Ha jól értem akkor ebbe a vargalex buildbe bele van embeddelve egy valamilyen verziójú Padavan amit ugye feltesz. Ha erről a legújabb Padavan-ra akarok frissíteni az utána már simán megy "magától" a webes felületen keresztül, (értsd. saját magát tudja újabbra flashelni a Padavan) vagy további bűvészkedést igényel?
3. Itt aki Padavant használ az akkor mindenki azt használja amit a vargalex build feltesz? Teljesen jó az, vagy egyáltalán van értelme a legújabbra frissítenem?
-
Tyrel
őstag
válasz
woodworm #678 üzenetére
Köszi ezt láttam, csak nem jön le belőle, hogy az ott linkelt verziók micsodák vagy mikoriak.
Közben találtam egy ilyet: [link]
Feltételezem innen vannak? Érdemes itt a legújabbnak nekiesni? A #494-ben linkeltek valójában melyikek?Szerk.:
Hm, ez a radmir-es meg egy harmadik verzió? (hh nincs belőle factory meg sysupgrade build?)Namostakkormelyikajó?
-
PowerBuldog
veterán
válasz
woodworm #612 üzenetére
Ez életét mentett
2 kérdésem lenne. LEDE van fent.
1, hol lehet beállítani hogy a radugott eszközök milyen tartományból kapják az IP-t? Most 192.168.1. Xx de ez nem jó, mert a modemem is ezt osztja és nincs net.
2, a gép ipv6 címet kapott, minden más meg v4. Valószínűleg ezért nem látja most a NAS-t. Ezt hol lehet beállítani hogy a pc is ipv4 legyen?
-
vargalex
félisten
válasz
woodworm #584 üzenetére
A padavan firmware a minidlna indítása előtt ellenőrzi, hogy van-e mount-olt meghajtó és az egy valid eszköz-e (azaz /dev/sd*, vagy /dev/mmcblk*).
Én mondjuk soha nem próbáltam a minidlna-t.
Szerk.: Nekem ez a sor gyanús még. Neked van az nvram-ban il0macaddr attribútumod? Nekem nincs:
/home/root # nvram show | grep -i i10mac
/home/root #Persze ez csak egy attribútum a sok közül, ami lehet, hogy el is hagyható.
-
Dadan01
senior tag
válasz
woodworm #581 üzenetére
Korábban már leírtam, van rajta egy hdd, smb tökéletesen megy, de próbáltam nélküle is. Attól még hogy nincs beállítva semmi, maga a szerver fut, csak nulla a megosztott a tartalom, amit a web status mutat is szépen, persze nem ezen az eszközön, mert itt nem fut az a *** kedves szolgáltatás.
-
Dadan01
senior tag
válasz
woodworm #579 üzenetére
Szerintem semmiféle csatolásnak nincs ahhoz köze,. hogy nem fut a daemon, ps kimenetén nincsen, és a web status sem megy. Van másik két működő dlna szerver jelenleg a hálózaton, egyik a wdr3600-on, másik egy openmediavaultot futtató laptopon teszt jelleggel. Attól még hogy teszemaszt nulla médiafile-t oszt ki a minidlna, attól még látszania kellene, ha fut, de nem. Vagy csak kettőnknek van fent a padavan, vagy senki nem dlna-zik, végülis mindegy, mert nekem nem megy és ötletem sincs hogy miért, mivel semmit sem hekkeltem, csak bekapcsoltam, szóval semmi matatás a konfig fájlokban, vagy ilyesmi.
-
markussandor
senior tag
válasz
woodworm #480 üzenetére
Mennyit értél el?
Megjött az új AC-s wifi chip, tegnap be is szereltem a notiba, de kissé csalódott vagyok.
2,4 GHz-en nem is néztem, mert annyira sok szomszédom van, hogy örülök, ha 20 MHz-es sávszéllel stabilan megy.
Viszont 5 GHz-en N-es router beállításokkal gyorsabb lett kb 15 Mb/s-al.
Átállítottam AC-ra, és ahány mérést csináltam, mind szarabb lett :-(Most CC van fent, nincs időm felrakni más FW-t, majd máskor. Előbb vissza rakom a gyárit, hogy lássam mi a csúcs, aztán kipróbálom a LEDE-t.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
woodworm #505 üzenetére
Én csak azt tudom, hogy amióta kipróbáltam a padavant az mtd2-vel, majd vissza, azóta nem tudok csatlakozni wifi hálózathoz, se 2.4ghz-n, se 5ghz-n.
Visszaírtam az eredeti mtd-ket, voltam kétszer teljesen gyárin is, de továbbra sem megy.Még azt is el tudom képzelni az mtd partíciók méreteit elnézve, hogy összekevertem a radio és a uboot-env-et, bár kétlem, hogy tényleg ez történt volna.
De jelenleg fogalmam nincs mi lehet a baja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- VR topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Synology NAS
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged