- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Specifikációjához képest meglepően olcsó router, ami AC1200-as Wifi-t és gyári firmware-val is több hasznos szolgáltatást ígér (fájlmegosztás, dlna, nyomtató megosztás, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Ma megjött vargalex által linkelt hdd ház.
Kábelen az usb olvasás gyorsult vagy 5MB/s-t (39-ről 44-re), cserébe teljesen behalt a 2,4ghz-s wifim.
De annyira, hogy az eszközeim már nem is látták, pedig elvileg aktív volt, okoseszközök se csatlakoztak fel rá.Szóval úgy néz ki maradok a régi jó bevált usb 2.0-ás házamnál.
-
vargalex
félisten
Akkor neked valami legacy módban van, vagy a kliens kapcsolódik úgy. Mi a wifi config-od? Esetleg szívesen ránéznék SSH-n. Illetve annyit még mondanék, hogy a Connect Box-on, ha engedélyezve van az UPC-nél a WiFree, akkor be van kapcsolva a rádiós egység (a WiFree SSID-vel) attól függetlenül, hogy te kikapcsoltad.
-
vargalex
félisten
Nálam nincs HDD a D-Link-en, egy mini PC a NAS. De 2,4 GHz-en 240 Mbps-es netből ennyit hoz. AC-n simán kihajtja. Ma este üzemelem be az UPC Connect Box-át az 500 Mbps-es nettel (rábeszéltek változatlan ár mellett 1 év hűséggel), kiderül abból mennyit tud. Lefedettséggel, jelerősséggel sincs gond. 82 m2 és a háztól 80-100 m-re még használható a wifi.
-
suste
veterán
nekem a Dlinken csak a TM ír, meg a statisztikák, egyébként minden eszköz csak olvas onnan
a Goflexnet-re mentegetek mindent, ami egy tplink841 után van (100Mbit/s), így a Dlink 5Ghz-re csatlakozva stabilan másolok 10MB/s-sel, szóval nem az 5Ghz-es wifi a ludas az tuti, de majd kipróbálom a Dlink-es HDD-re írást is...
a 2,4Ghz-et meg csak webezésre használjuk, sosem mértem mit tud max, de majd ezt is kipróbálomamit most már én is észrevettem, hogy a 2,4ghz-es térerő nagyon becsapósan jelenik meg a klienseken
távolabbról is max térerőt mutat, de közben meg forgalom nincsen
csak pár méter távolságban jó
mondjuk nálunk pont kiszolgál minden helységet (70m2), csak a kertben kell átállnom a tplink-re -
suste
veterán
igen: http://susteopenwrt.ipdns.hu/Lede_18.01/
én is ezt használom (05), totál stabil, és minden megy rajta rendesen
(személy szerint a 08-at ajánlom, de nézd meg a changelog-ot
de fontos, hogy ezen még a tűzfalszabályokat rendbe kell tenni!) -
suste
veterán
pont ezért csináltamm changelog -ot!!!
ott benne vannak a full parancsok, amivel cserélheted, csak C+P
mindenképpen érdemes cserélni az ffmpeg-et, mert később is kijöhet a probléma, pl nálam is 3 nap után kezdte azt játszani, hogy nem indultak el a filmek....a 07 build-ben már eleve az újabb mini lesz, de persze ezért nem biztos hogy érdemes fw-t cserélni, hiszen jó a régi ffmpeg is
-
vargalex
félisten
Ha jól gondolom a kábeles 40 MB/s-ből, nálad USB2-es HDD van rajta. Én USB3-al próbáltam, ott kábelen ~100 MB/s megy.
Az viszont biztos, hogy a samba/usb/wifi kapcsolatot is a SoC-nak kell kezelnie.
Közben nem ment semmi egyéb a routeren? (Másik samba/ftp/dlna/Torrent/nagy sebességű NAT?) -
Zirowe
nagyúr
Tesztelgettem a buildeket ma, stabil 04-es, snapshot és a lede fórumon lévő 860-nak készült buildet.
Mindegyikkel a 2,4 és az 5ghz-s samba másolás max 2,5-3,5 MB/s között mozog, iperf3 5ghz-n 800Mbtitet mér, kábelen viszont megy akár 40MB/s-el is.
Ahogy nézegettem a lede fórumot, más routeren is előjön ez, nem nagyon találtam rá megoldást.
Ti milyen sebességet tapasztaltatok wifin?
-
dchard
veterán
Nyomattam mind a 4 magot fullon egy órán át, csináltam egy órányi iperf3 tesztet 4 szállal, de a patchelt verzióban nem jön elő. Az jó hír mert korábban 5-10 perc után könnyen elő tudtam csalni.
Fontos, hogy a patch egyelőre sem a snapshot sem a stabil buildben nincs benne. Itt lehet a patchelt verzióhoz hozzáférni:
https://pub.polyno.me/lede-ramips-FS804/
Dchard
-
csocsoszán
őstag
Sziasztok!
Én is beneveztem egy ilyen routerre. Lede-t raktunk rá.
Hatalmas köszönet Suste mesterneka segítségért!
Bizony nem kis munka belakni!!
Egy tplink wdr4300-at és egy bananapit váltottunk ki vele. Mindkettőn egy egy wincsi és suste firmware.
Most mindkét winchestert kiszolgálja a Dlink. Sajnos csak usb 2-es elosztó van még rajta. (A tápot külön kapják nem a dlinkből.)Érkezik az USB 3-as hamarosan!
Túl sokat még nem tudok mondani a rendszerről! De
egyszersem dobta el a wifit, gyors a rendszer. Transmission új felülettel, keresőből elérem a filmjeimet távolról is tudom nézni stb.....
Egyelőre a külső ftp elérést nem tudtuk beállítani.
És a himedia valamiért a sambában nem látja, csak dlna-n. -
woodworm
veterán
A padavan használja az u-boot environment partíció egy részét. Amikor az uboot írása nélkül álltam vissza, itt maradt egy kis szemét, van közötte a wifi beállításával kapcsolatos adat is. De ez szerintem nem kompatibilis a többi fw által használt adatokkal, és érdemben nem befolyásolja azok beállításait.
-
woodworm
veterán
A hálózatfelderítése pl. kimondottan tetszik.
Van két switch üzemmódban futó routerem és mindig elfelejtem/keverem a címeket. Lehet openwrt-ben is be lehet kapcsolni, de itt működik alapesetben is. Lehet funkcionalitás tekintetében nyerő az openwrt, de ergonómiában sokkal jobb az asus/padavan.
Egyébként lassan az openwrt/lede is elérkezik oda, hogy a méretek miatt a külső tárhely lesz az alapopció a csomagok telepítéséhez.Nem vagyok otthon annyira az asusok tekintetében, de a készülék nagyjából behatárolja a rárakható custom romot is. Vagy nem így van? Tehát ritkán választhatsz hogy a gyári helyett padavan vagy tomato menjen fel.
-
MrSealRD
veterán
Az remek... Mondjuk Intel és a minőségi driverek bekerülhetne a világ legrövidebb könyvei közé. Amúgy nálam mindkét laptop win10. Ráadásul a 7260 egy T61 thinkpadben van. Szóval eleve nem könnyű a driver kérdés de a mostani állapot teljesen stabil... Csak ez a fránya AC váltás nem akar összejönni. Lehet Atherost kellett volna vennem...?
-
dchard
veterán
Most frissítettem a legújabb lede snapshot-ra (tegnapi build).
5GHz-en AC-n SISO módban mindkét irányban 220-250Mbit/s-ot mérek, az USB portot nem használom.
2.4gigán stabil 50megabit/s jön ki, de itt megint 20MHz@SISO-ról van szó, tehát az elméleti maximum 72megabitből jön ki 50mega, ez nem rossz eredmény.
MOD: a kernel még mindig 4.4.49, tehát a váltás 4.9-re még nem történt meg snapshot-on sem.
Dchard
-
suste
veterán
Mint írtam, nálam CC 15.05.1 alatt az 5ghz-et is kinyírta a 2. HDD csatlakoztatása.
Viszont HDD nélkül én nem is próbáltam a wifit, 1db HDD-vel meg használhatatlan a 2,4ghz nálam.
Nekem úgy tűnik nem is szoftveres az alapprobléma.
Lehet kéne egy bika táppal tesztelni a routert, és esetleg még egy aktív USB HUB kéne a teszthez, hogy meglegyen mindenhol tutira a kellő delej.... -
suste
veterán
én is azzal, ezért mondom
nem konkrétan a tápra gondoltam, hanem a tápellátásra általában (amibe persze beleférhet a táp hiba is)
valami valahol gyenge, hogy egy USB-s eszköz ennyire meghülyíti a rendszert
sajnos az aliexpress-ről rendelt USB3-as HUB-om tápja egy kalap f**, nem nagyon segít rá az áramellátásra
ha ki tudom majd cserélni egy jó és erősebb tápra, akkor lehet megoldódik a probléma.... -
vargalex
félisten
Én csütörtökön tettem egy próbát és betettem a TL-WDR4900 helyére. Valamiért sokkal érzékenyebb a környezetre, mint a korábbi routereim, ugyanis a 2,4 GHz az 1 szobával távolabb mért értékekhez képest teljesen leromlott. Az 5 GHz-et nem érintette az áthelyezés, ott mértem 230 Mbps-t is.
Igaz, nálam a router közelében van minden: HGW (modem módban), mini server, nyomtató, vezeték nélküli telefon, TV, RASPBERRY Pi, erősítő+antenna, playstation, Set top box, TL-WDR3600 switch-ként, Android-os miniPC, center hangsugárzó. Lehet, hogy el kellene valahová költöztetni a routert, csak akkor ugye át kellene alakítani a hálózatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest