- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Realme GT 5G - versenyképes
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Specifikációjához képest meglepően olcsó router, ami AC1200-as Wifi-t és gyári firmware-val is több hasznos szolgáltatást ígér (fájlmegosztás, dlna, nyomtató megosztás, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha nem szeretném visszatölteni a 22.03.2-re frissítés után a mentett beállításokat, mi a jó módszer, hogy be tudjam az újat állítani? Képernyőképek, vagy a konfig mentésekből ki tudom olvasni?
Most ilyen van (Optimized build for the D-Link DIR-860L), de leállítja a 2.4-es WiFi-t rendszertelen időpontokban és csak újraindítással javítható. -
Van egy ilyen routerem. "Optimized build for the D-Link DIR-860L" van rajta. Úgy néz ki, hogy US beállítással és max kimenő teljesítménnyel is bizonytalan a lakás túlsó végén a 2.4-es WiFi.
A kérdésem, hogy Openwrt-vel és egy másik router AP-ként alkalmazásával (az is openwrt-vel) tudnék olyan hálót csinálni, amelyik rendesen roamingol ahogy mozgunk a lakásban a két eszköz között (valami openwrt-s mash vagy ilyesmi)? -
Ez a firm van fent: Optimized build for the D-Link DIR-860L r11189
Eltűnt az 5GHz-es WiFi és sehogyan sem tudom újraindítani.
Érdemes visszatérni a hivatalos Openwrt-re vagy a fenti firm-et frissítsem?
Rátehetem-e az openwrt-19.07.7-ramips-mt7621-dir-860l-b1-squashfs-sysupgrade.bin-t vagy maradjak a
openwrt-ramips-mt7621-dlink_dir-860l-b1-squashfs-sysupgrade-nél? -
Melyik az a trunk?
Az Openwrt download-nál a snapshot? -
Jól olvasom, hogy a "Optimized build for the D-Link DIR-860L" firmet nem fejleszti tovább a fejlesztője?
Ha jól értelmezem az angol szöveget akkor mire érdemes áttérnem?
-
D-Link DIR-860L B1 Firmware Version: OpenWrt SNAPSHOT r6705-a18d88e863 / LuCI Master (git-18.108.18263-7d55be3)
Digi üveg hozzáférés. Nincs az ő routerük mögött, mert kértem, hogy vegyék ki, a ddns miatt. Ipdns-en keresztül van ddns-em.Egy kis "megfoghatatlan" gondom van. Bizonyos oldalak esetén (pl. ebay, aliexpress) az első betöltés nem sikerül. Ha timeout után újra entert nyomok gyorsan betöltődik és utána az összes kattintás az oldalon villámgyors. Ha teljesen kiszállok és újrakezdem, újra ez a folyamat. Közben más oldalak azonnal betöltődnek. Bizonyos linkek soha sem jelennek meg pl. email-ból meghívva. 408 Request Timeout-ot ír a böngésző és újra enter és más reload sem segít.
A kérdésem, hogy a WAN interface pppoe-wan a WAN6 eth0.2. Most akkor hogyan kapcsolódom a szolgáltatóhoz? Okozhatja ez az előbbi gondot? Letiltsam a WAN6-ot?
Ui: pl. ezt a hozzászólást is elnyelte és újra kellett küldenem.
-
válasz
vargalex #1544 üzenetére
Amit dchard:
OpenWrt SNAPSHOT, r6502-e062bd8563Hoppá! Meg van a megoldás: csak a következőbe került be az új kernel:
"r6640: Upstream changes, most notably switch to linux kernel 4.14 and support for HW NAT, huge thanks to @nbd and @blogic!"Akkor majd ha hazaértem update.
-
válasz
Headless #1444 üzenetére
Félreérthettél. Nem a Te firm-eddel hasonlítottam hanem a Neten olvasott maximumokkal.
A 2,4GHz-es sávon nem láttam még 100-nál nagyobb értéket a 150-es képességű eszközzel.
Amúgy a telefon és a tablet kapcsolatát rendre 72,2Mbps-nek írja ki. Lehet nem is tudnak 150-et.Az 5GHz-es sávon egy helyen olvastam 200-as értéket. Erre írtam, hogy az enyém megy 120-al.
Nem a Te munkádat kritizáltam. Lehet még forgatni is próbálnék ha, 2 routerem lenne az egyiken kísérletezhetnék amíg a másik szolgálna a helyén. Így élesben nem akarom keseríteni a család életét.
-
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Visszaálltam a Bartvz firmre.Elnézést a problémázásért, de szerettem volna ennél jobban kihasználni a cuccot, de több időt nem szánok rá. Tulajdonképpen 27/120Mbps a 100/200Mbps helyett. Nem akkora fájdalom.
Az otthonautomatizálás megy 2,4GHz-en, a felhasználók meg 5GHz-en.De 2,4GHz lemegy 2 emeletet a garázsba, úgyhogy nem panaszkodom.
-
Felment az előző firmware konfig mentése és működik.
De a Wifi ugyanolyan harmatos. -
Nincsenek nyitva.
Akkor most újra feltolom. Biztosan konfig megtartása nélkül és rögtön megnézem a portokat. Ha megvan a TM akkor jó helyen vagyok és újra felkonfigurálom.
Ha nem akkor nem nyomozok tovább.
Ha jó akkor tudom zárni ezeket a portokat? Nem használom csak az ipdns-t és az adblockot. -
Nem tudom mi az a tm meg tm-web. Egyszerűen nem tudok SSH-n bemenni. A másik port miatt meg nem megy az otthonautomatizálás. Minden mást ssh tunnelen érek el.
Nekem is ment eddig még mindegyik routeren. Ezen a routeren is ez a 4. rom. Eddig mindegyiken működött.
Csak azért kérdezem hátha van valami általános tiltás a nagyobb biztonság miatt.
Még megpróbálom visszatölteni rá egy az egyben az előző működő konfig mentését, aztán ha akkor sem jó akkor megy fel rá a stabil. Nincs ennyi időm. Sajnálom, mert jó lett volna gyorsabb wifi, de inkább legyen stabil. -
válasz
vargalex #1407 üzenetére
Nem próbáltam.
Ha megint újrarakom és mire beállítom ki fog a család nyírni. Csak akkor tudom felrakni, ha megeszi a mentésemet. Sajnos a Te buildedben nincs adguard.
Nem volt rajta Padavan, de használtan vettem ezért már megnéztétek a partíciókat és rendben vannak.(#1408) suste: Mindenre, de akkor a stabil LEDE is jó lett volna. Akkor meg minek ez a sok build? Az 5G meg már szakad a konyhában.
-
válasz
Headless #1403 üzenetére
Sajnos nekem nem jött be:
Huawei P9 5G:
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 4] 0.00-20.00 sec 336 MBytes 141 Mbits/sec sender
[ 4] 0.00-20.00 sec 335 MBytes 141 Mbits/sec receiverHuawei P9 2.4G:
[ 4] 0.00-20.00 sec 61.1 MBytes 25.6 Mbits/sec sender
[ 4] 0.00-20.00 sec 60.6 MBytes 25.4 Mbits/sec receiverHuawei Mediapad M3 5G
[ 4] 0.00-10.00 sec 184 MBytes 155 Mbits/sec sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 184 MBytes 155 Mbits/sec receiverHuawei Mediapad M3 2.4G
[ 4] 0.00-10.00 sec 64.6 MBytes 54.2 Mbits/sec sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 64.6 MBytes 54.2 Mbits/sec receiverNem túl acélos a 2.4G. Reset to defaults volt. Mindent újra beállítottam.
A tableten a speedtest upload csak 3 Mbps mindkét frekin. -
válasz
Headless #1395 üzenetére
Próbálom kitalálni a csomagok alapján, de inkább kérdezek:
ipdns.hu-t és pendrive-ot tudok használni az fw-rel?Ha lesz még fejlődés, akkor a Te újabb fordításodat majd fel lehet tenni erre az fw-re beállítások megőrzésével, vagy minden ilyen esetben újra végig kell állítanom?
-
Meggyógyult. Teljes visszaállás tiszta lap és újra belakás.
Most az 5G 120-140Mbps, a 2,4G az maradt 20-30Mbps.Köszönöm a segítséget!
-
Még kérek némi segítséget. Így néz ki a routerem wifi összegző oldala:
A pirossal jelzett bitráta más képeken, a Bartzv firm topikjában, sokkal magasabb érték. Nekem ennél több még nem volt. Valami beállítás korlátozza?Közben észrevettem hogy ez az alap képernyő néha változik és jókora sebességeket ír ki.
Alap:5GHz:
Ez a telefonom ami 433MHz képes elméletben.Lehet, hogy elindul az átvitel aztán visszaveszi?
-
Feltettem. Nekem ilyen eredmények jönnek ki:
Huawei P9
5G
[ ID] Interval Transfer Bitrate
[ 5] 0.00-10.06 sec 32.4 MBytes 27.0 Mbits/sec receiver
2,4G
[ 5] 0.00-10.09 sec 21.4 MBytes 17.8 Mbits/sec receiver
Huawei M3
2,4G
[ 5] 0.00-10.10 sec 28.2 MBytes 23.4 Mbits/sec receiver
5G
[ 5] 0.00-10.09 sec 33.9 MBytes 28.2 Mbits/sec receiver
Toshiba L300 laptop
2,4G
[ 5] 0.00-10.22 sec 6.95 MBytes 5.71 Mbits/sec receiver -
Használja valaki a LEDE adblock-ját a routeren? Nagyon lassítja?
-
válasz
vargalex #1035 üzenetére
Megoldódott. Egy win10-es laptopról raktam fel, hogy a meglévő hálót ne szedjem szét.
Itt csúnya szavak következének... a win10 nem volt hajlandó megengedni a kapcsolatokat. DHCP van de kikapcs-bekapcs után se ping se ssh se Luci.Mégiscsak szétszedtem a hálót, rátettem a routert és a linuxos gép már látja. Gondolom kézzel kell átmásolnom a régi router beállításait!?
-
Úgy gondolom a Lede stabil verzióját tettem fel:
lede-17.01.4-ramips-mt7621-dir-860l-b1-squashfs-factory.bin
mégsem tudok belépni a GUI felületre a 192.168.1.1 címen.
Kapok IP-t. A gateway a fenti címen van.Van a LEDE-nek valami trükkje hogy bejussak?
-
Sziasztok!
Most vettem egy ilyen jószágot. Eredeti firm van rajta.
Amit szeretnék az a Digi-s 1Gbps kihasználása kábelen (gigás switch-en) és stabil WiFi. A WiFi sebessége nem kritikus, de 2,4GHz hatótávja igen. Netrádió, Alexa ül a garázsban 2 födémmel lejjebb. Az USB-t nem használnám, szerverem van.Melyik firm legyen a LEDE vagy Padavan?
Ha hasonló akkor maradok a LEDE-n, mert eddig is Openwrt volt az előző routeren azt már ismerem valamennyire.
Igyekeztem elolvasni az eddigieket, de a 17.01.4-es LEDE-ről még nem találtam bejegyzést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest