- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
egyebkent teljesen vilagos, hogy a posta teszi ra ezeket a papirokat a boritekokra, mert a "smartcard" kifejezest aligha hasznalna a curve egy beteti kartyara
nagyon bizom benne, hogy sikerult olyan panaszt irnom, illetve ma nehany olyan kerdest feltennem a megfelelo helyen, amelyek utan soha tobbe nem akadnak el a curve-os boritekok. meglatjuk, en is kivancsian varom a fejlemenyeket
-
pictigjis
Topikgazda
sajnos bármennyi lehet. ezt a kártyás problémát most az appos "chaten" írtam meg, kb. pont 24 óra volt, mire válaszoltak a "feleségemnek"
ma is írnom kellett (most a saját accountomról), mert az app feldobta, hogy lejárt a személyim, fotózzam a jelenlegit és szelfizzek, megcsináltam, le is futott gond nélkül, de a limitjeim ismét lefeleződtek tőle...
-
pictigjis
Topikgazda
-
Doky1988
senior tag
Pontosan megtudod nekem mondani mi ez a GBiT?
Szerk: Utánna olvastam, nem szoktam másik kártyára terhelni semmit. Így igazából engem az nem érint.Curve standard csomagban voltam, volt egyszer 3xos levonásom elutasítás miatt, de Raiffeisennél levonta + egyszer szintén asszem 050es hibakóddal Rossmannba. Egyik sem jött vissza, Go back in timenál meg: Time machine is unavailable for this puchase
Rossmannosom Október 10-én volt, Média Marktos levonásom meg Október 19..
Azért váltottam Curve X-re mert azthittem standard csomagnál nincs visszatérítés. -
-
ÁrPi2
senior tag
Na a Puzsér Sznobjektívben rekurzivan megnéztem... Budapestről is szól...; Szóval hogy a remélem nem visszalépő főpolgármesterjelölt
Robinak szakértő partnere pl. a "tíz legszemetebb videoblog" epizódban (ahol -rekurzivan ,""önreflexiven"") negyedik a Dancsó videománia...
-
Zugi
aktív tag
Igen, nálam is ugyanez, minden sms végén ott a "London GB" felirat, de pont erre vagyok kíváncsi, hogy vajon a magyar bankok azt látják -e (nyilván nem ebből, hogy nekünk milyen sms érkezik), hogy Curve-t használva akkor olyan, mintha folyton Londonban fizetnénk a kártyánkkal?
Informatikai nyelvre lefordítva mintha egy londoni proxyn keresztül érnénk el a világ összes többi bankkártya elfogadóját? -
KTU
addikt
Így van.
Ha a Curve alá tett kártyára utal,
az meg mivel a Curve alatt van, eleve "netes vásárlás".
Curve kártyával tudok fizetni mikor: virtuális otp bankkártya vagy virtuális Revolut kártya van alatta,
akár Auchan, Metro, Tesco, Lidl stb. "valós" boltokban.(#740) mekkGyver:
Az a virtuális kártyának virtuális terhelés.________________
Más Tma:Aldiban többször jártam úgy, hogy nem tudtam fizetni Curve kártyával, TW. Revolut fizikai volt épp akkor alatta,
aztán ezeket elővettem a tartómból, és így már közvetlen tudtam fizetni.
Ez csak és kizárólag 1 db Aldi üzletre igaz, de csak véletlenszerűen.
Teljesen ciki / gáz mikor sokan állnak mögöttem a sorban.Ja és a nejemnek még sose volt ilyen gondja abban az aldiban,
pedig ő többet jár oda, és mindig evvel fizet. -
szuladam
aktív tag
Nekem se volt még semmi gondom az ügyfél szolgáltatókkal. Folyton szidják őket de azért pozitív példa is rengeteg van de nyilván arról sosem jön visszajelzés...
Mellesleg ha már azt mondja az előttem szóló hogy se Curve se rev csak a TW akkor jelzem az se jobb a többinél.Én például nagyon csúnyán megszívtam volna ukrajnaban mert a twvel nem engedett kpt felvenni... De a Curvevel igen. Meg szerencse hogy nálam volt az a kártyám.
-
Kobe
veterán
Figy, en megjartam a canossat mindkettovel. Nem felek leirni: mindket cegnel inkompetens barmok halmazati gyulekezete dolgozik. Az uszi handbookbol ctrl ctrl v vel kinyerheto megoldasokon kivul amin gondolkozni is kene kicsit, az mar nem megy.
Lehet szerencsed volt, de nem epp kedves szitu amikor pl tobb100 e, majdnem millio forinttal feltoltod a szamladat, ok meg feltoltes utan azonositasi problemara hivatkozva lazan zaroljak a lovedat es accodat napokig, majd poen a kobon, egy kulfoldi hatosagnak lett volna kuldve hataridore a love - ami nyilvan a zarolas miatt nem ment el - kapod a tobb10ezres kesedelmi buntetokamatot es koveteleskezeloi terhelest, akkpr egy hasonloan laza leszarom levellel reagalnak az altaluk okozott karra
Na az a customer care es hozzaallas pricelessEn ott tanultam meg hogy fostechre nem bizok semmit tobbet aminek minimal jelentosrge is van. Csak es kizarolag transferwise, elore feltoltve, atkonvertalva, csak nyaralasra szant osszeggel. Nekik legalabb van idehaza irodajuk, bovulnek (cserebe nem a legolcsobbak), szemben pl a revoluttal akiknek (a penzem kajtatasa kozben jottem ra) arra se nagyon fussa hogy a szekhelyuk irodahazanak recepvios szolgalatara leszerzodjenek a facility mgmttel... Amikor az angol recisneni ezt elmeselte (kertem kapcsoljanak vkit az irodabol) , aszittem bepossentek a rohogestol - kb az volt a lenyeg h nem lehet mert nincs szerzodesuk a revoval es amugyis csak 1-2 ember szokott lezengeni az officeban.... Na a milliardos fintech vazz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- LG Ultragear 27GN60R (fekete szín)
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest