-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekkGyver
aktív tag
Aki nem fél kísérletezgetni ilyesmivel, annak érdemes mindhárommal próbálkozni. Szerintem "megszívni" nem fogja senki anyagilag, max lehet izzadni néha, ha nem működik, vagy nem valaszol az ügyfélszolgálat. Rev, Curve üsz. nekem is kellett, mert még vannak bugok, de korrektül rendezte mindkettő a problémámat. Azt meg azért nem mondanám, hogy nem jó a Rev semmire itthon, én példálul kifejezetten szeretem, hogy szépen látom az Alis vásárlásaim pontos összegét, az OTP 2-3 nap késéssel, teljesen irreális árfolyamokon számol, percek alatt szoktam kibogarászni, ha valakinek szívességből rendelek, és rendezni szertné velem.
-
mekkGyver
aktív tag
Egész hétvégén szórakozott az OTP hitelkártyás rendszere, ma reggel már ment, de azt írta, hogy nincs mozgás az elmúlt 7 napban. Most már megjöttek a hétvégi Revolutos TopUpok is, de a Curve nem vont semmit.
Viszont most jött tőlük egy mail: "You're one step away... We've sent a secure verification code to your bank account... Look for the code beginning "C - XXXXXX"...". Szóval úgy tűnik, hogy működik a dolog, csak le vannak maradva. De akkor sem értem, hogy a "Verify later" gombbal miért nem enged be a fiókba. -
mekkGyver
aktív tag
Végigolvastam a fórumot az elejétől, és láttam, hogy sok szívás van az appal. Gondoltam talán már kiforrta magát, nekem ment is hibanélkül minden, megrendeltem a kártyát, és hozzáadtam a hitelkártyámat.
Most viszont újra beléptem és az fogad, hogy "verify card", de a bankba napok óta nem jött semmi visszaigazolás tranzakcióról. Átlépni nem tudom. Ha törlöm és újrarakom az appot, akkor meg a "something goes wrong"-os szarakodás van, kilépés-belépés után meg újra az előbbi.
Ti - akinél ez volt - hogy oldottátok meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Classic / Xbox 360
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Linux kezdőknek
- Milyen monitort vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest