Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5150head
senior tag
Az eladók is emberek, szóval hibázhatnak ők is.
Mellesleg a 10 millió nepper országában élünk. Ha elárazáskor valami gyanúsan olcsó, akkor azt a nepperek tömegével vásárolják fel és passzolják tovább rendes áron.
Ha neked lenne kereskedésed, Te is megpróbálnád kivédeni az ilyen helyzeteket, vagy bevállalnád, a hatalmas bukót? Teszem azt a 20 Hufos TV-ből rendelnek 30 db-ot vagy 50-et? Odaadnád mind az 50 db 200e-s Tv-t 20 Hufért? Naugye hogy nem.
Persze Popeynél az lehet, hogy időközben emelkedett a termék ára és a webshop nem követte le az árváltozást, ezért próbálkoznak.
Ettől függetlenül nagyon bosszantó az ilyen, ezért szokták a kereskedők kompenzálni valahogy a kellemetlenséget, h mindenki "jól" járjon. -
4580693
senior tag
Napszűrő fólia. Nincs azzal semmi baj. Nyugodtan tedd fel a távcsöved elejére és nézzd a Napot.
Ezt akár kombinálhatod is egy neutrál vagy polarizációs szűrővel is.
Arra figyelj, hogy ne legyen a fólia sérült, illetve ne essen le a távcső elejéről.
De úgy is kipróbálhatod, hogy fogod a fóliát és azzal nézed a Napot szabad szemmel. Ha lenne szabadszemes napfolt, akkor látnád is.Esetleg, ha úgy gondolod, egy Solar Continuum szűrő is sokat dobna a látványon.
-
4580693
senior tag
A Holdat lehet nézni, semmi bajod sem lesz tőle. A Napot is tudod, megfelelő szűrőzéssel!!!
A Holdhoz használhatsz neutrás szűrőket, ha zavar az erős fénye. Akik 'holdazni"szoktak (rajzolják) nem mindenki használ szűrőt, mégsincs a szemüknek semmi baja. Ahogy nekem sincs semmi bajom, pedig általában szűrő mélkül nézem.
A Nap az más tészta: SOHA NEM NÉZÜNK MAPBA MEGFELELŐ SZŰRŐZÉS NÉLKÜL. -
popey37
addikt
ha kell szürő szólj és rendelek egy egész szettet, abban van egy hold és egy másik CPL szürő, meg 5 db színszűrő: kék, sárga piros zöld narancs. és kb, 10.000 ft.
lejjebb mutattam mit tudok rendelni, lehet választani is.
nekem is ilyenek vannak, hibátlanok. holdhoz meg egy polarizációs szűrő párt kell venni, -
-
tzimash
őstag
Nincs zenitprizma a távcsőhöz? Azzal egyszerűbb lenne most a Göncöl környéke.
Talán az M81-82 galaxisokat tudnám mondani, bár ezek is a Nagy Medvében vannak, de éjfél körül már kellemesebb magasságban. Én tegnap este 10x50-es binokulárral néztem meg.
Az M44 nyílthalmaz is elég könnyű célpont, jó égen dereng szabadszemmel is, a Rák csillagkép közepén. A helyedben az Ikerhalmazt sem hagynám ki, ami egy nyílthalmaz páros a Perzeusz és a Cassiopiea határán, este az északi horizont közelében van, jó égen ő is szabadszemes, távcsőben meseszép. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux felhasználók OFF topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Call of Duty: Black Ops 6
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest