Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
Black-core
üzenetére
2BTC-ig nem kell Binance-ra. Utána pedig papírok, saját fotó, azt hiszem.
-
Black-core
aktív tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Koszonom az eddigi valaszokat. En is a Binance on gondolkodtam elso korben, hogy legalabb megerkezzen. Nem ott vasarolnam a kriptot. Azt tudja valaki,hogy milyen verific. szukseges milyen merteku deposithoz?

-
KilgoreTrout
senior tag
Azért napi 5-10%-nál ritkán mozog gyorsabban az árfolyam... Kártyás vásárlással buksz egyből 3-5%-ot (vagy akár még többet is, összegtől függően). Érdemes egyszer beutalni nagyobb összeget, nem kell egyből átváltani az egészet (sőt, ha befektetsz jobban jársz az átlagolással a mostani bizonytalan időkben). Vagy ott a localbitcoins, ha napon belül kell, magyar számlára utalással.
A Binance csak tőzsde, FIAT-crypto váltás nincs rajta, szóval ott csak altcoinok között tudsz váltani.
-
LámaZ
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Miért mindig a legócskábbakat ajánljátok?
A Krakenen bankkártyával nem lehet kriptót venni, csak banki átutalással.
Ha egy árfolyamvölgyet az ember ki akar használni, nem fogja tudni, mert amire átmegy oda a pénz rég más az árfolyam. A gyorsaság nagyon fontos.Apropó: a Binance-on nem lehet szintén bankkártyával kriptót venni? Mert épp azt nézegetem (azt is agyonsztároltátok itt)
-
fireman123
őstag
válasz
Black-core
üzenetére
Kereskedés esetén nagyrészt Kraken, Gdax, és onnan mozgatnék arra a tőzsdére és annyit, ahol és amennyiért venni akarok kisebb coinokat. Hodl esetén Ledger.
-
default.
őstag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Bocsi, hogy beleizélek ide, Binance-ről walletbe ugyanúgy vissza tudom utalni pl. ETH-t, ETC-t, mint a Poloniexről?
Tehát érdemesebb lenne Binance-en tradelni Polo helyett? Kevesebb a fee?Köszönöm!
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Black-core
üzenetére
Coinbase/GDAX - Amerikai. Van elég befektetői tőke mögötte, valószínűleg ügyelnek a biztonságra eléggé. Vannak akkorák, hogy részleges lopás esetén valószínűleg tudnának kártalanítani mindenkit
Kraken - Európai, régi, nagy
Binance - Ázsiai, jól kezelik a problémákat, nekik is van pénzük rendesen.Kereskedni a Binance a legjobb ezek közül (alacsony díjak, legtöbbféle kripto, használható UI), de ott a kiutalás drága.
Ha nem kereskednél gyakran (és nem ezerféle kripto-t vennél), mindettől függetlenül érdemes saját walletbe kiutalni. -
Black-core
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kerdesem lenne,hogy 6 szamjegyu ft-nyi cryptot ti melyik tozsden tartanatok? Cryptopiaval eddig nem volt gond. De ott csak alulrol surolta a 6 szamjegyet.
. Koszonom! 
-
tom120514
őstag
-
default.
őstag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Köszi! Megnéztem, kiírja, hogy 2 nappal ezelőtti tranzakció, Block number, minden.
Ez azt jelenti, hogy a Poloniex-nél akadt meg a tranzakció? Ha valami gebasz lenne, azt onnan tudnám, hogy itt valami hibaüzenet fogadna az adatok helyett?Köszönöm
üdc -
csaba951
veterán
BTC CBOE június 13-án jár le. Majd meglátjuk milyen hatással lesz az árfolyamra.

-
LámaZ
addikt
Tegnap vettem a blokkcséninfón 100€-ért ฿-t, és gondoltam ma megint veszek ugyanannyiért, mint tanácsolta itt a kolléga (de nem kellett nekem tanács sem), és erre mit ad ki nekem? Épp ellenőrzik a fiókom.
Mi a nyavalyát ellenőriznek, hisz kb. 1½ hónapja regisztráltam, és a tegnapi volt a második vételem a kereskedőjüktől?
Lehet, hogy nem akarják, hogy olcsón vegyek? Kinézem ezekből (is).
A Krakenhez utalni kell, a CEX túl drága (3½%) stb. -
default.
őstag
válasz
default.
üzenetére
Nem ismertem eddig, de a hozzászólásod alapján megpróbáltam.
Persze lehet, hogy rossz adatot másoltam be ide
Megnéztem Jaxx-en, de onnan levonta. Poloniex min. ETC deposit=1 ETC.
A Jaxx -ben a Transaction Details-ból melyik sort kell megadni a Blockexplore-nak?Köszönöm

Üdv -
tom120514
őstag
válasz
default.
üzenetére
Na most nem ismered, akkor hova másoltad? Vagy ismered és oda másoltad be? Nyugodtan ide teheted, nem tzdja senki lenyúlni, legfeljebb meglátjuk mennyit utaltál

Ide kell egyébként
[link] Nem ment vissza, nézted? Esetleg nincs Polon minimum deposit és kevesebbet küldtél? -
Danex
addikt
Vagy azoktól akik ilyen videókkal akarnak újabb embereket bevonzani, hogy legyen árfolyam
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Itt mindenki csak találgat mi lesz lehet, a múltból szerintem nem szabad kiindulni, mert az előző évekkel ellentétben tavaly év végén megvolt a nagy publikum beszipolyozása és elég csúnyán is sült el sokaknak.
Plusz jó példa erre ami kép ide is be volt ide rakva, hogy minden évben volt egy konferencia ami alatt az elmúlt 4-5 évben emelkedett az árfolyam, idén meg esett.
Az egésznek a vége úgy is az amit a bálnák akarnak, úgy is ők nyernek, ha mázlid van akkor lehet éppen most nem a te zsebedből, de majd legközelebb. Túl kicsi a piackapitalizáció meg annyira szabályozatlan a rendszer, hogy egy kisebb hír (100. tőzsde), meglovagolja egy bálna elad 1000BTC-t, majd 2óra múlva 10-15%-kal olcsóbban visszavásárolja.
Aztán ha felmegy majd verik a mellüket a Hodlerek, hogy bezzeg ők hittek, ha meg beesik akkor az ellenzők verik magukat a Hodlerek meg, "jajj hát ez a pénz játékra volt, igazából nem is érdekelt"

Ahogy olvasom a kommenteket többségében mindenki ül a seggén és várja a sültgalambot mikor megyünk a holdra (ahogy én is teszem) vagy ész nélkül ad/vesz az ember mert bizsergett a tenyere, hogy "itt vóót az alja" és talán 1-2 ember végez mélyebb kutatómunkát és előzi meg ezzel az átlagjóskát aki a magyar mediából olvassa 4-5 óra késéssel.
-
PonPon
senior tag
A hitetleneknek:
-
default.
őstag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Hű, azt nem ismerem. Még csak most kezdek ismerkedni a tranzakciókkal meg a kereskedéssel..
Bemásoltam oda a keresőjébe ezt a tr. azonosítót, de azt írja: "no matching record found" -
default.
őstag
Sziaszok!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
Jaxx wallet-ből utaltam ETC-t Poloniex-re, kb. két napja, még nem érkezett meg.
Írtam is nekik egy ticket-et, ahogy javasolni szoktá(to)k, hogy mi újság a coinommal, és nem értem, hogy most még itt nekem valamit ki kellene töltenem? Vagy mi ez itt?
A Statusnál egyébként "Being processed" van kiírva.
Csak várjak türelemmel?Köszönöm előre is,
Üdv! -
LámaZ
addikt
válasz
tom120514
üzenetére
Fogok is!
Még csak 400€-nál tartok, és 1000-ig meg sem állok.
Hogy miért? Tavaly lekötöttem 1,5M ft-ot a bankomnál, és most vezették vissza a számlámra a kamattal együtt. A kamat 63 Ft lett. Lehet elmélkedni. Még jó, hogy nem nekem kellett fizetnem, hisz végülis egy évig őrizték azt a pénzt. Nemde?Kőkemény érveim vannak a ฿ et al. erősödése, tartóssága mellett:
Ad. 1: Törekszik fel az új generáció, és ezek a fiatalok vevők az újdonságokra, meg szeretnek is nyerészkedni. Elnézem az Alexet (tudod, a Gyuri bácsi fia), ahogy fekszik a pamlagon a barátjával. Kizárt dolog, hogy ne kavarna a kriptópénzekkel; a milliárd $-okból ő tényleg csak egy elhanyagolható összeget tesz be ebbe a játékba, az is nekünk sokak számít. Meg itt van a mi Petikénk a ma 15 milliárd Ft-jával, nála is akad pár milliócska erre, stb. stb.
Ad. 2: Tegyük fel, hogy van egy instabil állam instabil gazdasággal, meg úgy egyáltalán. Mondok példákat: Rhodézia (nem jut eszembe a másik neve), Venezuela, vagy akár Argentína. Az emberek nem tudják, hogy mit hoz a jövő, fogalmuk sincs, hogy a nemzeti valuta hány tíz, száz, ezer stb. %-ot veszíthet az értékéből. Volt már ilyen, és lesz is. Egy ottani kicsit is gazdag ember nem fogja ezt ölbe tett kézzel várni. Okés, hogy aranyat vesz, kimenekíti a vagyonát külföldi bankokba, de ez azért macerás, sokkal egyszerűbb a ฿.
Ad. 3: Most olvasom a wikin, hogy 2017-ben kb. 5 millió embernek volt valamennyi ฿-ja. Basszus, én is, te is, mi is benne vagyunk ebben az elitben, a jövő pénzügyi arisztokráciájában. (7½ milliárd emberhez képest ez igenis sokat számít!)Amúgy most
1 ฿ = 1 826 940 Ft
tehát 1 szatosi kb. 0,0182694 fillér!---
Rájöttem, hogy mihez lehet leginkább hasonlítani a kriptópénzek piacát!
Olyan, mint egy vezető nélküli metró, egy lényeges különbséggel: itt nem mondják meg, hogy mikor van a be-, illetve a kiszállás.
-
butch3r
senior tag
portfolio formában van, hozza a szokásos, clickbait hírt...
"Meghackelték a világ egyik legnagyobb bitcointőzsdéjét, zuhan az árfolyam"
"Az incidens előtt a Conrail a világ 100 legnagyobb forgalmát lebonyolító kriptotőzsdék egyike volt, egy nap alatt 2,65 millió dollárnyi forgalmat bonyolított le.""Data from CoinMarketCap showed the platform was ranked around 90th largest around the time of the hack, with some $2 million 24-hour trading volume on the site"
láma: nem
-
LámaZ
addikt
válasz
Vigilante
üzenetére
Nem a svájci pénzreformról szóló népszavazás kavart be?
„A svájciak leszavazták, hogy csak a jegybank teremthessen pénzt” -
csaba951
veterán
válasz
Vigilante
üzenetére
BTC
Megéreztem mikor kell venni! Tegnap vásároltam be 7587 USD-n.
(Akkor jó ötletnek tűnt. 2 nap múlva Kim-Trump csúcstalálkozó. Ha megfelelő megállapodás lesz, azt pozitívan fogadják majd a piacok. A következő kb. 26 napban meg enyhe emelkedésre számítottam. A kb. 7250 USD-s árfolyamot meg nagyon erős falnak gondoltam.)
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Coinbase-ről egy kb 300000 forintos SEPA utalás OTP-re jelenthet gondot az OTP részéről? Előtte nem volt még ilyen, és nem is tervezek többet.... -
Vigilante
őstag
-
Vigilante
őstag
Mi volt ez a mai szakadás? Trump - Kim találkozó eredményétől félnek?

-
default.
őstag
Szervusztok, egy gyors buta kérdés: Poloniex-ről lehet átutalni USDT-t egy másik váltóra?
Köszönöm, üdv! -
LámaZ
addikt
Nem, sparks nekem a Tangó úrról is naggyon értékes infókat adott (A Bitcoin topikban, ahol amúgy most eléggé érdekes hírt tett fel a másik kolléga), pedig lehet, hogy ott sem „normális” hangnemben szólaltam meg.
sparks nekem a kedvencem● (kár, hogy itt nem lehet bejelölni
).
Amúgy szerintem te is rendes vagy a magad módján.
-
Yutani
nagyúr
Ha normális hangnemben szólítanak meg, úgy is válaszolunk!

A nyugdíjas éveimet egyelőre nem tervezem kriptóból fedezni (legalábbis nem kifejezetten azért próbálkozom), hanem van nyugdíj biztosításom, abba rakom a pénzt (nekem kb. egy tízessel később jön el a nyugdíj). A kriptó, ha összejön, akkor örülök neki, de nem erre építem fel az életem. 2013-ban nyitottam egy BTC walletet, és ha akkor veszek rá valamennyit, most gazdag ember vagyok, de akkor csak a bányászatról hallottam, amivel aztán nem foglalkoztam, a vásárlásra nem is gondoltam egyáltalán.
Hogy milyen vonat robog el melletted? Az ember próbál okoskodni, hogy biztos fasza lesz az XRP, vagy jól felmegy majd az EOS, meg biztos nagy jövő előtt áll a DAT, de a fene tudja, hogy mit hoz a jövő.
Tavaly például amikor elkezdtem ezt az egészet, vettem XRP-t 13 euró centért, aztán eladtam, majd 24 környékén vettem megint, de akkor leesett az árfolyam, jött a panicselló, eladtam, realizáltam a bukót. Ha akkor több eszem van, és várok vele fél évet, akkor kiszállok hússzoros pénznél.
Az eddig megtapasztalt alapszabályok:
1. Csak annyi pénzt tegyél fel, amit nem fáj (annyira) elveszíteni
2. Don't panic!
3. Az árfolyam sosem állandó, hullámzik, ezt kell meglovagolni. Ha lemaradtál egy felfutásról, ne FOMO-zz, hanem várd ki a következő hullámot.
4. Don't panic!
5. Kiutalásra szánt pénzzel sose kezdj el okoskodni, mert rövid távon könnyű bukni!
6. Don't panic!
7. Türelem! -
LámaZ
addikt
Nos, te vagy az én emberem! Komolyan!
Szeretem az ilyen hangnemet és az ilyen bölcs hozzáállást. Mert igazából ez a műfaj is hasonlít egy kicsit a párválasztásra, ahol szintén nem lehet másoknak tuti recepteket adni, legfeljebb az ember elmondja, hogy ő miként csinálta, és az már egy hiteles forgatókönyv, abból mások tudnak ihletet meríteni a saját terveikhez.Én erről az egész kriptós világról, pontosabban a Bitcoinról már elég korán hallottam, mert minden hülyeséget elolvasok, ami a neten fellelhető, és volt erről hír 2009 után. (No, meg már régóta foglalkoztatott a titkosítás, az RSA, a Skype-ot akkor működtető Pretty Good Privacy, ugye, és ha másért nem, akkor ezért is érdekelt.) Az újságokban azonban mindig előhozakodtak azzal, hogy ez az alvilág pénze - ami lehet, hogy akkor igaz is volt - és féltem az ilyen dolgoknak a közelébe menni, ráadásul nem is volt egyszerű a dolog, hisz nem léteztek akkor kriptótőzsdék. Talán volt már bányászási lehetőség, de szerintem nem vágtam bele. Amibe belevágtam a SETI-féle kutatások támogatása, pici rákellenes kutatásra szánt géperő....
Szóval, igen, most rághatom a körmeimet, hogy lekéstem ezt a vonatot.
(Azon töprengek néha, hogy melyik lehet az a másik vonat, amely épp most püfög itt mellettem, és fel kellene szállnom rá.
) -
sparks
senior tag
Az elképzelés egyáltalán nem rossz, én pont ezt csináltam, csak éppen 2013 elején és kicsit többel, mint 1 milka
Ma még nem nyugdíjaztam magam, de erősen tervezett (csak pár évvel vagyok fiatalabb nálad). Igaz már csak heti 4 napot dolgozom, az sem napi 8 órás, így ki lehet bírni még kicsit talán
Ha 2013-ban valakinek elmondom, hogy az a tervem, hogy beteszek ebbe a bizniszbe kicsit több, mint egy milkát és ez lesz a nyugdíj alapom, akkor körberöhögnek vagy inkább sajnálkoznak, hogy szegény szerencsétlen milyen hülyeségekre költi a pénzét, ahelyett, hogy befizetne valami szép autóra hitelre (ahogy az magyarhonban lenni szokott) - azóta is elvagyok a 18 éves verdámmal, kiszolgál ez szépen, gurulni ez is gurul...Az is igaz, hogy azóta meg többszöröztem az alapom, a berakottat meg sokszorosan kivettem, de még így sem mentem 'nyugdíjba'. Szerintem, ha abba is hagyom a mostani munkámat, akkor is csinálni fogok valami munka félét, de az a hobbim része lesz.
Na de a lényeg: ha ma valaki azt mondja (ahogy te is írtad és tennéd/tetted), hogy be rak ide egy kis zsét, beszáll, mint Vágási Feri az internetbe, akkor ma is vegyesek a reakciók. De ma meg már inkább azért, mert annyira elszálltak az árak... Egyesek szerint. Annó, mikor bátyámnak mondtam, hogy bitcoint bányászok, akkor elég furán nézett rám (pedig ő is közel áll a számtech világhoz).
Merthogy, amikor én szálltam be, akkor 20-100 dolcsi között volt 1 BTC, igaz az első bitcoinomat még korábban vettem, az meg csak 1-2 USD körül volt. Na gondolhatod, hogy amikor már közel 20-100x-osra ment az ára, akkor ez milyen rizikósnak tűnt. Most is ugyan ezt éljük meg, sokszoros lett az ára és azt mondjuk: túlárazott. De mi a tökömhöz képest? Meg mit akar az jelenteni, hogy túlárazott, hiszen ha azt nézzük, akkor 1 satoshi az ma is igen csak olcsó. És hát miért ne mérhetnénk ennek az értékét satoshiban? Úgy meg olcsó... na.Nem akarok senkit befektetésre biztatni (pláne, hogy szerintem jövő nyár közepéig oldalazunk lefelé (bár ne lenne így) szóval nem biztos, hogy ez az alkalmas időpont), de én még mindig simán látom benne a nyugdíj alapot (természetesen nem egyedüli alapként, mert akkor nagyot koppanhatunk). De egy kis játékpénzt (kinek mennyi az, nekem szerencsére volt elég belőle), simán befektethetünk - én már nem szándékozom, de ki tudja mit hoz a jövő...
Azért csak óvatosan, mert veszíteni sokkal könnyebb, mint nyerni rajta. Ámen.
-
Danex
addikt
Mindenben lehet hinni, de pont nem cryptobol terveznem a nyugdijamat.
Persze ha van 1 misid amit egyáltalán nem hiányzik ha úgy van, akkor meg lehet próbálni.
De én nagyobb esélyt látok abban hogy 10eves távlatban kevesebbet fog érni a BTC sem mint sokszoros ára lesz.
A maximum árfolyamot se tenném 12K felé.
-
LámaZ
addikt
válasz
Tamás9x
üzenetére
Mit jelent nálad a nagyobb távlat?
Egy év, három év, öt év, tíz év?Szerintem is érdemes x kriptót hosszú távra félretenni.
Én (na, jó, elárulom) az ötvenes éveimben járok, és mivel ki tudja mi lesz a nyugdíjrendszerrel, látok abban fantáziát, hogy az ember - teszem azt - egy milka Ft-nak megfelelő BTC-be befektet, aztán mikor nyugdíjas lesz esetleg ebből ki tudja fizetni azt, amire nem ad majd keretet a nyugdíj. (?)Vajon mit szól ehhez Yutani?
----
Danex:
„amúgy mit takar hogy nagyon rossul teljesit az eth?? Az elmúlt honapban 46%ot erősödött a BTChez képest.”Próbáltam rájönni, hogy ezt mire alapozod, de szerintem semmire. A hasadra ütöttél.
Az ETH/BTC változás az utóbbi egy hónapban 0,54%. -
Danex
addikt
Hát ha az ETH, XRP tranzakciós költsége fáj akkor kb olyan mennyiségű pénzről beszelhetünk amit az első nap tölt fel az ember és jön rá ennyivel semmi értelme.
ha pedig btc-ben küldözgetsz az meg még rosszabb.
------------------------
amúgy mit takar hogy nagyon rossul teljesit az eth?? Az elmúlt honapban 46%ot erősödött a BTChez képest.
Még el is nézné az ember, ha egy hete nem oltottál volna le mindenki, hogy te mindenkinél mindent jobban tudsz.

-
-
LámaZ
addikt
Érdekes dolgok ezek.
Közben azon szomorkodom, hogy az Ethereum nagyon rosszul teljesít, meg is bántam hogy vásároltam belőle. Csak ugye, agyon volt sztárolva (lehet, hogy csak így akarták csőbe húzni a palimadarakat), hogy ez a jövő, akár a Bitcoint is leválthatja. A másik „ígéret”, „trónörökös” az XRP, az sem muzsikál olyan fényesen (de sokkal jobban, mint az ETH!).
Az a baj, hogyha most ezeket az ember Bitcoinra váltja, megint bukja a tranzakciós költségeket, plusz a rossz árfolyam miatt nem is érdemes most ezt meglépni. -
KilgoreTrout
senior tag
A TOR nem biztonságos, ha nagyon akarnak simán azonosítanak azon is, egyes vélemények szerint az amerikai titkosszolgálatok üzemeltetik az exit node-ok többségét.
A DeepOnion blokklánca teljesen publikus, ami kb. értelmetlenné teszi az egészet.
Ráadásul a második mondat, ami szemet szúr a weboldalán: "Our wallet is natevively integrated to the tor network." Ez sem túl bizalomgerjesztő.
Ha privacy coin, akkor Monero. Már bizonyított, aktív fejlesztői gárda van mögötte. Illetve van még pár új, ami elvileg hasonlóan biztonságos (az XVG nem).
-
charg
tag
-
Yutani
nagyúr
Na most gondold el, hogy aki vett a csúcson és nem szabadult meg tőle menet közben (kőkemény hodlernek kell lennie), annak közel huszad annyi pénze van, mint vásárláskor. Egyébként nagyon durva!
Egy ismerősöm mesélte, hogy 10-10 dollárért vett mindenféle shitcoint, majd 1 évvel később megnézte, mi a helyzet. Az egyik jól jövedelmezett, a többi bedőlt, tehát anyagilag kb. ugyanott volt, mint amikor megvásárolta őket.
-
LámaZ
addikt
Ne haragudjatok, de én valamit nem értek. Itt van ez a MélyHagyma (ami TOR, meg anonim, meg minden). Hogy nem kapják fel ezt az emberek?
(OK, az tény, hogy a kezdeti értékről, ami 0,11 $ volt 2017.08.13-án, mára, vagyis kb. egy év múlva a tízszeresére emelkedett, mert most 1,12 $. Ez is valami. Persze, a csúcson, vagyis 2018.01.10-én 18,76 $ volt őkelme!) -
LámaZ
addikt
Tyű, erősödik a Ripple-em, vagy XRP-m. (Az utóbbi 7 napban +2,59% a BTC-hez, és +1,51% az USD-hez képest.)
Kb. egy hónappal a megvásárlása után lassan megint eléri a beszerzési értékét. :-) -
butch3r
senior tag
http://www.pwdconsulting.hu/hu/publikaciok/a-virtualis-fizeto-eszkozok-elso-unios-szabalyozasa/
A módosítás keretében – többek között – előírja az irányelv, hogy a virtuális fizetőeszköz-átváltó platformok (virtual currency exchanges) és a pénztárca-szolgáltatók (wallet service) kötelesek lesznek ügyfél-átvilágítást végezni, így megszűnik az ilyen tranzakciók (eddig is relatív) névtelensége.
Még inkább fontosabb talán, hogy ezen szabályozáshoz kapcsolódóan az irányelv megadja a virtuális fizetőeszközök fogalommeghatározását: „a digital representation of value that is neither issued by a central bank or a public authority, nor necessarily attached to a fiat currency, but is accepted by natural or legal persons as a means of payment and can be transferred, stored or traded electronically. – Érték meghatározásra szolgáló digitális eszköz, amely sem központi bank, sem hatóság által nem került kibocsátásra és nincsen hozzákötve egyetlen fiat-pénznemhez sem; azonban természetes, vagy jogi személyek által fizetésre elfogadott; elektronikusan átutalható, tárolható, vagy kereskedhető.”
-
csaba951
veterán
BTC Chartistáknak - a 6-os ereje

BTC/USD chart teteje: 01.06., 03.06., 05.06.
BTC/USD chart alja: 02.06., 04.06.Vajon mit hoz majd 06.06.?
-
LámaZ
addikt
Ityeg vagy fityeg?
-
tom120514
őstag
válasz
namilegyen
üzenetére
Elmondtam már, mik a lehetőségek, sorsolás sosem volt.
-
LámaZ
addikt
válasz
namilegyen
üzenetére
Lehet, hogy úgy vagyok ezzel is, mint a GDAX-szal.
Miután az anyacégüknél leellenőriztek, átmentem oda is, de pluszban kértek egyet s mást, pl. fotót. Csináltam magamról éjjel ½2-kor pizsamában, borostásan egyet. Úgy nézek ki rajta, mint egy litvániai orosz-olasz keverék maffioso. Azóta sincs meg a bárcám, pedig ez már 3 hete történt. :-) -
LámaZ
addikt
válasz
namilegyen
üzenetére
Ez a kép semmit nem jelent. Lehet, hogy aktiválták nálad ezt a kriptós szolgáltatást, mert kisorsoltak, valamit eltévesztettek, becsíptek stb.
De nem is érdekel már a dolog, annyi más kiváló lehetőség van széles e világon. -
válasz
namilegyen
üzenetére
én meg csak megerősíteni akartam

Avicularia
a TB csak root mellett működik, így sok embernek nem megoldás
-
Avicularia
veterán
Pár napja volt szó a google authenticator-ról.
Költözök át éppen egy másik androidos telefonra és gondoltam kipróbálom a mentést. Titanium backup-al lementettem a progit. Másik telefonon visszaállítva simán megy, be tudtam vele lépni ahova kellett.
Korábban nálam is volt para, mikor beadta a kulcsot a telefonom kijelzője és nem tudtam mit csináljak.
De egy Vysor nevű chrome kiegészítővel rá tudtam csatlakozni a mobilra (USB debugging-nak be kell lennie kapcsolva a telefonon, különben nem megy) és azzal lehet kezelni a telefont PC-ről, kijelzőfeloldás is megy vele. Akkor ezzel a progival ki tudtam kapcsolni a 2FA ellenőrzést, de úgy néz ki nincs erre szükség a Titanium backup-al átvihető másik mobilra is a google authenticator. -
válasz
namilegyen
üzenetére
nekem is megy prémium nélkül, viszont az itt vásárolt crypto-t nem lehet kiküldeni, csak más revolut felhasználóknak átküldeni, esetleg hodl célra jó lehet (ha bízol bennük), vagy minimál kereskedés: olcsóbban veszed, többért eladod
-
butch3r
senior tag
elfogadott valaha cryptot?

"As you may have noticed, we stopped processing transfers to Bitcoin exchanges this week"
váltók felé nem továbbítanak utalásokat, gondoltam ezt akartad mondani. amúgy váltók se fogadnak el harmadik féltől érkező utalásokat kyc és aml törvényekm miatt így transferwise-tól függetlenül sem lehetne feléjük így utalni
-
Dexar007
veterán
Elindult mar a holdalazas?

-
LámaZ
addikt
Először is: frissítettem a fenti hsz-em, tessék megnézni!
Másodszor: a Transferwise évek óta működik úgy, hogy egy-egy átutalás költsége, legalábbis az EU-n belül kb. 420 Ft, míg SEPA-val, mint tudjuk, kb. 2600 Ft.
Ezt csinálja utánuk bárki!
A Transferwise amúgy a 2013-as kísérlet után „fájó szívvel”, de végleg felhagyott a kriptókkal, nem fogadja el őket, amit azért meg is lehet érteni. Amúgy azóta sok víz lefolyt a Temzén, de nem változtattak ezen. -
tom120514
őstag
Ez a nettó elszámolás okos dolog, klassz.
A Revolut senkim, nem célom megvédeni, de ha valaki évekig finanszíroz veszteséget befektetésként, nekem pozitívabb mint egy tőzsde pl. ahol van 10-20-100 coin, mind fizet egy csomót hogy listázva legyen, a forgalom sokat hoz, vagyis nagy kasza. Ott szerintem előbb felmerül hogy jaj de jó, kerestem tavaly 8M dollárt, de ha lenyúlnék mindent, most rögtön lehetne 800 millióm.
-
Kobe
veterán
A transferwisenak sztem nagyobb az arrese, a revolutnal az ingyenes csomagban bizonyos keretekig de minden ingyen van. A transferwisenal nincs.
A transferwise azon fog rohadt sokat, hogy kvazi egy elszamolohazkent osszegyujti es tombositi a kulonbozo currencykben torteno tranzakciokat, es kiegyenliti azokat, igy tenylegesen csak egyszer fizet valtasi koltseget (a "tomb" utan es nem egyenkent tranzakvionkent), viszont a felhasznaloi fele a jutalekot tranzakcionkent veti ki.
Illetve azon is tud fogni, hogy orszagonkent/bankonkent/currencykent tudja matchelni a tranzakciokat, igy sok esetben nem is kell bankok/orszagok kozott mozgatni a penzt -
LámaZ
addikt
Nekem elég magasnak tűntek a jutalékaik, ezért mondtam, amit.
Akkor hogy tud fennmaradni a Circle Pay vagy a Transferwise? Ezek akkora árréssel biztosan nem dolgoznak, mint a Revolut.
----
Amit még nem értek:
Itt van pl. ez a Payoneer. Ha regisztrálsz most ott, mindkettőnknek adnak 25 dolcsit.
Akkor ez hogy tud fennmaradni? -
Kobe
veterán
Hogyan nem lehet ekkora veszteseget osszrhozni, inkabb az a kerdes
A revolutnak az a lenyege, hogy kvazi ingyen adott egy csomo banki szolgaltatast, de attol meg a sepa, giro, stb halozatok hasznalataert ugyanugy kell a hasznalati dijat fizetnie, itt rogton van nemi buko.
Kozeparfolyamon valt, de attol meg azon is lehet arfolyamvesztesege, ingyenes kp felvetet garantal, stb
Emellett fizeti az alkalmazottait, irodaberlet, kozuzem, stb stb es meg erre jonnek ra a marketing koltsegekA 2M arbevetel nagyon keves, tobb mint 1M felhasznalajuk van, ebbol az latszik h 1 ember atlagosan 2 fontot hagy egy evben a revolutnal (8-900 HuF) - vagyis a premium accountot a kutya nem fizeti elo kb, mindenki az ingyenessegre megy
-
LámaZ
addikt
Én nem tudom, hogy honnan lehet akkora veszteséget összehozni, de neked elhiszem.
Nehogy az legyen itt is, mint a nagy könnyűzenei fesztiválokon, hogy több tízezer fiatal tapossa egymást, és a végén mindig veszteségesek. De ugyanez ment sokáig a Hollywood-i filmeknél is (még wikis szócikk is van róla). -
Kobe
veterán
Publikus eredmenybeszamolokbol?
2016ban meg tobb mint 7millio font veszteseggel zarta az evet, es ossz 2M font arbevetellel.... 2018ra is csak azt rebesgetik, hogy talan-talan sikerul nullszaldora kihozni, de az is csodaszamba menne, tekintve hogy az eddigi veszteseg fo okozoja a terjeszkedes volt, amit nem remlik hogy 2017ben visszavettek volna, sot
(aktualis adatok juniusban varhatoak) -
LámaZ
addikt
Honnan veszed, hogy a Revolut veszteséges?
---
Más, fontosabb téma:Minden rendes háznak van vészkiürítési terve (pl. tűz esetére). Itt nekünk miért nincs?
Kéne közös gondolkodással egy evakuációs tervet készíteni, amelyben leírnánk részletesen, hogy a kriptópiac teljes összeomlása ELŐTT hogyan tudja az ember fia fiátokba menekíteni a befektetését.
E célból, ennek részeként jó lenne összeállítani egy olyan táblázatot, amelyben szerepelnek az ismert elektronikus fizetési rendszerek (PayPal, Revolut stb.), illetve az, hogy elfogadnak-e kriptót, van-e bankkártyájuk, milyen szolgáltatásokat nyújtanak, és milyen jutalékok árán stb. stb.Ezt célszerűen egy Google táblázatban lehetne elkövetni, de nekem épp nincs ott csak privát címem.
(Amúgy, csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy a Google Táblázatok tud kommunikálni a Magyar Nemzeti Bank valutaárfolyamait jegyző adatbázisával. Tehát, ha beírod a forint értéket, kidobja neked bármely jegyzett valutában az átszámolt árat.)
-
tom120514
őstag
Szerintem ugyanazt mondtam, valós vásárlás van mögötte és nem hedge ügyletek, folyamatos pozíció ellenőrzés, hacsak nem pénzügyi partnerrel/ erre szakosodott leányvállalattal - a recepciós utalás irónia, csipkelődés volt csak

Függetlenül attól hogy melyik megoldás van, nem hiszem hogy fedezetlenül, full kitettséggel nézik a világot és örülnek a befolyó FIAT-nak, bízva az összes náluk elérhető kripto esésében.
-
Kobe
veterán
válasz
tom120514
üzenetére
Nah, akkor melyik velemenyt is kepviseled pontosan?

Ket hszel ezelott, amig nem mondtam hogy a revolut amugy szervezetileg egy rosszul szervezett kupleraj, az volt az allaspontod, hogy a revolutnak muszaj lefedeznie a kockazatat valos btc vasarlasokkal, a mostaniban pedig az, hogy valoszinu nem igy teszEn utobbira voksolok, hogy nem igy tesz, nincs mogotte btc fedezet. Ennek nem a szervezettel meg a recepciossal egyenerteku oka van, hanem technikai. A Revolut szamlavezeto bankja a Lloyds UK.... A Lloyds eleg erosen megnyirbalta a btc tranzakciokst, sepa utalast alig enged 1-2 btc trading co nak inditani, bitpanda stb mar leg kilove...
Na ha az ember egyszeri fia kiserteku revolutos utalassal szopja a josagost a letiltott beneficiaryk mistt, mert nem engedi a bank, akkor a revolut maga aki ugyanazt a bankot hasznalja, hogyan tudna tobbM ertekben napi tobbtucat tranzakciot attolni rajta? (hacsak nem egyeb alternativ fizetesi modszert hasznal, de meg lennek lepve)Egy megoldast tudok elkepzelni, esetleg s revolutnak van egy leanycege vagy valami, ami a bitco tranzikat bonyolitja, es kvazi az all osszekottetesben a revoluttal.... De egy esetleges krach eseten aggalyos, idehaza is volt msr ra pelda, lasd Quaestor Zrt es Quaestor Hrurira Kft esete

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Tesla topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Használt OnePlus Nord 3 5G 8/128GB, 91% akkumulátor, 12 hónap garancia!
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- Hibátlan állapotú Samsung Galaxy S24+ 12/256GB, 12 hónap garancia!
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 1TB SSD
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Olyan kerdesem lenne,hogy 6 szamjegyu ft-nyi cryptot ti melyik tozsden tartanatok? Cryptopiaval eddig nem volt gond. De ott csak alulrol surolta a 6 szamjegyet.
. Koszonom!
... a lényeg, hogy pl. az egyenlegedet lehet látni mindig, az aktuálisat,illetve onnan mit hová...

ok, igaz.

).

)