- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
menorel_
újonc
válasz
KilgoreTrout #6160 üzenetére
Szia. Teljesen jogos a felvetés. Alapvetően az INLOCK és az inlockhoz hasonló platformok fő célja az, hogy biztosítsák a kriptopénzekben rejlő vásárlóerő mozgósítását. Mivel nagyon sokan a kriptopénzeket hosszútávú befektetésként veszik, ezért a mindennapokban komoly lelki fájdalmat okozhat a Bitcoin vagy egyéb kriptopénzek vásárlásra történő használata. Aki évek óta kriptozik és használja/használta is fiizetőeszközként a crypto-t az pontosan tudja, hogy miről beszélek. Az egyik legelső Bitcoin kisker váráslásom egy kávé volt Prágában. Tavaly a csúcson abból az ott elköltött Bitcoinból lényegében a kávégépet is meg tudtam volna venni.
Az INLOCKkal nem olyan problémát akarunk megoldani, ami MA létezik, hiszen azokra már számtalan más megoldás van, amiknél persze lehetünk akár jobbak is, de az akkor is keserves harc lenne. Ehelyett hosszú elemzések és kutatások után felmértük, hogy mi lehet a cryptopénzekhez kapcsolódó gond akkor, ha magasabb szintre lép a technológia adaptációja. Egyébként pont a jövő hét második felétől fogjuk ezeket a usecaseket az inlock.io-n is bemutatni.
Annyit viszont elmondhatok már most, hogy természetesen nem a kriptomilliomosok a platform célközönsége, hisz ahogy Te is erre jól rátapintottál jellemzően nem nekik van szükségük a mindennapokban az ilyen jellegű rövidtávú refinansz hitelekre. Hogy konkrétumot is mondjak, leírok egy nagyon általános példát: Vállakozóként a tavalyi évben nagyon sok hazai és határontúli vállalkozás vezetőjével beszéltek, akik már nyitottak a kriptopénzek irányába,de pont a magas volatilitás miatt fétek befektetés/megtakarításként tekinteni rá, hiszen olyan pénzt allokálnának cryptoba,aminek egy részére egy rövidebbtávú likviditási krízisnél szükségük lehet. Anélkül, hogy hosszú létre ereszteném az irományom: aki vállalkozik az pontosan tudja, hogy még sziborúan kontrollált cashflow mellett is mennyire fontos a likviditási tartalék. Nos ezen tartalékok hatékonyabb allokálásában is segít az INLOCK.
És mégegyszer: ez a usecase csak egy a számos egyéb usecase mellett, amikre építjük az INLOCK-ot.
Kérdeztél még egy ilyet: "A hitel bedőlése esetén kinek keletkezik adófizetési kötelezettsége?". A fedezet alapú hitelezés adózása szabályozott. A hitel "zálogaként" nyújtott árucikk likvidálásakor keletkező profit után a hitelfelvevő kell, hogy megfizesse a mindenkori hatályos adót. Ez ebben az esetben egy olyan eseménynek minősül, mintha a Collateral Manager a hot walleted lett volna, aki a Te megbízásodra hajt végre egy stop-loss ordert.
-
margithid
veterán
válasz
KilgoreTrout #6105 üzenetére
Akkor mi alapján menne az utalás? Kell valamiféle pénznem, nem?
-
margithid
veterán
válasz
KilgoreTrout #6090 üzenetére
Igen, igy gondoltam én is, csak rosszul fogalmazom meg
Cex.io-n semmiképpen sem tárolnám, senki sem ajánlja.
Az a paper generálás még nem tiszta, de majd remélhetőleg az lesz -
margithid
veterán
válasz
KilgoreTrout #6078 üzenetére
Persze, mindenképpen elsőre mondjuk 1 ripple-t rakok majd ki papír walletre.
De látom, hogy sajnos a bitcoinon kivül nem nagyon foglalkoznak az emberek a kriptopénzekkel, igy tapasztalat sincs nagyon. -
Bathalsar
aktív tag
válasz
KilgoreTrout #6057 üzenetére
Neked legyen igazad!
-
8zabi
őstag
válasz
KilgoreTrout #6027 üzenetére
szerintem is
úgy gondolom most az augusztus 10-én esedékes SEC döntést várja a piac, de lehet nem vár addig, hanem meglökik a lejtőn, hogy állambácsiék és a többiek jó áron szálljanak be
-
tom120514
őstag
válasz
KilgoreTrout #5901 üzenetére
Sokat nem tettem rá, pár ezret bányásztam és tartom. A mobil+kripto szerintem jó ötlet. Ha már itt tartunk, Stellite-ról ki mit tud?
-
butch3r
senior tag
válasz
KilgoreTrout #5839 üzenetére
nem vállalod?
szakmai tudásod is meg van és eleget vagy online hogy működjön a feladat - szerintem -
Dexar007
veterán
válasz
KilgoreTrout #5839 üzenetére
Leszek a topikgazda. Szavazzatok meg.
-
zichie
senior tag
válasz
KilgoreTrout #5816 üzenetére
A BCH forkot nem kalkuláltam bele. Így már 500 helyett 600 USD-t érne, ha csak HODL van.
Ez még messze van a 4200-tól.
Ha viszont két és fél éve a btc vásárlás után azonnal mindent átteszek ETH-ba és úgy hagyom, nem nyúlok hozzá, akkor talán többet érne, de ezt ki tudta előre. Tehettem volna DAO-ba és HODL, amivel mindent bukok. -
fireman123
őstag
válasz
KilgoreTrout #5816 üzenetére
#zichie: ....az elmúlt 4-5 hónap tradelése is ennyire sikeres volt? ...ha igen, akkor tényleg tudsz valamit és nagyobb összeggel kellene kereskedned.
-
LámaZ
addikt
válasz
KilgoreTrout #5745 üzenetére
Nem egyeztünk meg semmiben, mert csak kutyafuttában érintettük a témát. Majd még okosodunk. :-)
(Amúgy nem specialitása ez, mint ahogyan nincs erre nagyon specializálva még senki, csak érinti a szakmáját a titkosítás. A számtechesek nyilván tájékozottabbak.)---
elolvastam a Variance-cikket. Okos, sőt rafinált ez az egész. :-) -
default.
őstag
válasz
KilgoreTrout #5744 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ! Most sok mindent megértettem.
butch3r: köszönöm!
-
Black-core
aktív tag
válasz
KilgoreTrout #5698 üzenetére
Koszonom az eddigi valaszokat. En is a Binance on gondolkodtam elso korben, hogy legalabb megerkezzen. Nem ott vasarolnam a kriptot. Azt tudja valaki,hogy milyen verific. szukseges milyen merteku deposithoz?
-
default.
őstag
válasz
KilgoreTrout #5693 üzenetére
Bocsi, hogy beleizélek ide, Binance-ről walletbe ugyanúgy vissza tudom utalni pl. ETH-t, ETC-t, mint a Poloniexről?
Tehát érdemesebb lenne Binance-en tradelni Polo helyett? Kevesebb a fee?Köszönöm!
-
default.
őstag
válasz
KilgoreTrout #5680 üzenetére
Köszi! Megnéztem, kiírja, hogy 2 nappal ezelőtti tranzakció, Block number, minden.
Ez azt jelenti, hogy a Poloniex-nél akadt meg a tranzakció? Ha valami gebasz lenne, azt onnan tudnám, hogy itt valami hibaüzenet fogadna az adatok helyett?Köszönöm
üdc -
default.
őstag
válasz
KilgoreTrout #5675 üzenetére
Hű, azt nem ismerem. Még csak most kezdek ismerkedni a tranzakciókkal meg a kereskedéssel..
Bemásoltam oda a keresőjébe ezt a tr. azonosítót, de azt írja: "no matching record found" -
Reggie0
félisten
válasz
KilgoreTrout #5211 üzenetére
A reddit sokkal hitelesebb es minosegibb hirforras ebben a temakorben, mint a forbes. Es ez nem a reddit erdeme, hanem a forbes szegyene.
-
tom120514
őstag
válasz
KilgoreTrout #4855 üzenetére
Úgy nem hülyeség. Bár én nem bízom az ilyesmiben és nincs sok mozgás nálam de elhiszem hogy van amikor manuálisan követhetetlen.
-
tom120514
őstag
válasz
KilgoreTrout #4853 üzenetére
Én nem adok exchange API-t senkinek, maximum a poolét, merész szerintem.
-
Árpi001
senior tag
válasz
KilgoreTrout #4692 üzenetére
Közben megint gyengült btc.
Ha még tovább esik ,és esti jelentés pofon lesz, (félek az lesz) az eléggé nagy érvágás lesz...Más, a conibase frissítette ma a felhasználó feltételeket .
-
Árpi001
senior tag
válasz
KilgoreTrout #4676 üzenetére
Aha,köszi.
Usery: köszi,ezt láttam,de nem gondoltam hogy komolyan kell foglalkozni vele.
Krix: Igen,ez a volatilitás amit amúgy szeretünk.
Amúgy tudom hogy benéztem ,köszi. -
Árpi001
senior tag
válasz
KilgoreTrout #4674 üzenetére
Akkor bocsi. Ezt ma találtam,pont ez esés kezdetekor.
Akkor mitől esik? -
szabi80sz
tag
válasz
KilgoreTrout #4605 üzenetére
Idézet:
"Jelenleg a Bitcoin forgalombaindítójának egy japán név van megadva, csak soha senki nem látta még őt, mint "Kolombusz" feleségét."Nagyon vicces akart lenni, de beégett.. Valószínűleg még Columbo-t sem látott soha..
Valahonnan hallotta és alig várta, hogy bevethesse.. Csak mivel Columbo-t nem ismerte, kénytelen volt egy általa ismert névre cserélni.
Brutális a színvonal.. Valószínűleg hülyéknek csinálták a műsort.
Honnan szedték össze ezeket az idiótákat? -
Madwe
nagyúr
válasz
KilgoreTrout #4614 üzenetére
Általában amikor a tőzsde szarul szerepel, akkor szárnyal a kripto. Habár amióta a btc is tőzsdén van, azóta minden máshogy megy, leginkább szarul
-
bbarna
tag
válasz
KilgoreTrout #4607 üzenetére
Tovább gondolásra linkeltem be,,,
Véleményem szerint a blockchain, mint technológia eléggé kiforrott az elterjedt használatra, azonban a coin, mint csere eszköz útelágazáshoz ért. Ha játékszer marad, eltűnik... -
butch3r
senior tag
válasz
KilgoreTrout #4607 üzenetére
-
bbarna
tag
válasz
KilgoreTrout #4605 üzenetére
aha, értem....
-
válasz
KilgoreTrout #4571 üzenetére
Bizony, a stop loss és a trailing sell order csodákat tud művelni. Nagyon nem tetsző csodákat.
-
Möhe
addikt
válasz
KilgoreTrout #4558 üzenetére
Pont azt raktam be képpel, csak ez maradt le,hogy VIA/BTC.
éééés megint csak a szokásos, ahogy veszek egy kis altot,kapásból beesik 10k alá a bitkanyi
fákkk -
Reggie0
félisten
válasz
KilgoreTrout #4540 üzenetére
Igy mar ertheto, miert tunt hihetonek. Azt hittem ez a coin gyartok igerete van idezve.
-
törölt tag
válasz
KilgoreTrout #4540 üzenetére
Még annyi energiát sem fektettek bele, hogy legalább https legyen az oldal, na meg persze az oldal alján a számláló is kamu, minden megnyitáskor 2130562-ről indul...
-
Reggie0
félisten
válasz
KilgoreTrout #4534 üzenetére
Ez nem scam. Csak annyit igernek, hogy megvizsgaljak, nem azt, hogy alkalmazasba is kerul.
-
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #4332 üzenetére
A pelda azert rossz, mert ha egy ilyen komoly esemeny tortenik, akkor az bedont mindent, nem csak azt, ami won-ban megy fokent.
(#4335) Madwe : Ezt hivjak befektetesnek... Nem tudod elore, hogy mivel jarsz jol, vagy mivel jarsz jobban. Ha valoban lehetne tudni, akkor senki sem dolgozna a vilagon, hanem mindenki minden penzet abba fektetne be, ami a nyero. Gondolom teged sem erdekel egy HUF befektetesnel, hogy hogyan alakul az USD, GBP, CNY satobbi, pusztan azert, mert ha azokba fektettel volna, akkor jobban jartal volna. Te X dologba fektettel nem Y-ba, igy neked X szamit nem Y.
Mas pelda: Apple reszvenyeket veszel, akkor teged miben erint az, hogy a Tesla reszvenyek 3x olyan gyorsan mennek fel? Semmiben, mert te Apple reszvenyekbe fektettel. Nem fogod eladni az apple reszvenyeket, majd venni teslat, majd amikor a masik jobban teljesit, akkor ismet eladni, majd venni etc.
-
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #4325 üzenetére
En ezt ertem, de miert kellene erdekeljen, hogy mennyit er a penzem BTC-ben ha X coin - fiat az ami erdekel es nem X coin - btc? Ha en veszek (pl) 50000 XLM-et, akkor engem nem fog erdekelni, hogy az az 50k XLM ma 1 BTC 2 honap mulva meg 1.2 vagy epp 0.8. Engem az fog erdekelni, hogy az 50k XLM-ert mennyi fiat-ot kapok. Szerintem egyetlen ertelmes ember sem hiszi azt, hogy barmelyik kripto majd szepen levaltja barmelyik fiatot orszagos szinten 10-20 even belul, ezert vegsosoron minden ertelmes embert az erdekel, hogy az adott X coin mennyi fiat-ot er.
Teged sem erdekel, hogy az X forintod epp hany USD vagy SGD (tegyuk fel, hogy az orszagban elsz es dolgozol), mint ahogy engem sem erdekel, hogy az aktualis SGD-m hany USD vagy HUF. Ha ez erdekelne, akkor USD-ben tartanad a penzed valoszinuleg, mert annal biztosabb es univerzalisabb fiat jelenleg nincs.
-
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #4319 üzenetére
"Az XRP "a" bankár coin, ez lett elültetve a köztudatban, függetlenül attól mi az igazság"
De ez most nem a sotetseg csucsa? Ez pontosan ugyan olyan kretenseg, mint az, hogy minden bankar zsido es mind egy mocskos, aljas szemetlada.
(#4322) KilgoreTrout: Szerintem nem. Ha teged tamasztana ala, akkor szinte mindennek ugyan olyan %-on kellene allnia, mint a BTC-nek, par %-os elteressel, de ez meg 30 napos tavlatban sincs igy, pont ezert irtam, hogy az ltc itt epp meglepi (bar az is igaz, hogy elotte vegig egyutt zuhant a BTC-vel, csak epp tobbet, melyebbrol pedig egyszerubb nagyot noni)
-
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #4279 üzenetére
Eddig azt hangoztattad, hogy amikor a BTC no akkor minden mas is no, amikor a BTC csokken, akkor minden mas is csokken. Ideje lenne eldonteni nem?
-
DNReNTi
őstag
válasz
KilgoreTrout #4279 üzenetére
Ugy legyen, amen.
-
FanTomasz21
tag
válasz
KilgoreTrout #4272 üzenetére
úgy értesültem már mastercardnal is előfordult. és meddig fog ez így menni?
-
nyogo83
senior tag
válasz
KilgoreTrout #4219 üzenetére
Igen, a mostani Telegram ICO sitera vonatkozott a scam. Csak azert irtam mielott valaki nekiall utanaguglizni, hol lehet venni
Latszik a nyilatkozatabol, hogy nem cafolta meg hogy nem terveznek ilyesmit, viszon barmifele hivatalos info csak az o oldalukon/twitterjukon jelenik meg. -
htc07
addikt
válasz
KilgoreTrout #4205 üzenetére
mit gondolsz, gondoltok a telegram ico pletykáiról?
nekem eddig ez az első, ami komolyan szimpatikus.
-
válasz
KilgoreTrout #4208 üzenetére
Ilyen szempontból én meg a BTC ATM működésén gondolkoztam. Ha te eladsz neki BTC-t, amikor EUR-t veszel ki, akkor azt rögtön piacra dobja vajon? Gondolom így kéne működnie, hiszen pillanatnyi árakról van szó, ha vár vele, bukik rajta.
-
válasz
KilgoreTrout #4206 üzenetére
Annyi értelme van, hogy beutalod a pénzt, a zárt rendszeren belül profitra teszel szert, majd visszaváltod és kiutalod magadnak, illetve kreditkártyán levásárolod.
Ha teszem azt a Krakenre beregisztrálsz és csak ott kereskedsz, az majdnem ugyanaz. Ha a Kraken jól működött volna, én sem mentem volna át másik váltóra, ha már a Krakenen megvolt a magas szintű verifikáció.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
KilgoreTrout #4002 üzenetére
Elnéztem, ez az izraeli gyémánt weboldala: carats.io
Valamikor Áprilistól lehet venni Carat tokent, most a Cut-ot árulják, ami gyémántkereskedők közti elszámolásra van.
-
Szilu
tag
válasz
KilgoreTrout #3998 üzenetére
Köszi, átfutottam, tényleg érdekes. Picit olyan érzésem volt közben, hogy ők is együtt fejlődnek a piaccal, most a megszerzett tapasztalatokkal egy lépéssel közelebb kerültek a profizmushoz.
-
Árpi001
senior tag
válasz
KilgoreTrout #3992 üzenetére
Ez mondjuk a bitcoin,ether árfolyamán nem látszik meg,szépen emelkedik mindkettő.
Jó lenne tudni hogy vajon pump szerű ,vagy tartósabb lesz?
-
Árpi001
senior tag
válasz
KilgoreTrout #3976 üzenetére
Ez hasznos volt,köszi!
Végignéztem a pumpot,érdekes volt.
Beszállni mondjuk még nem mertem. -
DNReNTi
őstag
válasz
KilgoreTrout #3976 üzenetére
Pumpalnak inkabb az ETH-t igy
-
hofferke
újonc
válasz
KilgoreTrout #3920 üzenetére
Ja azt elfelejtettem leírni, hogy ha holdtöltekor szedett réti kakukkfűvel dörzsölgeted a wifi antennát verifikázás közben akkor azon a regisztráción rendelt bitcoinnal mindig nyerni fogsz.
Nekem pl. bevált én végig dörzsölgettem az antennámat regisztráció közben s már órák óta nem tiltottak ki.
-
Szilu
tag
válasz
KilgoreTrout #3875 üzenetére
Köszi srácok a jelentést!
-
Dexar007
veterán
válasz
KilgoreTrout #3827 üzenetére
Nincs mit tenni..ha bedol akkor a topik ugyis zarhato.
-
Dexar007
veterán
válasz
KilgoreTrout #3819 üzenetére
Szoval azt mondod,hogy kijött ez a bizbasz,ami meg nem is terjedt el igazan,es megallitotta a zuhanast 6500-nel?
Amikor 7500rol ment 9500ig akkor mi tortent? -
nyogo83
senior tag
válasz
KilgoreTrout #3774 üzenetére
Pont az ilyen hirek miatt leptem ki a meglevo NEO-mbol (majdnem ATH-n), mivel csak az iden tobb kerdes felmerult Kinaban a cryptokat erinto korlatozasok miatt.
Gondoltam, ha majd tisztul a kep, es latszik valami biztosabb visszaszalok. De azt hiszem egy darabig varni kell amig letisztul, hogy mi is lesz az irany. -
válasz
KilgoreTrout #3749 üzenetére
Ez egy magyar fórum, nem hiszem, hogy lenne helye egy angol cikknek benne.
-
Gh0sT
addikt
válasz
KilgoreTrout #3605 üzenetére
Kaptam választ Csabától, a lényegi részét beteszem ide is, hogy okosabbak legyünk:
"...megtörtént az előzetes jogi állásfoglalás kérés két független forrásból is, amelyek alapján a felvázolt koncepció az ismert jogi környezetekben működőképes. Nagyon fontos, hogy a platform lényegében a collateral managementtet és a matching service-t adja...""...A jelenlegi fázisban annyit tudok nyilatkozni, hogy minden szükséges előfeltételt megvizsgáltuk, ami alapján KIZÁRHATTUK volna, hogy a platform működésképtelen lesz..."
-
tom120514
őstag
válasz
KilgoreTrout #3605 üzenetére
Ahogy írják, nem hitelezhet akárki, így gondolom ők sem. Maximum hitel közvetítője lehet,mint a sarki ügynök, aki jutalékért közvetít. Ez persze nem baj, csak mindenképpen kell hitelezésre jogosult partner ebbe szerintem.
-
tom120514
őstag
válasz
KilgoreTrout #3603 üzenetére
Elsőre olyan mint egy lombard hitel. Nem tűnik hülyeségnek, sőt, nekem tetszik.
-
Gh0sT
addikt
válasz
KilgoreTrout #3603 üzenetére
Írtam Csabának, rákérdeztem nála közvetlenül. Igen, igen, nekem is az a fura, hogy elvileg ő pénzügyi szektorban dolgozik, tehát tisztában kell legyen a dolgokkal.
-
Gh0sT
addikt
válasz
KilgoreTrout #3598 üzenetére
Még pár kérdés: a hitelezés egy erősen szabályozott piac, magánszemélyek részére az MNB rendelkezései az irányadóak, úgy mint jöveledelem arányos törlesztő részlet számítás, központi hitelinformációs rendszerbe történi adatátadás és még ki tudja mi... Ezeknek hogy fognak eleget tenni?
"A folyamat gyors és gördülékeny, valamint hitelbírálatra sincs szükség, mivel eleve egy rendkívül rugalmasan és gyorsan átváltható fedezettel rendelkezik a hitelfelvevő."
Ez nagyon nem így van, jelenleg nincs olyan, hogy hitelbírálat nélkül magánszemély kaphat hitelt. Törvényi előírásai vannak a hitelezési folyamatnak függetlenül a biztosíték érvényesíthetőségétől, illetve a fedezet értékétől, likviditásától.
-
Gh0sT
addikt
válasz
KilgoreTrout #3598 üzenetére
Csak hogy jól értem-e:
- vagyok én, akinek van 500 e HUF értékben valamilyen kriptója
- van a hitelező, aki ezt elfogadja fedezetnek, cserébe ad nekem valamekkora értékű hitelt (legyen 80%)
- ha a kriptóm értéke a hitel értéke alá csökken, akkor a hitelező ezt beválthatja? -
Gh0sT
addikt
válasz
KilgoreTrout #3596 üzenetére
"Összhangban a hazai és nemzetközi jogi szabályozással, a platform hitelezői csak a hitelnyújtáshoz szükséges engedélyek birtokosai lehetnek. Magánszemélyek számára jelenleg hatályos Magyar törvények alapján az üzletszerű hitelnyújtás nem megengedett, ebben a tekintetben az MNB állásfoglalása egyértelmű."
Miért érné meg nekem mint hitelintézetnek ezen a csatornán keresztül hitelezni?
-
s7evcsenko
addikt
válasz
KilgoreTrout #3538 üzenetére
Te min nézted meg ezt a videót?
Egy nokia 3310-esen?
Az a grafika inkább AC Origins szinten van, de semmiképp sem ps2. -
nyogo83
senior tag
válasz
KilgoreTrout #3500 üzenetére
Tuti hogy nem, ha nem ismernem akkor siman ezt tartanam elkepzelhetonek.
Ezert is erthetetlen, hacsak nem valahol a HitBTC rendszerenel sikerult valamit megpiszkalni.
Azt meg ugye nem fogjak reklamozni. -
htc07
addikt
válasz
KilgoreTrout #3495 üzenetére
én tudom, hogy nem ezzel fogok 5 forintból milliókat csinálni, csak figyelni szoktam pop-cornnal, meg méregetem melyikben mi történik, hova érdemes a bot-ot irányítani, ha elkészülök vele végre
nyilván az lenne a legegyszerűbb, ha csinálnék egy n+1-edik pump groupot.
-
Danex
addikt
válasz
KilgoreTrout #3495 üzenetére
Én azon nevetek mindig mikor az "admin" spameli a chat-et , hogy
- vegyétek, most jönnek a külsősök
- a gyengekezűek most adják el, vegyél még, jön a 2. hullámMajd ,ha vége:
- nagyon sokat írtátok, hogy 300%-os profitokat értetek el stb
-
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #3394 üzenetére
Olyan aranyos, hogy probalsz terelni es kihatralni ebbol.. Nem a mobilalapu fizetesrol volt szo, hanem a mobilinternetrol, meg te is leirtad, szoval ez igy eleg vicces..
"Ha lesz, akkor működni fog, technikai akadálya nincs - mobilnet van már mindenhol."
Most komolyan le akarod tagadni a sajat hozzaszolasod?
-
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #3391 üzenetére
Szerintem ne probald meg jatszani a szakertot, foleg ugy ne, hogy 2 napja azt bizonygattad, hogy afrikaban meg azsiaban sokkal fejlettebb a mobilinternet mint europaban vagy amerikaban
Meg persze azt sem ertetted, hogy mi a kulonbseg az sms alapu fizetes es a mobilinternet kozt.
-
butch3r
senior tag
válasz
KilgoreTrout #3382 üzenetére
r/bcash topicban ennyire fekete -fehér
a zero fee-s network spam pl nem is számít...
-
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #3304 üzenetére
Szingapurban elek es jelentem, hogy a boltok es kajaldak tulnyomo tobbsegeben nem tudsz kartyaval fizetni. Ismetlem, szingapurban. Na, most kepzeld el, hogy mi van thaifoldon, vietnamban, indoneziaban vagy mondjuk a fulop szigeteken (ahol azsia legszarabb mobilinternete talalhato)...
(#3306) KilgoreTrout: Kepzeld, kinaban sokkal, de sokkal tobb milliomos van mint az USA-ban, ettol fuggetlenul kina egy csoro orszag az USA-hoz kepest. %-san pedig sokkal, de sokkal kevesebb mobilinternettel rendelkezo ember el afrikaban, mint az USA-ban (btw, afrika nem egy orszag).
(#3305) Madwe : Szoval ismet eljutottunk oda, hogy meg a kartyat sem fogadjak el egy csomo helyen, olyan kritikus helyeken sem, mint egy megyei jogu varos vonatallomasa.
Afrikai interneteleresrol pedig ennyit:
-
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #3300 üzenetére
Ember...1.3 milliard ember el afrikaban es 320 millio az USA-ban... Illetve afrikaban sms alapu fizetes megy. Te komolyan ennyire nem vagy kepben?
(#3302) DNReNTi : Ugye te most viccelsz, hogy a 2. legnagyobb magyar varost hozod fel ellenpeldanak? Probalj meg fizetni veszpremben vagy tapolcan kartyaval mindent. Sok sikert. Veszpremben 2 eve egy vonatjegyet nem tudtal kartyaval fizetni...
-
Madwe
nagyúr
válasz
KilgoreTrout #3300 üzenetére
Afrikában azért elterjedt a mobilfizetés, mert ott a userek 99% nincs bankoknál számlája, s papírjai se nagyon, míg top upos mobilfizetés ott emiatt tök elterjedt lett... amúgy némely kripto pont erre a piacra akar betörni.
s nagy% van mobiljuk, de okostelefonjuk már közel sem annyira. s a mobilfizetés ott nem app alapú, pláne nem bank alapú nfcs paypassos csoda, hanem sms alapú. -
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #3298 üzenetére
"Ázsiában és Afrikában még fejlettebb a mobilhálózat, egyedül a nagyon ritkán lakott területeken lehetne ez probléma."
Egy ilyen mondat utan en be is fejeztem a beszelgetest
Nem vagy kompetens a temaban
-
Tilos az Á
junior tag
válasz
KilgoreTrout #3275 üzenetére
Ezt mond az éjszakai ügyeleteseknek is.
-
Avicularia
veterán
válasz
KilgoreTrout #3273 üzenetére
Pont most beszéltünk erről az asszonnyal. Itt svédben nagy bank a nordea, bár mi nem nálunk vagyunk. De ez kb. olyan, hogy megtiltja, hogy állva pisálj a munkáltató. Mégis honnan a lópaci nemiszervéből tudja, hogy te mit csinálsz magánéletben? Amúgy kíváncsi leszek, a szakszervezet mit szól ehhez. Elég erősek errefelé, érdemes tagnak lenni.
-
Tilos az Á
junior tag
válasz
KilgoreTrout #3273 üzenetére
Megszabhatják, Egyvalamire nem kötelezhetnek: hogy nekik dolgozz...
-
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #3230 üzenetére
Igen tudom, hogy kie, de olvasd el a hireket. Minden szar ami nem BTC vagy BCH, ellenben a BTC szarabb mint a BCH. Errol szol az egesz oldal. Ha mar valamit veszel az legyen BCH, de az se baj ha BTC-t veszel, mert majd ugyis rajossz arra, hogy lassu es draga a fee, szoval majd veszel BCH-t. Az egesz oldal erre van felepitve
-
Szilu
tag
válasz
KilgoreTrout #3159 üzenetére
Próbáltam utána olvasni a TRON-nak és amit szóba hoztál azzal mindenképp tisztában kell lennie annak aki ilyet vesz. Szerintem nagyon fiatal ez az egész, és még nem látszik mi lesz belőle. Nem gondolom teljes lufinak, de egy nem ennyire éhes befektetői környezetben már lenullázódott volna ezzel a kommunikációval. Egyelőre itt is mint sok másik coin esetében megy a hitegetés, aminek legelső kézzel fogható mivolta tényleg a whitepaper rendbetétele kell, hogy legyen, és ennek 1-2 hónapon belül látszania kell. Addig ez inkább scam mint nem az.
Mindösszesen arra jutottam, hogy most pont egy amolyan mindent vagy semmit állapotban van, pont ezért az átlagnál nagyobb kockázattal az átlagnál nagyobb nyereséggel kecsegtet. Érdemes lehet a figyelemre, kis százaléknyi befektetéssel.
Nagyon a margón szeretném megjegyezni, hogy ezeknél a kiemelten spekulatív befektetéseknél az árfolyam továbbra is sokkal inkább hangulat, bizalom, trendek, hitegetések és álhírek mentén fog mozogni, semmint valós értéken - már ha egyáltalán ilyen fogalom létezik itt. Ettől még lehet ezen nagyot kaszálni, tényleg nem vicc az, hogy mindenkinek saját magának kell felmérnie, mennyi pénzzel, milyen kockázatvállalással, mennyire remegő kézzel, milyen távon és milyen taktikával, mit szeretne elérni.
Kilgore-nak baromira igaza van, hogy a tisztában kell lennünk a körülményekkel és az ismeretek birtokában tudatosan kell nekünk döntenünk. Nem ismeretlenek ajánlása alapján, és nem is a pillanatnyi hangulatunk alapján, tudjuk magunknak mindig megindokolni mit, miért teszünk, és akkor nem bontunk egyből pezsgőt, ha 50%-ot visszapattan valami, nem akasztjuk magunkat 30%-os esésnél, és sosem a csúcs és a mélypont közötti értéket vizsgáljuk, mert azt eltalálni szinte lottó, ha csak nem kezelünk milliárdokat (amivel ez egyébként szintén esélytelen más okokból). -
Huha81
tag
válasz
KilgoreTrout #3159 üzenetére
Tegnap sokan megfeledkeztek a lopott whitepaper-rol
Amikor ment le az arfolyam sok forumon szidtak a TRX-et emiatt. Tegnap ugyanazok az emberek teljes vallszelesseggel mellette voltak, hogy ez a legkiralyabb dolog a vilagon.... -
Tilos az Á
junior tag
válasz
KilgoreTrout #3142 üzenetére
Ha már a túltolásnál tartunk, hány reget akartok rámtolni?
Gondolom addig találjátok ki hogy ennek annak vagyok a másodregisztrációja míg a mód nem töröl. Erre megy ki a játék, ha valakinek nem egyezik veletek a véleménye. Nem hinném, hogy ez a humorról szól, inkább a véleménykülönbségről s annak az elintézéséről.
-
Tilos az Á
junior tag
válasz
KilgoreTrout #3135 üzenetére
Megint a mi seggünkön csattant az ostor.
-
SLYM
veterán
válasz
Nem lennék meglepve ha egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányan olvasnak whitepaper-t a topicban.
Egyébként szerintem is ez a legnagyobb veszély az árfolyamra nézve. Első körben adóztatni fogják valószínűleg, illetve megpróbálják szabályozni. De szerintem ez még odább van, egyszerűen addig amíg a spekuláción kívül nincs lényeges gyakorlati haszna ennek az egésznek, addig nem éri meg állami szinten foglalkozni ezzel.
Valahogy így nézhet ki a jövő, én erre fogadnék:
Egészen addig amíg nem jön a LN, a BTC veszteni fogja a piaci részesedését a többi crypto-val szemben. Majd amikor ez megjön, akkor az egész megfordul. Minél hamarabb érkezik meg, annál nagyobb lesz az értéke a többiekkel szemben a BTC-nek. Ha nem érkezik meg 1 éven belül, én el tudom képzelni, hogy trónfosztás lesz, akkor már a LN-el se tudnám mi történne. Nyilván erősödne azért a Bitcoin, de, hogy "piacvezető" lenne-e azok után, hogy egyszer elvesztette a titulust, az jó kérdés.
Az EU és az USA szerintem addig nem fog foglalkozni a kryptotőzsdékről a számlákra érkezett pénzek adóztatásán kívül semmivel, amíg nem lehet kényelmesen fizetni áruért ezekkel (mondjuk a forgalom csak 90%-a történne spekulációs céllal). Talán az lehet kivétel, ha ugyanúgy tőzsdéken, spekulációs céllal történne a forgalom 99%-a, csak háromszor ekkora piaci kapitalizációval.
-
tom120514
őstag
válasz
Miért megszűnt???
Egyetértek, lassan nincs kedvem benézni, 30 perc alatt 30 új hozzászólás, de minek...
-
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #3124 üzenetére
Szerintem nem. Ha egy olyan kamu hir, hogy del korea kitiltja a crypto-t igy megdonti az egesz piacot, akkor szerinted egy olyan hirnel mi tortenne, ahol kina bejelenti, hogy matol illegalis a crypto, az osszes coinnal, mindennel? Menne vissza a bitcoin (meg kb minden) 2012 korulre.
Ezalol azok a coinok lennenek kivetelek, amik mogott olyan cegek vannak, mint az IBM es nem kinaban van a banyaszok tobbsege -
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #3119 üzenetére
Igen ez igaz, hogy az XRP nem decentralizalt es a ripple-n mulik a dolog, viszont ugyan ez igaz a bitcoinra, mivel az sem decentralizalt (jelenleg, es nem is lesz az meg jo sokaig), a bitcoin eseteben viszont kinan mulik minden, azaz egyetlen kormanyon, ami raadasul komcsi.
Egyebkent en azt vallom, hogy satoshi (felteve ha egy ember volt) egy sima anarchista volt, aki azt kepzelte, hogy na majd o most megvaltja a vilagot, es eltunteti a csunya bankokat, tortenetesen a szaktudasa is megvolt hozza, hogy letrehozzon valamit ennek erdekeben (a kerdes az, hogy miert tunt el). Bar az is lehet, hogy siman penzt csinalt maganak a semmibol es most rohogve olvassa a reddit-et valamilyen privat szigeten.
Ha az elso igaz, akkor eleg naiv volt, mivel nem fog senki sem megvaltoztatni egy tobb 100 eves, relativ jol mukodo dolgot, ha pedig a masodik, akkor en baromi buszke vagyok ra. -
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #3114 üzenetére
Az atlagember azt fogja latni, hogy ezekkel lesznek tele az ujsagok, tv csatornak, weboldalak es abba fog penzt tenni, amibe a nagy es ismert cegek is, mint (maradjunk a peldanal) az IBM vagy a moneygram. Az pedig nem fogja erdekelni, hogy mi az az ln, meg mire jo, meg mikor jon.
Egyebkent a vilagon az okostelefon felhasznalok 10.5%-a hasznal huawei telefont, ezzel a huawei a 3. legnagyobb gyaro a samsung es az apple utan.. Azaz nem santit a hasonlatom.
(#3116) mepet: Igen, az ar kizarolag attol fugg, hogy ki mibe fektet. Egy-egy nagyobb ceg meg siman kivalt tobb tizezer, ha nem szazezer olyan embert, aki par szaz dollart tett bele XY coinba
-
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #3112 üzenetére
Ezzel csak az a problema, hogy amire minden ilyen bevezetesre kerul a BTC-nel, addig a cegek elkezdik hasznalni az egyeb coinokat, lasd IBM, MoneyGram (meg ezen kivul van meg 2 ami XRP-t fog, csak nem neveztek meg oket). Azaz elertunk oda, hogy megint jo a nokias pelda.
Volt telefon? Volt.
Jo volt? Eleinte, amig dominans volt a ceg igen, aztan nem.
Bedolt a nokia? Be, mert lassan reagalt a piac igenyeire
Van ma normalis nokia okostelefon? Van, csak tobb eves lemaradassal es igy mar szinte senkit sem erdekel.Nagyjabol ugyan ugy reagal a piacra a BTC, mint anno a nokia (rohadt lassan). 2009 ota van BTC es 2017 januarjaban sikerult egy alfa verziot kiadni a ln-bol. 2017 decembereben pedig ott tart a dolog, hogy eljutott az RC1-ig. Ez kb annyit jelent, hogy 2016-ban jottek ra arra, hogy lehetseges, hogy a spekulacion kivul masra is hasznalnak az emberek a BTC-t, persze csak akkor, ha lehetne.
Egyebkent XRP-ben "mar ott van az LN". 70k tranzakcio lement 3.7mp alatt.
-
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #2947 üzenetére
Milyen reszegen irt idiota posztrol beszelsz?
Szabalyozatlan piacot akartok a crypto-val nem? Tessek, ilyen a szabalyozatlan piac. Jo mi? Mondom ezt ugy, hogy tegnap ota elbuktam a penzem 41.2%-at. Egyebkent addig nem fogja egyetlen ceg sem crypto-ban tartani a penzet, amig azt a crypto-t nem az allam bocsajtja ki, azaz 100%-ban centralizalt es szabalyzott lesz, szoval ugyan az lesz mint ma szinte barmelyik fiat. Persze lehet ez ellen lazongani, csak epp epp ertelme nincs
-
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #2945 üzenetére
"spekuláció által generált."
Az egesz crypto piac a spekulaciorol szol.. Szerinted megis mi a hodl, ha nem maga a spekulacio? Szerinted mirol szolnak a tobb szazezer fos pump and dump csoportok?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
KilgoreTrout #2928 üzenetére
Még nincs vége a napnak.
-
Avicularia
veterán
válasz
KilgoreTrout #2738 üzenetére
Oké elképzelhető, fogalmam sincs mekkora szerverpark van alattuk, bár néha a teljesítményük alapján azt gondolná az ember, hogy a P4-es szerverük van mindössszesen
-
Patry0t
tag
válasz
KilgoreTrout #2738 üzenetére
engem nem zavar, csak miután átálltak aztán végre legyen pöpec
-
butch3r
senior tag
válasz
KilgoreTrout #2690 üzenetére
előfizus tartalom, szal a headlineon kívül sokat nem látunk belőle de végülis az is elég a mondandódhoz
mikor cikk? -
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout #2683 üzenetére
En nem gondolok semmire, a srac irta, hogy valaki itt leleplezett valami hudenagy titkot. Ez eddig sem volt titok, mindenhol le van irva.
"Egy fórumtársunk kielemezte és elmondta a mögöttes dolgokat."
Kb az nagyobb titok ennel, hogy a BTC banyaszok tobb mint 60%-a komcsi kinaban van, azaz a BTC is rohadt messze van a decentralizalt coin-tol, ha a kinai kormany ugy dont (valljuk be, abrmikor donthet igy), hogy holnaptol illegalis a BTC banyaszata, akkor borul az egesz es evek mulva sem fog magahoz terni.
Csak gondolj bele, hogy a CoinMarketCap huzasa is mekkora esest okozott, es ez lenyegeben semmi sem volt
-
da.
tag
válasz
KilgoreTrout #2543 üzenetére
Szia, kösz a választ, megnézem a roadmapet.
-
Gh0sT
addikt
válasz
KilgoreTrout #2575 üzenetére
Az még érdekesebb lehet... Mi a baj a képpel? Az adatok nem valosak, bár nagyon örülnék neki, ha így lenne.
-
Gh0sT
addikt
válasz
KilgoreTrout #2569 üzenetére
Valóban, félreérthetően/rosszul fogalmaztam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Valve Index VR Kit
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest