Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
Új hozzászólás Aktív témák
-
Árpi001
őstag
Bebaszna...

-
sugrath
csendes tag
Szerintem kérjetek a telejósdától egy kevés pénzenergiát, attól lehet megindul felfelé.

-
Möhe
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
2000€ az ajja
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Szőrös
veterán
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Majd a legajjjánál lesz 3 jééé.

-
Madwe
nagyúr
Legalább vanakinek már összejött a Lambo

-
Yutani
nagyúr
Talán mondanom sem kell, hogy 6500 eurónál vettem...

-
csaba951
veterán
Mókagyár! DJI fel - BTC fel, DJI le - BTC le.

-
mepet
addikt
válasz
sugrath
üzenetére
hüpp, hüpp, hüpp, micsoda trükk! köszi
Azt írják, hogy "együtt mozognak". Dexar nem csak magával a hsz tartalmával trollkodott, hanem a benne elrejtett helyesírásinak tűnő szemantikai hibával is, nem semmi, még mindig meg tud lepni. Ez így már 120% troll, szép teljesítmény!
-
sugrath
csendes tag
-
sugrath
csendes tag
válasz
Dexar007
üzenetére
Nem csak neked. El fog szürkülni a bitcoin?
Amúgy ez a képed jobban tetszett mint az előző, itt lábgomba helyet csini csajokat kaptam az oldalsávba.

-
csaba951
veterán
Múlt héten ritka rossz hetet zártak az (részvény) tőzsdék. Pár óra múlva lesz nyitás USA-ban. Sokan arra számítanak, hogy folytatódni fog az esés. Ez a várakozás mutatkozik meg a crypto exchange-eken is.
-
Ismerős beleállt a crypto trade-be pár éve. Most van, hogy napi két millió dollár profitja van. Kemény. Csak persze ő ásót ad el, nem aranyat keres.

-
Dexar007
veterán
Na,most leptuk at a falat. Tu da muuuuuuuuun!
-
tom120514
őstag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Úgy nem hülyeség. Bár én nem bízom az ilyesmiben és nincs sok mozgás nálam de elhiszem hogy van amikor manuálisan követhetetlen.
-
tom120514
őstag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Én nem adok exchange API-t senkinek, maximum a poolét, merész szerintem.
-
KilgoreTrout
senior tag
Cointracking a legjobb szerintem, CSV import szinte minden tőzsdéről (fizetős verzióban live API import is), sokféle hasznos statisztika, ami máshol nincs (realized and unrealized gains, mindenféle átlagos vételi/eladási árak).
200 trade-ig ingyenes, ha nem daytrade-elsz, akkor ez évekig elég.
A Delta sem rossz, mondjuk elsősorban mobilos, de itt is van ingyen API import (kézzel felvinni a vételeket és eladásokat szerintem halál, főleg, ha Binance-on BNB-ben fizeted a díjakat).
-
Árpi001
őstag
Tudom hogy láma kérdés,de ki nyilatkozott most épp,és mit hogy megint ennyien beszartak,és lefelé megy az árfolyam?
-
Madwe
nagyúr
Na igen
De droidon szépen látszanak a nagy számok is 
Ja igen: én anno azért ennél kötöttem ki, mert több fiatot is támogat. Így az alap oldalon usdben nézem árakat, vásárlásokat is abban adom hozzá, de amikor már a profitot nézem, hufban iratom ki, ott vmiért azt gyorsabban felfogom, míg a többinél az usd-s árban mozgok otthon

-
zichie
senior tag
válasz
fireman123
üzenetére
Korábban a Blockfoliot használtam, de voltak vele gondok, egy ideje a Gravychain alkalmazást használom.
-
sparks
senior tag
válasz
fireman123
üzenetére
Eddig én is leginkább Blockfoliot használtam, de ez a Delta is nagyon tetszetős. Pláne, hogy benne vannak kisebb coinok is, ami a BF-ben nincs. Király.

-
Madwe
nagyúr
Coin Stats - van androidra és iosre is (igaz ott azt hiszem 5000usd profit felett szól h fizess ismerős azt mondta, androidon nem zargat ilyenekkel, azt bizton állítom, teljesen ingyenes)
Megadod mely pillanatban mit miből mennyiért vettél, folyamat frissíti cmc alapján az árakat (riasztást is be tudsz tenni ezekhez egyébként...)
A profilodnál láthatod az össz profitod, coinokra lebontva is látod alatta, stb.Szerintem kb mindenre elég lehet - bár neked talán pont nem, ha csak btc-t veszel, s btcn belül külön akarod látni a vásárlások hozamait, azt nem tudja, csak coinonként lebontva

-
Tudtok ajánlani valami jó módszert BTC vétel/eladás rögzítésére és nyomon követésére?
Google Spreadsheets-et preferálom, találtam is néhányat, de vagy túl bonyolult, vagy faék egyszerű volt.Amit szeretnék:
- látni, hogy egy-egy vásárlásom jelenleg hogyan áll (soronként)
- látni, hogy az összes vásárlásom hogyan áll
- esetleg számolja bele az eladást isHa nem találok, megcsinálom magamnak, csak lusta vagyok, és ma már mindenre van megoldás a zinterneten

-
Tudja valaki, hogy a forkok hogy zajlanak le az exchangeken? Ha van pl. 1 monerom bittrex-en, akkor mi lesz vele ha jön most a fork?
-
Yutani
nagyúr
Csak jelzem, hogy ma eladtam egy kis BTC-t €7k-nál, és meg is indult aztán. Előbb kellett volna...

-
AAntii
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
És csodálkozol, hogy az emberek többsége szerint troll vagy.
Egyébként sem értem, hogy egy kereskedésről szóló topikba minek behozni hogy van e a terméknek értelme? Ugyan kit érdekel, annyi a fontos, hogy az egyenlet végén sok-sok pénz legyen. -
gipszklipsz
csendes tag
-
butch3r
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
elismerem, leghalványabb fogalalmam sincs mc/visa kondíciós struktúrájáról, de kint voltak helyek ahol csak x költés felett lehetett kártyát használni (míg mondjuk itthon már nincs ilyen szerencsére bár sok kereskedőben benne maradt ez a berögződés...) illetve ennek továbbra is ott van a (maradjunk a tuktuk-os példánál) a terminál bérlési(?) költsége vagy jutaléka míg az okostelefont amúgy is megveszik és utána nincs költsége a tranzaktálásnak (fogadásnak különösen de a küldés is dasztikusan olcsóbb mióta nincs tele spammelve a mempool)
Kíváncsi vagyok hogy LN mellett hogy marad meg a bányászok haszna majd.
Erre én is nagyon kiváncsi vagyok, meg még sokan mások szerintem

A nemesfémekkel kapcsolatban részben egyetértek, de ott legalább akkor is ott van a valódi funkció a "pénztartó" szerep mellett, míg a BTC-nél csak a fizetés jövőjének igen kétes (szerintem esélytelen) ígérete van.
Valóban bár itt a valódi funkció(ha most nem az új keletű technológiák miatti felhasznállásokra gondolunk) abból az íratlan közmegegyezésből fakad, hogy ami csillog és relatíve ritka az értékes és szép és státusz. De abban a pillanatban, hogy ez valmaiért megdől (teszem azt Elon Musk elkezdi libasorba hozni az aszteroidákat tele ritkafémekkel) minjárt nem lenne ilyen értékes és nekem is lehetne aranyból a budim
-
gipszklipsz
csendes tag
válasz
South Velen
üzenetére
"Egy BTC tranzakció 1.000.000x annyi energiát igényel mint egy VISA tranzakció."
Ezek szerint nem sikerült megértened, amit írtam. Jelenleg ennyi energiát igényel, de ez nem a rendszer , nem a tranzakció igénye, hanem a bányászok kapzsisága miatt ennyi. Ha PoS lenne, akkor is működne a rendszer, működnének a tranzakciók, és akkor a VISA tranzakció igényelne 1000000x annyi energiát.
Felejtsétek már el ezt az energiaigényt! Lesz ez még sokkal többszöröse is a bányászok miatt

-
golya87
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Ne kapkodj, nem értenek itt meg téged, csak feleslegesen stresszeled magad...
Vannak vízionisták, akiket sose ért meg a környezete! -
South Velen
addikt
Ez a kedvenc érvem.
Ez még jobb mint a "véges az értéke tehát nőni fog".[link] tessék, már linkeltem valami másik bitcoinos topikba. Egy BTC tranzakció 1.000.000x annyi energiát igényel mint egy VISA tranzakció.
De veled már találkoztam, valami elvakult hívő vagy, ha jól emlékszem.
De hát mindegy, Istenben meg még többen hisznek és az sem kisebb hülyeség, whatever.
Na tényleg megyek, mert nem tesztek jót az egészségemnek.
Tisztelet a kivételnek, név szerint első sorban Madwe, és másodsorban butch3r. -
válasz
South Velen
üzenetére
szerinted mekkora energiaigénye van a világ összes bankfiókját, szerverét üzemeltetni? fogalmad sincs.. mert nincs semmi háttérinfó
a bitcoinnál még ez is kiszámolható -
South Velen
addikt
válasz
butch3r
üzenetére
Bankkártyával már most sem kell váltanod, a MC/Visa megoldja helyetted. És nem kell mögötte ekkora rendszert fenntartanod ekkora energia és időigénnyel. Persze majd az LN javít ezen. Kíváncsi vagyok hogy LN mellett hogy marad meg a bányászok haszna majd.
Szóval nem tudom miért jobb alternatíva a jelenlegi bankkártyás rendszerek helyett a BTC.
A nemesfémekkel kapcsolatban részben egyetértek, de ott legalább akkor is ott van a valódi funkció a "pénztartó" szerep mellett, míg a BTC-nél csak a fizetés jövőjének igen kétes (szerintem esélytelen) ígérete van. -
golya87
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Mész is és soha többet vissza se jössz?

-
butch3r
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
értéke szvsz valóban sok spekulánstól is jön -jelengleg- és inkább a jövőbeni vélt / várt tulajdonságai adják. Mivel software ezért fejleszthető és az emberek várnak tőle bizonyos funkciókat. Legyen ez értékőrzési és/vagy értéknövelő illetve digitális pénz.
Most vennék e vele 1 sört? nem, de amint működik és elérhető az LN már igen.Számomra melyik? Mind a 3. Nem rég voltam távol keleten, nagyon örültem volna ha nem kellett volna váltanom 3 különböző pénzt és azokkal zsonglőrködni. Erre ált az a reakció, hogy ha még bankártyás fizetés sem elérhető akkor ez, hogy lenne. Azon túl, hogy számomra is meglepő volt, hány helyen lehetett bakkártyával fizetni ami ennél is meglepőbb az a smartphone-ok és mobil internet lefedettség volt. Mindenkinek, a legutolsó tuktukosnak aki a kis tuktukjában aludt is volt okostelefonja. Ennél nem is kell több, hogy el tudj fogadni btc-t.
A nemesfémek ipari használata előtt sok sok évszázadig csak úrihobort miatt volt értékes (csillog, kevés van belőle), ezt én sem de te sem tudod, hog yévek múlva lesz e olyan "kézzel" foghatóbb tulajdonsága, ami egy kívülálló számára is értékkel ruházza fel.
Az, hogy nem kézzel fogható a mai információs társadalomban szerintem teljesen irreleváns, egy adatbázis sem kézzel fogható mégis ér(het) sok tízezer dollárt is akár.
-
South Velen
addikt
válasz
butch3r
üzenetére
Elolvastam, valami nagyobb durranásra számítottam, de lényegében semmiről nem szól, elméleti okoskodás. És nem igazán értek vele egyet (gondolom ez nem lep meg.)
Lényegében végig a nemesfémekhez (arany) hasonlítja és azzal állítja párhuzamba, de mint korábban írtam, a nemesfémek megfoghatóak, készül belőlük ékszer, használják az elektromosságban. Persze az más kérdés, hogy ezek az ékszerek túlértékeltek ha a valódi hasznukat nézzük, de ugyanakkor meg mégsem, mert véges az aranykészlet. A btc "készlete" hiába véges, nem készíthető belőle semmi egyéb hasznosságú produktum.
Azt ők is írják, hogy eredeti felhasználási céljára, pénzként nem fog működni. Ezt csak +1-elni tudom, így a kettőt egybevéve nem lettem semmivel közelebb ahhoz, hogy miért is képviselne valódi értéket a BTC a spekulációs kereslet adta értékén kívül.
-
Danex
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
A portfóliós cikk is jól leírja, hogy ha nézzük a gyémánt és a víz esetét, akkor előbbi csak egy ékszer (ami kb ugyan úgy néz ki mint az üveg), utóbbi meg az élet egyik alapfeltétele.
Gyakorlatilag egyikre semmi szüksége az embernek a másik nélkül meg 1 hetet nem élsz túl, mégis az emberek értéket adnak a gyémántnak a vízzel szemben, mert egyikből kevés van a másikból meg kvázi végtelen.
-
krx21
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
Ha van egy kis időd utalj át nekem 10-15BTC-t... Tudod azt a semmit amiről írsz. Előre is köszönöm, hisz semmiség...

-
butch3r
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
Es mi a velemenyed a korabban linkelt portfolioa cikkrol ami pont ezt fejtegeti?
A kerdesem nem tamado jellegu komolyan erdekel.
-
South Velen
addikt
válasz
Árpi001
üzenetére
Ma is így gondolom, nincs mögöttes valós értékük. Amit "behozott" a btc, a blockchain, annak van értelme, de ettől még magát a BTC-t és igazából minden más jelenlegi kriptót értéktelennek tartok. Továbbra sem látom, mi adhatna nekik értéket azon kívül ami jelenleg a magas árát okozza, ami nem más mint az emberek nyereségvágyából adódó kereslet.
De nyilván számítok ilyen reakciókra, mivel nektek az az érdeketek, hogy semmi ilyen infó ne terjedjen el a világban, mert kevesebb ember fog bele fektetni, azaz a jelenlegi hodl-olt értéketek nem fog növekedni, szóval teljesen megértem, hogy trollnak bélyegeztek, ettől függetlenül úgy érzem, az igazság sokkal közelebb van hozzám, mint ahhoz, hogy a btc jelenlegi 8000 usd körüli értéke indokolt, sőt még to the moon, stb.A legtöbb kriptókba fektető ráadásul csak olyan bullshitekre alapozva fektet bele, hogy pl. "limitált a mennyisége, így csak nőhet az értéke", vagy hogy "a valódi pénzek mögött álló gazdaság semmit sem ér" stb. Vagy ha ezeken túllép, és tudja hogy faszságok, akkor meg csak azért, mert arra számít, hogy lesznek olyanok, akik ezeket elhiszik és emiatt nőni fog az értéke. Tudom, ez is általánosítás, de szvsz a coinerek 95%-a ilyen.
-
Árpi001
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Nem feltétlenül kötelező hogy az említett két halmaz egyikébe tartoz,csak ez a tapasztalat..
Te nem csak azt mondtad hogy túlértékelt ,hanem azt hogy lényegében semmit nem ér...Jogod van bárhová odamenni,és kommentelni,de idejössz meg magyarázni mekkora baromság az egész.
Ide ahol az emberek a nehezen(vagy kevésbé nehezen) megszerzett, bányászott,félrerakott ,örökölt,stb pénzüket fektetik be a kriptó világban,és pislogsz ha valaki berak egy már ismert halmazba...Picsogsz hogy általánosítás,de te vígan általánosíthatsz :
"A kriptovaluták jelenleg csak spekulációs eszközök nulla mögöttes valós értékkel. Egyetlen értéke az anonimitás, de ez inkább csak a negatív hírnevét kelti. És persze ahogy látom, alapból egy vírus is kapcsolódik hozzá, melynek hatására az emberek azt hiszik, hogy ez valamiféle hasznos dolog. "
Ez nyilván nem általánosítás.

Vagy neked nyilván szabad... -
gipszklipsz
csendes tag
válasz
butch3r
üzenetére
Az egymással versengő kapacitás lenne jó, ha pl. minden egyes emberke, aki bányászik, soloban nyomná saját walletbe. Az, hogy a network hashrate 86%-án 7 pool osztozik, az több mint aggasztó. Józsi, Pisti és a Miyagi család is becsatlakozik egy nagy poolhoz, mert így biztosan csurran neki is a blockrewardból. Így hízlalják ilyen gigászira ezeket a kínai poolokat a világon bárhonnan, ezzel veszélyeztetve a decentralizáltságot.
(#4791) americanidiot -> Ahogy Madwe is írta, a POSra váltás lenne a jobb út.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)