- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
-
VladimirR
nagyúr
arrol szo nem esett hoyuka hozzaszolasaban, hogy mar letezot alkotnal (O ezt leginkabb ugy emlitette, hogy ha mar van, inkabb megkeresne a forrast -- na ez alapjan irhatja _magarol_ hogy nem alkothat, de konyorgom ne irja mindenkirol)
igen, senki nem a kisujjabol szopta, mindenkinek tanitottak _valamennyit_ -- de azert 5-10-15 ev tapasztalat egy lehelletnyit hozzaad ehhez a tanitashoz pl aki szopott mar a lebegopotos szamabrazolas hianyossagaval a 0 abrazolasaban, s nem doksikbol ollozgatta ki a megoldast, hanem rajott maga, hogy mi a gubanc, s megoldast keresett, majd csinalt ra onalloan, az annak ellenere, hogy nem talalta ferl az elektomossagot, epitett integralt aramkort, tervezett neumann elvu szgepet, epitett pc-t, minden alkatreszevel egyutt, irt ra a semmibol oprendszert, programnyelve(ke)t, s azokhoz fejlesztoi kornyetzetet, azert mondhassa mar el, hogy onalloan megoldott egy problemat, alkotott valamit
azt meg tudhatnad mar, hogy valymi kevesse erdekel mind a sajat, mind mas ember ranjga
lenezo szovegre lenezo valasz? hol is voltam lenezo? offenziv voltam, de ha megnezed kozel sem az ujoncsag miatt (akkor nem ilyen #2 szuletett volna)
ja es a teglakra visszaterve: leraknak eleg teglat, maltert, meg szerszamot, es megmutatjak hogyan kell ket teglat egymasra rakni, illetve hogyan kell pl sarkot rakni -- ennyi, a tobbi a tapasztalattal es gyakorlattal jon -- vagy osszelopkodod a falakat, vagy _epitesz_ egy hazat
#57: wtf?
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
A RAM az FSB frekvenciajan megy?
Az L1 cache ugye a CPU frekvenciajan uzemel (tehat FSB*szorzo)?
Az L2 cache milyen frekvencian uzemel?
A cpu_family, model es stepping parameterek mi a rakot jelentenek?
Lehetseges-e ebbol az informaciobal a CPU pontos tipusat meghatarozni?
A cache size az L1 vagy az L2 vagy mindketto osszege?
Hogy lehetne megtudni, hogy mennyi L1 es L2 van benne es mekkora frekvencian megy az L2?
Az FSB frekvenciajat es a szorzot honnan lehetne megallapitani?
ezeket az elso hozzaszolasbol ideztem, itt ott kiemelesekkel -- na akkor ez most 2, 3, vagy 11 parameter (arrol nem is beszelve, hogy valoszinuleg ezek processzorcsaladonkent, de legalabb gyartonkent elternek)?
az alahuzott resszel pedig arra kivantam utalni, hogy hogy bar eddigi tobb mint 10 eves programozasi multamban (hencegjek mar en is kicsit) egy percig nem foglalkoztam cpu, vagy barmily mas hardver detectalasaval - mitobb, legmelyebbre akkor mentem, mikor pascal-ban asm-mel keltettem eletre az egermutatot (3-4 sor), szoval ezek jelentesevel meg igy is tisztaban lehet lenni, ha az ember mar olvasott imitt-amott a processzorokrol -
Rover623
félisten
Ez most komoly...?
Abba kötsz bele, hogy én 3 paramétert soroltam fel, VladimiR pedig ezt az ''egy-két'' kifejezéssel illette...? Vagy én nem értek valamit...?
Azért férfiemberek között ez már casus belli...
Valóban három dolgot soroltam fel, de ez azért bonyolultabb...
Rengeteg információt kell kinyerni...oldalakat lehetne erről értekezni...
P.S.:
Az anyaszerepet meg felejtsd el már végre...hoyuka megvédi magát ha szükségesnek érzi...
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
Ha erre a sorra gondolsz:
''Hat ez eleg szomoru, hogy 1-2 parameter detektalasa 10000 pascal sor ''
Akkor te nem vagy tisztában a szavak értelmével.
ezen sor nekem harom fele jelentest hordozhat, melyek durva forditasa a kovetkezok:
-hubazz! ez pascalban 10 000 sor? de szar...
-hubazz! neked ez 10 000 sor? de szar vagy...
-hoooo...1-2 parameternek ennyi??? 10 000??? hoooo....
en ezek kozul az elsot vettem, megpedig azert, mert sem azt nem kivantam feltetelezni a mondat gazdajarol, hogy igy lehuzzon valakit, aki segiteni probalt neki (mert lassuk be, azont ul, hogy volt benne egy kis kritika is, fokkep segitsegrol szolt), sem pedig azt, hogy olyan szinten ne ertsen a dologhoz, hogy felfogja, itt nem egy-ket parameterrol van szo
teny es valo, hogy Rover623 elso mondata sertonek hathat kicsit, s a smiley felett is konnyu elsiklani egy ilyen hangvetelu mondat utan, de szerintem ettol az a hozzaszolas meg igenis segitokesz es hasznos -
Rover623
félisten
Biztos azért linux a jele, mert biztos winben programozik...
Hát...ha abból indulok ki, hogy fennakadt az én őszinte avatar választásomon...
Ne feledd, az internet egyik ''jótéteménye'', hogy elfedhetjük kilétünket, ill. tetszeleghetünk olyan szerepkörökben is, amelyekről a VV-ban csak álmodhatunk...
P.S.:
Sajnos az első mikroprocessor piaci megjelenésekor én éppen azon keseregtem, hogy vége a boldog ovis éveknek, nemsokára kezdődik az ÉLET...közeleg az iskola...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Látom, nálad nem vagyok bejövős...no sebaj, amúgy is nős vagyok már...
A ''programozópalánta'' tágan értelmezhető fogalom...valóban: láthatólag 1-2 (max. 3) éve foglalkozik programozással, valószínűleg Winfos környezetben, C++ nyelven...ez még belefér...szerintem...
Einstein után szabadon: minden relatív!!!
(Láttad a Némó nyomában című animációs filmben a teknősöket...?)
P.S.:
Amúgy meg szvsz hoyuka nagykorú, én meg nem vagyok a papája hogy finomkodjak vele...ezen nem kell besértődni...
Az ember legyen tisztában a képességeivel...én sem leszek súlyemelő, és ha találkoznánk, nem sértődnék meg, ha azt mondanád: hát, nem vagy egy Stallone...akciószínésznek ne menj!
Istenem, hát nálam nem a csont és izomrendszerre koncentrált a teremtő...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Tildy kedves...!
Természetesen nem haragszom...
Nem kérkedéssel kezdtem...az első hsz-emben jeleztem a srácnak: ha ilyen minimális szintről indít (2005-ben), szinte esélye nincsen hogy önerőből megoldja a problémát...tehettem ezt azért, mert ''belülről'' látom a dolgot...
A 90-es évek elején évente bukkantak fel olyan progik amelyek a hardware bogarászását tűzték ki célul...aztán ezek szépen elfogytak (ki emlékszik az INTROSCOPE progira? Pedig a Gucik mérnök úr nem volt buta fiú...), és az ezredfordulóra gyakorlatilag eltűntek a kezdeményezések...maradtak a ''nagyok''...(az egyetlen kivétel talán a volt szovjet területek, ahol rengeteg tehetséges ember van...lásd CPU-Z).
Ebből a tendenciából számomra egyértelmű a következtetés...manapság már lehetetlen vállalkozás egy ilyen kaliberű feladat megoldása önerőből...annak ellenére, hogy most nagyságrendekkel egyszerűbb információkat gyűjteni a web-ről mint 10-15 évvel ezelőtt... -
Rover623
félisten
Tildy!
Ha te elmégy egy balettiskolába, és a testméreteid: 160cm/80kg, akkor a felvételiztető jó közelítéssel állíthatja rólad, hogy nem leszel jó a Hattyúk tavá-ban Odette szerepére...mivel már látott pár növendéket és arról is van elképzelése, milyen kvalitások kellenek az adott szakmához...
Mivel nem ma kezdtem a szakmát (ráadásul, bár a hozzászólásaimból nem ez jön le, dolgoztam sokat csapatban is), egy programozópalántáról elég nagy biztonsággal tudom megállapítani, hogy mire képes, vagy hova fejlődhet...
Példa:
Annak idején a Gamestar elődjéhez, a PC-X magazinhoz én ajánlottam be a Fiery-t, mint tehetséges rendszerprogramozót...s lám miből lesz a cserebogár... -
Rover623
félisten
Látod itt a különbség...
1. valóban nem egy nagy ''was ist das''...de rávilágít arra, hogy ha valaki nincs teljesen tisztában azzal, hogy mit is olvas ki éppen a prociból és a kiolvasott adatot miként lehet értelmezni, az (legyen akármilyen nagy nevű ''guru'') könnyen belebonyolódhat a kódolásba...
2. engem nem kért meg senki az optimalizálásra...ránéztem és láttam mit csinál...ezt írtam le egyetlen sorban... -
Rover623
félisten
Elhiszem , hogy ekkora kóder zseni vagy, csak kicsit ''önmagasztalásnak tűnt '' ez: ''Ja...mivel valszeg nem vagyok agytröszt, kellett hozzá 15+ év tapasztalat...vagy a Az elkövető (Samuel DEMEULEMEESTER, mellesleg a www.x86-secret.com chief editora..''
Kedves Ildi! Mivel hölgy vagy, és én nagyon tisztelem a hölgyeket (pláne azokat, akiknek az ereiben bitek is folydogálnak...), finoman válaszolok neked...:
Igen, részben önmagasztalás...
Igen, nekem 15+ év kellett hozzá...vannak akiknek kevesebb (gondolom ismered Miklós Tamás alias Fiery-t, az AIDA-EVEREST szerzőjét...? Neki elég volt kevesebb mint 10! De pl. a HWINFO szerzőjének, a cseh Martin Malik-nak is kevesebb időre volt szüksége...), vannak viszont akiknek egy élet sem lenne rá elég...
Szóval szigorúan szvsz ilyen progit szerintem C-ben, c++ban ''ILLIK'' írni.
Hát akkor kedves Ildi, akár hölgy vagy, akár nem...sajnos jó munkát végzett rajtad az oktatási rendszer...kóser kis dogmákat sikerült belepréselni az okos fejecskédbe...
A már említett AIDA-EVEREST szintén Pascal-ban íródott, majd a Windows-os változatok Delphi-ben...a HWINFO program assemblyben, de a Windows-os változat már szintén Delphi keretrendszert kapott...akkor miről is beszélünk...?
Hidd el: olyan komplikáltságú programrendszerekről van itt szó, aminek a hardware vonatkozású részeit is éppen elég komoly munka áttekinteni...semmi szükség arra hogy még a C mindent megengedő lazaságából adódó rejtett programozási hibákkal is küszködjön az ember fia... -
Rover623
félisten
Naja igazad van, csak mondjuk én spec C-t használtam volna rá, semmiképpen nem pascalt.
Mert gondolom azt tanultál...vagy azt tanítottak neked...
A Pascal könnyebben olvasható, szigorúbb...C-ben könnyű átláthatatlan forrást előállítani...
C...Linux...bűvszavak...
Tavaly nekiálltam bogarászni néhány forrást...a Memtest-ben találtam az alábbi kódrészletet (nagyteljesítményű Linux guruk követték el...)...témába vág, hiszen az AMD procik egyik családjának szorzó megállapításáról van szó:
temp = fid & 0x1E;
for(j = 4; j < sizeof(amd64cm)/sizeof(amd64cm[0]); j++) {
if (amd64cm[j] == temp) {
coef = j;
break;
}
}
/* Support for .5 coef */
if ((fid & 1) == 1) { coef = coef + 0.5; }
(Volt hozzá egy amd64cm nevű jópofa tömböcske is, aminek az első négy eleme 0 volt, az ötödik elemtől kezdve pedig egész számok voltak egyesével növekvő sorrendben...)
A tömböt elhagytam és a fenti ''salátát'' helyettesítettem ezzel a sorral:
coef = ( fid / 2 ) + 4.0;
Az elkövető (Samuel DEMEULEMEESTER, mellesleg a www.x86-secret.com chief editora...), csak ennyit válaszolt: Damn, that's right
Nem a nyelv számít...a feladat átlátása, a korrekt egyszerű kódolás...
Nem tudom, ha rendszerszintű programozás, akkor valahogy nem a pascal(, java , stb) ugrik be elsőként mint jó megoldás.
Asszem' megválaszoltam...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Kedves tildy...
Mivel neked valami végzettséged is van emlékeim szerint, tudhatnád: a való életben előforduló feladatok 99%-ra gyakorlatilag bármelyik magasszintű nyelv megfelel...amit meg lehet írni C-ben, azt meg lehet írni Pascal-ban is...meg Basic-ben is...
Amit meg assemblyben csináltak, azt pedig vagy meg lehet írni C, Pascal, stb. tájszólásban (csak nagyobb lesz a kód, meg lassabb)...vagy nem... -
VladimirR
nagyúr
mer' pascal roxx (es mert szinte 100, hogy hasznal benne asm-et is)
hoyuka: 3500 sor nem olyan sok, figyelembe veve azt, hogy jopar adatot kell kiszedned, tovabba hogy eleg sokfele processzorral kell megbirkoznod, tovabba azt, hogy semmi alapod nincs, mindent magad kell csinalj...
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Napelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Háztartási gépek
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged