- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Aktív témák
-
Sajnos ezért van az, hogy a linuxosok eleve elítélnek minden windows felhasználót és azonnal sértve érzik magukat, ha valaki mond valamit...
a winesek ritkábban szidják a linuxot, mint fordítva.
az elvakult linuxosok szűklátókörűek, mint az ortodox egy házak és a külvilágot észre sem veszik, nem is látják, de elítélik -> Tildynek adok igazat (azért is, mert mindenki őt szidja, pedig csak annyit mondott, hogy a pascal nem elterjedt).
én is tanultam pascalt, de rögtön elfelejtettem, amint a c++ képbe került.Most azt sem használom, mert VS.NET -et tanulok és az tetszik. Ez bűn? -
tildy
nagyúr
Egyébként bár már úgy voltam vele, nem írok ide, mégis megteszem:
Próbálj meg linux alatt pacalban meg delphiben programozni
Vagy az újabb mobiltelefonokon.
Szóval jó a pascal, csak nem mindenre.Ahogy a java is jó de nem mindre.És ahogyan a C is. A kylix sem egy nagyon befutott dolog még tudomásom szerint
Tényleg linux alá van everest szintű progi? -
hoyuka
csendes tag
''Nem kérkedéssel kezdtem...az első hsz-emben jeleztem a srácnak: ha ilyen minimális szintről indít (2005-ben), szinte esélye nincsen hogy önerőből megoldja a problémát...tehettem ezt azért, mert ''belülről'' látom a dolgot...''
Nagyon nagy guru lehetsz.... Nem hiszem, hogy ez amit szeretnek csinalni ez egy olyan nagyon nagy kreativ valami lehet, amire buszke lehet az ember. Ez szerintem ilyen ''programozoi nigger munka''. Ossze kell rengeteg infot gyujteni es le kell kodolni.
Mastresz nem is onerobol akartam megoldaniLOL
Harmadresz semmi sincs ezen a vilagon, amit te vagy en onerobol oldottunk volna meg. Egy kesz rendszerbe szulettunk bele es ennek a rendszernek az elemeibol epitkezunk....
Ha meg veletlenul nem vagyok biztos benne, hogy az L2 nem a CPU orajelen megy, ekkor valaki megmondja: igen az L2 az kisebb orajelen megy, mint a CPU. LOL. Ez az a nagy tudas amire ilyen buszke vagy? Kibaszott nagy kreativitas van mogotte. Buszke lehetsz magadra. Ha mar 15 evnyi ilyen informacioval rendelkezel, hogy ennel a CPU-nal ebbol a regiszterbol ezt az erteket igy kell ertelmezni, akkor aztan te vagy az Isten, mi hu alatvaloid meghajlunk elotted. LOL
A vilagon vegtelen sok rendszer van es vegtelen sok rendszert lehet teremteni. Te itt ismered az osszes rendszert? Nyugodtan lefikazhatod azt, aki eppent azt a rendszert nem ismeri, amit te ismersz?
udv.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Miért te egyből intel pentiummal a kezedben születtél?
LOL.
Ha ezt mondod ''szerinted magától alap szintről az ember nem fog tudni ilyet csinálni ma már '', és nem pedig alázol, abból mindenki jobban ért, és nem offoljuk ilyen faszán szét a topikot.
Menjünk inkább a ring topicba.
Biztos azért linux a jele, mert biztos winben programozik...
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
''Mivel nem ma kezdtem a szakmát (ráadásul, bár a hozzászólásaimból nem ez jön le, dolgoztam sokat csapatban is), egy programozópalántáról elég nagy biztonsággal tudom megállapítani, hogy mire képes, vagy hova fejlődhet''
Ki tudja, lehet ő sem ma kezdte a ''szakmát''.Nem tudhatjuk.
Az hogy ilyet még nem csinált, nem jelenti azt hogy más , szintén programozói dologban nem lehet nagyon ott a szeren.
Ezzel csak magadat minősíted
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Ha erre a sorra gondolsz:
''Hat ez eleg szomoru, hogy 1-2 parameter detektalasa 10000 pascal sor ''
Akkor te nem vagy tisztában a szavak értelmével.
Nem tudom én kapásból így értettem , ''Hat ez eleg szomoru, hogy 1-2 parameter detektalasa 10000 sor '', de úgy látszik az én mondandóm után már szegény hoyukáéba is bele kellett kötnöd
Tudod aki tud, meg ért hozzá, az nem ilyen kérkedős stílusban adja elő magát, hanem megpróbál normálisan segíteni, nem pedig lehülyézni.
Elhiszem , hogy nagyon tudsz, de sajaos nálam is az ilyen ''mentalitás'' inkább azt érzékelteti velem , hogy lehet csak ''kérkedik'' az illető.
Mod:
Valószínű ilyen embertől mint te inkább segítséget sem kérnék, főleg egy ilyen mondat után:''1. valszeg egy kukkot nem értenél belől''
1. nem ismerjük programozás téren hoyuka mennyire járatos , tehát ilyet feltételezni baromi nagy baklövés is lehet
2. igencsak hogy is mondjam , lenézed, de kurvára, miközben kb. annyit tudunk róla, hogy mit tud az fsbk kinyeréséről, avagy mit nem
Remélem nem haragszol meg, de ez a véleményem.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Látom azért az önfényezésen kívűl másik hülyének nézése nagyon megy. Már bocs.(Bár nem használtam szerintem túlontúl kemény szavakat) (pl. a hoyukanak írt ''Ha alapból ennyi rálátásod van a dologra (értsd: nem tudtál összeszedni a netről ennél több infót...), akkor elég reménytelen...
'' vagy csak lássuk az előbbi was ist dasos dolgot )
Tudom hogy írják a was ist dast,van is németből nyelvvizsgám, nem kell kijavítani.
Ja és szerintem ne offoljunk többet
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
hoyuka
csendes tag
Jezus!
''Hol sajnaltam en le a Pascalt?
Hát itt:
Hat ez eleg szomoru, hogy 1-2 parameter detektalasa 10000 pascal sor ''
Es itt hol sajnalom le a pascal-t? Honnan veszed, hogy ebben a mondatban a hangsuly a pascalon van? A 10000 sor az sokkal hangsulyosabb. Es ezzel teged sem akartalak lesajnalni. Maga az a teny sajnalatos, hogy 1-2 parameter megallapitasahoz ennyit kell gorcsolni....
''Ha valamit nem tudsz...legalább ne kételkedj annak a szavában, aki meg tudja...''
Hat neharagudj! Nekem teljes jogom van ketelkedni benne! Maximum megverhetsz! Honnan tudjam en, hogy te valoban tudod.? ( ''Mindenki okos, mert azthiszi magarol!'' Sziami )
udv. -
tildy
nagyúr
Elhiszem , hogy ekkora kóder zseni vagy, csak kicsit ''önmagasztalásnak tűnt '' ez: ''Ja...mivel valszeg nem vagyok agytröszt, kellett hozzá 15+ év tapasztalat...vagy a Az elkövető (Samuel DEMEULEMEESTER, mellesleg a www.x86-secret.com chief editora..''
Én tanultam mindkettő nyelvet, c-t is, pascalt is, elhet tána pascal még jobban is megy, de vannak bizonyos elveim, mit mire érdemes használni. Pl. erre tuti nem javaban fognék neki. És nemcsak amiatt mert hülye vagyok a javahoz...
Persze meg lehet más programnyelvvel is oldani, de...
Szóval szigorúan szvsz ilyen progit szerintem C-ben, c++ban ''ILLIK'' írni. -
hoyuka
csendes tag
Hali!
Most nem igazan ertem mirol beszelsz. Hol sajnaltam en le a Pascalt? En ebben a forumban ilyett nem mondtam. (Igaz a hatam kozepere se kivannam, jo nekem a C++)
A tobbihez hozza sem tudok szolni. Fogalmam sincs hogy lehet megallapitani, mennyi cache van a prociban, ebbol mennyi az L1, mennyi az L2, mennyi a kod es adat cache.
En abban remenykedtem, hogy a Linuxos megoldasban szolgaltatott parameterek alapjan (stepping, model, lofasz...) ki lehet szedni egy adatbazisbol a reszletesebb infokat.
Akkor sem hiszem, hogy kb. 10e Pascal sor a kovetkezo infok megallapitasa:
- CPU pontos tipusa
- L1 cache merete
- L2 cache merete es frekvenciaja
- FSB frekvencia
- szorzo
(gondolom, ha a CPU tipusat eleg pontosan meg lehet hatarozni, akkor ahhoz a cache adatokat mar csak vmi adatbazisbol kell kiolvasni, ha igy van, akkor mar csak az az adatbazis kell...)
Nem feltetlenul akarom en ezt kulon megirni. Ha valaki mar korrektul megcsinalta OpenSource-ban, akkor en minek talaljam fel ujbol a spanyol viaszt?
udv. -
hoyuka
csendes tag
Hali!
Hat ez eleg szomoru, hogy 1-2 parameter detektalasa 10000 pascal sor. A Linux kernelt nezegettem, ott par sor assembly az egesz egy kis C wrapperral. Mondjuk ez tenyleg nem olyan teljes, amilyet en szeretnek.
Jo volna vmi free tool, amibol ezeket ki lehetne nezni (szedni)Vagy vmi OS fuggetlen OpenSource library, ami ezeket az infokat szolgaltatja.
udv.
Aktív témák
Hirdetés
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- PlayStation 5
- Nyaralás topik
- EA Sports WRC '23
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen házat vegyek?
- Hiába az USA kritikája, az EU nem enged a technológiai törvényeiből
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Legion 5 17ACH6H 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple Watch Ultra 2 49MM e-Sim 2028.06.05-ig Média Markt Garancia Makulátlan Új állapotú
- Ninebot e2 plus garanciával
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged