- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
kimi02 #11321 üzenetére
Szerintem NEM, NEM volt levéve.
Alátét: Ha simán felteszed akkor ha megfogod, kézzel lazán!!! forgatod a hűtőt a procin. S ez nem 1edi eset. Vagy egy 5FT-ost teszel a keresztpántalá, vagy valahogy máshogy megoldod, hogy erősebben szorítsa a procira a hűtőt. Én először 1-1 rugós alátétet tettem a 4 csavar és a rugói közé. Jobb lett, de még elég könnyen tudtam mozgatni. Utána megnöveltem 2-2 db-ra, akkor már bika volt, de..gondoltam, ha nem töröm el a lapot, miért ne legyen 3-3. Hát..Kvra nehezen tudom belekapatni a csavarokat (szenvedek) de egy kis birkózás után tökig csavarom a csavarokat és..ha megfogom a hűtőt..forgathatom a lappal 1ütt, atomstabil. Ezért útálok procit cserélni.. -
lipi67
nagyúr
válasz
kimi02 #11307 üzenetére
Bevallom, lövésem sincs, kapkodtam, készültem a tesztekre (de minek..) Viszont 90%, hogy zárt ház. Kben ennek a bazi nagytoronynak szinte mond1, hogy zárt-e bvagy sem.
Alapon (2,8GHz) megnézhetem most is, de most nem biosozok,s nem húzom, és a hdd mögötti venti se fog menni, mert veszem le az oldallapot, hogy rádugjam. -
lipi67
nagyúr
válasz
kimi02 #11298 üzenetére
Persze igaz (többnyire), hogy kis VID, nagy melegedés, és tom_tol a megmondhatója ez is ilyen, csak ugye van egy pont ahol kezdi..Te túl alacsony FSB-t adtál meg, azért tudtam lazán kordában tartani. Úgy 515-nél kezdődik a vZTT zabálása nálam, Vcore nem nagyon kér, 547-en elég 1,488V (valós) a tesztek futtatására simán. Viszont (ne félj , nem hal meg) Tedd úgy 1,62V-ra..Tuti beindul majd. Nálam..NEM! Sok mindentől függ a hőmérséklet azért..Az ok, hogy sztem király a TRUE, de..Pl egy ADDA "M"-es ventivel nem olyan nagy szám. Az igaz, hogy nekem 3 venti van össz vissz, de a 38*120-asok fullon mennek (2400-2600) és az nyom a latban. Nem tudom már ki írta, de ..Jobb lenne először kipróbálni egy TRUE tesztet Nálad. A másik meg..Én 7° miatt nem szarakodnék. Hatmadik: Ugye a 12db alátét. Én izomból csavarom be azt a kva 4 csavart, kinlódok vele rendesen. S bár állagát nézve az MX3-as inkább egy kis mocsok "higany mutáns", hőátadása nem rossz!
Ár..Nemtom. Én Engusztól kértem, Ő szerezte be, csomagolta stb..Pakolt nekem ventiket is, meg 1 MX2-est meg a pk..Na ez került egy TRUE árába. (hogy számolt, nem tudom, de mondta, hogy van benne 1-2 ajándék
)
Szerintem 13k tuti van, ha van. Mikor én láttam 14.600 és 15.200 között volt (nem mostanában) -
Sziszifeca
őstag
válasz
kimi02 #11298 üzenetére
Nekem meg ilyen hőfokok születtek 25°-os szobában.:
[4ghz_1.168V]
Nekem csak a ház oldala van levéve, és a procin az 1300-as venti. Ennyi. Így néma a gépem!Ja és ha nem terhelődik a proci csak 900-on pörög.
A True annyival jobb lenne?? -
lipi67
nagyúr
válasz
kimi02 #11242 üzenetére
Köszi! Felment a carlosca, driver semmi,(nem is lesz) csak egy kva lan driver kellett mert nem volt a gépen cpuZ, le kellett szednem. Ha reggel nem jön össze semmi, akkor hagyon, nem kinzom tovább. 1-2 hete napi szinten sikerült egy Super PI, piFast vagy éppen wPrime eredményemet megdönteni, most már..kétlem.
Jó éjt!
-
lipi67
nagyúr
válasz
kimi02 #11236 üzenetére
Na..Prájmoltam neked, alapon, zárt házban, ventik nélkül. (azárt nem akarok fesszel szarakodni meg órajellel, mert csipog ez a vacak és a lányom felébred, itt alszik mellettem.
Én így használom, persze, nem megy a prime 95 közben..
HA még az ATT-t is feltenném, s a vga nem fűtene mert 1,26v helyett csak 0,8V-on és 770/900 helyett csak 150/mittom én() min menne. De asszem meggyőző.Úgy mint hűtő, s úgy is mint proci, látszik, hogy szeressem, nincs szétfeszelve. Everestet azért nyomtam be, hogy látsd, nincs venti..[link]
Ja! A szobában (megnéztem) csak 20,5° van..
-
lipi67
nagyúr
válasz
kimi02 #11230 üzenetére
Holnap megcsinálom Neked.
[Nekem ilyen a cumó.] Kben Bagirának igaza van, nem lesz mérvadó szerintem, mert nekem az a fesz olyan FSB-hez nagyon sok lesz..[link] Viszont gyanús..szerintem nálam, kis vid ide-kis vid oda, hűvösebb lesz..
Ja! Nyitott vagy zárt ház?
(#11231) zolynet : Jól teszed, bár én nem bántam meg őket 1 percre se, csak az anyjukat..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kimi02 #11203 üzenetére
Havernak is ilyen háza van, tele van rakva ventilátorral, elől 2 hátul 1, és neki felül asszem nincs, és neki az E8400-at a nitrogon elég jól kordában tartotta, most True Black-je van...
Szal, haver tudja mit tud művelni, igaz az True Black van, elől 2, hátul egy FM122-es venti, a procin meg egy FM123, amilyennel én is árulom a hűtőt.
-
Bagira01
veterán
válasz
kimi02 #11203 üzenetére
Ez csak akkor derül ki, ha kipróbálod. Ez az amit nem lehet máshogy megnézni mert ugye pont ugyan ezek a körümények pont ugyan ezzel a procival azok csak nálad vannak meg, ha veszel egy tru120ex-et akkor derülne csak ki, vagy ha kölcsönkérsz, ha pesti lennél meg lehetne nézni, de postázással elég húzós a dolog
-
Bagira01
veterán
válasz
kimi02 #11165 üzenetére
Nekem volt mindkettő. Prolima-nak jobb a lefogatósa, viszont amd-re nincs hozzá cucc. Kb egy szinten vannak prolima elvileg jobb gyakorlatilag meg (2-4 fok egyik-másik javára, mikor hogy) Ha új árakat nézzük akkor prolima 14k-ért jobban megéri, vagy ha a méret nem számít akkor ez
-
bzs73
őstag
válasz
kimi02 #10735 üzenetére
Köszi,és én is jobban érzem már magam,így hogy itthon vagyok,és beszélek a régebbi ismerősökkel itt a ph-n.Most már leszek,csak az idén nem kéne megőrülni megint pc ügybe,mert tavaly igen belehúztam.Mondjuk élveztem a sok cserét meg tesztet,csak nem kifizetődő dolog hosszú távon.
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ezért javaslom a fánkot (furmark), mert abba meg lehet lesni az esetleges hőfokokat, meg hogy szabályozza e a ventit rendesen a kari, meg mondjuk meg is fingatja legalább.
A másik, hogy nemtom, hogy van e pci-e táp a tápon, ha van és az van rajta, akkor meg kell próbálni, hogy átalakítóval adni neki tápot. Asszem lipinek volt ezzel gondja, ez is megérhet 1 próbát. -
hackeeeee
Jómunkásember
Elvileg ez nem melexik annyira, gyakorlatilag meg a fene tudja. Gondolom terhelve vezérli a ventit, mert ha nem akkor az a gáz. Szőrös fánkot rákéne engedni, megnézni a vga hőfokot közben, mert ha az közben is újraindul, akkor túlmelexik a vga...
Táp milyen a masinkában?
-
bzs73
őstag
Üdv.Most nincs is gépem mert sok más dolgom lett,és majd januárba veszek valamit.Nemtudom még mi lessz.corei-be valószínű várok még a corei9-re,addig meg januárba majd veszek valamit.Olvasgattam vissza,azért mikor bejött 1-2 nappra a fagy beindult a tuning láttam.Megjött a kedv egyből.Helyes.
Ne hadjátok munkanélkül akoskát.Majd januártól remélem többet leszek.Hiányzik azért a ph,de nem sok időm lett így hirtelen,valamikor pénzt is kell keresni.
-
lipi67
nagyúr
Szar-szar, de világjárt
Érdekes amúgy. A Prociért sokan jelentkeznek, a 60.000 se visszatartó erő, de a kurva Team Xtreem 1200-as ramjaimért 1 ember nem tett még 100FT-os ajánlatot.. se(#9107) Aggregátor : Jó proci, kíváncsi leszek, de több, nem vszínű, ill. sokkal több. Viszont játszhatok vele..
(#9109) hackeeeee : Most hívott a srác, proci feladva, és a pénzt is megkapta már. Szuper. Ja!!! Értem (félreértettem a procidat)
Sajna mennem kell.."elzavartak" a törpék..
-
lipi67
nagyúr
Validolni rég validoltam, de ott mehet neki. Úhy értem, egy valid 1,48-as VTT (már ha beindul a lap alatta) messze nem terheli úhy mint egy prime 1,42v vagy egy 24/7-es 1,38.
Persze aze a hőtől is függ. Én zárt házban, fűtött szobában nem mennék 1,4 v felé, de egy 0°-os szoba, nyitott ház..1,46-1,48 is akár. Fura, hogy a vcore 1,4-1,44-gyel is beéri, s ha azt is emelem, már 1,6v alatt (hőtől függetlenül) nem nagyon bootol. Jó lenne a vcore-ral kiváltani a vtt-t, mert egy 1,7-es vcorral..hunn. Na ezt nem tudom megcsinálni.
-
nyugodtam nyomhatod valós 1.56-ig.
nem lesz semmi baja.#8899 Aggregátor : jó lehet még az.
néha csodát müvelnek a gyári hütők is.
az egyik E8400-et azzal küldtem egy ideig.
szokatlanul jó eredményeket mutatott.
és ment 610FSB is4000. "szakmai hsz-em"
boldog vagyok hogy ebben a topicban történt
jaaa...és éljen a világbéke -
helló helló
térjünk már kicsit vissza a valóságba.
a ti esetetekben abszolut szóba sem jöhet az agyonfeszelés.majd ha LN2-vel teszteltek másfél napot 1.8-2V -al
talán majd akkor beszélhettek "agyonfeszelésről"
azért ott tartósan tesztelve nagyon magas feszen kell dolgozni,
hogy sérülhessen a proci.
max akkor,ha nem jól lett megválasztva a hütés módja.amit eladtam Q9400-et,azóta sem szólt a tulaj hogy nem menne ugy,mint előtte.
pedig az is kapott 1.7V-ot
és meg lettem szólva,hogy nem merek neki feszt adni. -
-
Sziszifeca
őstag
Most szerintem sokkal feljebb te sem fogsz menni.
Max eléred a 4.5Ghz-t és megnyugszol.
Ha viszont piszkál a dolog, akkor adjál neki kakaót!
Nekem úgyis 24/7-re kellenek a dolgok, én megelégszem a mostanival!
Ha sok pénzem lesz, akkor meg széttuningolom a gépet az tuti!(#8890) lizakattila: Azta, azért vannak itt merész emberek is! Grat!
-
ez is léghütéssel ment,gondolom nem a meleg szobában.
xigmatek hütővel
és még sorolhatnám...
1.56-ig sztem elmehettek.
én tuti feljebb is mennékde én más vagyok
LLC-t kapcsold ki.
ott vannak a jó FPO-s procik,mutassatok vmit...
vagy adjátok kölcsön pár napra -
Sziszifeca
őstag
Na kipróbáltam a Valid-ot, egyenlőre ennyi sikerült:
Akoska: Az enyémet is betennéd úgy mint Kimi02-nek tetted.
-
kimi02
őstag
Javitás Q9550@VALID, akoska majd ezt légyszi
Javitottam , Max FSB és Max OC . Köszi.
-
minél magasabb órajelre mész,annál nagyobb lesz a fesz igénye.
sztem kellene még oda vtt,emelni kell a ref-eket is,
ha validolsz,akkor nem árt,ha 1db modullal nyomod.
elég oda az 1Gb-os is. minnél kevesebb feszt vegyen el a laptól.#8808 lizakattila : jó lenne egy jó kis CPU-Tuning HQ bulit összehozni.
mondjuk ott azért már sok mindent figyelembe kell venni.
akkor előkerülne a tárasjáték is.akkor nincs hazamenetel se.
-
evő,ivó,b@szó embert zavarni nem szabad
egyébként a valid,még elég halványnak tünik.
ilyen min. órajellel kell Q9550-el 3dmark06-ot nyomni.#8804 h.adam.92 : az első verzió jobban mutat.
és nem utolsó szempont az sem,hogy nagy betükkel van irva.
erősen illuminált állapotban mindenképp előny a jól látható irás -
Erdei88
veterán
-
bzs73
őstag
Lehet.De inkább valószínű.Nem baj csak már rákattantam.Csak már azon legyek.Azzal elbíbelődök egy darabig,míg rájövök mindenre.Az a baj hogy s775-ön már nem érdekes.Teszteltem már annyit,meg már nem sok újat látok,az meg ismeretlen teljesen.Fingom nincs az egészhez,de épp ez vonz.
-
lipi67
nagyúr
Nekem meg folyékony és bornak hívják!
(hazudtam ám, sörös/vodkás vagyok)
(#8383) hackeeeee: Mi a viszonyítáűsi alap? (hő)
-gondolom javult a helyzet----------> Ok, olvastam. Az is jó, nem?
(#8384) tom_tol : Igen, én is érzem, érezteti a kis "szemét" minden nap
Ez legyen a legnagyobb bajom, imádom
Ok-ok, mutasd mi jó, s ott töltöm majd Neked!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest