Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #5933 üzenetére
köszi, na az helyzet hogy megált a dolog..... 5400mb-nál többet nem bir megterhelni , megcimezni a Prime /custom teszt....
ezért dobja a piros kockákat, mert azok el sem indulnak , ezért van 0 hiba.....
itt van két ilyen kép a prime -ról :: [link-1] ,, [link-2]magyarul ennél többet nem tudok tesztalni csak 5.4gb ramot max....
-
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #5927 üzenetére
itt vannak vendégségbe, ki kell kémlelenem mire hajlandoak ebben a lapban és platformban.. egy Ph-s kollégájé ,, neki lesz valami grafikus munkagépbe, ezért kell ilyen sok...
én mostanába meg Dc-be probálgattam a core i7-t.. még a 4gb is sok nekem..
igen teli a tár, egész jól kezeli, bár ilyenkor a tuning rendesen mérséklödik...
ezzel számolnom kell , pláne egy nagyobb Blendnél...meg ezek a kingmaxok nem speciál core i7-hez való ramok... hanem akármilyenhez való , általános DDR3 ramok.. látod van 1.80v és 1.90v profilja...
ez a core i7-nél nem lehet.. csak max 1.65v...
vett egyszerre 6db...t single modult... -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #5912 üzenetére
Én se tettem soha, de gigánál eddig bejött! Először Laragirl-től hallottam, hogy a tőlem sok szidást kapott Muskinokat milyen szépen lövi be a lapja, majd vki (nem emlékszem már) mondta, hogy tuningnál (ilyennél)nyugodtan bízzam rá a lapra. Hát tettem.
-elküldtek, este jövök-
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #5910 üzenetére
Mert..Megjött közben a nővérem fia az aktuális bnőjével Nyiregyről, s a biosban auto-n maradt, s a lap ezt adta. Kben észrevettem, hogy ha nagyon a szélét(végét)keresem, akkor jobb a lapra bízni, hajszálnyit stabilabb a tuning .-persze csak ilyenkor, 24/7-ben szigorúan manual-
Kben: Köszi!
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #5904 üzenetére
Nem maga az eredmény, az jó szerintem is. Az ahogy készült. ADAM szólt, hogy csináljak már 4Gigás tesztet. Gyorsan bios, 20mp állítgatás, s ennyi. Vagy az órajel lehet majd jobb, vagy a fesz kevesebb.(abszurd esetben meg találomra pont az optimális beállítást csináltam meg, s itt a vége ezen a feszen)..tesztelgetek alul, szeretnék valahol javítani.
-
Aryan
senior tag
válasz
akoska07 #5874 üzenetére
Nekem 1.1 van, lehet hogy ez is baj. Még egy esélyt adok a nagyobb fsb-nek, de utána várok amíg nem jön vissza Gigabytetól garanciás csere alaplapok, mert újonnan venni már nem lehet, P55-ös chipsetet akarják erőltetni, nem is lehet már UD3-as szériás P45-ösöket rendelni tőlük. Én már nem költök 775-re, max proci hűtőt cserélek, mert nem egy csúcs hűtő, Majd egyszer 1366 lesz majd, 1156 biztos kimarad nálam (nem fogott meg).
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #5868 üzenetére
"" én nem titkolozok, ez nem a "kinek a hosszabb verseny".... ""
tartom magamat továbbra is ehez ..ezt most miért mondod
"fentebb le van irva,hogy majd lesz infó
azért mert vki nem mondja egyből azt amit szeretnél hallani,nem dől össze a világ,
majd megtanulodha meg nem ,akkor igy jártál"
én csupán segitöszándékkal kérdeztem
nekem aztán tökmindegy mennyivel éred el
, én már jóval korábban , mondhatjuk : megcsináltam....
azt sem értem mit kellene "megtanulnom" ?
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #5866 üzenetére
jó hát mikor csináltam már ezeket az eredményeket.... jórégen...
még az eljén...azóta már lefolyt egy pár bios a dunán...
ezért kell képet csinálni.. rendeset,, nem validot...!
én nem titkolozok, ez nem a "kinek a hosszabb verseny"....
az hogy közelébe sem jársz, az semmit nem jelent,, pláne az olyan eredmény ami még egy print screen sem él túl, annyira billeg...
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #5863 üzenetére
NBfesz:: nálam sosem volt az
én mindig közhirré tettem
látszik a 660fsb-nél , és a 4960mhz-nél is.. adtam neki 1.56v-1.58v körül ...
én sosem csinálok validot, csak rendes képet
ami látszik a többi info..
hátha segit másoknak is akik ilyen tuningot szeretnének csinálni..látom hogy 650-nél jársz
ezért kérdeztem.... már csak 10fsb és behozol
akkor lehet hogy 1.6v NBfesz fölé kell kényszerülnöd .... -
válasz
akoska07 #5846 üzenetére
frissitve...
megörökitettem a listán is ezt az eredményt.sztem még próbálkozni fogok vele,mert ugy érzem van még a cuccban.
lipi67 : köszi
egyébként ugy néz ki ez magyar rekord.
kaoszpapja 640-ig jutott vele.
majd szólok neki hogy már nem 640 a MR.
ja és a team xtreem is majdnem 1300-on volt 1:1 -
kulerr
őstag
válasz
akoska07 #5821 üzenetére
az...de tényleg h mikor és mi fogja kihasználni
lehet h már meg se lesz mire kijönnek azok a progik amik használni is tuják majd ezt..tetszik nem tetszik a 775-ös quadok még nagyon sokáig elegek lesznek mindenre, bárki mond azt amit akar. olyan mértékben és gyorsaságban megugrott a PC-k teljesítménye, hogy nagyon sok idő kell ahhoz h a szoftverek is íródjanak ezekre...
-
kulerr
őstag
válasz
akoska07 #5819 üzenetére
ja bocs azt félreértettem akkor ...természetesen tri kit-ként vettem
de elvileg ha tök azonos 3 modult beledobok akkor trii kit-nek kezeli nem?
A DDR2-nél mindig bejött nekem a DUAL.
ide is belinkelem egy kis Everest + Winrar teszt az i7-el...
-
kulerr
őstag
válasz
akoska07 #5813 üzenetére
dehogyisnem!!! Everestben elég brutálisa firkál...még én is ledöbbentem. Jó-jó egyébként tudom h az új D0-sok jobban mennek..de röhögni fogtok a q9550-em sem használtam csak 3,6-3,7 ghz-en mert bőven elég volt..ez is elég így 3,5-ön vagy ha kell kakaó kap 1,28V-ot és 3,8-on vagyok
a ramra visszatérve elcseréltem volna már de minek ha simán megy ennyit?? (1450Mhz)
Krami: köszi szépen van ereje így igaz de nincs egyenlőre ami kihasználná...majd talán az elkövetkező játékok már profitálnak belőle...tegnap át kellett kódolnom egy filmet na inkább nem írom le mennyi idő alatt csinálta meg mert az csúnya volt nagyon
-
válasz
akoska07 #5797 üzenetére
1.nem erőltetek én semmit
2.nem tudom megmutatni mivel "Patented PWM Sharing Technology"val vannak összefűzve a ventik és nincs a lapon 2.CPU ventiajzat! hogy mérje a másik venti fordulatát is! hameg másik ventihelyre lenne kötve a 2.ik cpu venti nem szabályozná PWM szerint a fordulatát!
6.annyira nem különbözik hogy 10.fok eltérés legyen
7.a proci nincs polírozva ha hiszed ha nem csak a hűtő van polírozva azsem tükör mivel 800.as papírral van csak ki egyenesítve
8.ezsem igaz max az alaplap hőfokok térhetnek el, de azonos beállításon foghatok én 20.alaplapot akkoris ugyan annyi lessz a hőfoka a magoknak!
9.igazad van nincs értelme, csak nem kell dicsérni annyira a Mugen2. hűtőt valóban jó hűtő de van sokkal jobb is nála olcsóbban is ezt bekell ismerni én sem azért tesztelgettem hogy dicsérjem a GeminII.hűtőmet, mert a másik gépembe a Q9550.tetején lévő Achilles S1284C hűtő sokkal jobb a GeminII.nél akkor azzal dicsekednék
10.erre nemtok mit mondani nem volt szándékomban -
válasz
akoska07 #5791 üzenetére
Jó ne nézd meg viszont én megnéztem! ugyan azon amin neked volt 9x358@3222MHz@1,296v minden ugyan az a feszkót is sikerült hajszálra annyira belőnöm és hogy ne legyen kifogásod a 2.ventire az 1.iket kikapcsoltam csak 1.ventivel azonos ~1500.rpm mostmár minden meg eggyezik a 2.tesztnél! de valahogy ígysem tudtam feljebb menni a hőfokokkal ugyan annyi lett talán még picit kevesebb mint 8x400.nál!
-
válasz
akoska07 #5783 üzenetére
azt magyaráztam a feszek et ellensúlyozza hogy nálam 400.FSB volt nem 358.mint nálad! az kb annyit dob a lantba mint aza kis fesz többlet amivel nálad többvolt!
arra meg hogy mi mutatja jól??? hát everest ugyan úgy mutatja mindég abban nem tudsz variálni az offset.értékekkel mint realtemp vagy coretemp nél! tehát hasonlításra ponthogy aza legjobb ha nemis valós értékeket mutat de 2.azonos procit összehasonlítani a legjobb!
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #5783 üzenetére
Akoska: Próbáltad a DS3P lapot másik biossal, vagy csak a rajta lévő F10-zel használtad?
Mert most feldobtam rá a legújabb F12-t.
Egyenlőre két változást láttam:
1.) Kijavított egy bios bugot (Nálad nem tudom jelentkezett-e, vagy figyelted-e), ami az volt, hogy ha az fsb-t 333-ra lőttem be a ramokat nem tudtam 1066-ra állítani, ez most már megy.
2.) Külön menüpontba kerültek a memória időzítéssel kapcsolatos dolgok.
Hát majd meglátjuk tuningban hogy szerepel. -
válasz
akoska07 #5723 üzenetére
Sz.tem meg jobb a Mugen2.nél!
kis hasonlítás =>
neked 9x358@3220.MHz nél 54-57.fokos volt a Q6600nálam 8x400@3200.MHz nél 45-46.fok
azt hogy nálad kicsit nagyobb Vcore val ment a procid mint nálam ellensúlyozza hogy nálam viszont 400.FSB volt nem 358.as és arról ne is beszéljünk hogy nálad ~1500.on ment a proci venti nálam meg csak ~1000.rpm-en mind2.proci G0.ás úgyhogy kb egyformán melegednek! akkor szerinted melyik a jobb hűtő?
a GerminII.esem igencsak 10.fokot rávert a mugen2.re és milett volna ha fetekerem énis 1500.rpm-re akkor még lement volna 3-4.fokot!
a gyári állapota igencsak szar a GemminII.talpának ezért rosszak a netes tesztek! ha kételkednél az eredményekben!
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5761 üzenetére
Tudod mit nem mondtam még neked?Egy pesti cimborám vett hydro h50-et.Tudod amiről beszéltünk egyszer.E8500-ön használja 4ghz-en 1.200v-on,és amit küldött nekem tesztet 1.200v-on 45 fokon tartja a procit.Szerintem nem rossz.A procit ismerem mert régebben még tőlem vette azt a procit.Elvileg itt a legolcsóbb.Annyit mondott hogy tök egyszerű a szerelés.Fentebb nem nézte mert nem nagy tuningos,meg nem is érdekli,csak valami egyszerű vízhűtést szeretett volna.Persze ezt is én ajánlottam neki,hogy talán ez jó lessz.Mondtam neki hogy a radit tegye a házon kívülre és arra rá a rendes gyári ventijét hogy szívja a levegőt róla,házon belülre meg egy másik 120mm-est ami fújja rá a levegőt.2 ventivel tuti jobb lenne még,meg kell is az mert kicsi a radiátor.Írta hogy kipróbálja úgy,és vissza ír jobb-e.Hát csak jobb lessz szerintem.Aztán majd átgondolom én is ezt a hűtőt.
Amugy én is szárazon szoktam polírozni.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5759 üzenetére
Én szinte mindíg políroztam mindet.Talán a q9550 ami BMW-hez ment azt nem mert 2hetet volt nálam kb,meg nem is terveztem vele hosszútávra.Én még a lapokat is átszoktam pasztázni mikor hozzámkerülnek.Nem sz@rozok.Nem bízom a véletlenre,meg más kezére a dolgokat.Amugy meg nem kérdezted.
Amugy ez a Noctua hűtő talp is gyárilag olyan volt mint a dunántúli dombság.Felse raktam úgy.Ahogy hozta a futár ,kibontottam ,penge rá és lestem.Rátettem az üvegpultra és billegtettem a hűtőt.
Na mondom a szokásos.Már políroztam is felfele.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5752 üzenetére
Jól néz ki.
Én is felpolíroztam az enyémet és a hűtő talpát is pár hete.Javult is rendesen a hűtés jó pár fokot.Főleg nagy teljesítménynél jön ki a polír előnye.Amit még észrevettem hogy bármikor felpolíroztam a procit a kupak és maghő közti külömség szinte eltünt,előtte meg 5-6 fokkal hűvösebb volt a kupak.Pl az 1.344-tesztnél is a kupak már melegebb mint a magok.Ez azért lehet mert vékonyabb a kupak tehát jobban felmelegszik de viszont gyorsabban szedi le a hőt a magokról,és ez a lényeg.Most hogy a hűtőröl elveszik a gari nem érdekel.Egy hűtő hogy bír elromlani?Én még nem tapasztaltam ilyet.A proci meg úgyszintén veszti a garit de az se érdekel.Max szétfeszelheted,arra meg nem jár gari.Azért intel procit se látni sűrűn meghalni,norm használat mellett.Szóval szerintem is megéri a polír,de a többségnek a gari a lényeg.Hogy minek azt nem tudom,mert egy lapnál oké a gari.Az meghalhat,kismillió oka lehet.Persze láttam már durva elpolírozást is.Szóval lehet rontani is a hűtésen,de ha fokozatosan,finoman üveglapon végzi az ember ált javul a hűtés.Amugy akoska te vízzel csinálod a polírt vagy szárazon?
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5736 üzenetére
Én nem is azt mondtam hogy ez a legjobb venti.A noctua ventiket veri nálam mert van az is pár db,és a másik az hogy gyönyörű és halkan dolgozik,a légszállítás meg nekem elég.Erősebb ventik biztos vannak de mint mondtam már nem 1-szer én nagyon csendmániás vagyok.Az ilyeneknek mint én egy középutat kell választani.Ha meg valami nagyot akarok tesztelni besegít 2 nagy szobaventi és ki kell a házat támasztani nehogy felboruljon.
-
No-kia
addikt
válasz
akoska07 #5721 üzenetére
ez is tuti bírta volna alacsonyabb feszeken, csak mikor javításra hozták a gépet első bekapcsnál adtam neki ennyi feszt meg 4Ghz-t, szval nem volt bemelegítés előtte, de őszi szünetben a p31-emmel lehet megpróbálok egy DIICE-os napot, csak nem tom hogy Pentium 631-el vagy egy )25-össel menjek a minél nagyobb órajelre
-
válasz
akoska07 #5715 üzenetére
Nem R@K az csak egy Cooler Master GeminII szörnyeteg! meg a tetején 2.DB AC F12 Pro venti
és pont olyan széles mint az alaplap ugye azis 24.centi mint a 2.venti szélessége! úgyhogy ha a lap befér a házba akkor a hűtővel is befog férni!
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #5711 üzenetére
Ez a baj, csak feltételes módban beszélhetnénk. Mert jöhetne, ha meglenne az ellenértéke. Ezért is írtam, hogy egyenlőre csak nézelődök, de ki tudja....
(#5712) bzs73: igen. Ott van. Hidd el ránéztem már párszor a hirdetésére.
De sajnos, hirtelen, most ha rajtam múlik ott is marad.
De fognak repkedni, ha beköszönnek a mínuszok.(Lehet hogy a 8xxx topikban is láttam pár eredmény, már nem emlékszek, de mostanában nem nagyon olvastam azt a "szakmai" topikot.)
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5682 üzenetére
Hát terhelésnél nekem is már csak 1-2 fok külömbség van.Amugy ez is érdekes hogy asusba terhelésnél is 5-8 fok külömbség volt ,itt meg gigába 1-2 fok van terhelésnél kupak-mag között.
Miközbe itt fórumozok megy a prime 1.35v-on.Még 1-2 próbálkozás lessz max 2 és jön valami eredmény.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5660 üzenetére
Hát valahol én se bánom a sok cserlgetést mert nőtt a tapasztalat ez révén és tanultam is sokat belőlük.Meg persze kicsit azért bánom is mert sokba került már ez a hobbi.
Na de ha nem erre megy el a pénz elmegy másra.Az jó ha egy jó közepes.Ha most azt montad volna hogy igen gyenge ment volna az apróba.
Á.nekem elég bőven. -
pappkarcsi
senior tag
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5646 üzenetére
Az nem jó
Amugy a lapom az apróba.Nem soká jö a hűvös és én már arra készülök.Elég volt az alulfeszelésből.Télire meg a nagy mhz-hez kevés lessz a p35.Amugy nem bánom hogy kipróbáltam ezt a lapot.Alulfeszelésbe a legjobb eddig ami nálam volt az biztos.Na meg 4.5ghz-ig is bőven jó,de én ha bejön a hideg megküldöm ezt a procit rendesen. Ahogy kell.
Úgy döntöttem.Utána meg télen már tuti corei5 lessz.
-
Zsubi
őstag
válasz
akoska07 #5638 üzenetére
Bőven elég mindenre szvsz
Nem igazán kell több a 96GT-nek ami most a gépemben van, lehet hogy még ez is sok
Nem akarok addig komolyan tesztelni ameddig nem érkezik egy komolyabb hűtő (Thermalright TRUE Black vagy Thermolab Baram még nem tudom) meg nem lesznek hidegek
(#5640) zolynet: E8200-hoz képest nem rossz
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki topik
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fujifilm X
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Starlink
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest