- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sziasztok!
Gondoltam benézek ide is kicsit,rég jártam erre.
Jön a rosszidő a lehülés,hideg...
Ki hogy áll a tuninggal ?Kinek milyen gépe van most ?
#20798 miki111 : Bemérték a tápot is ? Ha az alaplapon procin memón nem találtak hibát más baja sztem nem lehet. Az élményindex az órajelcsökkenés miatt van,amit a bios is okozhat. Kellene csinálni rajta egy teljes bios reset-et,akkor minden visszaáll alapra.
-
miki111
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség!
Mostanában teljesen váltakozó időközönként kikapcsol az asztali gépem.
Volt szervízben, de semmit nem találtak.
A windows élményindexnél a proci értéke lement 3,4-re ( előtte 7,5volt).
Lehet valami köze hozzá?
Quad Core Intel Core i7-920, 1600 MHz(12x33)
Gigabyte GA-X58A-UD3R v2 alaplap
12GB DD3-1333 SDRAM
NVIDIA GF GTX 660 videokariAz AIDA szerint a CPU órajele 1700 körüli (az eredeti 2667 MHz), viszont CPU teszt szerint 2699 MHz
Előre is köszi a segítséget!
Miki
-
-
válasz
akoska07 #20792 üzenetére
Tuningnak nem jó.
De alapon, 2933mhz-n, bármilyen feszültségen hozza magát és mivel minél kisebb a feszültség annál jobban hűthető.
1,272 V-ról indítva, a default ezt adta neki, 42gflopsot adott 1,000 V-ig.
Nem tettem semmit csak csökkentettem a feszültséget addig amíg a lap engedte. Mindig "atom" stabil maradt.Kifogom próbálni a saját hűtőjével, biztos, hogy simán lehűti.
-
-
-
Darkstile
csendes tag
Sziasztok tudtok nekem egy olyan alkalmazást mondani ami a CPU nak a hőmérsékletét mutatja????
-
válasz
800.henrik #20785 üzenetére
Szia!
Ha jól emlékszem egyszer egy D915-t adtam el,pont egy ilyen lapba került.
Hát egyáltalán nem ment vele a tuning.Asszem csak a szorzót tudtam állitani,de már nem emlékszem pontosan csak arra,hogy nem ment a tuning. -
800.henrik
senior tag
Sziasztok!
Intel dg965wh alaplapban hogyan lehet tuningolni egy pentium d 945 processzort?
A biosban nem találom... -
kovsol
titán
válasz
akoska07 #20781 üzenetére
Túl sokba kerülne pontvadászatra nekem ez a csere. Normál használatra meg akinek nem elég egy 4500+ os ivy annak lehet ez se lesz elég
Mondjuk a kis cpu pontszám még jól jönne, de ahhoz kellene jobb ram is: [link]
itt mondjuk több cpu pontot kaptam.
ez csak 1150/1450, lusta voltam futtatni nagyobb órajelen már. -
kovsol
titán
válasz
akoska07 #20777 üzenetére
Maga a cpu része nem sokkal erősebb mint az ivy nek ahogy látom. 4800Mhz en stabil 3570k -t nem cserélek le az tuti. Most 4500@1,13V al hajtom ezt. Ennél több cpu erő meg mindennapokra nem kell. Főleg nem játékra.
Max ha ennek nem ilyen elb@szott pasztázása lesz akkor érheti meg. Na meg ha egy átlagos példány viszi majd az 5+Ghz -t
-
Sziasztok!
Rég jártam itt.
Hoztam egy kis hírt,hátha más is érdekelt ebben.
First Intel Haswell Core i7-4770K ReviewÉn szerintem azonnal beszerzek egy ilyet amint elérhető lesz,
számomra nagyon biztató amit irkálnak. -
válasz
kicsipapucs #20775 üzenetére
Első ránézésre én is 775-t mondtam.
-
Ezek valami 775-ös procik lesznek. Szerintem Pentium D.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, tudom, Bioskép, meg minden, de jelenleg így járnak az 1600-as XMS3-ak...
Indítás előtt csináltam a képet, hogy tudjam, hogy hogy volt.
De úgy néz ki, hogy stabil így.
-
-
válasz
Repsol600 #20756 üzenetére
Ennek csak jó hideg kellene mert a fesztől megindul.
Amugy az alaplap lőtte be neki a feszt én meg gyorsan megemeltem az órajelet.
Én 1.5V-ot adtam neki mindösszesen.
1-2 perc volt az egész
A hőfok igy is 50fok alatt maradt.Érdekes,amikor hozzányulok a vtt-hez akkor az alaplap nem kicsit emeli meg a feszt.
Mert azért utána néztem kmitől lett ekkora fesz. -
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
kovsol #20751 üzenetére
Maga a típus, nagyon tetszett, az MSI változat. Szép volt, nagyon csendes. Viszont már volt 2db játék, amit nem tehettem maxra, mert játszhatatlan volt.
Hitman Absolution, és a Far Cry 3. Ha tényleg ultrára tettem, max élsimítással, akkor nagyon alacsony volt az FPS. Ezen kívül szerettem, csak csalódtam, hogy 65ezres vga-n nem fut minden úgy ahogy én szeretném.
Persze kicsit túloztam azzal, hogy "nagy" csalódás volt. Bevállalnám megint, de csak azért mert már nem játszok semmivel. Alacsony fogyasztás, jó teljesítmény. Ez mindenképp pozitívum volt.
-
kovsol
titán
válasz
Jakab66[hun] #20749 üzenetére
GTX660 esetén mi volt a gond ?
-
Zigi
senior tag
Üdv.
Van egy e8400-em 9x445-ön használom 1.184-en egy p5b lapban geil value 800-al. A ramok 2.1v-ot kapnak.
Az lenne a kérdésem, hogy orthos stabil small fft-vel és blend teszten is, de a prime95-el csak a small fft stabil a blend tesztnél hol az egyik hol a másik folyamat hibát dob. Játékok mennek semmi nem fagy.
A prime-nak higgyek vagy az orthosnak? Illetve akkor most hibázik a ram vagy mi lehet a gond? Vagy a prime blend jobban megkínozza a gépet mint az orthos? IBT is lefut hibátlanul csak a prime blend nem.
Kösz. -
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
akoska07 #20721 üzenetére
Hopp-hopp.
Kicsit megkésve igaz, de itt vagyok. A helyzet az, hogy megváltam az FX-től. Nem úgy teljesített ahogy szerettem volna.
Az új konfig még várat magára, nem szeretnék megint mellé nyúlni.
Ha összeáll a dolog, akkor jelentkezem. Igaz olyan Április környékére tervezem véglegesíteni.
Most egy netezős c2d-ról írok, ezt nem bántom, (pedig van tuning potenciál.)
Csalódtam a 8120-ban, és a GTX660-ban is egyaránt.
-
-
-
Én a 4GHz-el bajlódok,hogy X6-ként is menjen.
Bármit elinditok a gépen fut hibátlanul órákon át.
Viszont prime alatt elhasal.Melyik feszekkel érdemes szórakozni ezeknél a prociknál és alaplapoknál ?
-
Fisherhun
tag
Hali!
Lenne egy alaplapos kérdésem
Most egy fx 8320 as procit 4ghz en1.36V al hajtok de én nem szeretném hogy mindig 4 ghz en menjen ezért benyomtam a C&Q funkciót a biosban. Így szépen vissza is vette a procit de a feszültség ugyanúgy maradt :S
Esetleg nem tudja valaki hogy mit kell még kapcsolni a biosban ,hogy a feszkó is hozzá igazodjon?
(Asus alaplap 1604uefi bios) próbáltam már minden félét de nem akarja az igazságot :SS
Legutóbb az offset et tanácsolták hogy ott kell valamit variálni de ahhoz nem nagyon értek egy kis help kéne. -
-
válasz
Borokafa #20725 üzenetére
Ezektől a prociktól ez jó fesz ezen az órajelen.
Majd megyünk feljebb is,kiváncsi leszek meddig birja X6-ként.kovsol : Nem adtam el az intelt. Ezt csak szórakozni,tesztelésre vettem.
Viszont vszinü megtartom.
Eszembe sem jutott intellel összehasonlitani.
Viszont egy rossz szavam sincs rá.
Bármit elinditok a gépen,az azonnal történik.
Egyszerre több alkalmazást plusz játék is fut mellette.
Ahogy mondtam is régen ez az a széria ami megéri amd-ből,az X6.lizakattila : Ezzel a fesszel elég jól megy,ahogy fentebb irtam is.
Ez is válogatott darab by akoska07 -
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #20724 üzenetére
Biztos nem rossz eredmény egy magfeloldott procitól.
Csak furcsa ilyen feszhez ekkora órajelet látni. Na régen volt már AMD a közelemben.Megjegyezném hogy talán lehetne az új i7-eseket is újra Prime95-tel tesztelni, mivel abból is van AVX verzió.
Nálam még 1-2 fokkal jöbban befűtött, mint a Linx. -
Mag feloldósoknak üzenem:
Ugy néz ki,hogy a magfeloldás miatt jelentkező láthatatlan proci hőfok,
mégis látható az ET6 HW Monitor fül alatt. -
Hello AMD-sek!
Ma volt némi gépszerelés.
Ma megérkezett az alaplap,össze is raktam a cuccot.
Végülis a GA-990FXA-UD3 alaplap lett,valamint egy Phenom II X4 960T.
Ramok: F3-17000CL9D-4GBXLHamarosan jön a teszt.
A plusz két mag már aktiválva van benne,
egy pillanat alatt megvolt,és egy rossz szót nem szólt a proci.Egyenlőre a 3.6GHz-et fogom megnézni.
Régen járt már nálam amd igy nem nagyon emlékszem a dolgokra,
és azóta sok minden meg is változott azon a vonalon is.
Fesz értékeket hogy érdemes belőni (stabilitásra gondolok)? -
A héten bőviteni fogom a listát az Ivy-Bridge táblázattal,valamint átirom majd a feszeket az Amd FX táblázatban Jakab66[hun] kérésére.
Jó lenne ha megjelenne a topicban és mondaná milyen fesz értékek fekszenek a prociknak.Mondjuk az övé sztem vmi jóféle proci,nem biztos,hogy azt kell alapul venni.
-
válasz
lizakattila #20719 üzenetére
Talán most megtaláltam amit kerestem,majd kiderül...
-
kovsol
titán
Hétfőn megjön az új házam és a hűtést is kicsit meg fogom variálni, remélhetőleg jövök majd 5Ghz -es eredményekkel
-
-
válasz
Dr34dLord #20709 üzenetére
üdv
segítséget szeretnék kérni.
Van egy B3-as Q6600-am megszeretném kicsit huzatni. Most 1,35 Volton 3,0 GHz-n ketyeg, de szeretnék egy kicsit többet kihozni belőle de.... van egy olyan gond, hogy a ramjaim 667-esek így nem tudom, hogy is lehetne jól bekonfigolni.
3,2-3,4 GHz a cél, ami bír a gyári hűtő (most teljes terhelés alatt 54 fok max) majd ha jön fizu keresek hűtést, bár azt olvastam 62 fokig nincs gond.
Alaplapom Asus P5K Deluxe
Várok egy jó ötletet, hogy hogy tudnám belőni.
667es Kingston ram bírja a 800at?
kösziB3-as nem pörög annyira,nem olyan jól huztható,jobban melegszik,azért vettem rövidre a válasz adást.
1.35V -on már 3.4GHz körül kellene járnia.(G0 esetében főleg)
Gyári hűtőtől ne várj sokat. Ott azért már 4 fizikai mag van,amivel már a gyári hűtő nem tud sokat kezdeni,ha tuningról van szó hőfokok ide-vagy-oda.P5K lapok jól kezelik a ramokat,de nem mindegyiket.
Többségben mennek 800-at a 667-es ramok. -
Dr34dLord
csendes tag
üdv
segítséget szeretnék kérni.
Van egy B3-as Q6600-am megszeretném kicsit huzatni. Most 1,35 Volton 3,0 GHz-n ketyeg, de szeretnék egy kicsit többet kihozni belőle de.... van egy olyan gond, hogy a ramjaim 667-esek így nem tudom, hogy is lehetne jól bekonfigolni.
3,2-3,4 GHz a cél, ami bír a gyári hűtő(most teljes terhelés alatt 54 fok max) majd ha jön fizu keresek hűtést, bár azt olvastam 62 fokig nincs gond.
Alaplapom Asus P5K DeluxeVárok egy jó ötletet, hogy hogy tudnám belőni.
667es Kingston ram bírja a 800at?köszi
-
lizakattila
senior tag
válasz
gyuszito #20704 üzenetére
Azokban a játékokban, amik kihasználják a több magot, ott talán hozna. Viszont sok játék még mindig jobban díjazza a magasabb órajelet (főleg régebbiek).
Nekem is az a véleményem, hogy innen már platformváltáson kellene gondolkodni.
Ez csak pár szintetikus teszt. De már a legkisebb i3-ak is gyorsabbak, pedig itt a q6600 az alja, ami a mai napig nem egy gyengére sikerült darab volt. -
gyuszito
senior tag
Sziasztok! Jó reggelt! Kérném véleményeteket, hogy elsősorban játékra használt gépemnél hozna-e némi + teljesítményt, ha a jelenlegi E8400-as C2D-t lecserélném egy Q8200-as C2Q-ra? Előre is köszönöm segítőkészségeteket! Üdv! gyuszito
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i7-12700KF
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged