- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Viper26
nagyúr
Vettem hozzá külön fehér pasztát, azzal lett feltéve, majd azért megnézem...nekem ez az alap fordulatszám kicsit magasnak tűnik, pedig az AMD cool 'n quiet be van kapcsolva.Valamint van még két állítható érték.Start és stop control, mindkettőnél százalékban adható meg...
-
-
petyuska74
tag
az a helyzet, hogy nekem is az volta gyanúm, hogy nem kell leszedni és arra a műanyagra csatlakozik, de a CM oldalán található manual szerint még azokat a tartókonzolokat is fel kell tenni amik az Intelre mennek rá. Azokkal sehogy sem akart illeszkedni a meglévő furatokhoz.
Ezért a manualban már nem bízom annyira.Létezik, hogy csak a gyári műanyag keret egy-egy kis pöcke tartsa az egész súlyát a hűtőnek. Ha az letörik akkor ugrott a proci is rögtön...
Esetleg van valaki, aki AMD (Gigabyte) lapra tette fel?
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
egy gyors segítséget szeretnék kérni.
szeretném felszerelni egy tx3-as hűtőt egy gigabyte ga-ma78s2h alaplapra. (AM2+-os).
a kérdésem az, hogy le kell-e szedni az alaplapon lévő, processzorfoglalat körüli műanyag keretet, amire a gyári hűtő megy fel?ha nem kell leszedni akkor a műanyag foglalatban lévő 4 db műanyag, csavar helyét elfoglaló csvarszerűségeket hogy kell kiszedni?
előre is köszi.
üdv
-
Motaba78
addikt
igen, én is így raktam fel, a memok felől a ház hátulja felé fúj a venti, a ház hátuljában lévő venti meg viszi kifelé a házból a cpu által termelt meleget.
így nem a tápba megy a meleg
a réz hőcsövek között van kersztbe a lefogató, én is nézegettem hogyan is lenne jó felrakni, de nekem így lett nagyon szimpatikus. -
törölt tag
Szerintem meg nem lehet, csak a vidkari meg a táp felé, mert bele kel akasztani AMD-nél abba az akármibe, ami a foglalat mellett helyezkedik el, és csak a táp és a vidkati felé van ilyen, hátra és az előlap felé nincs. Intelnél nem gond, mert ha szabályos négyzet a furat 4 sarka akkor persze, akárhogy beleteheted. [link]
Szoktam is halkítani a ventiken, Easy Tune 6-al ha nagyon beerősödne és nem muszály, h 2300 felett menjen, akkor visszaveszem 1800 körülire.
Hacsak nem a keskenyebbik oldalára szerelem a ventit, lehet azt is gyárilag, vagy csak maszek módon?
-
törölt tag
Ha jól emléxem csak úgy lehet felrakni, hogy vagy lefelé, vagy felfelé a táp felé legyen a borda nem? Nálam lefelé van, a vidkari felé fújja, lehet hogy jobb lenne ha a táp felé fújná a levegőt? Mert a táp úgyis tovább szívná onnan, a ház külseje felé. Nem tudom, ez most elgondolkodtató
Csak nem nagyon van kedvem megfordítani, olyan nehezen kattant rá az a lecsukható akármi, félek eltörne ha újra hozzányúlnék.
Amúgy nekem 48/49 fokos szokott lenni a cpu, általános használat mellett, prime 54 fok, az jó?
-
Shancy1
csendes tag
Én kerestem a cooler master oldalán de nem találtam ilyet. Ha tudod hol lehet venni ilyen kiegészítőt írd már meg az elérhetőségét!
Különben ebben a tesztben olvastam
http://logout.hu/cikk/cooler_master_hyper_tx2_vs_tx3/teljes.html
hogy az újabbakhoz adnak, de lehet hogy csak elírás. -
Pala
veterán
Fagyni nem fagy. Az is igaz, hogy a gyári hűtőnél minden kétséget kizáróan jobb.
Csak azért gondoltam, hogy valami esetleg nem okés, mert láttam a Zsubi által korábban linkelt grafikonokat, ahol 3.8GHz-en 1.36V fesszel Intel Burn Testtel is 70 fokos volt a proci. Igaz ott E7x00 volt a tesztalany, de gondolom (feltételezem), hogy ez majdnem mindegy. Nos, nekem hasonló paraméterekkel (8x475=3.8GHz, 1.36V) már sípol a gépem (mivel BIOS-ban belőttem, hogyha a procihő meghaladja a 80 fokot, visítson).
Szerencsére a fenti órajelhez jóval kevesebb fesz (1.1875V) is elegendő nálam. -
Pala
veterán
No mindegy, ettől függetlenül azért fent hagyom. Az alap elgondolásom az volt, hogy a borda mögül elfújatom a hőt a második ventivel. De ezek szerint nincsen annyi meleg levegő ott, amennyit szükséges lenne eltávolítani.A hőrmérsékletek viszont - szerintem - nem az igaziak. 1.225V-ot adok a procimnak BIOS-ból (E8200) és így megy 4GHz-en, Intel Burn Testben viszont még ilyen mérsékelt fesszel is majdnem eléri a 80 fokot, de Prime alatt már csak 70 körül van. Most az Intel Burn Test ennyire durván fűt, vagy itt valami nem okés? (házhűtés nincsen, de az oldallap le van véve)
Egyébként van itthon TX2-őm is, lehet majd kipróbálom a TX3 ventijével. Viszont úgy vettem észre, hogy a TX3 bordája kicsit nagyobb, mármint a lamellák felülete.
-
Másik Zé
tag
Nem tudom,hogy oda van-e dugva...
(nem én raktam össze és tegna este meg nem volt már kedvem kiszedni a gépet a helyéről..viszonylag el van dugva)
Tegnap addig eljutottam,hogy az AMD Overclock-al le tudtam venni a sebességét.
Úgy egészen tűrhető volt.Csak azzal meg az a bajom,hogy felpörög-e,ha normális terhelést kap? Nem sok időm volt este babrálni az egészet.Majd ma megmérem,hogy mit mutatnak az érzékelők. -
elfelejtette
veterán
Hy!
Na felraktuk az E8400-ra a TX3-at, és az eredmény elég siralmas lett. A proci 57 fokos volt terhelve 3.6GHz-en 1.16V fesz mellett maximális venti fordulatszám mellett! A pasztázást 2x is újra ellenöriztük.
Ráadásul a teszt közben ki lett takarítva a Zalman CNPS8000, és a TX3-hoz kapott pasztával raktuk vissza, így most azzal is max. 60 fokos lett a proci... -
elfelejtette
veterán
-
Bozso68
őstag
32%-on a venti 1500 alatt forog valamivel 48 fokig, és 56 foknál állítottam be 100%-ra. Ez azt eredményezte, hogy alapban elég halk a rendszer, a magok 41-47 fok között vannak ( valamiért mindig azt nézem csak
), és egy 28 perces superpi alatt is néha pörgött fel 2300 környékére.
Persze, új nekem még a dolog, de folyamatos használatnál tuti finomítok még rajta.
Köszi szépen a segítséget. -
Bozso68
őstag
-
Bozso68
őstag
A CM TX3 2500 körül forog automata beállítások mellett. Ez természetes dolog?
Kicsit kísérleteztem az Easy Tune 6-tal de bátortalan lettem, a Smart fülön állítgattam Advanced módban. Terhelés alatt kezdett bejelezni a procihőmérséklet miatt, igaz 60 fokra állítottam a határt. -
elfelejtette
veterán
Köszi a reagálást!
Amint írtam, ha 1450rpm-re teszem a ventit, akkor pont 55 fokig megy fel a proci, de mivel főként Photoshop-ra lesz használva a gép, ezért bőven jó az alacsony fordulatszámos megoldás. Ha meg esetleg mégis komolyan elkezd majd játszani a srác, akkor úgysem fogja hallani a ventiket a játék hangerejétől... Bár nem nehéz túlüvölteni a TX3-at, mivel nem egy hangoskodó fajta.
Üdv. -
petymeg
addikt
-
petymeg
addikt
megnézem, délután szétbontom megint. 180 fokkal elfordítom a hűtőt, hátha...
de az is lehet hogy a q9300 ilyen heves vérmérsékletű. levelezek egy másik q9300 tulajjal nála a tizenezer forintos mugen 2 hűtővel sincsenek sokkal jobb eredményei...a házhűtés: hátrafele fúj kifele 2 db 8 cm-es venti egyik, elöl lent rácsos a ház kb egyharmad magasságig (asus vento v8 ház) oldallapon procinál, vganál rács.
gondolkodom rajta hogy a dvd meghajtó (ami a legfelső rekeszben van) alól kiszedem a két takaró elemet hadd legyen jobb a filtráció -
belaazallat
addikt
második generációs P35-ök-be nincs ez a funkció? Mindig tanul vmi újat az ember. Intellel le vagyok maradva egy pár évvel. Egyébként nekem is Giga lapom van, de ezek szerint első generációs.
Szerk:
erről hallottam. TX1-nél nincs ilyen problem? Van itt a ph!-n egy bazaras árul TX3 ra hajazó hűtőt, jóval olcsóban mint a TX-ek, pwm-es ventivel, egy összehasonlító tesztre kiváncsi volnék. -
AXisBOLD
addikt
inlel->
AC->
, na ezért kapkodtam el, mert ilyet kellett volna vennem, de már mindegy. egyelőre marad a zalman, ez is jól hűt, de pl Mirrors Edge vagy Crysis alatt 3,2-re húzott proccal már kicsit megjön a hangja
.
legolcsóbb még mindig az az alig használt TX2 venti lenne
-
AXisBOLD
addikt
nekem tökéletesen megfelelt, lapom jól kezeli a 3 tűset, hűtés és hang is jó volt csak hát letört
ezért kérdeztem konkrétan a törést, nem akarok más ventit venni már van rajta egy 92mm-es zalman. az eredeti lenne nekem jó és kb. fele lenne árban egy ac vagy bármilyen más hasonló árú és minőségű ventinek.
...és másnak meg nem törik, ezért gondolkodom.
-
samfishR
senior tag
Sajnos nincs intel hűtőm, ezért vagy veszek egy arctic cooling-ost, vagy előtúrom a garancialevelet és megnézem meddig érvényes
A másik, hogy a "paszta" amit vettem hozzá, (mert újra lett kenve) az egy szar, nem is paszta, hanem vmi lé.. szinte teljesen kiszivárgott alóla
ezért kéne valami új hűtőt venni, ami alapból fel van kenve normálisan.. De utánanézek ennek az arcitc cooling ventinek, kösz a tippet
-
CsodaPOK
senior tag
Köszönöm a segítséget, akkor azt hiszem egy ilyen összeállítás lesz:
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nintendo Switch 2
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest