- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv! Szerintetek mire lehetne kicserélni a TX3 gyári ventijét, hogy halkabb legyen? Szoktam ugyan szoftverből szabályozni, de ha játék vagy egyéb húzosabb progi alatt jól le van terheve, 2000 rpm felett már van hangja.
Mi jöhetne szóba? PWM-es kell ugye. Coolink 9 centise úgy tudom éppen nem a legjobb, AC-k meg légszállításban nem az igazik, Noctua-t már nem akarok, az elég drága, Englide-nak meg nincs PWM-.es ventije, mit vegyek rá?
-
törölt tag
Üdv! A TX3-as cpu hűtőmre érdekelne egy 92 milis halkabb de jó légszállítású PWM-es venti, szerintetek mit lenne érdemes vennem? Árban azért barátságos legyen, ne 3-4eFt
-
törölt tag
Na megcsináltam én is ahogy mondtátok, most legalább kevesebb szilikon pasztát tettem a cuccra. Eddig is ráfújta a levegőt a venti, csak ugye a táp felé, most már nekem is a ház hátuilja felé fújja át, ahol a 12 centis AC házventi ki is szívja a házból.
Hőfokok zárt házzal prime95 teszttel:
Blend: cpu: 52,5, lap: 30
Small FFT: cpu: 55, lap: 31
Üresjárat: cpu: 40, lap: 33 (opera és vmi utor*.exe megyAlaplap gondolom azért hűvösebb max terhelés alatt, mert akkor beindulnak a házventik is elöl hátul max rpm-el és akkor jobban áramlik keresztbe a levegő.
Prime alatt a hőfok nem lett lényegesebb kevesebb, talán 1 fokkal, mert ha jól emléxem eddig 56 fokot mértem Small FFT alatt. Viszont úgy néz ki az általános használat esetén jelzett hőfok kevesebb lesz, mert az 48/49 körül szokott lenni.
Most elindítottam pár gyakran együtt használatos alkalmazást
... és 45 fokra ment fel a proci, de még ez is 4 fokkal kevesebb mint eddig. Érdemes volt átszerelni, szerintem a levegő útja most egyenesebb lett, elölről fújja be az első házveni, ebbe belekap a cpu venti, ami átfújja a bordákon, majd mögötte a 2. házventi kiszippantja a házból. Ezenkívül a táp is ahogy mondtátok, hüvősebb levegőt tud beszívni pár fokkal.
Thx a segítséget!
Motaba: Neked most be van kapcsolva a 4. mag is (720-asod van, nem?) ? Vagy csak a kettő mag miatt 40 fok a cpu? Avagy a Phenomok kevésbé melegednek, vagy ennyit számít hogy jó minőségű pasztát használtál, esetleg jobban szellőzik a házad?
Ja és melyik jobb, a 8400 vagy a Phenom? -
törölt tag
Rés van, de az csak egy irányba van, az a dupla vágás, nem? Amibe kell tenni az AMD-s felfogatót. Akkor azt hogyan tudom a RAM és a ház hátulja felé irányba rakni? Szerintem sehogyan, vagy vmit nem értek?
Motaba: Neked akkor fújja a levegőt? Mert nekem szívja a bordák közül. [link]
-
törölt tag
Szerintem meg nem lehet, csak a vidkari meg a táp felé, mert bele kel akasztani AMD-nél abba az akármibe, ami a foglalat mellett helyezkedik el, és csak a táp és a vidkati felé van ilyen, hátra és az előlap felé nincs. Intelnél nem gond, mert ha szabályos négyzet a furat 4 sarka akkor persze, akárhogy beleteheted. [link]
Szoktam is halkítani a ventiken, Easy Tune 6-al ha nagyon beerősödne és nem muszály, h 2300 felett menjen, akkor visszaveszem 1800 körülire.
Hacsak nem a keskenyebbik oldalára szerelem a ventit, lehet azt is gyárilag, vagy csak maszek módon?
-
törölt tag
Ha jól emléxem csak úgy lehet felrakni, hogy vagy lefelé, vagy felfelé a táp felé legyen a borda nem? Nálam lefelé van, a vidkari felé fújja, lehet hogy jobb lenne ha a táp felé fújná a levegőt? Mert a táp úgyis tovább szívná onnan, a ház külseje felé. Nem tudom, ez most elgondolkodtató
Csak nem nagyon van kedvem megfordítani, olyan nehezen kattant rá az a lecsukható akármi, félek eltörne ha újra hozzányúlnék.
Amúgy nekem 48/49 fokos szokott lenni a cpu, általános használat mellett, prime 54 fok, az jó?
-
törölt tag
Üdv! Nekem Giga UD3P lapom van, a cpu fan 4 pinesre van kötve a TX3 és a BIOS-ban auto-ra van állítva. Így teljesen jól szabályozza a TX3 fordulatát. terhelés nélkül alapjáraton olyan 1700-2200 -ig pörög, kicsit terhelve 2300-2400, maxon pl. Prime-al meg 2800-at is. 56 fok max a CPU hőmérséklete. X4 620 Athlon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Motoros topic
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest