- Ilyen lesz a Fairphone 6
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gézengúz
addikt
Én nem tudom minek arányában módosít de bizony változik 1200-től 2000-ig és ezt 3 fokozatban teszi amit biosban tudok állítani, hogy milyen gyorsan reagáljon...Hozzáteszem 6 venti csati van a lapon és ebből csak egy ami fix 12 voltot ad, a proci külön és a másik 4 csati egyszerre vezérlődik.......
-
Gézengúz
addikt
Én nem tudom minek arányában módosít de bizony változik 1200-től 2000-ig és ezt 3 fokozatban teszi amit biosban tudok állítani, hogy milyen gyorsan reagáljon...Hozzáteszem 6 venti csati van a lapon és ebből csak egy ami fix 12 voltot ad, a proci külön és a másik 4 csati egyszerre vezérlődik.......
-
sgergi
veterán
A 3 pines is tökéletesen vezérelhető (3 pines csatiról is), de csak olyan lapoknál, aminél feszültséggel lehet szabályozni. Az ő lapja olyan, és akkor működik.
Egyébként Gigabyte mérkökei azért vették ki ezt a funkciót, mert azt mondták, hogy egyes ventilátoroknak árt ez a fajta szabályzás.
-
pitman
őstag
Attól tartok ebbe nem én bonyolódtam bele. A cpu hőfokod 33 fok. Amit be is linkeltél.
A 23 fok egy 24 fokos szobában ezzel a hűtéssel nem lehetséges (ez egyszerű fizika, nomeg józan ész kérdése). Ennyi és nem több.
Az, hogy egy valamilyen alaplapi hőmérő minek a vélt vagy valós hőmérsékletét mutatja nem jelent semmit. Az hogy te mit hiszel el és mit nem, az csak rajtad múlik.
Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy ha ezt elkezded terjeszteni is, esetleg nevetség tárgyává teheted magad.
Egyébként ha cpu hőfokot akarsz mérni, és intel processzorod van, akkor az intel saját programjával mérj (tat), mert az fog neked korrekt hőfokot mutatni (nagy valószínűséggel).
Részemről ennyi, a téma lezárva. -
pitman
őstag
A képen látható maghőmérsékletek reálisak lehetnek ilyen szobahőmérséklet esetén. A CPU 24 fokot nem tudom hol méri a rendszered, de az az adat nagyon kamunak tűnik, főleg az összes többi hőfokod figyelembe vételével...
Ezekkel az adatokkal sajnos semmit sem lehet bizonyítani. Akkor mondhatnád, hogy 24 fokos a cpu, ha egy külső, pontos hőmérővel meg tudnád mérni. Ez viszont nem biztos, hogy sikerülni fog.
(Mellesleg én is készíthetnék olyan képet, amikor a hdd hőmérséklete 10 fokkal hidegebb, mint a szobáé, de semmi értelme a dolognak, mert ez nem lehet valós.) -
pitman
őstag
Gondolkodtam, már az első kérdést is ezért tettem fel.
Egyébként:
38 fokos melegben a ventilátor 38+x fokos levegőt fog fújni, ami úgy jön össze, hogy 38 fokos maga a levegő, az x pedig a ventilátor melegedő motorja által termelt hő okozta hőmérséklet-növekedést fogja jelenteni.
Az, hogy az ember hidegebbnek érzi ezt a levegőt az abból adódik, hogy mi izzadunk, a a folyadék párolgása hűti a testünket.Szerintem.
-
Na én harmadszorra is darabokra szedtem a gépem, felraktam újra, most teljesen jól van rajta. Meg is látszik, a hőfokok 0 terhelés alatt kb 45-46, full terhelés alatt 60-61fokra csökkentek! Köszi mindenkinek!
Azt tudom mondani, hogy aki soknak találja a procija hőmérsékletét rakja fel újra és újra, nem könnyű ezt a hűtőt felrakni. Én is azt hittem tuti jól van rajta, már bele is nyugodtam abba hogy 51-52 fok 0 terhelés alatt a proci, ami végülis annyira nem sok, de mégis probléma volt a felhelyezéssel. Tehát nekem Q6600 1,2250V VID alapfesz @ 3ghz 0 terhelés alatt kb 45-46, 100% terhelés alatt kb 60-61fok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged