- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz
Den Hadnagy #3446 üzenetére
TX3 bármelyik irányba forgatva felszerelhetö AMD procikra.
-
elfelejtette
veterán
Egy kérdés:
TX2-re milyen módszerrel lehet csere ventit felszerelni? Nagyon sokat kell vele gányolni? -
elfelejtette
veterán
válasz
sid.:Rc211v #3335 üzenetére
Hy!
Be lehet állítani, hogy milyen hőmérsékletnél milyen fordulatszámon menjen a venti. Ha megfelelő a ház szellőzése, és jó a pasztázás (mert ugye ezek a feltételei a jó hűtésnek), akkor lehetséges, hogy úgy is jól tudja hűteni a procit, hogy a fordulatszám nem megy 1500rpm fölé. És ha esetleg még a proci feszt is lejjebb tudjátok szorítani, akkor már jó eséllyel be tudjátok lőni a TX3-at egy lassabb fordulatú üzemmódra.
Üdv. -
elfelejtette
veterán
válasz
killer1203 #3062 üzenetére
Mikor sógor E8400-as procijára rápróbáltuk a TX3-at, akkor úgy oldottuk meg, hogy leszedtük a 775-ös felfogatóról a müanyag pöcköket, és úgy hozzá tudtuk csavarozni a Zalman CNPS-8000 hátlapi merevítöjéhez.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Picturemaker #3053 üzenetére
Lehet, hogy megérné megnézned, hogy mit mutat (hang, hűtés), ha direkt 5V-ra kötöd a ventit.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Picturemaker #3051 üzenetére
Hy!
Mennyi volt az a leglassabb fordulatszám? Mert én teszteltem 1000rpm alatt is, úgy már elég halk volt. Üresjáratban visszavett procira elég volt 700-800rpm is, terhelés alatt meg a játék hangja úgyis túlüvöltötte a hűtőt.
Üdv. -
elfelejtette
veterán
Mérési körülmények:
AMD AthlonII X2 245-ös proci alapórajelen 2.9GHz-en alulfeszelve 1.35V helyett 1.2V-on CM ELITE335-ös házban. Elöl-hátul 1300rpm fordulatú 12cm-es ventik 5V-ra kötve (~600rpm).
Szoba hömérséklete 21fok.
A proci 2x Orthos tesztprogival terhelve 9-es prioritással. A CPU 55fok, a magok 30fokosak az Everest 5.0 szerint. A TX3 1100rpm fordulaton teker. -
elfelejtette
veterán
Hy!
Na felraktuk az E8400-ra a TX3-at, és az eredmény elég siralmas lett. A proci 57 fokos volt terhelve 3.6GHz-en 1.16V fesz mellett maximális venti fordulatszám mellett! A pasztázást 2x is újra ellenöriztük.
Ráadásul a teszt közben ki lett takarítva a Zalman CNPS8000, és a TX3-hoz kapott pasztával raktuk vissza, így most azzal is max. 60 fokos lett a proci... -
elfelejtette
veterán
-
elfelejtette
veterán
Ma jön egy TX3 hűtő a kollégám gépébe, egy AMD Athlon2 X2 245 2.9GHz-es procira fog kerülni egy CM Elite335-ös házba (elöl-hátul lesz benne 1-1 12cm-es leszabályozott venti). De még a felszerelés előtt ki fogom próbálni, hogyan tud megbirkózni sógorom Intel C2D E8400-as procijával, mivel azt 3.6GHz-en 1.16V mellett is 64 fokig engedi melegedni egy Zalman CNPS8000 egy Chifi házikóban.
-
elfelejtette
veterán
Köszi a reagálást!
Amint írtam, ha 1450rpm-re teszem a ventit, akkor pont 55 fokig megy fel a proci, de mivel főként Photoshop-ra lesz használva a gép, ezért bőven jó az alacsony fordulatszámos megoldás. Ha meg esetleg mégis komolyan elkezd majd játszani a srác, akkor úgysem fogja hallani a ventiket a játék hangerejétől... Bár nem nehéz túlüvölteni a TX3-at, mivel nem egy hangoskodó fajta.
Üdv. -
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Most raktam össze kollégámnak egy gépet az alábbi összeállításban:
Lap: Asrock K10N78
CPU: AMD X2 7750 (nem BE)
Hűtő: CM Hyper TX3
RAM: 2x1GB Kingmax 800MHz
VGA: Sapphire HD4650 512MB GDDR3
HDD: Seagate 250GB 7200.12
Ház: CM Elite 331
Táp: FSP 350PNF
Az összes cucc alapon megy. A proci 2700MHz-en, C'n'Q kikapcsolva. 2x Orthos Small fft 9-es prioritással teszteltem a terhelt hőfokokat. A szobában 24 fok volt. A gép elejében van egy befújó venti 1280rpm-es fordulatszámmal, hátul egyelőre csak a táp ventije dolgozik.
A TX3-at bios-ból először 1450rpm-re állítottam. A proci idle 46/26/26 fokos (CPU/1. MAG/2. MAG), terhelve 55/33/33 fok. A venti fordulatszáma nem ment feljebb.
Utána 920rpm-re állítottam a TX3-at. Az idle hőfok ugyanannyi volt. Terhelve viszont az 55 fok elérése után (ennyit adtam meg a bios-ban) lassan elindult felfelé, egészen 1920rpm-ig, de a procit nem engedte 55 fok fölé, a mért hőfokok: 55/31/31 fok.
Ez utóbbi beállítást tartottam meg véglegesnek, mivel üresjáratban elég halk a gép, terhelve pedig elég dinamikusan reagál a hőmérséklet emelkedésre.
Vélemények? -
elfelejtette
veterán
Igazad van, pontosítok.
A Giga lapok már csak PWM-es ventiket szabályoznak az újabb biosokkal. A régebbi biosokban a PC health status/ smart fan control mode menüpontnál a
Disable - nem szabályoz
PWM - 4 tűs szabályzás
Voltage - 3 tűs szabályzás
Auto - auto módok közzül lehetett választani.
A újabbakban és E-sekben csak az ENABLED ill. DISABLED beállítás lehetséges. Ezért írtam, hogy nem szabályozza. Giga kivette a lapjaiból a szabályozást, mondván, hogy némely hűtőkkel sérülhetnek a hardverek. Mondjuk elég kamuszagú, mert 1szerűbb lett volna odaírni, mit ne használjon az ember, de attól még nem lesz szabályozás.
Üdv. -
elfelejtette
veterán
válasz
Devil Smile #1741 üzenetére
Hy!
Kérünk majd teszteket, én is ilyen hütövel rakok össze egy gépet, E8200/8300/8400-as proci lesz alatta.
Üdv. -
elfelejtette
veterán
Hy!
Mi sajnos nem sokra jutottunk, annyi történt, hogy felhúztuk a procit 3.2GHz-re (10x320MHz) 1.4V mellett (CPU-Z szerint 1.376V), a hátsó házventit elölre raktuk, és az Everest (3.50.761) stabilitástesztet ráeresztettük. Érdekes módon csak 50%-os terhelést írt az Everest, de még így is max. 39 fokot mértünk úgy, hogy a TX2 1050-et forgott.
Üdv. -
elfelejtette
veterán
Hy!
A tiédhez hasonló gépet rakok össze holnap havernak, tehát CM Elite 331 ház + Giga P35-DS3 lap + CM Hyper TX2, csak a hűtő alatt egy E2180 lesz, meg FSP BS2 lesz a táp.
Nálad hogyan müxik a rendszer? Milyen tuning mellett milyen hőfokon megy a proci? Tettél plusz ventit elölre?
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest