- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Pixel készülékeket hozhat a Google és a Vodafone együttműködése
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
válasz
poker18g #14094 üzenetére
gratula
nincs jelentősége szerintem, hogy a switching-el vagy a routing-al kezdesz-e
én a switching-el kezdtem és volt is hozzá homelab gyakorolniviszont azt érdemes átgondolni, hogy a végén teszed le a tshoot vizsgát
nyilván nem lehet biztosra kijelenteni, hogy a tshoot-ban mi a switching routing arány, de azért ha belegondolsz, hogy a routing-nak mennyi dinamikus routing protokoll a témája, és ott van a IPv4 IPv6 mint külön layer 3 protokollok, switching meg ugye "csak" ethernet.
Én annak idején úgy okoskodtam, hogy nekem könnyebb friss routing és átismételt switching tudással nekimenni a tshoot-nak mint fordítva.Persze, ha nem akarod felesleges költségekbe verni magad, akkor kezded a rouiting-al és addig is olcsóbb lesz a használt switch-ek ára. (én a mai eszemmel két 3550-est és egy 2950-est vennék a switching-hez gyakorlásul ami használtan 30-40 eFt utána pedig eladhatod). Ha tervezed, hogy utána megcélzod a CCIE-t is, akkor pedig 3-4 3560-ast érdemes most beszerezni, de ki tudja mondjuk 3 év múlva mi lesz a vizsga témája?!
Egyébként van más mód is a switching gyakorlásához: GNS3-ban a switch modulos router-rel is sok mindent lehet gyakorolni illetve vannak online laborok is. A kettőt okosan használva fel lehet készülni gyakorlati oldalról is viszonylag kis befektetéssel.
(Én az igazi vas híve vagyok, ha teheted vegyél, de lehet számos olyan élethelyzet, amikor az elhelyezés, búgás, tápellátás gond lehet.) -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
poker18g #14094 üzenetére
En routing>Switching>tshoot sorrendben csinaltam, szerintem ez a gyakoribb.
Amugymeg tokmindegy, a tshootot csinald utoljara a masik ketto sorrendje szerintem kb mindegy.
Ha igazan kemeny akarsz lenni akkor atfutod a switch konyvet aztan nekilatsz tanulni a route-nak levizsgazol abbol aztan a switch mar konnyu lesz -
FecoGee
Topikgazda
válasz
poker18g #13917 üzenetére
Nekem tetszik. Jol ossze van rakva. Kerdes, hogy tenyleg eleg lesz -e a vizsgahoz. Az OCG nekem durvabbnak tunik.
Ami nagyon hianyzik belole hogy lehessen kommentelni es kiemelni szoveget, amit aztan vissza lehetne egy kulon menuben kapni. Igy ha tanulsz ujra el kell olvasni az egeszet, vagy marad az evernote stb. Safaribooks-ban ezt nagyon kiralyul megcsinaltak. Meg excelbe is ki lehet exportalni a kiemelt reszeket. -
kowika87
tag
válasz
poker18g #13891 üzenetére
Nekem is CoPP ugrott be elsore ahogy stfreddy irta. A PE eszkozokhoz van hozzaferes? Ott lehet default policy foleg ha XR vagy NX-OS.
Van esetleg BFD a PE-CE kozott? ha az nem hasal el akkor szinte biztos hogy CoPP.
Fut valami object tracking ezekre a PE eszkozokre, amiert fontos a ping?
Alapesetben a PE-nek csak CEF switchelni kellene nem pedig feldolgozni CPU-bol a csomagokat. Valoszinuleg ezert nincs problema a customer forgalommal mivel azok 'csak' keresztul mennek a PE eszkozon nem pedig kifejezetten a PE-nek. -
válasz
poker18g #13891 üzenetére
elsőre control plane policing-re gondoltam, de elég misztikusnak tűnik...
IPSec-ben megy a ping? A jump serverről pingetitek a PE-t, illetve a CE-t? Milyen access technológia? Van lehetőség arra, hogy közvetlenül a CE-ből pingeljétek a PE-t? Vagy fordítva?
Akkor láttam ilyet (ipsec nélkül), amikor volt metroethernet switch is az acces-ben és a ME switch-en a qos dobált. -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
poker18g #13862 üzenetére
100% kedvezmenyt 1 voucher == 1 vizsga
Ugyanugy mint eddig, csak itt voucher a fizetoeszkoz.
Itt rakeresel a voucher szora, es ezt talalod:
a) Choose the exam that you wish to take and click in the title. You will then be brought to the payment screen
.....
ii) If you have been given a voucher number, please select “Voucher” in the ‘Payment Method’ box and enter the voucher
number (Figure 11) -
józsi9995
tag
válasz
poker18g #11099 üzenetére
Hm, sose értettem, hogyan működik a HR. Téged felvettek 2nd-re CCNA nélkül, engem pedig 1st-re nem CCNA cert-tel :-)Attól függetlenül hogy az IT-tól minden út a BT-hez vezet (látom ezt itt nap mint nap,borzasztóan szívja el az embereket) és eddig se volt túl jó véleményem a cégről, most meg pláne nincs
Attól függetlenül jó lenne bekerülni
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
poker18g #11099 üzenetére
Szia!
Udv a klubban
!
Az irany jo, bar a CBTNuggets nagyon a felszint kapargatja. Inkabb neznem az INE.com CCNA videokat, az OCG az jo amit irtal, melle menjenek a laborozasok.
Gyakorlati tapasztalat majd jonni fog, probalj minel tobb dologba belefolyni, ha van valamilyen projekt vagy feladat ahol tudsz tanulni, akar csak nezve a masik kollegat probalj aktiv lenni. Ha elakadsz akkor pedig kerdezz batran a tobbiektol, illetve itt is szivesen segitunk. Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Medence topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- PlayStation 3
- Milyen notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gamer pc 1080p
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Nintendo Switch oled sok extrával, játékkal
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest