- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #13167 üzenetére
Ez volt az a thread amiben anno írták, hogy bezárták az egyik (Indiai asszem') vizsgaközpontot mert annyi visszaélést fedeztek fel (utólag..) hogy boooorzasztó.. ja a link már access deny-ol erősen.
Reggel gyakorlatilag az emberek kezébe nyomták a tesztkérdéseket.. Emlékszel Feco pl. hogy 2012 körül milyen ugrásszerűen megnőtt a CCIE-k száma? Na, ekkor lett a sok indiai CCIE.. meg mindenfélemás.. úgy mentek vizsgázni az emberek hogy gyakorlatilag nyaralni mentek, nem viccelek, munkatársak is így mentek ki. Aztán volt olyan, aki tőlem tudta meg hogy hogy működik az FLP és a "sebességfelirmerés" ethernet kapcsolatnál.. no comment (CCIE könyv első fejezet).
-
kowika87
tag
válasz
FecoGee #13156 üzenetére
Hat ez kemeny. A srac aki ma ment volna a vizsgara legkozelebb aug 29.-en mehet. Azert ez 3,5 honap csusztatas, atszervezni a tanulast, megbeszelni a melohelyen ujra...
Pont tegnap nezegettem az idopontokat mert lassan ki kell tuznom a datumot, nem tudom hogy reagalnek le egy ilyet. -
olloczky
senior tag
válasz
FecoGee #13156 üzenetére
Azért ez durva. Ahogy a cikk is írja többen már a repjegyet és hotelt is lefoglalták.. Amúgy nem hiszem, hogy a szövegben említett 200 vizsgázójelölt közül sokan nyúltak volna eme segítség után. Aki idáig eljut és expert vizsgát akar tenni abban szerintem van annyi, hogy saját erejéből akar ezen átlépni (Feco meg is tudsz erősíteni szerintem
). Jó nyílván 1-2 mindig van aki kiskapuzik.. bár lehet túl naiv vagyok
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #13145 üzenetére
TAB-ot használhatsz, még legtöbbször menni is fog.
A kérdőjel viszont híresen nagy szivatás a sim-ekben:
párszor kiakad tőle a flash lejátszó és csak egy fehér
ablak marad amiben nem tudsz se írni, se kattintani..Ezt elvileg javították már mégis van még mindig ilyen
topic nyitva sok fórumban erre a hibára.Ezeket érdemes amúgy megtanulni az ASCII táblázatból:
ALT 63 ?
ALT 124 |
ALT 46 .
ALT 42 *
ALT 45 -
ALT 95 _
ALT 58 :
ALT 33 !
ALT 47 /
ALT 92 \
Én 15+ éve tudom ezeket fejből, mert a remote tshoot
általános esete az, hogy a kint levő ember *nem* a mi
billkiosztásunkat használja (mert indiai, holland, angol,
német, et cetera) de ha Windowst használ akkor így
tökmindegy milyen bill van előtted ez mindig menni fog.
Ha csak a vizsgára kell mondjuk a kérdőjel meg a gépelés
akkor vagy a fentebbi táblázat segít vagy beszerzel egy
angol/US billentyűzetet és gyakrolosz. -
Zola007
veterán
válasz
FecoGee #13142 üzenetére
ilyen adapter [link]
Biztos, hogy nem FTDI chipes, mert akkor nem kellene driver, win7-be implementálva van.
próbáltam 4 féle uc232-es driverrel, egyikkel sem megyuc232A_win7_3264bit
CH340
CH341SER
Profilic_Pl2303azért tennék vele egy próbát, ha elküldöd, email címem a profilomban
Vennék én is egy FTDIchipest, de itt "vidéken" 1 hetes átfutással rendelnek.
Ha most megrendelem, az leghamarabb jövő hét, időm meg ezen a héten lenne laborozni.Nézek valami webshopot, de az is 2-3 nap.
Már bánom, hogy nem vettem meg korábban ebayről ezt az FTDI-s rj45-usb kábelt 3 Mátyásért ►[link] -
Zola007
veterán
válasz
FecoGee #13130 üzenetére
éppen ez az, hogy a hubos megoldásnál még érteném hogy kimegy, mert az továbbít mindent minden irányba
valószínűleg az AP lesz a gond, de wireless még olyan szinten nem vágom, azonban időközben összegyűlt pár újabb kérdés, beteszem azokat is:► Ha mindig ARP kéréssel kell lekérni a default gateway MAC címét, akkor miért az IP címét adjuk meg TCP/IP beállításoknál, miért nem alapból a MAC-et?
► Van különbség a "show ip arp" és a "show arp" parancsok között?
► Cisco-s anyagban ha az IP headert nézzük, akkor mindenhol "header checksum:…..correct" szerepel, de ha a saját gépemen követem a csomagokat WS-ban, akkor mindegyik csomagnál a "Header checksum: 0x08fc [validation disabled]" található
-
FeRkE
őstag
válasz
FecoGee #13117 üzenetére
Gratula
Ma en is passed F5 Application Delivery fundamentals-t. Londonban a nagy Pearsonben voltam, security az eddigi legkomolyabb amit tapasztaltam. Meg vizet se lehetettt bevinni, tenyleg semmit. Pzs-t is csak amit ok adtak. Az alap dolgokon kivul (2 ID, alairas, fenykep keszites) bescanneltek a tenyerem is mindket kezemen elotte es vizsga utan is. A szobaban meg minden box egyesevel figyelve kameran, mikrofon is volt elvileg. Nem mintha csalni akartam volna, de durva hogy ennyire szigoruan veszik
-
vadito
csendes tag
válasz
FecoGee #13101 üzenetére
Lehet népszerűtlen vélemény, de én azt mondanám, hogy routerből egy sem kell, főleg nem 2611XM.
Ha már valamit nagyon muszáj, akkor 1841, arra felmegy a 15.1 és nem visít mint a veszedelem, de ha én most állnék neki tanulni, virtuálissal mennék. Ha nem voice a cél és valami ősi CCM, szerintem csak a baj van egy ilyen öreg fizikai eszközzel(ha meg voice kell, akkor 2811).Egyéb:
Kijött a GNS3 2.0 ha valakit érint esetleg. -
FeRkE
őstag
válasz
FecoGee #13071 üzenetére
Hali,
Alef0 ajanlott szerintem. Normalis kiszolgalas, ingyen udito, talan meg vmi csoki is volt ha jol remlik...
Hat ehhez kepest itt UK-ben semmit nem adrak Readingben. A vizsgahely leginkabb egy padlasterhez hasonlitott, egymas hegyen-hatan ulnek az emberek kis boxokban, voltunk vagy 60-an mindenfele temabol, nem csak IT. A kovetkezo vizsgam a londoni Pearson kozpontban lesz, kivancsi leszek az ottani tapasztalatokra.
-
TheProb
veterán
válasz
FecoGee #13013 üzenetére
Azt nemtom, lehet ez csak valami gyorstalpaló és nem hivatalos/vizsgával záródó tanfolyam.
Amúgy már számtalanszor próbáltam proaktív lenne és hasznos/újító tippeket adni. Vagy se szarják vagy még le is csesznek, szal érdekesen viszonyulnak itt a dolgokhoz. Amint meglesz a diplomám, húzok el innen, mert már elegem van, hogy az inkompetens seggnyaló körbe van ugrálva, aki meg folyamatosan javítana, fejleszteni akarna és utánajár mindennek meg szarba sincs nézve.de elég a rinyából
-
TheProb
veterán
válasz
FecoGee #13010 üzenetére
Jeleztem már, este, termelés leállása után meg is csinálom. Mondjuk 2 kébelt felcserélni nem egy nagy szakmai diadal. Itt a jóval komplexebb bravúrjaimat is lesz@arják, szal...
Most hallom, hogy az egyik seggnyaló, inkompetens hülyegyereket msot fizették be hálózatmérnöki tanfolyamra, de meg se fordult a főnök fejében, hogy nekem is szóljon, holott tudja, hogy ez a téma érdekel...
A másik gyerek meg olyannyira kompetens, hogy nála a broadcast cím=a default gw-el...Na mindegy.
-
TheProb
veterán
válasz
FecoGee #13007 üzenetére
sh sw stack-ports-ot néztem tegnap, ezt írtam is.
Viszont a sh sw stack-ring spee-t akkor megnézem majd még. köszi.Bár gondolom megint vagy nem lesz semmi az egészből, vagy megint az egyik nagyokos fogja majd megcsinálni, hiába foglalkoztam megint én a témával, meg az utánajárással...
-
dzsambo
tag
válasz
FecoGee #12991 üzenetére
Köszi, ezt már én is megtaláltam.
Viszont van pár dolog amivel szépen meg vagyok keveredve. VTP v3-al ugye már tudok teríteni mst beállítást is, így elvileg minden switchen elég kiadni a spanning-tree mode mst parancsot. Kicsit laboroztam és működő képesnek látszott a dolog, viszont azt vettem észre hogyha módosítok a instance beállításokon akkor a kapcsolatok egy pillanatra megszakadnak ( 2 ping kimarad )
A másik dolog hogy az én topológiám nem ilye szép mindenki mindenkivel összekötve felépítésű, nálam csak a 2 core switch lesz összekötve a többi csak az egyikkel vagy a másikkal lesz fizikai kapcsolatban. És itt jön az hogy nem sok értelme van a root primary és secondary beállításnak ( már ha jól gondolom hogy a forgalom elosztást lehet kézzel megadni ezzel a beállítással ), viszont nem tudom hogy ha ezt kihagyom akkor nem okozok e zavart a hálózatban. -
dzsambo
tag
válasz
FecoGee #12980 üzenetére
Hát speciális hálózat, sok mindent tesztelünk és a teszt szerverek belső lába külön vlanokban van. Már közel járunk a 100 db-hez és ez a közeljövőben még nőni fog, meg van pár egyéb és így már közel vagyunk a 128-hoz. Az első syslog üzenetek után nekiálltam takarítani és szűrni a vlanokat, de van pár switch amin át kéne mennie a vlanok nagy részének. Próbálok előre tervezni egy kicsit és ezért és kezdtem el nézelődni és kérdezni.
Nagyjából ez a jelenlegi és jövőbeni helyzet: Adott 2 helyiség az egyi egy szerver terem amiben lesznek a virtuális teszt szerverek és egyéb szerver infrastruktúra, a másik helyiségből pedig indulnak ki a végpontok és itt is van egy kevés szerver. A 2 helyiség összekötését 1-1 4500-X-es switch fogja ellátni ezekre kapcsolódik a többi switch, náluk ha jól tudom nincs ilyen korlát. A fejfájást számomra a tesz szerverek hálózattal történő ellátása jelenti, ide esélye hogy kelleni fog 128 körüli vlan, viszont nem tudom milyen kerüljön ide. Elképzelés annyiból megvan hogy 2 db 48 portos switch lesz, csak nem tudom hogy 3750X vagy 3650 estlek 3850 legyen és nem tudom ezek hogy állnak a fenti vlan számhoz. A végpontok kiszolgálását egy 4510-E-s kaszniban lévő 4516-10GE-s supervizor pár és 6 db line kártya végzi, ennél ha jól tudom szintén nem gond a magas vlan szám, bár angolom elég karcsú és messze nem értek hozzá úgy ahogy szeretném.
FecoGee:tudnál leírást linkelni mert én csak régieket találtam és ezt az root-backup root dolgot sem értem. Sajna csak autodidakta módon tanulok az éppen felmerülő problémákat megoldva és kevéske lövésem van a dologhoz.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #12948 üzenetére
Hmm, oké, de a 2db. XRv-t hogy oldottad meg, hogy az két különböző XRv legyen? Ha csak egy hda van a qemu mappában, akkor az csak egy XRv futtatásához elég, mert ha mindkettő ugyanazt a hda-t használja, az baj.
Anno talán a Vbox-ban volt ilyesmi, hogy a qemu túl lassú és virtuális gépként kell futtatni az XRv-t. Ez itt is jó lenne. -
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #12933 üzenetére
Azért kértem ki a véleményed - mert ugye #nowarez
Ha van egy GMail fiókod akkor könnyen regelhetsz ugyanarra az emailre végtelenszer is akár - az alábbi trükkel: email címnek add meg a sajátod csak a @ elé írd be, hogy + és valami címkét pl. joska.tuning+elsoreg@gmail.com, aztán joska.tuning+masodikreg@gmail.com et cetera.. így a levelek mindig neked jönnek meg (aktiválás, etc..) és nincs gond.
Másik alternatíva a disposable email használata, kapsz egy random címet 10 percre (vagy akár ezt 10 percekkel meg is hosszabbíthatod) és ezekkel regelsz mindig újat. [1] [2] [3] [4] [5](Nem tudom hányan ismerik, én így kategorizálok.. ez alapján csinálok sok szűrést+szabályokat.. már a GMail-es megoldással.)
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #12923 üzenetére
Melyik részére vagy kíváncsi? Mert több részre osztanám.
Erőltetve volt, hogy használjuk az újdonságukat, a Spark-ot. Kb. egy gruppen-Vibernek tudnám nevezni, ahol tudsz privátban is üzengetni mással, de space-ek is voltak (space = szoba/csoport), ahol mindenki látja, mit írsz, ha ő is be van lépve az adott spacebe.
Voltak 3702-es AP-k hyperlocation modullal felszerelve, hogy nehogymár manuálisan kelljen belépkedni a telefonon az adott spacebe, hanem majd az AP léptet be téged, ha érzékeli, hogy abban az előadóteremben vagy, ahol az előadóterembeli AP. (Valamelyik beteg meg feljelentkezett Mighty Penis néven)
Ez így mind szép és jó, de a wifi hulladék voltLedobált, állandóan meg kellett adni az user/passt a captive portálon. Volt olyan is, hogy az egész előadás alatt egyik AP-re sem lehetett felmenni...szóval nagy lebőgés volt. Látszik, hogy Cisco, vagy a sok CCIE, aki ott volt, egyik sem értett hozzá
Az előadások már jók voltak.
Ebédig a 2-es teremben voltam. Az első előadás érdekes volt, jól beparáztatott mindenkit; szó volt arról, hogy kb. mindenki veszélyben van, többfajta cryptovírus terjed, social engineering, csinálj biztonsági mentést, oktasd az alkalmazottaidat, hogy ne kattintson mindenre, amit meglát.
Az Ács Gyuris előadás ennél sokkal-sokkal jobb volt. Bemutatta, hogy a hackerek mérnökök, csak éppen a másik oldalon állnak és mondjuk egy cég alkalmazottait/vezetőit milyen módszerekkel tudnak bepalizni, hogy a hacker bejusson egy gépbe és onnantól kezdve az egész hálózatot el tudja érni és minden adatot ellopjon, amit csak akar. Tanulság: ha van netflow, érdemes lesegetni.Ebéd: olyan kevés volt, mint a franc. Nekem 4 db (és ezzel nagy király voltam!!!) fél tenyérnyi szendvics jutott, aztán szevasz. Másoknak 2.
Ezután az "ebéd" után volt a Catalystes előadás, na az érdekes volt. Bemutatták az új 3650/3850/29xx szériákat. Lesznek/vannak 6800-asok is. Új ASIC lesz már ezekben: UAPD 1.0, a 3850-ekben UAPD1.1.
Új stackelés lesz: lehet majd tápot is stackelni (!!!), így nem minden eszközt kell bekötni az áramba. Lehetőség lesz majd előlről is stackelni rendes 10G/40G portokat optikán. Új XE kell majd ezekhez (16-os).
A 3650-ből és a 3850-ből lesznek mGIG interfészes verziók (mGIG=multiGigabitEthernet, IEEE 802.3bz, N-BASE-T: ugyanazzal a Cat 5.e kábellel összeáll a link 2.5 Gbps-n vagy Cat 6 kábellel 5Gbps-n). Ez ugye akkor jó, amikor van egy Wave2-es AP-d, ami elvileg képes ~3 Gbps sebességre, akkor ne a sima 1G legyen a kapcsolatban a bottleneck. Ez a mGIG végülis a rezes 10G, csak kisebb frekvencián és 100 méterre, ha megnézed majd a szabványt. Amikor a diákat csinálták, még nem volt szabványosítva, azóta igen. Szó volt még 4500-akról is, de annyira nem maradtak meg. Még annyi a 3850-3650-hez, hogy ezek converged WLC-k is egyben és egyes verziókban cserélhető az uplink, nem fix, meg a táp is így van/lesz megoldva. Mutattak még light verziókat, ami az íróasztalon teljesen némán elvégzi a dolgát. Talán ez az előadás érdekelt a legjobban.Ez után mentünk be az NCS5000/6000 előadásra. Na itt röpködtek a számok: ezek olyan aggregátor eszközök, amik többszáz 100G-s kártyát kezelnek. Minél drágább, annál modulárisabb: nem kell cserélni chassist mondjuk, ha kevés a fabric, mert ezek már cserélhető fabrickal érkeznek, úgyhogy csak upgradeled a fabricot és nem kell emiatt új eszközbe invesztálni.
Az NCS5516 volt a max, amiről volt szó, hát többszázezer dollár. Lesznek/vannak olyan NCS-ek, amiknek a fele DWDM, fele rendes 10G port (tehát elvileg kiválthatóak lennének ezekkel a most meglévő DWDM rendszerek). Van olyan NCS, ami 64 Tbps-t fog tudni kezelni. Hogy most /fabric/slot/összesen, na az nem maradt meg. Támogatja majd a 40 Gbps QSFP4-ket, a 100G-sek meg QSF28 néven fognak futni.Utána mentem be az ASR9000-es előadás első felére. Lesz majd IOS XRv 9000 majd. Nyilván mivel szoftveres, speedben elmarad a hardveres 9K-tól, de lehet menni UCS-re telepítgetni a virtualis 9000-ket. Szó volt a 64 bites OS-ről (ez már nem QNX alapú, hanem rendes Linux). Lesz új ASR: ASR 9910, ha jól rémlik, ez is cserélhető fabrickal jön.
Azt hiszem, hogy ezután mentünk egyik előadás terhére fel a szobákba, egyáltalán átvenni szobát. A tavalyi, meg az az előtti ugye a Panoráma hotelben volt és ott ha kérted, lehettél egyedül egy szobában (télen ugye pangás van a szállodasoron és így legalább több munka van, ha mindenki egyedül alszik, legalább lesz mit takarítani). Na az Azúrban nem volt ilyen, random összeraktak XY-nal, akit nem is ismertél és az ágyak franciaágyak voltak, de külön matraccal. Na most ez így marhajó, hogy idegen hapsival fekszel egy ágyban...de szerencsére nekem nem lett szobatársam annak ellenére, hogy úgy volt. Vagy lebeszéltre, hogy mással legyen, vagy el se jött, nem tudom, de jobb így.
Utána pancsolás, szauna, csak a szaunából nem bírtam sokat, mert az "ebéd" annyira kevés volt, hogy már rosszul voltam a 100 °C-ban.A vacsora már nagyon rendben volt; sok volt a választék, finom volt a szarvashusi
Mi természetesen a kajákhoz legközelebb eső asztalhoz ültünk, nehogymá' ne'. Az asztalok úgy voltak összeállítva, hogy ami az egyik oldalán volt étel, az ugyanúgy megvolt tükörben a másik oldalán is és jó volt nézni, hogy az emberek egymásra várnak, hogy sorra kerüljenek, míg mi a másik oldalon simán jöttünk-mentünk. Tényleg sok a birka
Mérnök-birka. (Másnap reggelinél-ebédnél ugyanez).
Kb. 23:00-ig maradtunk kint, aztán go sleep. Voltak megint kézműves sörök az s&t-től. Szereztünk Cisco Umbrella pólókat, meg minden kacatot, amit lehetett szerezni, bár sok értelme így utólag nem volt.
Amúgy a hotel része nagyon rendben volt, mert míg a panorámában a sloziban oár óra leforgása alatt már nem volt papírkéztörlő, addig az Azúrban végig mindig volt. A panorámában sokkal nagyobbak voltak a szendvicsek, az azúrban kisebbek. A panorámában béna volt a kaja, az azúrban sokkal jobb, finomabb. A panorámában kisebb hely volt a rendezvénynek, az azúrban volt hely bőven. Mindkét helyen spóroltak az innivalókkal. A kávégépek is ki voltak kapcsolva, nehogymár tudjál inni, ha ellógsz az előadásokról és szomjas lennél...Szóval érezhető volt a magyar mentalitás, hogy bár fizetve van, de azért spóroljunk, hogy lehessen mit hazavinni (mármint azúros dolgozók), stb...
A másnapi ebéd már jóval nagyobb adag volt. A nap végén kisorsoltak 3 merakit 1 év licenccel, meg másnap egy PS4-et VR szemüveggel, de nem mi nyertünk.
Összességében jó volt, de a 2 nap már túl sok. Annyi újdonság van, hogy hamar leszívja az ember agyát az infó és inkább nincs kedve előadásokra bejárni. Hát kb. ennyi volt.
-
Annex
csendes tag
válasz
FecoGee #12871 üzenetére
Ez gondolom részben nekem szól
Azt igazság az, hogy vissza olvastam, de nem tudom pontosan, hogy mi az ami jelenleg is elfogadható információ (mármint hogy nem változtatták-e anyagot) meg tanulom is, csak szimplán szeretem személy szerint látni, hogy mit kéne tudnom és gondoltam hátha tud benne segíteni valaki.
Se időd nem akarom pazarolni, se az idegeidet nyúzni. Szóval bocsánat ha kérdésemmel bármelyiket elértem. Valószínűleg még jó pár bugyutát felfogok tenni, ez tapasztalatlanságommal jár előre is bocsi. Nyugodtan görgess tovább ha olyat látsz. -
soma314
tag
válasz
FecoGee #12849 üzenetére
már úgy érted, hogy a CE-PE kapcsolatok OSPF-ben mennek és az MPLS core-on akarjuk átvinne ezt multiprotocol BGP-vel?
azt tudtam, hogy a két vége alapból szerencsés, ha a backnone area-ban van (különben sham link kell), de azt nem tudtam, hogy a router ID-ra is háklisnem arra gondolsz, hogy az extended community-ben átviszi az OSPF domain ID-t, ami eleve 0.0.0.1 vagy 0.0.0.2 szokott lenni, de az az OSPF process értékéből jön
ezért is fontos, hogy a process szám itt egyezzen a két végén (a kivételes helyzet, amikor az OSPF process szám nem "locally significant")
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #12822 üzenetére
Nem onnan ismerem a módszert, a kényszer vitt rá még évekkel ezelőtt hogy kitaláljak valamit.. csak jóóóóóóval utána értesültem, hogy más is használja ezt a módszert ( : GNS3 úgyis mindig van kéznél : D Azon csodálkozom hogy még nem kérdezte senki, hogy a pass-ba hogy tettem kérdőjelet : D
-
Viktorius94
csendes újonc
válasz
FecoGee #12793 üzenetére
Az alábbi parancsok mind működtek a Relay Router-en, tehát a Remote client sikeresen megkapta az IP címet a DHCP Servert-től.
ip helper-address 192.168.3.1
ip helper-address 192.168.2.1
ip helper-address 192.168.2.2Említetted hogy a 192.168.3.1-re kell tenni mert ott fogja meg az eredeti DHCPDISCOVERY-t. Akkor hogy-hogy működött a többi IP-vel is?
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #12779 üzenetére
a francba, pedig az volt a taktikám, hogy ha egyszer odajutok és a troubleshootingon elvérzek, akkor leeszem rajtuk a vizsgadíjat, de még az utazási és szállásköltséget is!
Upgradelnem kell a stratégiámat: akkor simán lehet érdemesebb előrébb hoznom az írásbeli próbálkozás időpontját, mert utána 1,5 évem lenne az első laborra és további 1,5 a sikeresre
Szerintem valami olyan vizsga policy lenne igazán fair dolog, ami egyben kiszűrné brain dumperek adatgyűjtőit is
Elvileg bárki mehet CCIE írásbelire minden előfeltétel nélkül. Nem kell valid CCNA/NP.
(Ez valahol logikus, mert valaki dolgozik a szakmába már hosszú évek óta és lejárt a CCNA-je, CCNP--je mert nem volt szükség a megújítására. Viszont eljutott odáig, hogy a CCIE lehetne a reális célja. akkor ne kelljen újra CCNA-t meg CCNP-ket letennie, hogy CCIE-ra mehessen.)Viszont ez a szitu kedvez a brain dump-erek adatgyűjtőinek. Egyrészt, ha valami simlisségen kapnak valakit, akkor nincs meg az a szankció, hogy törlik a valid CCNP-jét, másrészt nyilván sokkal olcsóbban lehet mókusokat találni erre.
Én megkövetelném a CCIE írásbelihez hogy az illető valamikor valamilyen CCNP vagy CCDP Cisco tanúsítvánnyal rendelkező személy legyen. Nem kérném ugyanakkor, hogy az érvényes legyen még. Az illetőről eleve akkor már van valamilyen record a Cisco-nál (pl, hogy elkövetett-e valamilyen violationt). Másrészt nemelég angolul tudó és jó memóriával rendelkező mókusokat szerződtetni a harmadik világból. Ezek az emberek ugyanis nagyobb valószínűséggel szakmabeliek, akiknek érdeke a tanúsítványok értékének fenntartása.
Szóval én azt csinálnám, ami lehet pedagógiailag is indokolt lenne, hogy attól tenném függővé mikor mehet a következő vizsgára, hogy az adott vizsgán milyen eredményt ért el. Pl. ha 900 pont kell az átjutáshoz, de az illető 870-et ért el az simán lehet egy rossz nap, idegesség eredménye ezért miért ne próbálhassa meg újra egy hét múlva.
Ha viszont csak 300-at ért el az nyilván még messze tart attól a felkészültségtől ami a vizsgához kell.Persze ez a vizsgaközpontok bevételét jelentősen csökkentené. Viszont kevesebb csalódott ember is lenne és a megszerzett Cisco tanúsítványok biztosabb alapokon nyugodnának (brain dumping megnehezítve).
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #12776 üzenetére
vagy csak ízlett neki a Cisco menza
vagy emeritus vizsgázó címre törtlehet befektetésnek tekintette
simán el tudom képzelni hogy az USA-ban a CCNP CCIE éves bérkülönbség mondjuk 30-40 ezer dolcsi.Ő se gondolta, hogy 37 próbálkozás lesz, de a 15. után már csak az előre menekülés maradt
Az meg még valószínűbb, hogy aljas módon valami brain dumping szolgáltatással akart pénzt keresni és a 37 alkalom alatt elég jól meg tudta jegyezni mi lehetett a vizsga tartalma.
Most már ha jól tudom úgy van, hogy az első labor bukta után 30 nap lehet a próbálkozás, a másodiktól meg már 90 nap és az írásbeli után 1,5 év alatt le kell tenni a labort különben újrázni kell az írásbelit
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #12766 üzenetére
Vannak előnyei is, ha már kevésbé fiatal az ember. Anyagilag stabilabb a helyzet, ezért kisebb a stressz egy vizsgán.
Nekem az angol tudásom is sokkal jobb most, mint huszonévesen volt.Inkább a feleségem és a gyerekek részéről áldozat a dolog. Az ő támogatásuk nélkül nem lehet család mellett tanulni az biztos.
Nálunk minkét gyerekemnél a legelső év volt a legküzdősebb, mert nem voltak éppen jó alvók.
Most már inkább azt nehéz összehozni, hogy ovi, iskola is eleve csinál programokat, mellette meg a külön dolgok logisztikája (úszásra, kézilabdára vinni őket...).A CCIE-nak nekiálltam, de korán se biztos, hogy meglesz. Első sorban megtanulni akarom és másod sorban levizsgázni belőle.
Ráadásul nem tűztem "túl merész célt" magam elé: az írásbelit letenni mielőtt a CCNP lejár. Erre van két évem. Nem mondom, hogy nem fogok elmenni megbukni előbb, de ha nem nem jön össze, akkor csak a vizsgadíjat buktam. Ami nyilván bosszantó lenne, de nem lehet minden vizsgán átmenni elsőre.
(Biztosan létezik valaki valahol, de én még csak nem is olvastam olyan személyről, aki egy CCIE-ig eljuttot volna úgy, hogy ne kellett volna újráznia. De még diplomát szerezni se hallottam senkit vizsga ismétlés nélkül.) -
kowika87
tag
válasz
FecoGee #12766 üzenetére
Enis kuzdok most rendesen pedig nincs gyerek... jovoheten megyek haza, egy het szabi aztan fel kell porognom mert meg nagyon az elejen vagyok es eleg lassan megy. A durva az hogy amikor megcsinaltam a writtent azt hittem nagyjabol rendbe vagyok tudas szinten es csak gyakorolni kell. Hat nem...
-
donatel
tag
válasz
FecoGee #12764 üzenetére
Az ugye nem gond, ha úgy csinálod a vizsgákat pl. CCNA-nál az ICND1 megcsináltad tavaly nyáron a régebbi anyagból az ICND2 meg idén az új anyagból (ősztől ugye már csak az új anyagból van a vizsga) vagy pl. CCNP-nél a Routing-ot tavaly a régebbi vizsgából és a Switch és TS vizsgát meg idén meg jövőre az új anyagból?
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #12670 üzenetére
Jesszus, ennyire ne legyél sznob, hogy iFón 7-et vegyél, azt is ebook olvasásra
Hogy-hogy beleégett az akksi képe? Enyémnél default, hogy 10 perc után kikapcsol és a kikapcsolás képe végülis maga a termék főbb jellemzője, tehát nem üres kijelző, hanem ez: [link] Ez így van kikapcsolva. Az elsőt 9 hónapig használtam, sosem volt beleégve semmi és ugyanígy nem üres volt a kikapcsoló-képe. -
zsolti.22
senior tag
-
válasz
FecoGee #12643 üzenetére
Hát nem tudom még, most megyek pihenni egy kicsit aztán 1 hét múlva eldöntöm hogy mi lesz. A ccnp papírokat megújítottam egy sp edge vizsgával tegnap most ez volt a legfontosabb. Szakadék a különbség egyébként egy p meg egy e vizsga között... Hihetetlen. Dehát ezért ér sokat, nomeg nem azért csináljuk mert könnyű, hanem azért mert nehéz
-
RogerP
csendes tag
válasz
FecoGee #12587 üzenetére
Szerintem nem könnyebb, hanem egyszerűen más. Politikusnak kell lenned, úgy mozgatni a szálakat, hogy lehetőleg mindenki a végén boldog legyen.
A projekt menedzserek nem rendelkeznek mély technikai tudással, de ha nem végzik jól a munkájukat, akkor hatalmas pénzügyi buktákat tudnak összehozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- QNAP TS-932X - 10 gigabites NAS - 5x4TB HDD + 4x400G SSD
- SPIRIT OF GAMER Race Wheel PRO 2 kormány minden tartozékával mekgímélt állapotban eladó!
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Apple Watch Series 7 41mm NIKE GPS
- Acer Nitro XV340CKP WQHD 144HZ IPS KALIBRÁLT
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest