- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
Elso 9 network lesz 254 hostra, a 10. point-to-point-ra. Mivel a zero subnet is hasznalhato, 0-8-ig megy a 254 hostos subnetek listaja, a 9. lesz a p2p-re allokalva. Mivel a mask /30, ezert egy subnetben 4 IP fogy (subnet number, 2 valid IP, broadcast address). Az elso p2p subnet lesz a 0/30, a masodik a 4/30, a harmadik a 8/30, stb.
-
crok
Topikgazda
Ehhez a modem nem kell. A line 0 lesz tulképpen a modemed ha minden igaz. Egy sh int desc-et meg egy sh inventory-t meg egy sh line-t esetleg kaphatnék?
(Amúgy milyen iskola milyen okatatás egy ilyen kapcsolat kiépítése? Olyan kb. 25+ éves technológia, még a BBS-ek idejében láttam ilyet utoljára.. minek ezt tanítani bárkinek is, hogy lekössék felesleges körökkel amikor lehetne olyanra is tanítani amiből akár meg is élhetne ha végzett.. #nemakaromtudni)
-
Annex
csendes tag
Na kicsi pontosítás. A lényeg, hogy több cisco 1711-em van, wic-1am bővítőmodullal. Ha minden igaz ennek segítségével lehet kapcsolódni pst-n keresztül. Az én feladatom most az iskolai pst-n keresztül egyik modem elérése a másikkal. Nem tudom mennyire igaz állítólag ehhez modem nem kell. Annyira jutottam,hogy aux portot így kihagyom (lévén, hogy nincs modem) és a line0 interfacet használom async segítségével. De lehet ezek a sorok már marhaságok. Itt elvesztem hogy, hogy kéne folytatni akinek tippje esetleg kis sejtelme lehet a megoldásról annak megköszönném.
-
crok
Topikgazda
Mi a cél? Milyen kommunikációra van szükség?
Csak az kell, hogy a routert elérd valahogy és tudd konfigurálni
vagy user traffic kellene menjen rajta? Ja, egy analóg modem
még mindenképpen kelleni fog szeritnem. Báááár.. kifejtem..Egyébként sorvezetőnek ezt mondom ha user traffic kell menjen:
http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/dial-access/asynchronous-connections/5465-mod-aux-dialout.htmlHa csak elérni kell (out-band modem) akkor a modemet rá
kell kötni egy nullmodem kábellel és egy másik gépről egy
modemen kersztül egy megfelelő terminál programmal
(linux: minicom vagy win:hyperterm mondjuk) rátárcsázz
akkor ez ennyi, terminálon baud meg stop és databit legyen
megfelelő és menni fog (minicom-al tárcsázni úgy tudsz, hogy
atdt /t [telefonszám] majd enter és a modem már tárcsáz is..).Ha a router AUX portját akarod használni arra, hogy egy rollover
kábellel elérhesd egy másik eszköz konzol portját (reverse telnet):
http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/dial-access/asynchronous-connections/10318-mod-aux-exec.html -
FecoGee
Topikgazda
Szerintem jobb kulon csinalni. Kevesebb penz, kevesebb ido, es ha megvan az icnd1 mar kapsz papirt.
Az Official Certification Guide-ban minden fejezet elejen vannak kerdesek. Es jar hozza DVD amin sok szaz tesztkeedest talalsz.
A vizsga closed book, angol nyelvu. Semmit nem vihetsz be, es semmi segedeszkozt nem hasznalhatsz. Egy db laminalt lapot kapsz, csak azt hasznalhatod pl. subneteles szamolasara.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- BestBuy topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elden Ring
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- DOOM - The Dark Ages
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Tesla topik
- További aktív témák...
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest