- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsambo
tag
válasz
FecoGee #12991 üzenetére
Köszi, ezt már én is megtaláltam.
Viszont van pár dolog amivel szépen meg vagyok keveredve. VTP v3-al ugye már tudok teríteni mst beállítást is, így elvileg minden switchen elég kiadni a spanning-tree mode mst parancsot. Kicsit laboroztam és működő képesnek látszott a dolog, viszont azt vettem észre hogyha módosítok a instance beállításokon akkor a kapcsolatok egy pillanatra megszakadnak ( 2 ping kimarad )
A másik dolog hogy az én topológiám nem ilye szép mindenki mindenkivel összekötve felépítésű, nálam csak a 2 core switch lesz összekötve a többi csak az egyikkel vagy a másikkal lesz fizikai kapcsolatban. És itt jön az hogy nem sok értelme van a root primary és secondary beállításnak ( már ha jól gondolom hogy a forgalom elosztást lehet kézzel megadni ezzel a beállítással ), viszont nem tudom hogy ha ezt kihagyom akkor nem okozok e zavart a hálózatban. -
dzsambo
tag
válasz
Proci85 #12985 üzenetére
Az indokolja ezt a felállást hogy a teszt szerverek egyik lába ugyan azt az ip-t/subnetet használja. Ez egy amolyan szabvány amin nem lehet változtatni, ezért nő a használt vlanok száma. Ha jön egy új sor az új szervert és új vlant is jelent.
A fenti kérdésemre esetleg tud valaki válaszolni, illetve lenne még egy kérdésem, az instance felosztásnak mi a módja?
-
dzsambo
tag
válasz
FecoGee #12980 üzenetére
Hát speciális hálózat, sok mindent tesztelünk és a teszt szerverek belső lába külön vlanokban van. Már közel járunk a 100 db-hez és ez a közeljövőben még nőni fog, meg van pár egyéb és így már közel vagyunk a 128-hoz. Az első syslog üzenetek után nekiálltam takarítani és szűrni a vlanokat, de van pár switch amin át kéne mennie a vlanok nagy részének. Próbálok előre tervezni egy kicsit és ezért és kezdtem el nézelődni és kérdezni.
Nagyjából ez a jelenlegi és jövőbeni helyzet: Adott 2 helyiség az egyi egy szerver terem amiben lesznek a virtuális teszt szerverek és egyéb szerver infrastruktúra, a másik helyiségből pedig indulnak ki a végpontok és itt is van egy kevés szerver. A 2 helyiség összekötését 1-1 4500-X-es switch fogja ellátni ezekre kapcsolódik a többi switch, náluk ha jól tudom nincs ilyen korlát. A fejfájást számomra a tesz szerverek hálózattal történő ellátása jelenti, ide esélye hogy kelleni fog 128 körüli vlan, viszont nem tudom milyen kerüljön ide. Elképzelés annyiból megvan hogy 2 db 48 portos switch lesz, csak nem tudom hogy 3750X vagy 3650 estlek 3850 legyen és nem tudom ezek hogy állnak a fenti vlan számhoz. A végpontok kiszolgálását egy 4510-E-s kaszniban lévő 4516-10GE-s supervizor pár és 6 db line kártya végzi, ennél ha jól tudom szintén nem gond a magas vlan szám, bár angolom elég karcsú és messze nem értek hozzá úgy ahogy szeretném.
FecoGee:tudnál leírást linkelni mert én csak régieket találtam és ezt az root-backup root dolgot sem értem. Sajna csak autodidakta módon tanulok az éppen felmerülő problémákat megoldva és kevéske lövésem van a dologhoz.
-
dzsambo
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy hálózat, amiben lassan elérem az 128 STP instances korlátot, kicsit próbáltam utána olvasgatni a dolognak és ha jól vettem ki a dolgot akkor ha többet szeretnék használni akkor át kell állnom MSTP-re. Kérésem az lenne, ha van valakinek türelme elmondani egy kezdőnek, hogyan álljak neki illetve mi na különbség a stp módok között.
Köszi
-
dzsambo
tag
válasz
FecoGee #9097 üzenetére
Igen ezzel én is tisztában vagyok csak én is ügyesen fogalmaztam és lehagytam pár dolgot.
Én úgy tudom, hogy az automata kábel felismerés/fordítás már alapkövetelmény, míg 10/100-on csak az újabb vezérlők tudják. Egyébként nem biztos, hogy minden 2960-as tudja. Én egy WS-C3560-8PC-vel futottam bele ilyenbe, egy 2940-8TF-S-t akartam még rá akasztani 1000Base-T-s sfp modullal és nem ment, viszont egy 8TT-S-el gond nélkül.
-
dzsambo
tag
válasz
Cyber_Bird #9092 üzenetére
Egész pontosan Gigabit alapkövetelmény az autosense, 10/100-on nem oda crosslink kell switcek közé illetve ha 1000BASE-T-s sfp modult használsz ( ezt tapasztalatból tudom ) akkor is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged