- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #7632 üzenetére
Oké, én csak azon lepődtem meg, hogy egy .pdf kiterjesztésű fájlt kezelt úgy, mint egy futtatható fájlt és betette sandboxba, meg hogy a .pdf fájl közvetlen billentyűzethozzáférést akart. Nem az Adobe Reader, hanem a Neptun.pdf. Na mindegy most már nem teszi sandboxba.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
Stephan89 #7619 üzenetére
Csináltam róla egy képet. Ez hogyan lehetséges? Hogy csinálhat ilyet egy .pdf (!) fájl amit én hoztam létre? Egyébként a leckekönyvem a Neptun rendszerből, a Chrome által mentett nyomtatási kép feltettem pendrive-ra ami utána egy idegen gépbe is be lett dugva egy számtech boltban, utána került ismét az én gépembe.
Itt van a fájl az asztalomra másolva, most megnyitom, a CIS-től semmi reakció.
És végül a kép, látható, hogy az ikonját úgy mutatja a D+ naplóban, mintha futtatható fájl lenne és közvetlen billentyűzethozzáférése lett blokkolva:
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
Nektek rakott már a CIS valaha sandboxba egy .pdf fájlt mint ismeretlen alkalmazást?
Kicsit fura, mert nem az Adobe Readert rakta sandboxba, hanem magát a dokumentumot ami nem igazán futtatható alkalmazás.
Még az 5.12-ről van szó, a pdf pedig egy pendrive-on van, én magam készítettem és tettem rá.Ez bug, vagy normális?
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #7447 üzenetére
Külföldi és nyílt oldalakon (pirateb***) tökéletesen működik a le és visszatöltés is.
Viszont regisztrációhoz kötött, magyar oldalakon akkor sem működik megfelelően, ha egyáltalán nincs tűzfal bekapcsolva. Lassú, vagy nincs feltöltés. Ennek ellenére letöltés után az állapotom a torrent oldal szerint seed lesz és így mindig tudom teljesíteni a 48 órás minimum seedet és általában tölt is vissza valamennyit. (Most itt egy konkrét oldalról van szó)
Ennek oka valószínűleg az lehet, hogy a micros netem kinti dobozában van egy router tűzfallal. (A szolgáltató ezt megerősítette.) Így én bármit csinálok, az a tűzfal akadályozni fog mindig valamit. Viszont akkor amit az első sorban írtam, az miért működik gond nélkül?
-
Stephan89
aktív tag
válasz
choco01 #7443 üzenetére
Pár évvel ezelőtt nekem is hasonló volt a problémám. Minden teszt mindig ugyanazzal az eredménnyel zárult, akár hogy állítgattam a tűzfalamat. Egy informatikus ismerősömnek szóltam és mondta, hogy esélyes, hogy a teszt nem is az én gépemet vizsgálja, hanem a szolgáltatónál van egy router ami szétosztja a netet az előfizetőknek és annak a tűzfalát tesztelem tulajdonképpen.
Nem tudom, mennyire volt igaza, de szerintem elképzelhető, mivel itt is az a helyzet, hogy hiába van kikapcsolva a tűzfal, ugyanaz az eredmény. Pedig ez esetben változnia kellene.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
Krystal_s #7432 üzenetére
Szia!
Ugyan nem tőlem kérdezted, de gondolom nem baj, ha én válaszolok?
Ha nem torrentezel, akkor a legjobb beállítás a minden láthatatlan. Ha torrentezel, akkor a középső a jó.
(Bár hozzáteszem, hogy szoktam torrentezni és láthatatlan van beállítva és még eddig működött a torrent rendesen.De a többiek azt mondják, ebben az esetben a középső a jó. Nyilván nem véletlen, erre remélem blattida választ ad.)
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #7412 üzenetére
Hello!
Sajnos nálam is előjött az a jelenség, hogy sandboxba helyezéskor nem értesített. Pedig biztosan kellett volna és 100% hogy nem csak lecsúsztam róla. Szóval ez nem egyedi hiba.
Ja és még az ötös verzióhoz: nem tudom miért, bizonyos esetekben (telepítés után) az antivírus ha kártevőt talál nem értesít abban az esetben, ha beállítom, hogy ne mutasson riasztást. Na most ezen mondat alapján aki nem ismeri a CIS-t biztosan hülyének néz, de ebben az esetben a jobb alsó sarokban szokott egy sandboxos értesítéshez hasonló kis ablakot feldobni, hogy XY kártevőt karanténozott. Az én gépemen és szüleimén is előfordult, aztán az opció ki és visszakapcsolásával megoldódott. Viszont a szomszédomék gépére is CIS került pár nappal ezelőtt és hiába csináltam bármit, náluk a hiba maradt. Így kikapcsoltam ezt a funkciót, annak ellenére, hogy mindent úgy akartam, hogy helyettük döntsön a CIS, így nekik kell majd az irtásra kattintani. Ez ismert bug egyébként? Bár már nyilván nem fogják javítani.
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
Hivatalos oldalról még tölthető az 5-ös CIS? Mert én is megválnék a 6-tól egyelőre. Ahogy olvastam, volt problémátok vele. Comodonál szerintem érdemes mindig várni az új verziók használatával, főleg, hogy a régebbi is nagyon korrekt védelmet nyújt.
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
@matthew@ #7316 üzenetére
Tűzfal és Defense+ is legyenek biztonságos módra állítva. Így csak az ismeretlen programokra fog rákérdezni.
Egyébként feltettem próbaképpen a CIS 6-ot. Elég szokatlan. Angol nyelvvel nincs gond, abszolút érthető (nekem). A külseje csak nekem tűnik nagyon hasonlónak a Nortonéhoz? Kiírja, hogy hány perce lett frissítve, mint a NIS vagy a NAV. Hasonló animációt használ, mint a Symantec terméke, ha a felhasználói felület másik részét akarom megnézni. Telepítéskor is egy körbeforgó animáció volt, úgy, mint a Nortonnál.
Egyébként ha a böngészőmmel (Comodo Dragon) netbankba akarok belépni, nem kellene automatikusan felkínálnia a Virtual Kiosk elindítását? Valahol láttam egy videót, ahol ezt megtette.
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
RaPiDsHaRe #7296 üzenetére
Elvileg így ki kell, hogy írja: Egyéb fül fölül > Beállítások > Általános fülön a "Szövegbuborék mutatása" pipáld be.
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
Tetete1 #7294 üzenetére
Jó, hogy ezt így beigli evés közben elolvastam, eddig nem is foglalkoztam a D+ fokozott védelmi funkciójával, pedig mindkét gépünkön 64 bites Win7 fut. Kiderült, hogy érdemes bekapcsolni, mert megvédhet bizonyos veszélyesebb kártevőktől.
Itt a leírás róla, legalul: [link]
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
Frissült mostanában a Comodo Dragon? Mert ma egyrészt először nem akart elindulni (hiányzó parancsikon, a Windows törölni akarta) másrészt, miután sikerült futtatni, most látom, hogy a PrivAlert eltűnt, a Site Inspector pedig megváltozott. A neve Web Inspector lett és a régi piros nagyító helyett egy kék hullám az ikonja. Ti tapasztaltátok ezt? Mi lett a PrivAlerttel? Az nem volt rossz dolog, miért került ki a Dragonból?
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
Található valahol egy hivatalos leírás arról, hogyan működik a Comodo Trust Connect? Addig értem, hogy titkosítja a küldött adataimat. Utána? Ahová megy, hogyan tudja a másik gép olvasni azt? Nyilván az általam fogadott adatok között is van, amit titkosítani kellene. Ezt gondolom nem tudja megoldani a TC?
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
Ha használjátok a Comodo Dragon böngészőt, észrevehettetek egy új beépülőt, ami magától települt. Elég hasznos dolognak tűnik. Blokkol mindenféle kétes tartalmat a weblapokon, de csak egy gyors beállítás után! Amíg azt nem végeztétek el, csak jelez, nem blokkol. Beállítani úgy lehet, hogy rákattintotok az ikonjára, utána a fogaskerék ikonra és a threats listben mindent kipipáltok.
Bővebb infó: [link]
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #7210 üzenetére
A júliusi .exe volt, a mostani pedig .bat
Egyébként temp mappában voltak, vagy még vannak is, nem tudom. Lehet már nincsenek a gépen és ezért nem is kapok eredményt? Egyébként, most csináltam egy txt fájlt, írtam bele pár értelmetlen karaktert és elmentettem .exe-ként. Futtattam, sandboxba tette a CIS, majd az ismeretlen fájlok közül elküldtem kézzel, mivel magától nem tette meg. Ezután nyomtam az ellenőrzésre, az eredmény ismeretlen, de a kérdőjel ikon mellette sárga, nem kék, mint az eddigieknél! Miért van ez a különbség?
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
Átlagosan mennyit szoktak a Comodónál ülni egy CIS-ből beküldött ismeretlen fájlon? Van, ami már júliusban (!) be lett küldve és azóta is ismeretlen. De pl. a legutóbbit öt napja küldtem el és érdekelne már nagyon az eredménye. Ez a funkció dísznek van, vagy foglalkoznak az innen beérkező fájlokkal, csak engem nem szeretnek?
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
Nem pont CIS, de ez a topic szerintem látogatottabb, mint a Comodo Dragon.. Az lenne a kérdésem, hogy a Site Inspector bővítmény a Dragonban csak egy ikon és csak akkor ellenőrzi az aktuális oldalt ha rákattintok, vagy pedig aktívan véd és figyelmeztet a veszélyes helyre tévedek? Úgy gondolom, hogy sajnos az előbbi, de még nem sikerült veszélyes oldalra lépnem, amióta ezt a böngészőt használom, így nem tudom biztosan.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #6855 üzenetére
Köszi a segítséget! Azt, hogy a böngésző mindig sandboxban fusson, hogy tudom beállítani? Mert egyszer el tudom indítani a CIS-ben, de én úgy szeretném, ha csak kattintanom kellene a tálcán a Chrome-ra és a CIS sandboxba tenné.
Most kipróbáltam, nyitottam egy új Chrome ablakot sandboxban és a CIS fő képernyőjén azt írja, hogy 0 alkalmazás fut jelenleg sandboxban. Ez miért van?
Ja és még valami, a sandboxban milyen jelentősége van a jogköröknek? Ha mondjuk csak valami részben limitált, akkor akár kárt is tehet a rendszerben? Vagy ami sandboxban van az semmit nem tehet az éles rendszerrel?Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
Stephan89 #6852 üzenetére
Még valami. A weboldalakon található fertőzések, pl. scriptek, java exploitok stb. ellen védelmet nyújt a CIS? Mert ha lefut, elvileg módosítja a böngészőt, a cis meg engedélyezi, mert megbízható alkalmazás. Olvastam már ilyenről, hogy egy weblap megnyitásával elérték, hogy elinduljon a számológép (calc.exe) a Windowsban. Ez csak egy teszt volt, de ennyi erővel bármit megtehettek volna.
A NIS behatolásvédelme hasonlókra figyelt és nálam már lőtt is le ilyen támadást.Egyébként a CIS tűzfalát és a defense+ is biztonságos módban használom, mivel nekem jobb, ha ő dönt helyettem és csak ritkán kérdez, használni akarom a gépet, nem a riasztásokkal foglalkozni.
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
A saját gépemre, mielőtt újratelepíteném felraktam a CIS-t, mert már régen próbáltam. Lehet újratelepítés után is maradni fog, szüleim gépére meg megy a McAfee.
Kicsit teszteltem, a malwaredomainlistről, meg lesüllyedtem a net alvilágába, ha értitek mire gondolok.Nyugi, egyetlen crack-et sem használat céljából töltöttem le, kizárólag csak vírusteszt miatt. Az eredmény az alábbi képen látható. A kérdésem, hogy amik itt vannak, azokat ugye blokkolta a CIS és nem okoztak kárt? Pl. a kulcs módosításra, dns/rpc kliens hozzáférésre gondolok. A végrehajtás szabályozási beállításoknál a beazonosítatlan fájlok kezelése, mint "nem megbízható". Ez rendben van így, elég biztonságot nyújt?
A másik dolog, ami érdekelne a tűzfallal kapcsolatos. Megkérdezte, hogy az svchost.exe fogadhat-e bejövő kérést. Először engedélyeztem, aztán sorra tiltottam. Erre mi a helyes válasz? Minden mást automatikusan kezelt a cis, de erre rákérdezett. Wifi routerrel megosztott net van itthon, két laptoppal, otthoni csoporttal. A CIS-ben az otthoni hálózatot választottam. Ez esetben, gondolom csak a másik gépünk szeretett volna valamit, szóval engedélyezhetem majd a későbbiekben, nem?
Ha majd nyilvános helyen leszek és a CIS-ben ezt be is állítom, akkor gondolom majd magától tiltani fogja a bejövő kapcsolatokat? -
Stephan89
aktív tag
Az utorrentet ismernie kellene! Ma próbáltam ki. Kattints az "Alkalmazás:" utáni uTorrent.exe feliratra és nézd meg a fájl részleteit.
Ezzel valami nincs rendben szerintem!
Más téma:
Próbálgattam kártevőket korábban és tegnap a megbízható fájlok között felfedeztem az egyiket! Ez hogyan lehetséges? A felhő alapú viselkedés elemzés be van kapcsolva, ez azt jelenti, hogyha a camas nem találja veszélyesnek, akkor a CIS simán berakja megbízhatónak? Ez azért elég gáz lenne, mert van egy pár dolog amit a CAMAS nem ismer fel.
És a beazonosítatlan fájlok automatikus vizsgálata a felhőben is be van kapcsolva.
Ezeket érdemes lenne kikapcsolni?A szabályok létrehozása biztonságos fájlokhoz, NINCS bekapcsolva!
A fájlt már töröltem a megbízhatók közül.
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #5326 üzenetére
Utóbbit választottam eddig is, amíg használtam és szerintem ezután is.
Esetleg akkor változtatok ezen, ha valaki más is használ(hat)ja a gépemet, mert a legtöbben úgyis csak a mehetre kattintanának, ettől meg a sandbox azért megvéd. Ilyenkor nem nagyon szokott kérdezni, ha jól emlékszem, mert automatikusan blokkol bizonyos dolgokat. Vagy nem jól emlékszem?Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
Ugye a CIS az ismeretlen fájlokat sandboxban futtatja, ha ez be van kapcsolva. Na most, ha mondjuk van egy telepítő, amiről nem tudom, hogy fertőzött-e, de sandboxban nem tud normálisan lefutni, ezért rákattintok arra, hogy "ne izolálja többet" akkor automatikusan berakja a megbízható fájlok közé, így ha legközelebb futtatom, már a D+ nem jelez semmit, ergo, ha fertőzött volt, az vígan beeheti magát a rendszerbe.
Utoljára mondjuk ezt már nem most próbáltam, hanem kb. 2-3 hónapja, azóta nem tudom, hogy változott-e?
Ha nem, akkor ez biztonsági kockázat, nem?
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #4548 üzenetére
Sziasztok!
Nem igazán tudom, hogy a clt.exe szabályait honnan kellene kitörölnöm.
Hálás lennék, ha felhomályosítanátok.
A másik dolog ezzel kapcsolatban, amit még mindig nem értek. Miért ér el akár egyetlen egy ponttal is kevesebbet a CIS a clt teszten akkor, ha be van kapcsolva a sandbox? Nem csak nálam, másoknál is! Most is írtátok nem rég, hogy legalább mennyit kellene úgy elérnie. De miért nem max pontot?
Ja, és egy általa nem ismert fájlt futtatva (akár kártevőt is) miért írja azt a Sandbox, hogy "futtatva mint korlátozás nélküli"? Bárhogy is állítom be.
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #4563 üzenetére
Nem, kábel. Otthon van WIFI.
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
A tűzfallal, pontosabban a naplózással kapcsolatban lenne kérdésem. Amióta feltelepítettem a CIS-t, most először vagyok a kollégiumban. Namost ezen a hálózaton korábban a Panda és a McAfee tűzfala is elég sok támadást blokkolt. A Panda ezeket kapcsolódási kísérletnek nevezte, és egy nap akár száz ilyet is írt a naplóban.
A CIS naplójában eddig csak olyanokat láttam, amit az én programjaim tevékenységeinél kérdezett, kívülről érkező támadást egyáltalán nem ír. Ezeket nem naplózná, vagy nem történt ilyen? Utóbbit nem hiszem. Mi lehet, miért nincs semmi ilyesmi a naplóban?Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #4548 üzenetére
Köszi a segítséget mindkettőtöknek!
Ha lesz időm, akkor a szabályokat átnézem. Egyébként a konfig proaktívon van. Elég sokat olvastam korábban a CIS-ről és akkor láttam, hogy valaki javasolta a Sandbox kikapcsolását. Egyébként úgy is védett vagyok, ha ki van kapcsolva a homokozó nem? A D+ ugyanúgy védi a rendszert, nem engedélyezi a módosításokat, legalábbis remélem, mert tegnap kipróbáltam pár kártevőt, persze a D+ kérdéseinél mindig a tilt gombot nyomtam meg.Szerk. A tűzfalat is alapból egyedi házirend módra állítottam a telepítés után.
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
A melyik a legjobb vírusirtó topicból jöttem át ide, nem akartam, hogy szóljanak az offért ott.
Előzmények: [link] [link]
Szóval kikapcsolt sandbox mellett használom a CIS-t, mert a clt teszten bekapcsolt homokozóval jóval kevesebb pontot ért el. Kérdésem, miért? Miért nem véd maximálisan akkor, ha az egyik leghasznosabb része aktív a CIS-nek?
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest