- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
Meg lehet nézni xp/vista/win7nél a hálózati kapcsolatnál vagy parancssor ipconfig után kiírja az ethernet-adapter ipcímét alhálózati maszkot és az átjárót, ha két gép átjárója megegyezik működik egymás között a lan játék és a megosztás, előfordulhat hogy nem ugyanazon a tartományon van mindhárom gép.
-
kabelmania27
félisten
Albérletben internet 15-öt egy us robotics router osztott meg én kábellel csatlakoztam ketten wifin, nekik sokszor lefagyott de volt hogy nekem is, hiába cserélt fw-t, ismerősnél albérletbe két router van amíg a másodiknál nem a wan ba volt bekötve a net,hanem az egyik lanba állandóan fagyott a net, amióta wanba jön a net, nem fagy le.
jerry311: Értem, köszi. -
kabelmania27
félisten
Nálunk két laptop van rákötve a switchre, (max két ip-t ad a modem, nem UPC-s vagyok hanem Inviteles,ex Fibernet hálózat) ugyan így van megoldva, ha másik gépen kell nyomtatni átdugom az usb kábelt, korábban nem lehetett lan-t játszani mert más tartományban volt a két gép, aztán megváltozott, így megy a játék is.
vargalex:Érdekes lenne ha valaki bekapcsolódna a játékba, vagy valaki nyomtatna valamit ide.
jerry311: Ha a router oszt ipt-t a swich mögötti gépeknek is hogy lesz gigás a kapcsolat ha a 100-as routeren megy keresztül a forgalom? -
jerry311
nagyúr
Modem -- wifi router -- 1-3 porton gep, 4. porton switch -- meg 3 gep.
1 medialejatszo, 1 TV, 1 NAS, 3 PC. Laptopok es telefonok wifi-n.Nagy problemat nem jelentett, most is egy tobb ezer vegpontos halozatra felugyelek, de ez mar az en egyeni nyomorom.
A 100-as router moge azert raksz gigabites switchet, hogy a belso halozat gyors legyen. Az internet ugyis max 120-as, ha az csak 100-on jon nem nagy ervagas. De ha a belso halozat lehetne 1000 es csak 100-on megy, na az mar fajhat. Persze ez nagyban fugg attol, hogy mire hasznalja az ember a belso halozatot. Ha tenyleg csak netmegosztasra, akkor siman jo lehet a 100-as halo is.
-
vargalex
félisten
Szia!
Igen, ez valóban felhasználás függő. De szerintem (lehet, hogy rosszul hiszem), nem az az átlagos, ami nálatok van. Én pl. nem játszom, de nyilván a switch-es megoldással LAN játék sem igazán megoldható (mert megint ugyan az lesz, hogy az egész világnak kinyitod).
Nálam pl. a nyomtató a routeren van és bármelyik eszközről nyomtatok oda (illetve scannel-ek is). Nem kell, hogy bekapcsoljam valamelyik gépet.
De már elég sok háztartásban megtalálható egy NAS (vagy NAS funkciókkal rendelkező router), amit szintén nem túl szerencsés switch-en keresztül elérni. És még lehetne ezt sorolni. De, ahogy az elején írtam, ez igazából szokás/igény kérdése. -
Kroni1
veterán
Ahogy látom nálatok tökéletesen elég is a switch, de nálam sajnos a wifi az alap dolog. A Tv-n a szoftverfrissités miatt van, XBOX-hoz is kell, sokan fordulnak meg itt okostelefonnal, notebookkal, ráadásul az asszony is wifiről dolgozik minden nap. A router ha megbízható akkor szerintem nincs gond a wifivel sem, persze a lan nyilván gyorsabb és ott nem is tud bezavarni semmi sem a sebességbe, de hát ez egy ilyen dolog, a kényelemért némi lassuság nyilván vállalható áldozat a legtöbbünknek. Persze ha multiban játszok akkor azt csakis az asztali gépen ami a LAN-on lóg..
-
club1
veterán
Én ezt már nem tudnám megcsinálni, túl sok eszköz használ már wlan-t a házban. Ha ezeket be kellene kábeleznem, fúrhatnék/véshetnék egy darabig (és persze az itthoni okostelefonoknak ez sem megoldás). A helyi hálózat hiánya meg külön gáz lenne az adatmentés, filmlejátszás (NAS), nyomtatás és a site to site vpn miatt.
Arról pedig senki nem győz meg, hogy egy desktop operációs rendszert (főleg Windows) futtató számítógép publikus ip mögött nincs több veszélynek kitéve, mint privát hálózaton. -
club1
veterán
A switch-ek ilyen módú használatával kapcsolatban azért van több probléma is. Egyrészt switchre nem lógathatsz wlan-os eszközöket (okostelefonok, wireless nyomtatók, okostv-k, médiatárak/lejátszók, stb...). Másrészt a gépeidet ilyenkor kiteszed a netre, hiszen mindegyik publikus (közvetlenül a net felől elérhető) ip címet kap. Mivel a zombihálózatok üzemeltetői ezekre a gépekre utaznak, ilyenkor az összes gépet célszerű komolyabb biztonsági (AV+FW+IDS) szoftverrel felruházni, de ezek sem jelentenek 100%-os védelmet, főleg gyakori/egész napos használat esetén.
-
kabelmania27
félisten
Én javasoltam a switchet, ismerősnél ugyan ez a típus, nálam TL-SF1005D tökéletesen működik.
Kroni1: EPC3925-el kapcsolatba készülj fel, hogy érzékeny a túl magas (10feletti) vagy alacsony vételi jelszintekre, ha most gond van a netkapcsolattal, hwg-vel még több probléma lesz, ha router nélkül nincs gond, akkor nem a UPC-nél van a gond. Nem olyan egyszerű visszaadni, főleg ha hűséget kötsz rá. A normál cisco modemmel semmi gond nincs, Intruder2k5-nél -8as vételivel is volt net, ismerősnél +20-21es vételivel szintén ment gond nélkül, hgw esetén nem jelentkezne fel, vagy ha fel is jelentkezik sebességcsökkenés/packet loss problémák jelentkeznének, T-home topicba volt akinek egymás után többször cserélni kellett az említett eszközt... -
Kroni1
veterán
Nem ragaszkodnek hozza de nalam gond van valahol a nettel, ha barmilyen routert rakapcsolok, es mivel router nelkul nincs gond igy sz@rik ra a upc, ha viszont az o eszkozukkel is szar akkor kotelesek kivizsgalni es megcsinalni a hibat. Egy honapig lehet h fizetek egy ilyen routert aztan ha sikerul megoldani akkor lemondom.
Amugy a upc ujabban mar dual band-os verziot ad ebbol a cisco 3925-osbol, de rengeteg emberrel beszeltem akinel a regebbi tipus is tokeletesen mukodik 2-3 eve, es soha nem volt semmi gond vele..ami azt illeti tobb olyannal beszeltem aminel tokeletesen megy, es csak paran panaszkodtak ra. Akitol a jelenlegi EA3500-as routeremet vettem az is azert adta el, mert csaladi hazban fel eve tokeletesen megy neki a upc routere.. de mondom, nem orokre akarok ilyet csak hibajavitas miatt...
-
-
Adler
aktív tag
Bocsi hogy segíteni akartam!!!!!
Még egyszer leírom mint más is, hogy Én saját magam vettem és az jó Netgear router!!!!!! Leszarom hogy a UPC bepalizott a Wifi-s előfizetéssel és szart adott!!!!!
Ha ennyire ingerült vagy akkor old meg magad a problémádat!!!!! De azért furcsa, hogy egy normális ember valamire előfizet és nem tudja hogy mire! Ha már segítséget kérsz akkor legalább tudjad hogy mire adsz ki pénzt!!!
Ezzel befejeztem a segítség nyújtást a számodra!!!
-
jerry311
nagyúr
Na, álljon meg a gyászmenet!
Ha te fizetsz havidíjat a routerért, akkor hívd fel a 1221-et, hogy megdöglött a jószág és szépen cseréljék ki.
Emlékeim szerint a UPC havidíjas cuccokért addig vállal garanciát és támogatást, amíg él rá az előfizetés. Ez jár ahhoz a "kellemetlenséghez", hogy éveken át tartó előfizetéssel jóval több pénzt nyer a UPC mint a router ára. -
Apollyon
Korrektor
Edigital jó üzlet, de ott nem szabad mindig vásárolni.
Inkább itt nézegess, ez árak szerint egy GYŰJTŐ oldal, ahol a szélén a boltok ikonjára kattintva az adott bolt oldalára visz egyenesen a termékhez.
12-13K-ért simán van már 1043ND.
Igen, laikusként is simán be tudod majd üzemelni, csak követni kell a képes használati utasítást. Továbbá 5 év garancia van rá, legalábbis nekem tavaly még annyit adtak rá. -
vargalex
félisten
-
Apollyon
Korrektor
Szerintem a switch felejtős, de Fiber power 60-ra nem tudom mennyi IP jár, jelenleg már csak 10-es, 25-ös, 50-es és 120-as Fiber csomagok vannak. Jelenleg csak a 120-ashoz jár 3 ip cím, szóval ebből kiindulva sztem a 60-as csomaghoz is csak 1 ip jár.
Ha pedig 1 ip-s előfizetésre switchet vennél, akkor nagy valószínűséggel csak egy gépen menne net egyszerre.Egy TP-LINK router szerintem simán jó lenne, de náluk csak egy darab gigabites változat van a WR-1043ND, ami wifis is, nekem is ilyen van, felinstallálni full egyszerű volt kb 1 perc alatt kész. Benyomod a CD-t, követed az utasításokat és ennyi.
Viszont 10-13 K forint között van, nem valami olcsó de ennél már csak drágábbat találsz.Sajnos egyébként a te példádból is látszik hogy a routerek úgy vannak megcsinálva hogy pár év után ne működjenek.
-
2007 óta ha folyamatosan ment a router akkor már kezd elhalálozni és ez a kihúz-bedug játék is ennek a biztos jele. Mindenképpen cserélni kell és nem a UPC-től kell újat kérni mivel valós ár többszörösét fizeted ki hosszú távon.
Ajánlott egy gigabites N-es wifivel felszerelt típust venni mivel azzal biztosan menni fog a teljes sebesség hosszú távon is. -
Amit a UPC ad router:
1; Sokkal olcsóbb ha saját magad veszed meg mert az évek során a router valós árának a többszörösét fizeted ki feleslegesen.
2; Nem a legújabb/legjobb típust kínálják.Mivel a 60-as nethez 3 publikus IP jár így működni fog a switch-es megoldás is de le kell mondani a gépek közti kommunikációról.
Vehetsz egy saját router-t is amivel ugyan olyan lesz a helyzet mint amilyen most, néz be a router-es topicba ott pontosabb felvilágosítást fogsz kapni. -
szepko
tag
Szia
Az én smc routerem ugyanezeket a tüneteket produkálta.Nekiálltam
olvasgattam sokat, majd rájöttem kondit kell cserélnem. Szétkaptam
de nem találtam rossz kondit, csak elég forró alkatrészeket.
Törtem a fejem, most mi legyen de nem tudtam nem észre venni
megjavult a drága.Szóval nálam ennyi volt. Szedd le a műanyag
burkolatot, és próba.Nekem ötödik hónapja teszi a dolgát csupaszon. -
Adler
aktív tag
Attól függ, hogy milyen az előfizetésed. Ha olyan ahol alapból 3 gépet is ráköthetsz(fiber power 60, 50, 120) akkor a legjobb választás a switch. Stabil és gyors, mivel vezetékes. Installálni nem kell(legalábbis az enyémet [link])
Ha Fiber power start, 15, 10, 25 csomagod van ahol csak 1 gépet tudsz rákötni, akkor router kell Neked.
Én még tudnám ajánlani a Netgear routereket mivel megbízhatóak és stabilak. Több éve használom netes játékra és torrentre és soha nem volt vele problémám. Persze azt hozzá teszem, hogy nem a UPC adta, hanem saját magam szereztem be. [link]
-
jerry311
nagyúr
Routerrel biztosan megosztható. Igaz, azt általában be is kell állítani, de ha képes vagy egy használati utasítást követni, akkor nem lesz gond.
Switch vs. router
Switch akkor jó megosztásra, ha a UPC csomagban szerepel annyi IP cím, mint ahány gépre meg szeretnéd osztani a netet. 99% hogy ebben az esetben egyik gépen sem kell semmit állítani, a switchen sem, csak össze kell dugni.
Szóval a fő kérdés: hány darab IP cím jár az előfizetésedhez?Ha switch osztja szét a netet, akkor nem biztos, hogy a számítógépek IP címei egy alhálózatban lesznek, tehát egymással csak a központon keresztül beszélgethetnek (megosztott mappák, nyomtatók, stb).
Értelemszerűen, ha kevesebb IP címet kaphatsz, mint amennyi gépet használni szeretnél, akkor marad egy új router beszerzése.
Mellesleg a legtöbb otthoni router 4 LAN portja egy switch, ami elég stabil, függetlenül attól mennyire stabil a router működése. Tehát, ha kikapcsolod a routerben a DHCP kiszolgálót és a modemmel együtt a 3 gépet is a LAN portokra dugod, akkor máris van egy switched, anélkül, hogy bármit is vettél volna.
-
erdoke
titán
Nem hülyeség ám, ha az ember tájékozódik értetlenkedés előtt. Mindig mondtam, hogy az a szituáció nagyon gyanús, ha mindenki más hülyének tűnik, csak én nem.
Filmek és zenék letöltése magáncélra legális Magyarországon, ellenben a kiflilopás nem. Apró különbség, de igencsak meghatározó.A többieknek: Deluge vs. uTorrent titkosításról azt olvastam, hogy előbbiben semmi nincs, amit utóbbi nem tartalmazna. Valahogy az uTorrent és a tracker közti kapcsolatot észlelik, talán tracker IP és valami kliens azonosító alapján.
-
Apollyon
Korrektor
Amíg a kalózkodásból nem csinál emberünk anyagi jövedelmet, senkit nem érdekel ki mire használja az internet-előfizetését. Amit leírtál az eléggé nagy túlkapás lenne
Másrészt szerintem nem azért korlátozzák az isp-k a p2p-t mert bármi gőzük is van róla mire használják az emberek, hanem mert eléggé leterheli a hálózatot és nincs kapacitásuk arra, hogy mindenkinek mindent kiszolgáljanak.
-
lorcsi
veterán
-
jerry311
nagyúr
Az 1 méter csak, egy példa volt. Tesztre kaptam az eszközöket mielőtt a UPC bevezette volna, mint szolgáltatást. Ott és akkor én így valósítottam meg a WiFi tesztet. Csak azt akartam érzékeltetni, hogy nálam elég sokat számított a vízszintes/függőleges állás az USB adapternél. Úgy néz ki nálad más gond van. Falak, könyvespolcok elég sokat tudnak fogni, vastag falak meg mégtöbbet. A Linksys-ről meg annyit, hogy az az otthoni WiFi termékek csúcskategóriájához sokkal közelebb van, mint a Netgear. Utóbbi sem rossz, de szvsz a Linksys fényévekkel jobb... (ez utóbbit szerintem te is tapasztalod sajnos.
-
jerry311
nagyúr
Akkor ez bizony változott, mondjuk más az ára is. Az első (amit ismertem) ilyen netgear-es konstrukcióban 1 éves volt a szerződés 1 router + 1 adapter have 1000-1500 HUF és az egy év után tied lett az eszköz. Ha fizetted tovább a havidíjat rá akkor járt a support meg a csere, ha nem akkor is ottmaradt az eszköz csak ugye nincs support és csere ha elromlik. Hja, változnak az idők...
Mellesleg amikor teszteltem akkor sikerült az eggyel balra és lentebb lakó szomszéd netjtét közepes jelerővel befogni. Úgy tűnik gyengül a netgear. Ami még hasznos lehet: nálam 1 méteres távolságban voltak egymástól. Ha az USB adapter vízszintesen volt, akkor a jelerő kb fele volt mintha függőlegesre állítottam. -
jerry311
nagyúr
Ide is egy válasz, üzletkötővel soha, semmit. Miért? Mert megígér neked mindent, legalábbis a legtöbbje, csak kösd meg a szerződést. Aki jót akar az bemegy az ügyfélszolgálatra, mert az ottaniak kb. tizedannyi pénzt kapnak egy új előfizetésért.
UPC szerelő, ilyen kb. 8 db van ha ők vannak ott akkor már tényleg gond van. Az összes többi csak alvállalkozó, őketi is a bekötések alapján fizetik, mint az üzletkötőket az őj előfizetésekért. Megkapják a lebaszásokat is, ha nem teljesítik a ''normát''. Tudom, ez téged nem érdekel, engem sem, minden szerelőtől elvárom, hogy tudása legjobbját nyújtsa amikor nálam dolgozik.
Képzeld, nem te vagy az egyetlen akihez ki kell menni, ezért 9-13. Attól függően, hogy hol kezdi a szerelő vagy 9-kor ér hozzád vagy 13-kor, vagy a kettő közt. Ezért időintervallum, nem pedig pontos időpont. -
jerry311
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Építő/felújító topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- Beats Studio Pro (Beats by Dre)
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest