Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
Aktív témák
-
tomp
félisten
wwhy: Lassítja, de ha megfelelő helyen laksz, akkor ki lehet kerülni
Fiber Power 60 - 14.000Ft garantált sávszél: 20/3Mbit
Fiber Power 120 - 16.000Ft garantált sávszél: 30/4Mbit
ÁFA benne van a díjban, és ez csak listaár!
60-nak 6Mbit az up, a 120-nak meg 10Mbit. -
-
pd
tag
válasz
jerry311 #10793 üzenetére
Köszönöm, én is így emlékeztem, csak akkor nem értem, miért kevesebb, mint amit én mértem. Na mindegy.
Meg is találtam. ÁSZF 2. sz melléklet. "Az internet felé vagy felől irányuló forgalomnak számít minden forgalom, amely a kábel modem ethernet és/vagy USB portján keresztül halad át."
-
wwhy
veterán
Ma volt egy ügynök nálam (társasház): júl. 1-től 60/6-os netet akart rámtukmálni. Többször olvastam, h a UPC lassítja a torrentes forgalmat; mi az igazság?
Most az 5/5-ös netemet 100%-ban arra tudom fordítani, amire akarom
-
pd
tag
Ennél a forgalommérésnél (ami nem haladhatja meg az átlag 300 GB-ot) a forgalom alatt mit ért a upc? Csak a letöltést, vagy a le-és feltöltést? Mert forgalom nekem logikusan a kettő együtt, viszont a tegnapit direkt megnéztem, és a kettő együtt több lenne, mit amit nekem odaírtak. Most akkor hogy van ez?
-
jerry311
nagyúr
válasz
Laraxior #10786 üzenetére
120/10. Itt van és működik.
120 helyett 27-et fogsz látni a képen, valamiért nem akar 30 Mbps fölé menni ha csak 100 Mbps hálózati kártyára csatlakozik a modem. Gigabiten 68 Mbps volt a maximum amit mértem speedtesten, egyébként hozza a 80-90 Mbps-t több szálon, csak hát nincs gigabites routerem. -
BalaNce87
addikt
-
bnss
veterán
A sávszélesség nálam sem teljes, ez nem lenne probléma, csak ne szakadozna a hozzáférés. Router, modem restart megvolt, vezetékesét is megnéztem. Remélem elkerülhetem a "kiváló" üfsz-ot.
-
jerry311
nagyúr
Érdekes séma. Ha hármas osztót vezsel az kb ugyanaz mint két kettes. Hármas osztón lesz 1 láb ami 3.5 dB csillapítású és két 7 dB-s. Gyakorlatilag 2 kettes osztó egy házba szerelve. Persze ha jó minőségű, akkor jobb lehet, mint 2 kettes osztó.
Legjobb az, ha az első kettes osztónál válik szét modemes és TV-s ágra. Ha ez nem megy, akkor úgy mint a tied, csak minden TV-s becsatlakozásnál legyen egy visszirány szűrő.
-
den80
tag
sziasztok
itt egy séma durván hogy néz ki a kábelezés nálunk upc
a tv egyik szobában van
a pc a másikban, most ahol a pc van, oda holnap veszek egy tv-t
hova rakjam az elosztót, hogy ne legyen probléma.
pc-ben tuner kari van, ott tökéletes a kép, a net is úgy jön amire elő van fizetvevagy cseréljem ki 3as elosztóra ?
[link]köszi
-
Finwe
őstag
Hali!
Ha upc modemet átviszem másik helyre és rányomom a szintén upc kábelt akkor menni fog a net?
Finwe
-
Dexar007
veterán
Itt valami nincs rendben...
25/3 amúgy....
-
jerry311
nagyúr
válasz
BalaNce87 #10764 üzenetére
Nem a gépedben a hiba.
Modem vagy modem tápjának a hibája lesz.
A Cable led világít ha a kábelen sikerült felcsatlakozni a központba. Villog ha megvana letöltés irány, de nem sikerül "szinkrinba hozni" a feltöltés irányt. Teljesen sötét, ha a letöltés irány sincs meg. -
BalaNce87
addikt
Arra mi a lehet a magyarázat, hogy néha egyszerűen magától szakad a net. Mikor ránézek a modemre nem világít a cable nevű led és csak egy modem restart után műkszik újra.
Mostanában kezdte ezt csinálni, haldoklik a modemem?
Lemértem a pingemet 433ms plusz 0.69 mbit download és 0.02 mbit upload... mi a faszom? -
ACE-
addikt
Na, ma kezdték el szerelni a kábeleket a lépcsőházban, innen még vajon mennyi idő, mire rendelni lehet? UPC kötelék megszüntetésére van valami ötletetek? Működik hogy magasabb csomagba váltás, majd másnap lemondás?
-
HXY
addikt
A 120 megás csomagnál is marad a 300 GB adatkorlát?
Gondolom nem, mert pár óra alatt le lehetne tudni egész hónapra...De a többi csomagnál is felemelhetnék a limitet mondjuk 3 TB-ra.
-
student
őstag
van a haveromnak egy tv start csomi 1790-ér . 1611-nek irja a upc.hu
net bronze csomi 5000-ér. nem értem
ez miért kerül 5k-ba mikor a honlapon 4k hűség nélkül? de ha csak net lenne akkor is csak 4,5k-t kéne fizetnie. -
pd
tag
A lényeg, hogy kell neked egy router. Ha az elosztó, amit említettél, hogy vettél, az az, akkor nincs probléma.
A következőképp kell kinéznie a dolognak: Jön a kábel be a lakásba, és bele a modembe. A modemből egy kábelnek mennie kell a routerbe. A routerből pedig egy-egy kábelnek a két gépbe. Ha ez eddig megvan, már fél siker.
Eztán a routert kell beállítanod. Az a típusától függ, hogy hogy éred el (192.168.x.x. formátum), kellett hogy kapj hozzá leírást. Ha megvan a beállítási oldal, akkor ott egy olyat kell megtalálnod, hogy MAC adress clone (MAC cím másolása). Ha a beállítást arról a gépről végzed, ahol eddig működött a net, akkor csak megnyomod, hogy clone your pc's mac address (saját MAC cím másolása), ha van ilyen lehetőség. Ha nincs, akkor nyiss meg egy parancssort (start menü - kellékek), és írd be, hogy ipconfig /all ! A fizikai cím az, ami innen neked kell, azt kell oda beírni, hogy ezt tükrözze kifele a router. És kész is.
Úgy kell felfogni a dolgot, hogy a upc fele a router olyan lesz, mintha csak az az egy számítógép lenne rákötve a netre, ami eddig, de nálatok szépen kettéosztja a netet, és így mindenki boldog.
-
syler
aktív tag
Szia. De ha most ott megadok új fizikai címet akkor, ugyan az lesz a helyzet csak fordítva nem? Akkor meg a barátnőm gépét kell majd bekapcsolni, ha a tesója netezni akar? Itt az lenne a lényeg, hogy a két gépet egymástól függetlenül is lehessen használni. Vagy ha megadok egy új fizikai címet, attól még a régi is megmarad és tud üzemelni a két gép függetlenül egymástól?
-
pd
tag
válasz
juliabrilke #10751 üzenetére
Hát, nálam 1 Mbit, de az stabilan.
Szintén Fehérvár. -
juliabrilke
veterán
Más is tapasztalt olyat, hogy csökkent a feltöltési sebessége? 3MBitről 2-re leesett nekem.
-
Sanya
nagyúr
na baba:
Az UPC internetet nem oszthatod meg ELVILEG, amit úgy oldanak meg, hogy be kell regisztrálni az UPC-nél a hálózati kártya ( LAN Kártyaa a számítógépben) fizikai címét ( ipconfig/all paranccsal előhívatod --> start menü- futtatás cmd, ide ipconfig/all), és a modem ( amibe a TV kábel csatlakozik, és jön ki belőle a net.
na a megoldás: fel kell menni az UPC weboldalára ahol esetleg meg tudsz adni egyéb fizikai címeket( mondjuk a barátnőd gépéé, stb), vagy, ha ez nem lehetséges, mert nincs emg a jelszó, vagy nem akarsz vele kínlódni, akkor venni kell egy Routert, kb 10.000 forint és a routernek be kell állítani azt a fizikai címet, mint az internetes gép fizika címe, és ehhez csatlakoztatod a többi számítógépet.
persze mindezek után mindig kell egy modemrestart, elgalább 30 sec-es áramnélküli idővel a router felé.
-
Goose-T
veterán
vettem hozzá olyan elosztót amibe több internet kábelt tudok csatlakoztatni
Gondolom switchet (vagy hubot) vettél router helyett. Ha így van, akkor ne is próbálgasd, nem fog működni (legfeljebb gold előfizetéssel), mindenképpen router kell a net elosztásához. Ha mégis routered van, akkor valószínűleg rosszul dugtad össze.
-
syler
aktív tag
Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy csinálnám barátnőm gépét, mert eddig úgy volt, hogy a tesója gépére volt kötve a modem, és abból a gépből jött az internet erre a gépre. Szóval ezen a gépen csak úgy volt net, hogyha a másik gép be volt kapcsolva. Na most ezt szerettem volna megcsinálni, és vettem hozzá olyan elosztót amibe több internet kábelt tudok csatlakoztatni. Összekötöttem, de az a probléma, hogy a tesója gépén van net, tehát az elosztó működik, de ezen a gépen nincs. Amikor rányomok a kapcsolatokra, akkor kiírja, hogy internet csatlakoztatva, pl 0:13:54 de ha rányomok a firefox-ra, akkor kapcsolati hiba jelszóval, nem jön be a kezdőlap és semmi más sem. Ha visszadugom a régi kábelt ami a tesója gépéből jött, akkor meg van internet. Windows xp sp2 van a gépen. Tud erre valaki okosat mondani? Köszi előre is.
-
pd
tag
válasz
BalaNce87 #10744 üzenetére
Nekem is ugyanez volt, az utóbbi időben letöltés mellett a böngésző mintha csak kb. 2 percenként töltötte volna be az oldalak frissítéseit, akkor is csigalassan.
Emlékeztem, hogy egyszer még ezen a fórumon olvastam, mielőtt upc-re váltottam egy progiról, ami pont ezen a problémán segíthet. És szerencsére rátaláltam, a 9426-9428 hsz-ból rémlett. Ezúton is köszönet Iscariahnak, tompnak és jerry311-nak!
A cFosSpeed-ről van szó, itt olvashatsz róla részletesebben, a végén van link 30 napos shareware letöltéséhez. 32 és 64bit alatt is működik, nekem 64bites vista alatt megy, és amióta felraktam, szépen elfut a háttérben a letöltés, a böngészés pedig zavartalan. Szintúgy az internetes rádiók (pl. winampban) vagy bármi, aminek nagyobb prioritást adsz a net eléréséhez.
Én nagyon-nagyon örültem, amikor felraktam, és valóban működött, mert őszintén szólva nem nagyon bíztam benne, hogy tényleg menni fog.
Még annyi, hogy ha 64bites rendszer alá telepíted, az előre beállított programokat cseréld ki az általad használtakra, ha a program files (x86)-ban vannak (sima program files-ban keresi őket ugye, és úgy nem ér semmit az egész).
Egyébként ez sztem nem a korlátozás miatt van, mert ADSL alatt is ugyanez volt, ott pedig nincs p2p korlát.
-
BalaNce87
addikt
nekem mostanában a utorrent futása közben elképesztően lelassul a böngészésem. Ez is a korlátozás eredménye lehet? És ha igen mi a megoldás rá, mert eddig nem nagyon volt tapasztalható. Amit te írsz az milyen verzió, mert nem találom sehol egyelőre. 1.9 beta van nekem fent és azzal lassul...
-
CWorm
aktív tag
még nem jeleztem, de csak az ő hibája lehet, mert szakadás előtt még úgy-ahogy normális sebességű volt a net (már amennyire ezt a upc-ről el lehet mondani), utána meg még trágyább lett. a modemet és a routert is újraindítottam, de ugyanaz. úgyis most jár le a hűségem, szerintem lejjebb módosítom a szerződést, mert úgysincs akkora sávszél, mint kéne hogy legyen, de még a minimális 50% sem...
-
jerry311
nagyúr
Én meg kihúztam a DOCSIS3 modemem és visszaraktam a régit.
Ki tudod próbálni mekkora sebességen megy ha csak 100 Mbps sebességen megy a hálókártyája?
Nálam is hozza a hirdetett maximumot, de csak akkor h gigabiten megy. 100M-nél visszaesik a sebesség 35-38 Mbps-re. Pedig a kártyák 2 gép közt simán hozzák a 100 Mbps közeli sebességet. -
524F1
csendes tag
Hello,
A segítségeteket szeretném kérni. Mostanság a a gépemen lassú a net a torrent, és bármilyen letöltés szinte bármilyen oldalról(max 50kbyte/s). Megnéztem a speedtest.netet és max 1,7mb/s-et ír ki letöltésre, ami azért probléma, mert elvileg chello goldom van. Nem tudom mi lehet a probléma, de routerrel meg van osztva a net de a többi gép megkapja a a teljes sebességet a speedtest.net szerint, csak az én gépem nem.
kérlek segítsetek!
előre is köszönet -
ildi_
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.
Sanya, a probléma tényleg csak annyi, hogy nem akarok lefelé módosítani. Sem felfelé. Nekem nagyon megfelelne ez a csomag. Csak nem akarok 12 ezret fizetni azért, amiért eddig majdnem a felét fizettem. Viszont most azon gondolkodom, hogy majd augusztusban bemegyek és lemódosítom a szolgáltatásokat. Egy hét után pedig felfelé. És akkor ott vagyok, ahol most, csak olcsóbban. Szerintetek ez megoldható? -
CWorm
aktív tag
nekem egy hete megszakadt a netem és amióta visszajött, olyan kurvalassú minden, hogy pl a képek úgy jönnek be, mint régen a modemes időkben. minden kurvalassú szar. elegem van má
-
Xelo
addikt
-
Sanya
nagyúr
nem kell felmondani, köthetsz újat, mert lejárt a hűség, nem kell kivárni a három hónapot, ez nem T-online.
btw, juni 30 előtt menj be, kb 15-e után ( anno mikor hűség lejárt márc. 28-án, előtte bementem 1 hónappal, és azt tanácsolták, ha a lejárat előtt 1-2 héttel bemegyek, akkor simán tudunk módosítani. )
-
Sanya
nagyúr
mivel most nincs hűség a csomagokon ( kivétel a digi területen a nagyon akciósak), és szeptember 30-án bemégy az upc-hez és választasz magadnak 2 csomagot( 1 tv, 1 net). mehetsz lefele és felfele is(árban). amelyik neked tetszik. kedvezmény így is megy rájuk, ha kettőt választasz, akkor olcsóbb lesz ( nem a listaáras, hanem az akciós)
ja és továbbra nem leszel hűséges.
-
ildi_
tag
válasz
jerry311 #10727 üzenetére
És mondjam el nekik is ugyanezt? És ha nem adnak semmit, akkor mondjam azt, hogy felbontom a szerződést? Ami azért gáz lenne, mert tényleg nem akarok más szolgáltatót, mert nagyon jó nekem ez a 4/1-es net. A T-seknél nem kapnék ilyen feltöltést. Szóval még fenyegetni sem nagyon akarom őket, mert a végén én húzom a rövidebbet. :-)
Társasházban vagyok, de nem panel. 16 lakásos és a környéken inkább családi házak vannak. Épp ezért nem is nagyon akar errefelé terjeszkedni a digikábel. Pedig megoldódna a problémám. -
Goose-T
veterán
Nagyon egyszerű: bemész, aláírsz még egy év hűséget, és kész. Ha az emlékeim nem csalnak, talán még telefonon is el lehet intézni az egészet. Nekem már volt egyszer ilyenem, a lényeg az, hogy minél hamarabb szólj nekik, hogy ne kelljen fölöslegesen emelt havidíjat fizetned.
-
ildi_
tag
Sziasztok!
Augusztus 31-ig vagyok papíron hűséges a UPC nethez. Mivel a TV hűségem már januárban lejárt, ezért már semmi nem tarthat vissza attól, hogy szolgáltatót váltsak szeptembertől. A probléma viszont csak annyi, hogy én elégedett vagyok a UPC szolgáltatással. Más szolgáltató nem is jöhetne szóva, csak a T-Homeos csomagok. Azokkal pedig nem vagyok elragadtatva.
Szóval a lényeg, hogy jelenleg Kábeltv bronze csomagom (havi 4400 Ft, hűségidő lejárta után) illetve Chello bronze (havi 4500 Ft, augusztusig szóló hűségidővel). Szeptembertől szerintem úgy 11 ezer forintot kell majd utalnom a UPC-nek, amihez, tekintve, hogy a kezdeti időszakban 6900 Ft-tal indítottam, eléggé szíven ütne.
Régebben olvastam ilyen "trükköket", hogy ha aláírt az illető még egy évet, akkor ugyanazon az áron kapta még a szolgáltatásokat, stb.
Szóval mivel elégedett vagyok a szolgáltatással, csak az árakkal nem, az lenne a kérdésem, hogy lehet-e tennem valamit augusztus végén, hogy a UPC is megtartson egy előfizetőt illetve én is jól járjak? Nincs szükségem nagyobb sebességre, sem több csatornára, vagyis nem akarnék a megemelt árakkal újabb plusz szolgáltatásokhoz jutni. De ha jól olvasgatom, a UPC már szépen kivédte magát mindenféle eszközök ellen. Emlékszem mikor anno még a főnököm szolgáltatását lemondtuk és másnap újrakötöttük. Kár, hogy ezt én már nem tehetem meg. Jól tudom, hogy ugyanarra a szolgáltatásra már csak listaáron fizethetek elő, ugyanabban a lakásban?
Köszönöm a válaszokat és tapasztalatokat!
Üdv.
Ildi -
VÁMpír
aktív tag
láma kérdés, a upc minden p2p akalmazást lassít? vagy csak forgalmi korlátozás van?
egy 2 mbites adsl jobb mondjuk torrentre mint egy 4 mbites chello? -
jerry311
nagyúr
válasz
Dexar007 #10711 üzenetére
Nem raknak át mindenkit DOCSIS-ra, csak azokat akik elő is fizetnek az ilyen nagyobb csomagra.
120/10-es net egész tűrhetően megy, képes hozni közel a maximumot, ha gigabites összeköttetés van a modem és a PC közt. 100 Mbps esetén viszont visszaesik kb. a harmadára a sebesség: 40 Mbps. Ezt nem nagyon értem, de hát így viselkedik valamiért. -
Puma K
nagyúr
Ma netezgetek a jó kis 15/2-es netemmel majd modem reset nézek wtf vissza jött gyorsan speedtest.net és lámlám
Tegnap választottunk új csomagot és ma délutánra meg is csinálták
Így már 12k Ft helyett (15Mb/2Mb net és alap tévé csatorna csomag) 6.8k lett (30Mb/3Mb alap tévé csatorna csomag -
Apollyon
Korrektor
-
Frenk
aktív tag
A június 30-án lejáró "bronze" hűségidő lejártát követően mennyit kell fizetni a "bronze" szolgáltatásért?
-
Dexar007
veterán
Vélemény?
Én azért örülök neki,mondjuk igaz hogy a 25/3-at sem képesek stabilan.
De mire átáll erre az összes előfizető...mondjuk azt írják hogy:". Azok számára, akik már rendelkeznek valamilyen Chello-előfizetéssel, mindössze egy modemcsere, egy jelszint-mérés, egy regisztráció, IP-ellenőrzés és papír kitöltése jelenti a procedúrát."
-
Gerr'y
senior tag
Modem logjából részlet:
2009-06-08 13:41:06 4-Error 0x041D2BB8 Improper Configuration File CVC Format
2009-06-08 13:41:06 6-Notice 0x045A80E4 TLV-11 - unrecognized OID
1970-01-01 00:00:13 3-Critical 0x040D9A2C DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response.
2009-06-08 08:47:07 3-Critical 0x04E33948 No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-08 08:46:58 3-Critical 0x04E33A74 Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-outa vastaggal jelölt rész mitől van? Rendszeresen eljátssza, hogy este közepén elszáll az egész és csak a modem restart segít.
"Csak" szolgáltatói hiba vajon, vagy lokális probléma lehet? (Bp. 14.ker) -
g@bo
nagyúr
remek időzités, áfaemelés előtt visszalépek kisebb, olcsóbb csomagra.
rohadjon meg upc, hiába a silver péló csomag, ha kutyafüle nem jön le.
mondjuk, inkább kellene másik szolgáltató.
-
pzstm
titán
Nyíregyházán egész nap szakadozik net, ssh ledobál, ftp megszakad.....P2P-t nem is néztem az nem érdekel....de emiatt marha dühös vagyok
-
törölt tag
Sajnos igazam volt, semmit nem ért, hogy feltettem.
De olyan fura ez, hogy időnként (elég ritkán, de előfordul) simán megy a net torrent mellett is, legtöbbször viszont meg nem, és ahogy elnéztem az időpontokat, nem látok összefüggést. Akár éjjel kettőkor is érvényben lehet ez a korlátozása a netnek, míg valamikor délután 6-7-kor (pedig ez inkább csúcsidő, mint az éjjel 2) nincs, és megy a net torrent mellett is.
-
jerry311
nagyúr
Most fejeztem abba a CS-t, tök jól ment. Nem volt probléma, se lag, se akadás, ment jól, valami német szerveren volt 1 óra fy_pool_day.
-
dReFiX
senior tag
Csak nálam akadnak a NETES játékok ? ( CS: Source )
Aktív témák
Hirdetés
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest