- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
válasz
fireman123 #24648 üzenetére
Igen, de nemcsak ember, hanem összefüggő is. Ekkora összeg már elég jó kitapasztalni, hogy hogyan reagál az ember. Ugyanakkor feltehetően néhány heti, szerencsésebb esetben néhány napnyi (tudom, egyeseknek órányi...) fizetés, tehát feltehetően nélkülözhető is, ha úgy adódik.
-
fireman123
őstag
válasz
fireman123 #24644 üzenetére
folyt: [link] ....tehát van kiáramlás, nem is kevés. Arra is számítani kell, hogy a btc-nél már nincsenek akkora x-ek mint a korábbi ciklusokban, nem emelkedik annyit az ath mivel sokkal több tőke kell hozzá, hogy pl. 100e-ről 500e legyen, mint pl. 2017-ben, hogy 1e-ről felment 20e-ig....az az időszak elmúlt, persze jópár altcoin ezt meg tudja csinálni, de azt "el kell találni" hogy melyek lesznek a sztárok majd
...és jellemzően nem azok akik az előző ciklusban volatk, hanem mindig jön újabb őrület amivel persze lehet jól keresni, de nagyot bukni is (kb. 20-30 millió alt van már....tiszta vicc az egész ami az elmúlt időszakban is ment a memecoinokkal)...és persze most már nem csak a "hagyományos bálnák" manipulálják a piacot, hanem az eth-kon keresztül a BlackRock és társai is....
-
brd
nagyúr
válasz
fireman123 #24508 üzenetére
ETF-ek: azt is emberek veszik, ugyanabból a gazdaságból, hasonló mozgatórugókkal, mint a nem ETF-et, csak szélesebb a vásárlói kör. Persze nem pont ugyanazok, mert egy crypto ETF-et tulajdonolni kb. ugyanaz, mint az arany árára spekulálni ETF-en keresztül: valójában nincsen aranyad, csak egy ígéreted, hogy ugyanazt kapod, mintha lenne - ami még csak nem is technikai oldalról problémás, hanem sokkal inkább politikai oldalról: akinek eddig volt kétsége, az az utóbbi 3 évben láthatta, hogy (még) a nyugati világban nem(/sem?) szent a magántulajdon, ha a politika (vagy a politikát irányító valamely hatalom, ha valakinek úgy jobban tetszik) úgy dönt. Nekem nagyon úgy tűnik, a 4 éves ciklusokhoz nagyobb köze van (volt) a pénz árának és az általános gazdasági helyzetnek, mint a BTC valamely' fundamentumának (blokk jutalom), de mostantól biztosan másképpen lesz...
Egyébként, "tudom", hogy a vonalak nem működnek és csak véletlenül húzható 1 egyenes ~5 ponton keresztül (persze nem szigorúan matematikai értelemben, csak amolyan "spekulánsosan", némi hiba megengedett) a tetőkre és ami mellesleg párhuzamos az aljakra húzhatóval, ill. ~73k fölött még csak 1x járt az ár, legalább oda valamikor vissza "kell" térnie (persze ez akár 1-2 év is lehet, feltehetőleg egy olyan esemény(sorozat) kapcsán, amikor "vér folyik az utcákon"): -
pictigjis
őstag
válasz
fireman123 #24469 üzenetére
amennyire en tudom, az adokiegyenliteshez bevallott veszteseg szukseges (veszteseg-nyereseg szembeallitasa). ez nem egyenlo azzal, amit a kerdezo eredetileg elkepzelt
-
oldcrypto
kezdő
válasz
fireman123 #24469 üzenetére
Ezt kicsit kifejtenéd részletesen, kérlek? Miért visszaigénylésnél kell igazolni, hogy mikor, miből lett annyi? Miért nem akkor, amikor kivettem a pénzt, és befizettem utána az adót?
Számomra az a logikus, hogy amikor visszaigénylek, akkor csak azt a fiat --> crypto tranzakciót kell igazolni, ami alapján történik a visszaigénylés, hiszen a korábbi realizálás tény, hogy le van adózva. -
Eagle16
addikt
válasz
fireman123 #24412 üzenetére
Tehát ha mondjuk tavaly vettem többször is, akkor a költséget úgy számolom ki, hogy visszakeresem melyik nap mennyi eurót költöttem, ezt összevetem a napi mnb árfolyamokkal, és megtudom hogy forintban mennyi a költség összesen. Ha idén eladom és átváltom forintba, akkor az eladás után levonom a kiszámolt költséget és abból 15% megy a NAV-nak, de majd csak a 2026-os bevallással.
Ha pedig 2021-ben vettem és azóta nem írtam bele bevallásba soha, akkor eladás után a teljes összegből megy majd a nav-nak 15% 2026-ban.
-
proof88
addikt
válasz
fireman123 #24396 üzenetére
Direkt MNB-set linkeltem.
-
hupee
csendes tag
válasz
fireman123 #24361 üzenetére
Tényleg nehéz megmondani. Most vagyok 40 éves. Nagyon az elején. Még azelőtt lehetett, hogy a forma megvette a pizzát 10k bitcoinért.
-
hupee
csendes tag
válasz
fireman123 #24359 üzenetére
Biztos az volt, hát akkor az ment a levesbe. Nem csináltunk vele semmit, csak kinyomtuk a francba. ma sem lettem rohadt gazdag
-
nort_on
senior tag
válasz
fireman123 #24345 üzenetére
Ezzel nehezen tudok egyetérteni, bár nem mintha számítana. Meg úgyis utólag derül majd ki. De egyedi részvények pl M7 részvények is simán esnek 70-75%-ot. BTC miért lenne más? Inkább hasonlít egyedi részvényhez, mint USA/globális indexhez. Tőkeáttét miatt meg mindig lesz szop@tás, lásd december 5. Dumb money likviditást mindig fe fogják szedni.
-
Saberhagen
csendes tag
válasz
fireman123 #24345 üzenetére
Akkor egyet értünk. Szerintem a nagy különbség hogy a rövid távú mozgások mint ez a mai esés sokkal lágyabbak mert akikről előbb beszéltünk amiatt viszont kevésbé pánikolnak.
-
Saberhagen
csendes tag
válasz
fireman123 #24343 üzenetére
Igen, de teljesen más célközönség mint a 'sima' kripto retail. Nyugdíjakat pl. csak ETF-eken keresztül lehet bitcoinba rakni, azt sokan csinálják. De szerintem rengeted idősebb, tapasztaltabb befektető nem hajlandó kripto tőzsdéken regisztrálni mert nem bízik bennük, de blackrockban viszont igen, én arra tippelnék az IBIT volumen nagyrésze ezekből áll.
-
Saberhagen
csendes tag
válasz
fireman123 #24323 üzenetére
Az tény hogy MSTR a NAV kétszeresén kereskedik már egy ideje. Az is igaz hogy gyakorlatilag egy tőkeáttételes bitcoin ETF-ként funkcionál amikor a NAV felett kereskedik, viszont az a nagy különbség hogy nem adnak el amikor a NAV alatt van, illetve nem nagyon tudnak a convertible note-ok likvidálni úgy mint más tőkeáttételes pozíciók. Tehát a kitettségük lehet nagy, de nincs nagy kockázata a csődnek, csomó adósságot pl. kamatmentesen sikerült megszerezniük. Direkt úgy bocsájtják ki ezeket hogy 1-2 ciklussal később járjanak le, nem pár hónap múlva. Arra fogadnak hogy egy egész ciklussal később magasabb lesz a padló mint a jelenlegi ciklus padlója.
Én személy szerint nem látom sok értelmét ebbe fektetni, nincs a BTC árfolyamhoz kapcsolva a részvény ára semmilyen módon azon kívul hogy a piacnak milyen kedve van éppen. Csak növeled a kockázatod feleslegesen, nem sok pozitívumot látok a sima bitcoin vételhez képest. Viszont nem számítok óriási bedőlésre és csődre, csak legfeljebb vissza tér a NAV közelébe és alulteljesíti a bitcoint (ami mondjuk a jelenlegi ár fele). Amikor viszont bear marketben a NAV alatt kereskedik, akkor lehet jó vétel.
Egyébként meg ez nem olyan varázslatos "feedback loop" amit itt a Saylor megtalált. Az árfolyam csak az eufória miatt megy fel ennyire a NAV fölé, nem azért mert veszi a bitcoint. Ugye minden bitcoin vétel egy nagy adag (bár késleltetett) részvény kibocsájtással jár ami lefele nyomja az árfolyamot.
-
nort_on
senior tag
válasz
fireman123 #24323 üzenetére
Tomika nagy varázsló, volt már pár "jó" meglátása...
Én egyébként nem tervezem túl sokáig tartani a pozimat, szerintem március-áprilisban kikesselek. Persze piac függő is, addig pumpolják rendesen.
-
paolinho
őstag
válasz
fireman123 #24288 üzenetére
Nem, egyáltalán nem nevezhető valóban bukónak a 0,1 %. Főleg ahogy le-föl ingázik néha a BTC.
-
paolinho
őstag
válasz
fireman123 #24286 üzenetére
BNB coinom nincs, pusztán csak BTC, és szerintem én a Regular User (Standard) volnék az itteni lista szerint.
Szóval akkor az átváltandó érték 0,1 %-át bukja az ember ez esetben. -
Brett001
aktív tag
válasz
fireman123 #24107 üzenetére
Pont ezt akartam írni. Regelni pl. Binance-ra van ismét SEPA utalás Euróban bankszámláról (1 € fee) a Fiat és más kriptók közötti konvertálás teljesen ingyenes.
-
atok666
őstag
válasz
fireman123 #24078 üzenetére
Köszönöm,
Atok
-
mepet
addikt
válasz
fireman123 #23986 üzenetére
[link] En ugy tudom, hogy a kvantumszamitogepek nem jelentenek veszelyt a bitcoinra.
Ezen a ponton megjegyeznem, hogy a leggyakoribb modja a bitcoin elvesztesenek az, ha elveszted a kulcsodat…
-
törölt tag
válasz
fireman123 #23986 üzenetére
"Ebbe beletartozhatnak a kriptovaluták is, ugyanis egy szobahőmérsékleten működő szupravezető jelentős előrelépést hozhat a számítástechnikában és felgyorsíthatja a kvantumszámítógépekkel kapcsolatos fejlesztéseket. Ez a főbb blokkláncok által használt kriptográfiai titkosítások biztonságát is veszélyeztetheti, az új eszközökkel ugynanis a privát kulcsok most még évmilliókban mérhető törési ideje akár napokra, órákra, pillanatokra is zsugorodhat."
Nem is értem miért gondolták ha 2100ig lesz elérhető az összes BTC addig nem találnak fel olyant amivel a BTC már semmire sem jó.
-
válasz
fireman123 #23969 üzenetére
Én nem is vártam mást (egyelőre), mert ha azt mondták volna rá, hogy igen, akkor a kriptót szerintem törvényileg is be kellett volna sorolni valami más jövedelemkategóriába és nem ebbe a külön feketedobozos megoldásba tartani ahol most van.
(mert ugye a szochós törvény konkrétan megmondja hogy részvény, kamatjövedelem, kötvény, stb nyavajára vonatkozik vagy sem, és akkor a kriptót is be kellett volna sorolni valamelyikbe, amiről még minden országban vita van, hogy akkor melyik is, vagy melyik legyen, lásd US SEC, pereskedés, stb stb. - nem hogy nálunk itt MO-n)Ettől független még bármikor átírhatják egy este alatt a törvényt.
De szerencsére egyelőre nem kell nekik még ez a pénz is.Mondjuk nem követtem, hogy a NAV/KSH akárki közölt e már bármi adatot, hogy mennyi adó is jött végül ebből be idén meg tavaly... mert gondolom attól is függ megéri e piszkálni most azonnal ezt.
-
Qtyii
aktív tag
válasz
fireman123 #23969 üzenetére
ha nevetek az miért baj? nem titeket nevettelek ki... na mindegy
ki tudnátok tenni a NAV választ?, mert ez így édes kevés, hogy valaki hallotta valakitől aki mondta hogy nem .... -
trek81
senior tag
válasz
fireman123 #23967 üzenetére
ott a pont
[link] itt meg böske teli van na
-
Qtyii
aktív tag
válasz
fireman123 #23965 üzenetére
Akkor feltoltjuk kártyával ingyen revolutra
Oszt jónapot -
Qtyii
aktív tag
válasz
fireman123 #23962 üzenetére
Nyilván azt írják majd hogy igen.. Hallottál már olyat hogy visszautasít a nav egy ilyen kecsegtető felvetést?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
fireman123 #23957 üzenetére
vagy igényel egy coinbase kártyát és arról költ
-
törölt tag
válasz
fireman123 #23920 üzenetére
Azok járnak jól akik erre felépítettek egy üzleti modellt.pl blockchainhungary. Vagy mások. több vagy kevesebb melóval. De ők jelenleg is keresnek nem kis pénzeket ezeken a dolgokon, vállalkozásként üzemeltetik, mintha nyitna vki másik témában hasonló bizniszt.
blockchainhungarynak ebben rengeteg melója van, nem isi irigylem el tőle... én nem csinálnám.
A másik faktor, akik korán beszálltak, és nem adták el, és még tudják hol van a kulcsuk, kriptonjuk... ők jártak legjobban 0 munkával idő előre haladtával milliárdosok is lehettek akár... ez ott bukik meg, hogy sokan eladták pizzáért mert jó buli, vagy nem tudják már a feloldókulcsot...
A harmadik tábor, akik részesei ennek az ökoszisztémának és keresnek ezekkel felismerték a helyzetet. Ilyen lehet a tőzsdék, és egyéb cégek tulajdonosai.
Aztán van a sok kis halacska aki hallotta, hogy ezzel jól lehet keresni... és mikor megindul lefelé az árfolyam gyorsan eldob mindent... majd rosszkor száll ismét vissza. akár a tőzsdén is látunk hasonlót.
Egzotikumnak jó... ha bejön még jobb...
Technológiai cégekre ugyan ez igaz, azt várjuk, hogy a jövőbeli profit hatalmas és még annál is hatalmasabb lesz... Aztán jön a dotcom lufi...
Vagy egy irányváltás váltás... sok a kérdőjel a jogi környezet, a digitális monetáris pénz., szabályozatlanság...
mepet, De az aranyért mindig fogsz kapni valami és a legnagyobb értéke pont az összeomlás idején, van jellemzően. Volt idő amikor arannyal tudtál fizetni, valutával nem.
Nem lehet véletlen az arany felhalmozás, a nemzeti bankoknál, ha megrogyna a pénzrendszer az aranyfedezet lesz a garancia...
A bitcoin mögött meg nincs valójában semmi... az, hogy korlátozott önmagában még nem elégséges. Érdemes lenne rá úgy tekinteni, mint a technikai evolúció egyik foka, nem pedig végterméke.
Válságra gondolok, negatív környezetre. A bitcoin amióta létezik nem volt pénzügyi válság. Szórták a pénzt.
Ha bedőlne a pénzrendszer a bitcoin is elég komoly csapást kapna... lehet végzetest. -
benfolds
őstag
válasz
fireman123 #23892 üzenetére
amúgy én azzal sem voltam tisztában, hogy 15%-ot kell adózni utána. tőkejövedelem, vagy milyen jogcímen?
vajon milyen árfolyamnál jön el az, hogy sokan elkezdenek beszállni, ami relatíve tartós árfolyam emelkedést idéz(het) elő? már ha elég ez az egy összetevő hozzá. jó kérdés, ugye?
-
eboostr
aktív tag
válasz
fireman123 #23892 üzenetére
Nem nav-ot akartal irni bank helyett?
-
törölt tag
válasz
fireman123 #23863 üzenetére
Gondolom ami idén volt az 13 év alatt nem gyakori esemény + ami várható...
-
macimeister
aktív tag
válasz
fireman123 #23425 üzenetére
Áh. Ilyen is van. Már kopizom is. Köszi
-
Hurkaleves
őstag
válasz
fireman123 #23325 üzenetére
Pedig nem akartam én megváltani a világot, csak havi 10% plusz hozamot szeretnék kicsikarni a sztoriból és boldog vagyok. Erre kaptam egy minusz 25%-os csomagot...
-
janos1988
addikt
válasz
fireman123 #23159 üzenetére
Kb. mikor feltettem a kérdést (tehát tegnap reggel) Sherlock, akkor szemezgetem ezzel az egész bányászós történettel. És annyi fogalmam volt róla, hogy bitcoin és bányászás. Nem tudom, hogy egy kezdőnek miért kellene rögtön vágnia legalább haladó szinten mindent...
-
korcsi
veterán
válasz
fireman123 #23159 üzenetére
Ez úgy hangzik, mintha csak ASIC-al lehetne BTC-t bányászni.
Műszakilag nincs akadálya, hogy egy sima PC-vel bányásszon az ember BTC-t, csak nem rentábilis.
-
vbbb
őstag
válasz
fireman123 #23099 üzenetére
Rendben van megnézem a csoportokat, köszi!
-
BogyóBP
addikt
válasz
fireman123 #22921 üzenetére
Gyakorlatilag akkor ugyanott van nem? Akármit is fizettek már nem ér annyit mint amennyit az ember érdemelt volna. Elgondolkodtató.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
fireman123 #22921 üzenetére
Míg "parokolópályára" nem rakom valóban.
-
Mausefalle
kezdő
válasz
fireman123 #22795 üzenetére
Akkor is ezt mondanád ha tovább esne innen is? Hogy nem adsz el semmit lefelé?
-
devast
addikt
válasz
fireman123 #22712 üzenetére
A 2017-es vásárlást már a hajadra kenheted, ha jól tudom az elmúlt 2 év veszteségét tudod szembeállítani a nyereséggel. És itt most a veszteséget úgy kell érteni, hogy amikor veszel valamit fiat-ért az veszteség, ha eladsz vmit fiat-ért az nyereség.
-
KMT
addikt
válasz
fireman123 #22709 üzenetére
Nem hát. Meg a kérdés fordított is. Megéri-e jóskapistának 3000 forintot a becsület és a nyugalom...
-
válasz
fireman123 #22709 üzenetére
Csak arra gondolok, teszem azt a francnak van kedve órákat számolgatni, hasraütök szerintem kb 100 ezret kerestem (eleve pillanatnyi árfolyamok, kriptorol egyik fiatra ekkor, másik fiatra akkor váltás stb) nagyvonalúan jóhiszeműen kifizetek nekik egy 10est mindenki boldog. Erre elkezdik furcsállni hogy hogyhogy pont 100000, utánanéznek, és valójában 102543. A 2543 miatt meg kapok egy 100 ezres büntit. Ilyenektől akarom magam megvédeni.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
fireman123 #22689 üzenetére
Jókai: " Veszek Bondavár-i részvényt névértéken! "
(Berend Iván, kőszén bányász mérnök, DYOR ) -
voodoo98
addikt
válasz
fireman123 #22151 üzenetére
Tehát nem kell negyedévente adóelőleget fizetni? Csak évente egyszer megnézni (bevallás előtt), hogy van-e nyereség és annak a %15-át leadózni? Köszi!
-
zuchy
őstag
válasz
fireman123 #22438 üzenetére
Szerintem 4 kirptótőzsde Dél-Koreában untig elég kellene hogy legyen, gondolom mindenki rácuppant, hogy csinálunk váltót, aztán a fee-kből gazdagodunk.
-
válasz
fireman123 #22140 üzenetére
Ez jól hangzik! Így értelmét veszti az "ügyeskedés", leadózzuk a 15%-ot, és kész is
-
F_Balazs
aktív tag
válasz
fireman123 #22045 üzenetére
Amúgy könnyen kiderülhet, ha az emberfia kedves bankja esetleg jelent a pénzmozgásokról a hatóság fele. Éppen emiatt valószínűleg jobb is kiiktatni a bankot a láncolatból, de úgy tudom hogy a PayPal szintén eléggé be van csatornázva. Nekünk magyaroknak valószínűleg lehet egy pár évnyi egérútunk az amcsikhoz képest a lazább törvények miatt - nekem úgy tűnik hogy a hazai törvényhozás még szinte teljesen fogalmatlan a kriptoval kapcsolatban.
Ha a bankszektor, és az országok törvényhozása nagyon nekifeszül, akkor sajnos pikk-pakk kiiktathatják az egész iparágat. Ahogy látom, amióta BTC és ETH elérte tavasszal az all-time high-t, azóta nagyon bedurvult a boszorkányüldözés.
-
F_Balazs
aktív tag
válasz
fireman123 #21998 üzenetére
Hát, lesz bőven ilyen is...
Aki a nagy pénzre játszik, annak már réges-régen be kellett lépnie, szerintem.
Persze ha lesz egyszer 10x-eződés, vagy ki tudja, akkor ez a mostani is tökéletes.
Nem tudom, én valahogy a nagy esések közepette inkább éreztem izgatottságot (Mámoros volt mikor 29k BTC-be és 1800 ETH-ba bele tudtam venni), most nem. -
tisztelturam
aktív tag
válasz
fireman123 #21568 üzenetére
Erről van szó egy deka szó nincs ebben arról hogy te a tőkéd után adót fizess.. Mindenhol csak azt irják mindenféle levonás nem számít bele a nyereségbe de ezt kár is leírni ezt a hülye is tudja.. Tehát továbbra sem értem honnan jött a töke utáni adózás...
-
tisztelturam
aktív tag
válasz
fireman123 #21562 üzenetére
Javasolhatsz te bármit a tőkéd után neked soha sehol nem kell adoznod..Nem tudom ezt honnan szedtétek... Nem egyszer ültem már 10-20 milliókal éveket a tőzsdén ,csak a nyereség után kell adózni mivel az adóköteles.A tőkéd az már rég agyonadoztatott pénz mire fel kéne még azután megint fizetned? LOL
Linkeld már ahol bármi így kijelenti hogy ha bármibe befektet és eltelik 3 év és csak abban az évben szál ki nyereséggel akkor az ön által befektetett tőke is adoköteles lesz...
Várom eme törvénykezési mondatokat és akkor elnézést is kérek...
emvy:
"AFA-rol tetszett már hallani? Ingatlanadó? Illeték? Örökösödési adó?" Bravó.. hogy ez hogy jött ide hogy neked nyereséged van a tőzsdén és a tőke után is akartok fizetni azt nem tudom..esik a bitcon meg minden azt látom, de az IQ nehogynmár
-
BeLucZ
addikt
válasz
fireman123 #21099 üzenetére
hidd el, sokan már csak miattam olvassák a topikot, különben nagyon langyos lenne
-
BeLucZ
addikt
válasz
fireman123 #20430 üzenetére
Mondjuk elvileg a stabil befektetők jól bevásároltak most, hogy majd felmegy az árfolyam, szóval bőven vannak akik kockáztattak most is, reméljük nekik lesz igazuk.
Erre a cikkre alapozom ezt:
-
BeLucZ
addikt
válasz
fireman123 #20424 üzenetére
Bevallom őszintén, hogy kicsit rettegek tőle, hogy bedől az egész cryptobuli hamarosan, pont akkor amikor beszállok....
-
BeLucZ
addikt
válasz
fireman123 #20417 üzenetére
Vágesz.... Tudom, hogy kezdőnek számítok
65k körüli ATH vajon visszatér egyszer ? Mit gondoltok ? Vagy esélytelen ? ( csak kiváncsiságból kérdezem, nem akarok befektetni
azt a részét elintéztem egy jó időre
)
-
törölt tag
válasz
fireman123 #19865 üzenetére
Tudom csak sokan megijednek ilyenkor.
A 30%-os korrekció az már valami. -
Árpi001
senior tag
válasz
fireman123 #19770 üzenetére
+1
Saját káromon tanulva... -
BaLee
addikt
válasz
fireman123 #19761 üzenetére
És ezért havi 7k-t kérnek, hogy másolhasd.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fireman123 #19761 üzenetére
KriptoAKADÉMIA ?
Szóval 3 bukott szith akarja a kis jedi palántáknak elmesélni, mirôl is szól az erô ?
Hát az úgy fasza.
-
fireman123
őstag
válasz
fireman123 #19755 üzenetére
a kriptoakadémia tréderei kb. 3 éve kereskednek kriptóval (van aki előtte 10 évig forexezett), elő lehet fizetni náluk tippekre, sőt autómatikusan másolni is lehet a trédjeiket, ők nem csak Elon Musk böfögéseit figyelik
, hanem technikai elemzéseket is csinálnak grafikonokról, nem mondanám hogy nem értenek hozzá, ...és mégis!!! nézd meg az 1 éves "eredményüket", dollárban persze mindenki plusszos hiszen ha nem csinál semmit akkor is nő az eredmény mert ment fel a btc mint a talajvíz (mondjuk még dollárban is siralmas mert 1 éve 5e dollár körül volt a btc és most éppne 11x-e), ...no de btc-ben? ...mind vastagon mínuszos
...de majd Te megmutatod...istenem, szerintem még időben vagy, hogy visszavegyél egy kicsit
...mert később lehet fájni fog, ...de egyébként nyilván azt csinálsz amit akarsz
-
Louro
őstag
válasz
fireman123 #19724 üzenetére
Köszi, megnézem a linkeket. Az ETH-t több helyen is olvastam, hogy jobban ajánlják. A BTC körül túl nagy a hype. 120 év valóban nem kevés, de egy átállás nem egyszerű. Az szerencsés, hogy lesz ETH->ETH2 konverzió. Bár mindenféle beleegyezés nélküli váltás lehet jobb lett volna, de biztos oka van.
Én tényleg féltem azt a rengeteg embert, akik felszálltak a hype-vonatra, ami egy kavicstól is megbillenhet, amitől az alsó hamar tele lehet.
Szerk.: Az első linket meg is néztem. Tranzakciós díjat fognak kapni, akik életben tartják a rendszert.... Érdekes az ötlet, de nem érzem, hogy akarni fogják. Igaz rezsit beleteszi, szóval meg kell érnie, de lesz-e annyira jövedelmező. Igaz most a kártyakibocsátók töltik be ezt a szerepet. Sokan nem is akarják látni. De ekörül túl nagy a hype és informáltabbak lesznek az emberek. Emiatt dráguljon minden termék?
Na megyek a másik linket is olvasni. Elég érdekes a téma különben. De nagyon elmerülni nem fogok benne (még). -
fireman123
őstag
válasz
fireman123 #19653 üzenetére
ja, amúgy van bányász topic [link] , ott hamarabb kapsz választ
-
Árpi001
senior tag
válasz
fireman123 #19532 üzenetére
Nano s
-
válasz
fireman123 #19087 üzenetére
Hogy is van ez, hogy a Binance csak cryptot vált cryptora?
Tehát először be kell utalnom a pénzt, venni valami stablecoint, majd aztán át tudom váltani BTCre?Melyikből olcsóbb BTCt venni? GBP, USD, EUR feltéve, hogy mindegyiket ingyen utalom revolutról?
GBP-t nem kellene váltanom, mert van, de nem biztos, hogy nem éri meg beutalás előtt USDbe vagy EURba konvertálni majd abból BTCt venni.Mi az alap elszámoló pénzneme a Binancenek, és mi az amit ő is átvált másik pénznemre mielőtt BTCt adna?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fireman123 #18725 üzenetére
Ha a kripto adózás egyszerû lenne, nem lenne rá topic. De mivel van, ez azt mutatja számomra, hogy nem triviálisak a dolgok. Ez meg jó, mert az ügyesek a zavarosban ügyeskedhetnek. Zárható.
-
devast
addikt
válasz
fireman123 #18725 üzenetére
Ez szép meg jó, de semmi köze ahhoz amit írtam. Esetleg nem nekem akartál válaszolni ?
-
válasz
fireman123 #18521 üzenetére
Más értelme mi lenne? Pénz elszáll, izgalom marad
Egyszer még higítok,aztután alvás, hátha életre kel 2035-ben -
Formaster
addikt
válasz
fireman123 #18415 üzenetére
Köszi
-
tom120514
őstag
válasz
fireman123 #18292 üzenetére
Köszi, ismerem, én is úgy tudom ez a legjobb, ezért vagyok kíváncsi hogy igazán hogyan ment.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
fireman123 #18151 üzenetére
Értem és köszönöm. Más lehetőség nincs? Ilyet nem szeretnék rendelni.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
fireman123 #17990 üzenetére
Nem.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
fireman123 #17953 üzenetére
köszi!
-
pn4hvq
senior tag
válasz
fireman123 #17949 üzenetére
Akkor másik kérdések: MrCoinnal tudok Revolut számlára utalni? Ha hagyományos bankszámlára utalt MrCoinról, akkor volt bármi utólagos "költsége" az utalt összeg kapcsán?
Valakinek van ezügyben tapasztalata? -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fireman123 #17904 üzenetére
Nem nehéz kitalálni
-
Patry0t
tag
válasz
fireman123 #17904 üzenetére
én is!
-
mepet
addikt
válasz
fireman123 #17882 üzenetére
Na az megintcsak szép eset, ha igaz amit írsz és 3%-ot írnak a honlapjukon, de mire váltasz, már 4%-ra jön ki...
-
insomnia
csendes tag
válasz
fireman123 #17885 üzenetére
Van amire nem gondoltok :-) amugy valamiert az otp letiltotta a krakenre valo utalast.
-
edk-
őstag
válasz
fireman123 #17880 üzenetére
Mennyivel rosszabb a Mrcoin árfolyama? Külön költséget nem számítottak fel.
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz
fireman123 #17801 üzenetére
2009-ben pont nem volt szó értékmegőrzésről és menekülő eszközről.
Amiről szó volt 2008-2009 tájékán, hogy a bitcoinnal majd tudsz a bankok megkerülésével is országokon átívelő utalásokat csinálni. (BtoC vagy CtoC, P2P) Fiatot átváltod bitcoinra, elutalod, aki megkapta az a válton visszaváltja fiatra. Ennyi.
Persze minél többen használják erre a funkcióra, a korlátozott coinszám miatt, az értéke növekszik, ha az utalásra való igény is növekszik. De neked mint használó, mindegy, hogy az 5000 dollárt 1 BTC-re váltod és úgy küldöd el, vagy 5000 dolláron 100 BTC-t veszel mert lent van az ára mert nincs likviditás éppen és úgy küldöd el. Ha a tranzakció végén visszaváltod és átadod a lehetőséget másnak, akkor neked az árfolyam mindegy, a lényeg, hogy biztonságosan végrehajtódott az utalás. A bitcoin erre lett kitalálva.
Ha nagyon sokan használják, akkor a likviditás hiánya miatt kialakul az egyre magasabb ár, de az valós érték, mert sokan használják a hálózatot. Ha azért sok az ár mert a fél világ hodlolja, de nincs használatban az érték közvetítési potenciálja, akkor ugyan a lividitás alacsony, de az árfolyam értéke nem valóságos, csak a tőzsdei spekuláció határozza meg. Ez egy libikóka, ami most ki van billenve az egyensúlyából. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Fiatal még a BTC ehez. Hogyan lenne menekülő forrás, amikor most még az arany is esik.
Pedig az már több ezer éve menekülő nyersanyag. BTC még mindig nagyon gyerekcipőben jár nagyon szűk réteg tudatában. Nemhogy az átlagemberében.
Nem gondolahatta ezt semelyik kriptós komolyan hogy itt majd a BTC-t fogja zsákolni mindenki egy ilyen szituációban. Nézzétek meg MINDENT adnak, nyersanyag, részvények, arany, olaj, BTC, mindent. Most csak a készpénz a nyerő. Ennyire buták vagyunk sajnos ez van. Egyszerűen nem érett a társadalom még fel ide, de egyszer felfog. Idő kérdése. Szvsz több tíz évre van itt szükség.
Kérdés van e türelmünk kivárni?! -
Mardel
őstag
válasz
Mikor emelkedőben van akkor mindenki venne mikor sokat esik akkor mindenki eladna. Ha elér egy kritikus pontot az egész összeomlik. Menekülő valutaként sosem gondoltam rá. Ha menekülő valuta kell akkor usd-nél szerintem nincs jobb, ha az összeesik akkor az egész világ gazdasága is.
-
margithid
veterán
válasz
fireman123 #17665 üzenetére
Igen.
Raiffeisennél volt egy szintén Sepa utalásom még novemberben, akkor két költség is volt, összesen kb 11 euró, a mostani utalásomnál viszont csak 4.5 euró!
Szerintem igy nagyon megéri, nyilván aki 50 eurókat akar utalni annak nem biztos, de én korrektnek érzem ezt a költséget. -
margithid
veterán
válasz
fireman123 #17641 üzenetére
Nekem ez a krakenes sepa jött be a legjobban. Gyors és aránylag olcsó.
Revolutot nézegettem én is, de sok a panasz rá, hogy zárolják a számlát.
Inkább kihagyom. -
parkr
őstag
válasz
fireman123 #17639 üzenetére
úgy rémlik, coinbase-nél van kártyás (3D secure) opció is
-
LámaZ
addikt
válasz
fireman123 #17594 üzenetére
Imádkozom a 2900%-ért. Imádkozzunk együtt hátha akkor lesz hatása.
Bár az ilyen hírek nem sok jóval kecsegtetnek:
[link] -
LámaZ
addikt
válasz
fireman123 #17592 üzenetére
Tehát több mint duplájára nőtt az értéke.
-
Spirit
őstag
válasz
fireman123 #17558 üzenetére
Fél évvel ezelőtt a Ledger Live-ban legacy és nested segwit címeket lehetett kreálni.
-
margithid
veterán
válasz
fireman123 #17516 üzenetére
A BTC szerintem 99%, hogy nem fogja leváltani a Fiat pénzeket.
Nyáron olvastam valahol, hogy ez az idei emelkedés egy fals kitörés volt csupán és megyünk vissza aljat tesztelni.
Amíg 10k körül billeget nem hittem ennek, de egyre jobban e felé hajlok.
Amúgy tökéletesen lehet látni a pszichológiát, esik mindenki a negatív dolgokkal jön, lemond, elhiszi, hogy ez valóban egy lufi stb.
Hihetetlen nagy tanulás ez, tőzsdén is tapasztaltam ezt azt, de az semmi ehhez képest.
Nem ide tartozik, de az emberi pszichológia szinte mindenhol ugyanúgy müködik... -
Ferdzsoo
addikt
válasz
fireman123 #17490 üzenetére
De minek reagáltok bármit? Ignore.
On: Nagyon furcsa hogy a tegnapi nagy selloff után ma megint no volume. Valami nincs rendjén. Mintha nem lennének benne biztosak hogy ez az irány. -
Patry0t
tag
válasz
fireman123 #17490 üzenetére
ne. válaszolj. neki.
-
válasz
fireman123 #17381 üzenetére
E-mail-ben jott egy feloraja.
-
noorbertt
őstag
válasz
fireman123 #17376 üzenetére
Ez jó volt :)
Amúgy nyilván a gombos nagy topikba akartam írni
-
Cece04
tag
válasz
fireman123 #17349 üzenetére
Köszi szépen, pont ilyen útmutatásra gondoltam
és valahogy így is képzelem el a "betanulást", kis pénzzel
köszi!
-
Banano
tag
válasz
fireman123 #17351 üzenetére
Persze,sokan..meg tobben pedig nem,mivel lehetetlen megjosolni,hogy eppen merre akarjak a botok rangatni az arat. Csak nezd vissza az utobbi 1 honapot... Sok TA expert is eltunt,miota rafaragott egy parszor.
-
Banano
tag
válasz
fireman123 #17349 üzenetére
Jah..de napi szinten semmivel sem lehet tredingelni,mert 1-2 ezer dollaros killengesek vannak ide-oda. Ezert sem alkalmas fizetoeszkoznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest