- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
oldcrypto
kezdő
válasz
pictigjis #24657 üzenetére
Ezzel kapcsolatban nem is volt kétségem. Ahogy azt is szintre biztosra veszem, hogy 2026-ban a mostani áraknál alacsonyabban is leszünk a medvepiacban. De jelenleg úgy gondolom, hogy van még felfelé, tekintve, hogy nem volt kiemelkedő áresés ez a 109k --> 78k a korábbi ciklusokhoz képest bikapiacban.
A kérdés, hogy ha valakinek van rálátása, akkor magyarázza el nekem, hogy ha X mennyiségű igény érkezik BTC ETF vételre, akkor ez az EFT vétel mikor tud megtörténni, illetve ezt mennyi idő alatt tudják a brókerek fedezni valós BTC vásárlással? -
nort_on
senior tag
válasz
pictigjis #24632 üzenetére
Kitáraztam, két lépcsőben 95k-t és 90-et eladtam. Most mozi van. De valahol itt 70-80 között lesz az alja. Vagy 60 alatt és akkor medve, 95-100-ra deadcat, aztán pince.
Most kb a Trump-pump-ot adta vissza a piac, majdnem, az novemberben 71k-ról indult. De ez még simán bika piaci korrekció is lehet (-30% vagy 71-73k még belefér), majd kiderül, hogy left translated ciklus van-e (109k top) vagy Q4 lesz a top 130-150k.
De most elég gyász a hangulat minden piacon, és ha még marad pár napig (hétig), akkor az nem lesz szép. De ez ebben a szép, hullámvasút.
-
fireman123
őstag
válasz
pictigjis #24473 üzenetére
igen, adókiegyenlítésnél bevallott veszteséget lehet szembeállítani a nyereséggel a következő két évben, ...akkor lehet nem olvastam el figyelmesen az eredeti posztot.
#24472 : alapból nem kell igazolni semmit sem semmikor, mivel önbevallás van, azaz elkészíted a bevallást a saját adataid alapján és befizeted az adót, ezzel normál esetben vége van , ......akiről írtam annak azért kellett igazolnia mert az adókiegyenlítés (visszaigénylés) miatt akkor kapott egy NAV ellenőrzést, ahol a kriptós részre voltak kíváncsiak.
-
fireman123
őstag
válasz
pictigjis #24455 üzenetére
Pedig van, úgy hívják adókiegyenlítés, én már igényeltem vissza asszem tavaly a tkorábbi évben befizetett adóból és vissza is utalták....nem volt nagy összeg, nagy összeg visszaigénylésénél lehet arra számítani, hogy mindenfélét igazolni kell, mennyiből/mikortól lett annyi az annyi....tudok olyanról akinek két hét munkájába került mire összeszedte excell táblába az elmúlt 7-8 évet és azt többszöri próbálkozás után fogadták csak el....és utána utalták vissza az adókiegyenlítés sorén visszaigényelt összeget.
-
oldcrypto
kezdő
válasz
pictigjis #24457 üzenetére
A berakás veszteség, mert veszteségként azt értjük, ha berakok 1milliót, és 2 év múlva kiveszek 3 milliót, akkor csak a különbözet, azaz 2 millió után kell adóznom.
Viszont abból a szempontból lehet, hogy nektek van igazatok, hogy x év nyereségét nem tudom beszámítani x+1 év veszteségénél, tehát nem igényelhetek vissza adót. A fent hivatkozott jogszabályban is korábbi évek veszteségéről ír csak, korábbi évek nyereségéről nem, de jó lenne, ha valaki ezt tisztázná.
Viszont ebben az esetben tényleg semmi értelme olyan pénzt kivennem, amit később vissza szeretnék még rakni.
Illetve ha nagyon matematikus akarok lenni, akkor a veszteséget tekinthetem negatívnak is, és máris tisztázva van a korábbi évek nyereségének a jóváírása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged