- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
válasz
tom120514 #18486 üzenetére
Értem, persze. Nem vártam túl sokat. Pl pár szó mint ahogy a következő válaszadó tette. Nem szokott ilyenekbe belemenni, olvasott is utána már amennyi található róla, csak annyira erős győzködésnek lett kitéve hogy próbál a józan eszére hallgatni és cáfolatot keresni. De természetesen így is köszönöm a válaszokat. Kettő válaszból kettő nemleges, ez is megfelelő következtetésre.
-
butch3r
senior tag
válasz
tom120514 #18449 üzenetére
majd az elmentett bankkártya adatokkal még vásárolnak
amúgy volt régebben ilyen scam is, ebayen árultak ledgereket már előredefiniált (ráírták papírra is, szal simán jó ledger volt csak sokan bedőltek és nem generáltak új seed-et...) seed-el. miután rápakolta a user a cryptot, vitték is...
-
HoppMaster
aktív tag
-
sparks
senior tag
válasz
tom120514 #18291 üzenetére
Egyéb jövedelem - másképp jelenleg nem lehet (illetve lehet, cégesen, KATA, stb., de az engem akkor nem érintett), mivel nincs semmi konkrét adózási rend a bitcoinnal és bármilyen egyéb kripto devizával kapcsolatban. Így én is ennek alapján adóztam. 30% körüli a bukó, most pontosan nem tudom megmondani, de kb. ilyesmi. Csináltam nyilvántartást az eladásokról egy szép excel táblázatba. Persze, hogy egy ellenőrzésnél ez mennyire lenne elég, azt szerintem kb. senki nem tudná megmondani. A másik topicban volt erről elég sokat szó.
#18292 fireman123 Igen, ez egy hasznos leírás, 27,6% jön ki magánszemélynél számításaim szerint (és ez esetben a teljes eladás után kell adózni, tehát mindegy, hogy mennyiért vettem, ha forintosítom, akkor a teljes összeg 27,4%-a megy adóba - fájó, de most ez a leglegálisabb).
-
MikeWazowski
veterán
-
Elbandi
aktív tag
válasz
tom120514 #18011 üzenetére
egyik grafikonon se latok osszefuggest: egyik a felezeskor nem kezdett el noni _hirtelen_ (=heteken belul) az arfolyam.
es mar szamtalanszor leirtuk: a nagy kinai farmok olcson/ingyen veszik az aramot, igy nekik a "bekerulesi ar" az 0. nincs kenyszeruk hogy ne adjak el egybol a btc-t. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
tom120514 #17915 üzenetére
Nem tudom, régi emlékeim az utalásokkal kapcsolatban az, hogy tetű lassú mire átér és horror felárat számolnak fel. A SEPA ha mindkettőre megoldás, még mindig nem kezeli azt a tényt, hogy az ember Revolut számlája angol, külföldi. Szóval .....
(Ennek számos előnyét nem akarom itt ecsetelgetni a nagyközönségnek).
-
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
tom120514 #17771 üzenetére
Gondoltam!
Azt látom, hogy pumpálják a revolutba a pénzt a befektetők, ugyan akkor ha jól tudom egyelőre veszteséges. Sok pénzt nem biztos, hogy rá mernék bízni.
Összefoglalót nézegettem (elég sok link halott), meg a fórumot elkezdtem átolvasgatni. Váltóból melyik ajánlott/gazdaságos? Kraken? -
LámaZ
addikt
válasz
tom120514 #17589 üzenetére
Nesze neked cucc:
Bukott a bitcoin, ezzel sok bányász otthagyta a feleződés előtt, ez hosszú távon jó lehet? by Mészáros András
„A második feleződés 2016 júliusában történt, ekkor 25-ről 12,5 bitcoinra csökkent a blokkjutalom. Egy évvel később a bitcoin árfolyama 2902%-ot emelkedett.”
Most „A blokkjutalom 12,5 bitcoinról 6,25-re fog csökkenni.”
„Ha a legtöbb bányász tartogatja jutalmát, akkor 2020 májusa után gyorsan kilőhet a bitcoin értéke.”
Erre várok. Akkor fogok csak betépni igazán. -
LámaZ
addikt
válasz
tom120514 #17576 üzenetére
Neked az, másnak nem.
Az irataim be vannak szkennelve, a közüzemi számlák meg elektronikus formában vannak archiválva, így nekem sokkal egyszerűbb feltölteni vagy elküldeni őket, mint angolul nem tudó indiai olcsó ügyfélszolgálatosokkal vagy agresszív közel-keletiekkel (gondolom megviselte őt az út a Balkánon át Németországba) vesződni.Amúgy a Kraken alap tagságról most örömmel közölte, hogy átminősítettek a második szintre, miután elküldtem őket a jó büdös anyjukba. Hogy miért?
Egy hete más sincs, mint kéregetik a különböző iratokat, de nem egy ember intézi, így amit beküldök Shamalnak arról nem tud Dzsáine stb.
Nekem elegem van ezekből a kriptótőzsdékből, meg úgy a Bitcoinból is, mert annak is csak megy lefelé az ára.
Ha valamikor megint felmegy, mint idén júliusban, az is csak egy-két napos csúcs lesz, és ezek a fent említett ügyfélszolgálatosok mindent el fognak követni, hogy épp akkor ne tudjam kivenni a pénzem fiátban, mert az nekik veszteség lenne.
Rablóbanda az egész.
----
Most látom, hogy itt ajánlgatod a Krakent. Röhej!
Én évekkel ezelőtt is csak rosszat olvastam róluk. -
ledgeri
nagyúr
válasz
tom120514 #17578 üzenetére
Egy discord linket kérnék privátban
!
Egyébként meg csak 1 potenciális eladásra (BTC-ben jönne az ellenérték) kéne első körben az egész... Aztán annak maradékával lehet, hogy elbrókerkedek. Olvasgattam, csak mindenhol 10x jobban hangsúlyozott a bankból wallet-be, és a wallet-wallet tranzakció, mint a bentről bankba....
-
meili
tag
válasz
tom120514 #17425 üzenetére
Olcsóbban bányászol, értsd:
Bányászat ára = munkaidőd ára + áram díja + HW vételi ára + egyéb költség - HW eladási ára
Ha olcsóbban bányászol, mint amennyi az AKTUÁLIS árfolyam, akkor éri meg bányászni. Nem úgy volt, hogy az itthoni áram díját sem hozza vissza a bányászat BTC esetén? BTC-t emlékeim szerint több, mint 5 éve nem éri meg otthon bányászni, más coinnál persze más a helyzet. -
válasz
tom120514 #17414 üzenetére
Amikor minden a földön van, akkor venni kell.. Egyszerűbb venni 50$ értékben akármit, aztán tartani, mint a semmit kaparászni ~220 napig a szebb jövő reményében, ha az árfolyam változáson akarunk keresni. Tisztább, nem jár költséggel, karbantartással, azonnal váltható ha kell.. Persze nincs meg a bányászás élménye, de más hátránya nincs. Szerintem.
-
butch3r
senior tag
válasz
tom120514 #17414 üzenetére
ha tartod igen ez igaz. de ha midnig azonnal fiatra váltja hogy fedezze a költségeit akkor nem.
"Amúgy nem egyértelműen igaz az sem amit mondasz, emlékszem még, jól hoztak a karik amikor minden ment fel és még akkor is amikor minden az égben volt." de ekkor gondolom nem btc-t bányásztak a karik, hanem valamilyen altot, ami épp abban apillanatban jól hozott?!
de mind1 is, így se úgyse fog sokat érni. ha napi 0,22 usd-t "keres" vele, pontosabban ennyi btc-t az ha 100x-ra is felmegy a btc-usd árfolyam is csak 22usd...
-
csaba951
veterán
válasz
tom120514 #17329 üzenetére
Ó, ilyenekkel már régóta etetik a balekokat!
Vedd észre, hogy nemes egyszerűséggel úgy tesznek, mintha a mostani difficulty hashrate 2 évig változatlan maradna. Na, ez a valóságban nagyon nem így van! Teljesen reális (vagy még optimista is), hogy a hashrate havonta 15%-20%-al növekszik.Szóval már 6 hónapos távon is az első hónap töredékét kapod csak meg. -
njerika
újonc
válasz
tom120514 #17246 üzenetére
Igen, gondoltam, hogy valami ilyesmi összegről lehet szó. Egyszerűen ráfelejtettünk, semmit nem hallottunk róla. Most egy ismerős beszélt erről a Bitcoinról és felrémlett, hogy mi valami ilyet vettünk, de gőzünk sincs pontosan mikor, ki intézte(se email, se telefonszám, egy idegen nő volt, rábeszélt, jólvan próbáljuk meg, megcsinálta nekünk). És most csak annyi van, hogy azt hiszem, ez rémlik, mintha... stb. Ezt valószínűleg el kell engednünk...
-
margithid
veterán
válasz
tom120514 #17204 üzenetére
Nem tudom már hol olvastam, de az ETN HODLerek harmadának Cryptopia-n volt coinja.
Fórumon olvastam valahol, szóval lehet nem hiteles, de azért elgondolkodtató.
Mondjuk forgalomból ítélve Kucoin viszi a prímet.
Amúgy a felszámolás eltarthat pár évig is, szóval elég gáz az egész úgy ahogy van.
Megmondom öszintén sokáig úgy voltam, hogy Binance megbízható, kisebb érméket ott tartok majd, ott ráadásul automatikusan jóváírják a GAS-t is, ráadásul mainneteket is támogatja Binance, semmit nem kell csinálni.
De most, hogy kiderült ők sem sebezhetetlennek, letettem erről, plusz arra jutottam, hogy HODLra csak pár coint tartok ,nem aprózom el a tőkémet. -
margithid
veterán
válasz
tom120514 #17202 üzenetére
Azért sok kisebb coin HODLereit megszívatta.
ETN például sok volt náluk, valahol olvastam.
Nyilván aki ott tárolta annak nem jó, de lehet magának az ETN-nek jó, mivel kevesebb érme van forgalomban ezáltal.
A Binance hack óta én még arra a kis ideig is féltem tőzsdén tartani a coinjaimat, amíg adok veszek. -
choco01
addikt
válasz
tom120514 #16916 üzenetére
Hát most néztem a Krakent, hogy oda átvinném ebből, elvileg ugye oda egyszerűbb a regisztráció.. És akkor ott vennék belőle Tezost..
Van olyan hogy Fidor Bank AG (SEPA) és Fidor Bank AG (Wire Transfer) most ezek közül melyikkel érdemesebb OTP Bankból?
Szerk.: sorry, kicsusztam..
-
válasz
tom120514 #16730 üzenetére
A BTC-t már valóban nem bányásszák sima videokártyákkal, csak a kapcsolódó más kriptovalutákat. Habár úgy tudom volt olyan pont a 15-20 ezres magasságban, amikor újra megérte azzal is byányászni.
Elég sok anyag van a bányák fogyasztásáról, pl. egy Antminer S9 1350 wattos 13.5 Th/s értékkel. De elég sok írás, meg videó van erről.
Itt van pl. egy szép kis video, az azóta már csődbe ment Giga Watt bányáról, meg a helyi lakosság reakcióiról:
Cryptocurrency: Virtual money, real power and the fight for a small town's future
Bitcoin Mining Firm Giga Watt Declares Bankruptcy Owing Millions
Az utánvéttel nem tudom mit nem értesz. Megrendelsz egy Lambót 126 Bitcoinért, ami $424,845. Megjön a kamion a Lambóval és kér a szállító 126 Bitcoint, ami viszont 200 ezer és 800 ezer dollár között bárhol lehet már, tekintve az árfolyam változást. Ezért Bitcoint ilyen célra nem lehet használni. Amit lehet, hogy továbbra is USD-ben elszámolni és amikor megjön a kamion, akkor $424,845 értékű Bitcoint utalni, amit azonnal vissza kell váltani USD-be. Persze ennyi erővel egyszerűbb már USD-t utalni.
-
Zsoxx
senior tag
-
Maarki
aktív tag
válasz
tom120514 #16537 üzenetére
Burstcoint hddvel mivel 0-24ben megy a gép van benne 4*4tb hdd és most éppen üresjáratban mennek ezért gondolkodtam ,hogy esetleg megpróbálkozok vele. Nem ebből akarok meggazdagodni csak megnézni ,hogy működik ez az egész.Ha jól tudom hddvel csak burstcointot lehet?!
üdv Maarki
-
Madwe
nagyúr
válasz
tom120514 #15861 üzenetére
Bitcoint? asiccal van csak értelme, s azzal se nagyon, mire megkapja a mezei ember az asicot addigra már elavult. Altcoinoknál van olyan, amit érdemes lehet gpuval bányászni, ami asic rezisztens.
(#15862) Flashback Mi történt volna? cryptoban a 30% alatti fel le mozgás természetes történések nélkül is, alig történt mozgás ráadásul. Épp kevesebben akarnak venni s többen eladni, uh lefele mozgunk picit...
-
törölt tag
válasz
tom120514 #15861 üzenetére
Csak nem bitcoint.
Van külön altcoin bányász topik is, itt található.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged