- MIUI / HyperOS topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisztelturam
aktív tag
-
pn4hvq
senior tag
válasz
F_Balazs #22378 üzenetére
Ne vedd magadra, de irogatsz össze-vissza mindenfélét, chatelgetsz itt annak függvényében, hogy az adott coin utolsó 10perce, 1 órája éppen mit mutat #22347 #22362
Most lefelé, 3 órával előbb felfelé, mert akkor éppen úgy mozgott.
Akit érdekel az aktuális mozgás vagy árfolyam, úgyis nézi. Baromira felesleges az aktuális mozgásnak megfelelően benyőgni, hogy "vegyél", "add el", mert így ránézésre pont annyira tippelgetsz, mintha nekem kéne egy szívműtétet végeznem. -
-
tisztelturam
aktív tag
válasz
F_Balazs #22239 üzenetére
De meddig? Holnapig azt megint le? Ez egy ilyen móka.Nincs itt semmi látnivaló
F_Balazs: Lottószámokat is mindig rosszat játszok meg ez egy ilyen dolog. Többszáz ezer nyereség így is. Most majd más fogja hozni a pénz és 100% hogy azzal is ugyanígy lesz, dobom majd és még 1 milliát megy fel. Emberrel nem találkoztam még aki maxot tuja elkapni
-
pn4hvq
senior tag
válasz
F_Balazs #22222 üzenetére
#22147 Ne vedd sértésnek, de...............
3-4 naponta irogatod az értelmetlen, hol felfelé, hol lefelé irányuló tippjeidet. Az is lehet, hogy ma estére 45k lesz, az is, hogy 51k, és az is, hogy marad a 48-49k körül. De rájöttem, hogy én vagyok a hülye, hogy reagálok az ilyen hozzászólásokra. Igyekszem majd visszafogni magam.
#22224 Ámen.
-
BeLucZ
addikt
válasz
F_Balazs #22134 üzenetére
Lesz is és nem is tartom valószínűnek, hogy sokat kéne rá várnunk, akár még idén is elképzelhető szerintem, szép fokozatos emelkedésekkel és apróbb korrekciókkal tarkítva. Semmi nem indokolja a nagy beszakadást jelenleg és nem is tudok mostanában elképzelni olyan hírt, ami ezt eredményezné. Így, hogy Kína kiszállt a képletből és Musk is maximum már csak jót tud tenni, ha akar, nem lesz gáz véleményem szerint. Talán hosszútávon jót is fog tenni a piacnak, hogy függetlenedett Kínától.
-
törölt tag
válasz
F_Balazs #22130 üzenetére
Egy kis olvasnivaló.
https://www.xtb.com/hu/tozsde-kezdoknek/tamasz-es-ellenallas-szintek?is_mobile=1
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
F_Balazs #22062 üzenetére
Ez most nagyon off lesz, de: sosem fogják megérteni, akikkel leállsz erről vitatkozni, hogy a nulla befizetők sem idióták, csak addig akarnak nullát befizetni, amíg ilyen gigabrutál túlkapások vannak mai "modern" civilizált társadalmakban. Már erre állt rá az agyuk, innen indulnak, hogy ez normális és default...
Eszükbe sem jut, hogy a bérüknek durván felét odaadják állam bácsinak így vagy úgy (bruttó -> nettó), de ez még nem elég, innentől kezdve amikor kolbászt, kenyeret és tejet vesz a boltban, vagy BÁRMIT, arra rájön egy ÁFA, ha örököl valamit, azon is ott az illeték, ingatlan mozgások mögött is ott az illeték, egyszóval, a vérszívó rendszer, ami -eredetileg- az emberek életének kényelmére, biztonságára, Maslow piramis alsó szintjeinek stabilitására hivatott létrejönni, már rég nem őket szolgálja, hanem az évszázadok alatt ellenségükké vált és piócaként szívja-feji őket ott, ahol lehet.
A bitcoin meg a többi crypto se volt se pénz, se semmi, aztán ahogy elkezdtek emberek a megtermelt javaikat ezzel szembeállítani, adni-venni, egyből jön az államapparátus és tartja a markát, hogy akkor tessék befizetni ezután is.
Az ideális eset az lenne, ha minden év végén lenne egy viszonylagosan korrekt jóslat arról, hogy /fő fajlagosan mennyi lóvé fog elmenni úthálózatra, kórházakra, orvosi bérekre, köztisztviselői bérekre, satöbbi satöbbi, és ezen állami szolgáltatások és/vagy hozzájuk köthető szervezetek munkájának MINŐSÉGÉNEK függvényében mondhatnám azt, hogy 0 Ft, nem kaptok következő évre semmit, vagy megadom a maximumot, mondjuk 15.000 Ft-ot úthálózatra, mert tavaly is kurvajól csináltátok, 20.000-et kórházra, mert tavaly is kurvajól csináltátok, 10.000-et oktatásra, mert tavaly is kurvajól csináltátok, satöbbi.
Az év végi egzakt mérlege ezeknek meg ahova kifutna, ha a bejósolt büdzsé felett lett kicsit, a közösből lehet korrigálni, következő évre pedig ennyivel kevesebbet tervezni be (adott esetben, vagy indokoltan az emelkedett szinten tartani).
Nem ez lenne egy normális társadalom alapja ? És ha az állam nem ellenpólust képvisel saját benne lakó polgáraival szemben, hanem egyik a másikért lenne kvázi, akkor talán a polgár se mondaná azt, hogy én ennek a maffiának stadionra stb. egy petákot nem vagyok hajlandó adni, mert már így is többszörösét ellopták annak, amibe az egész államigazgatás utcástul oktatásostul eü-estül meg mindenhogy került.
És ez a "meglátás" áll a világ szinte minden országára, politikai oldaltól és berendezkedéstől függetlenül. Van, ahol jobban csinálják, van, ahol nagyon jól, de ennyire ideálisan jól sehol.
Mindennek - már csak hab a tortán - feltétele az, hogy a meglévő közgazdaságtani elméleteinket is vagy kukázzuk, vagy update-eljük v2-re, de amit és ahogy eddig csinált-csinál az emberiség a legtöbb országban, az nagyon nem oké.
Amikor a világ vagyonának több, mint 50%-át (ez mostanság fordult 50 fölé) 1% birtokolja, ott valami kurvára el van b*va, és amikor az államok úgy "szolgálják" a benne élőket, ahogy rengeteg országban ez zajlik, az szintén nagyon fucked-up.
És a nagyokosok még mindig csodálkoznak azon, hogy Te az adót el akarod kummantani a picsába, meg jön a hőbörgés, hogy a gyereked itt tanul, itt kap ellátást, bla bla. És ezzel azt hiszik, ők itt most nagyon okosak. Szerintem csak szimplán nem olvastak még Orwell-t, vagy tényleg annyira ki van lúgozva az agyuk, hogy a büdös életbe nem fogják megérteni, Neked mi a célod, és hogyan is lehetne élni. Mert arra mindig lesz kifogás, hogy hogy ne, és mi miért nem megy. Ahogy Einstein mondaná, vannak olyanok, akiknek mindig van egy problémájuk a megoldásra. Én a helyedben ezen beállítottság/hozzáállás/szemellenzős viselkedés miatt nem is nagyon ragoznám túl a témát, vagy nem is kelnék velük vitára, de ha rájössz valamire, szép csendben bekummantva a "radarszint alatt" elevickélsz és az már kurvajó. Nem kell mindent hazaadni, amíg így van managelve egy ország, állam, ahogy - és ezt ismét lényegében az egész világra értem, mindenhol ez megy, és mindenhol nonstop szembenáll az államapparátus a polgáraival, holott azok hozták létre az egészet eredendően egyébként. (Ugye többezer éve a közösség összeállt a furkósbotokkal, hogy ne egye meg őket a tigris egyenként, na, innen indul a sztori, a különféle törzseken és görög poliszokon át a mai modern demokráciákig - szvsz epic fail, ahol járunk az egyén szintjén, a szabadságfaktorok és "fair hozzájárulás a közöshöz" tekintetében).
Engedd el
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
F_Balazs #22046 üzenetére
A magyarországi bankok tranzakciói teljesen transzparensek a nav felé. Ha a bevallás és a tranzakciók nincsenek összhangban, akkor simán ellenőrzés ágra rakhat téged az automatika. Egyébként az is bebizonyosodott, hogy pl osztrák és svájci bankok magyar vonatkozású adatait is megkapják a magyar hatóságok. Szóval szerintem jobb a békesség. Meg a 15% megfizetésével lesz adózott jövedelmed is hivatalosan, és egy esetlegesen - pl kormányváltással - visszatérő vagyonosodási vizsgálat kapcsán tudsz adózott jövedelmet felmutatni. De ha valaki teljesen el akarja kerülni a sarcot (nagy biztonsággal), akkor annak tájékozottabbnak kell lennie az adózás nemzetközi "térképén", minthogy fórumokról informálódjon...
-
fireman123
őstag
válasz
F_Balazs #22043 üzenetére
Eddig is önbevallásos volt és jövőre is az lesz
....eléggé ismeretlen/perifériás terület volt a kriptó a navnak, vélhetően ez változni fog ha már csináltak rá külön fejezetet az szja törvényben, nem pedig beleöntve az egyéb kategóriába .....gondolom ezután sem fognak direkt kriptósokra vadászni, de ha valamiért célkeresztbe kerül az ember akkor nem szerencsés ha akkor derül ki, hogy elmaradt némi kriptó nyereség utáni adó.
Mivel önbevallásos lesz ezután is, mindenki maga dönti el, hogy mekkora a kockázattűrő képessége ...nagyobb-e mint 15% adó -
devast
addikt
-
BeLucZ
addikt
válasz
F_Balazs #22031 üzenetére
De ezt csak utólag tudjuk....
Amikor 29K volt, akkor nem volt kizárt egy 25K sem... Nem igazán gondolom, hogy mostanában lenne nagy negatív hír ami tömeges pánikeladáshoz vezetne, mint pár hónapja Kína vagy Musk Teslás beböfögése. Kína már nem tud ugrálni, Musk maximum már pozitívan tudja csak befolyásolni az árfolyamat ha újra elfogadja a bitcoint. Az amerikai kongresszus szabályzással kapcsolatos döntése meg úgyis csak 2023-ban lép életbe, hiába szavaznak meg esetleg most egy szigorúbb szabályzást. ( amit egyébként úgyis képtelenség betartani ezért nem hiszem hogy megszavazzák vagy fenntartják a döntést)
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
F_Balazs #21931 üzenetére
Most nem akarok nagyokos orákulumnak tûnni, de én szóltam.
Szerintem aki a legutóbbi kilövéskor becuccolt, most elad-eladott. Meg nagyjából a nagyja, akik anno ráültek a hullámra. Túl szép, túl gyanús volt az a rakéta, hogy elhigyjük. Egy intelligensen, nonstop állítódó stoploss-al lépcsônként meg lehet ilyet ülni, amúgy viszont csak rodeo.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
F_Balazs #21910 üzenetére
Hááát nem tudom. Amúgy persze, bármi esélyes ugye
de ha most nagyon spekulálni kellene, az én kis elmeszüleményem a következő:
- nagyjából 30k-nál történt valami és egy vagy több bálna elkezdett venni komolyabban
- erre még többen tapadtak fel, akár kicsik, akár nagyok
- az első, 30k körül bevásárlók közül elkezdenek eladni, szép haszon ez így is
- a többi ezután szintén elad, hajtja tovább lefele
- mindig lesz némi hodler a most becuccoltak között is, ami meggátolhatja, hogy mondjuk "pontosan" 30k körülre menjünk vissza, szerintem ha 32k akkor már jó belépő lehet, ha meg bemegy ezalá, akkor csak örülünk az új vételi lehetőségnek.Hosszabb távon, őszre, én azért remélek egy IGAZI megindulást. Lehet fele ekkora tempóban, de az is szemmel látható lesz és kitartóan átütöget minden plafont, majd új ATH még Q4-ben bőven. De ha mondjuk ez mégsem így lenne, még akkor is jobb, mint az arany: azt elvehetik, pénzt is, bármi egyebet is. Legrosszabb esetben kiül az ember kispadra USDT-be.
Természetesen csak beszélgetünk, ez 1 lehetséges varia a rengeteg közül. Az én órám most így ketyeg kb. , aztán ha úgy látom, mégsem erre megy a világ, majd módosítok.
Igazából long beszállóra várok, oda kis túlzással mindegy lenne a beugró árfolyam, ha hiszünk a borzasztónagy hosszútávú emelkedésben, de én azért kicsit még kivárok, aztán vagy bejön, vagy nem.. ismerősöm 60k-n van beragadva hétjegyű összeggel, de erős pszichével rendelkezik, szépen tartja, nagyon helyesen, így nem realizál bukót addig sem. Nem kenyérre kell neki. Így jó "játszani".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Revolut
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- Nők, nőügyek (18+)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- MacBook Air M1 / 2020 / Ezüst / 13" / 256 GB / 8 GB / DOBOZ / GYÁRI TARTOZÉKOK /
- Nagyon szép állapot!!! Samsung Galaxy A13 SM-A137F/DSN - fehér
- i5 HP Pavilion DV7 laptop
- Megkímélt állapot!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG - zöld
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest