- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
YASKATIR
senior tag
válasz
csaba951 #13869 üzenetére
Tekintve, hogy olcso, alacsony a fee es azt is figyelembe veve, hogy rovidesen lesz egy eleg nagy bejelentes (reddit alapjan eleg valoszinu, hogy a facebookhoz kapcsolodik) igen.
En csak azt nem ertem, hogy a bitcoin esese vagy novekedese az miert van ekkora kihatassal szinte az osszes tobbi coinra? Nem pont ez lenne a lenyege a dolognak, hogy ne egy dolog befolyasoljon mindent (kozponti bank)?
-
válasz
csaba951 #13369 üzenetére
Kb. ennyire telik az összes brókertől, tanácsadótól. Bár ha úgy nézzük, rendkívül hatékonyan szivattyúzzák át az ügyfél pénzét a saját számlájukra. Amikor elfogyott, akkor megmutatják ezt!
Pontosan így. Ismerek egy csomót, bevallottan ez az egyetlen valódi céljuk. Minden más mézesmázos behízelgés, és fellengzős álszakmaiasság.
-
Yany
addikt
-
GBRDVD
tag
válasz
csaba951 #12658 üzenetére
Teljességgel elképzelhetetlen számomra is, hogy 100 millió dollárok le legyenek téve letétbe. Mégis hogy? Hol? Mikor rebalanszírozzák? Mindig kicsit több van pár száz millával, vagy kicsit kevesebb?
Meg azt sem igazán értem, hogy mi ebben a hasznuk nekik? Talán kapnak a tőzsdéktől 0,0x %-ot minden Tetherrel való kereskedés után? Vagy csak a kriptotársadalom nonprofit jószolgálati nagykövetei, akik fél milliárd dollárt letétben tartanak azért, hogy az egyszeri kriptojuzer kényelmesen kereskedhessen? Mert akkor Teréz anya díjat érdemelnének...
-
GBRDVD
tag
válasz
csaba951 #12640 üzenetére
"Meg hogy próbáljuk meg a lehető legrövidebb ideig Tetherben tartani a pénzt. Hozzáteszem én is ezt csinálom és ezt is javaslom mindenkinek."
Itt nem arra gondoltam, hogy Tether használatra buzdítanék... Isten ments!
Pont arra utaltam volna, hogy én is azt javaslom mindenkinek, mint a Variance cikk, mégpedig, hogy ha már használja az USDT-t, akkor ésszel, és ne pihenjen benne napokig, hetekig. Persze ha azt nézzük, ez őrültség, ez pengeélen táncolás. Mert most vagy használsz valamit, vagy nem.
Ez egy szabályozatlan vadnyugat, kétes szereplőkkel.
-
GBRDVD
tag
válasz
csaba951 #12640 üzenetére
Persze, hogy tisztában vagyok! Pont ez lett volna az írásomnak a lényege, ez a paradoxon, hogy tudom mi a helyes, mégis én is a rossz oldalt követem. Néha. Az általad idézett Variance cikket akartam még beidézni az előző hsz-emben, de lemaradt. Kösz érte! Mindenkinek kötelező elolvasni!
butch3r: Mert kényelmes! Az USD, vagy EUR kiutalás, illetve a BTC walletbe való kiutalás időigényes, költséges, stb. Tudom, hogy rossz, tudom, hogy orosz rulett, mégis csinálom. Pont ez a baj.
Én mindenkit arra beszélek rá, hogy a felét, vagy a negyedét tegye be annak, amit rászánna. És soha ne egyszerre. Havonta, apránként, egy meghatározott összeget. Amit félretenne amúgy is.
-
devast
addikt
válasz
csaba951 #12525 üzenetére
Pedig de... [link]
Kérdés meddig tudja ezt fenntartani.... Mert btc-t nem shortolják, tele van bitfinexen a funding book.
Az meg nem sokáig működik, hogy a saját maga által bányászott bch-t koreai 0%-os exchange-en saját magának eladja felfele tolva az árát...
Készüljetek rá, hogy a hétvégi lassú blokkok visszajönnek egy darabig. -
válasz
csaba951 #12448 üzenetére
Én nem várnám ki, dumpprivkey paranccsal ki lehet szedni konzolon a privát kulcsokat, ehhez nem kell sync (sőt, lehet indítani a klienst -connect=1.2.3.4 paraméterrel, és akkor a gépet/netet sem fogja nyúzni a konzolozás ideje alatt) aztán mehet be pl. egy Electrumba, a core meg törölhető is utána rögtön.
-
kem
addikt
válasz
csaba951 #12403 üzenetére
Az osszeg tenyleg eleg relativ. En mivek a UK-ben elek egesz mas a perspektiva amire pl azt mondanam, hogy ebbol mar lakast vennek amit kiadnek. Itt az £500.000-nel kezdodik. De akkor mar Hostelt csinalnek automata Airbnb rendszerrel, halozatba kotott szamzaras beleptetorendszerrel, es mas befektetokkel. De ez olyan tema, hogy mire koltened ha megnyerned a lotto 5-ost
-
Vajdy
csendes tag
válasz
csaba951 #12341 üzenetére
Ki szeretném próbálni a spekulációt, és kell hozzá az induló valamennyi bitcoin.
Fel is merült bennem egy kérdés:
Ha Coinbase-en lekérem a walletem címét, az bizonyos időközönként változik. Ha én kiadok egy megbízást, hogy erre a wallet címre érkezzen valahonnan BTC, pl localcoin-on veszek valakitől, mi a garancia, hogy meg is fogom kapni, ha addigra változik a wallet címe? :S -
P3Dr0
senior tag
válasz
csaba951 #11525 üzenetére
Azota "elmentek otthonrol" es inkabb le sem irom mennyivel noveltem az osszeget. Utalok valton ennyi penzt tartani es attol tartok nehogy most legyen valami a "valtoval". Pl. elerhetetlenne valik az oldal ezzel jol megszivatva azokat akik azonnal eladnanak.
Na de nemsokara kiderul,hogy volt-e ertelme ennek a spekulacionak vagy sem. -
Elbandi
aktív tag
-
janos666
nagyúr
válasz
csaba951 #10143 üzenetére
Érdemes lehet figyelni az OKC heti rendszerességű zárásait: [link]
A negyedéves futures a lényeg, de ott is van kvázi "heti zárás". Illetve most zárul le a negyedév is, már át lett keresztelve a régi 1Q 2W-re, most pedig átvedlik majd 1W-be (aztán vége). Szóval aki tartósan 1Q-n szeretne lenni, az mostanában mászott át a 6/24-ről a 9/30-ra (köztük én is, és pont akkor, mikor belendült a szekér, úgyhogy rögtön kétszer annyit vettem az új 9/30-ból, mint amennyit bezártam a 6/24-en). -
atee_13
őstag
válasz
csaba951 #10049 üzenetére
Sajna még mindig ugyan az a helyzet, de lassan eltelt egy nap. Még ez is belefér?
És ami kicsit fura (mivel még csak egy próba küldés volt amit csináltam), hogy az elsőnél a HD tárcában és a simában is egy kör jelent meg a tranzakcióknál ami idővel mint az óra elkezdett színesedni, viszont most csak egy fehér négyzet van.
-
komputerdell
csendes tag
válasz
csaba951 #10006 üzenetére
lehet hogy nem lennék gazdag, meg nem is keresnék vele, de jó lenne dolgoztatni egy bányászt, és nézni hogy sokkal nagyobb teljesítménnyel dolgozik és pötyögteti a coinokat. most 30h/s-el fut laptopon
láttam még kínából 6.000 egy usb stick 300mh/s-t tudna, jóval gyorsabban pötyögne mint most
már most is gyűlik amúgy, van már 102 bytecoin ami ~0.00001014 BTCcsak nem tudom milyet kellene venni meg honnan, mert amiket ebayen látom azoknak még az energia ellátását kellene megoldani. van kis kör alakú mini cucc, abba olyan dugó megy mint routerekbe stb, csak kérdés abba bele lehet e dugni egy switch vagy router kábelét. usb stickesnél nem állna fent ez a probléma. nagyobbaknál meg 6pines kell csak neki, szóval oda kb elég egy táp.
-
komputerdell
csendes tag
válasz
csaba951 #9997 üzenetére
És mi a helyzet a litecoinnal? jóval kevesebb bonyolultsági szintje van, a linkelt kalkulátort használva kiszámítottam hogy egy 5970 (800 MH/S) -el havi 1300 dollár is elérhető.
és az egy 400-450 w-os fogyasztással és ~ 60ft befektetéssel már elérhető lenne.viszont megnéztem bitcoinosnál is táblázatot, megnéztem hogy ott ezzel kb soha nem keresnék, viszont néztem miner célhardvereket és úgy sem értem hogy éri meg, kiszámoltam hogy kb 10TH/S kellene ahhoz hogy 350 dollárt keressen az ember naponta, s5+-s hardverből kellene 2988db az 6Millió dollár, áram számla itt magyarban pedig 250 millió forint lenne havonta
források: [link]
[link]
[link] -
ignorant
senior tag
válasz
csaba951 #9648 üzenetére
Igy van. Kb az adja a vitorlajuk ala a szelet, hogy ha valaki megismerkedik a btc-vel, nem tudja mi is az igazabol, ezert penzt nem akar erte adni, de banyaszani szimpatikusabbnak tunik.
Mivel minert iszonyuan nehez szerezni, keresgeles kozben belebotlanak a cloudmining scam-ekbe.
Pedig ha elolvastak volna a bitcoin white paper elso bekezdeset (https://bitcoin.org/bitcoin.pdf), le kellett volna esnie hogy az egesz "cloudmining" koncepcio szembe megy a bitcoin protocol fundamentumaival.
-
válasz
csaba951 #9551 üzenetére
Szóval ha most 24/7-ben, 1 hónapig nyúzod a gépet, akkor a végén "előállítasz" mondjuk 0,0001 Ft-nyi BTC-t. Mínusz az áramszámla és a gép amortizációja.
Szerintem még annak is a tizede lesz az
Igazából még tesztelni sem tud vele, mert évekig tartana annyit összehozni hogy egyáltalán kiutalja a pool.
5000watt: ha csak a technológia érdekel, akkor használj teszt networkot, vagy vegyél párezer Ft-ért BTC-t, esetleg ebayről valami kiöregedett USB-s asic minert. Bevétel tekintetében ezekkel is mínuszban leszel, de hatékonyabban tudsz tanulni ha érdekel a téma.
-
shortcutme
tag
válasz
csaba951 #9338 üzenetére
Azért ma már elég egyszerűen lehet bitcoinhoz jutni. (főleg az usában: circle, coinbase)
Így nem értem, hogy miért kéne külön bankot indítaniuk. Ugyancsak nem hiszem, hogy olyan durva fejlesztéseket igényelne, hogy "minden fejlesztési pénzüket" erre kéne tenniük.De a guggolás nem rossz ötlet, valóban valószínűbb valami ilyesmi mókás dolog, mint a bitcoin.
Amúgy a WalMart-nak mi köze a McDonaldshoz?
A remény azért még megmarad:
Twitteren a “So @McDonalds is going to start accepting a random type currency soon.. I wonder it its $btc #bitcoin” postra válaszként ez jött: “We don’t want to ruin the surprise! Hang in there, we promise it’s worth the wait!” -
mepet
addikt
válasz
csaba951 #9224 üzenetére
Szerintem 30-50 év múlva röhögni fogunk, hogy jé, mi a fenének költöttünk pénzt ekkora hülyeségre, a többiek meg azt sem fogják tudni, hogy mi az a BTC.
A BTC egy utópisztikus ötlet. Kizárná a pénzforgalom szabályozásából az államot, ami sosem látott méretű válsághoz vezetne (a 20-as évek elbújhatnának emögött). Ezért a fiat pénz helyettesítésére alkalmatlan. Cserében viszont környezetszennyező és értéktárolásra is alkalmatlan.
Ha pedig arra a célra használnánk, hogy fiat pénzt átváltsunk rá fizetéskor, majd a fizetség megérkezése pillanatában visszaváltsa a másik fél fiat pénzre (mivel nyilván ő sem bízik az értékében), akkor az egész értelmét veszti, ennyi erővel mittudomén úgy is lehetne, hogy hongkongi dollárt használunk helyette megegyezés alapján... -
Penge_4
veterán
válasz
csaba951 #9224 üzenetére
"Ekkor viszont már messze többet fog érni a BTC, mintha ugyanezt az kezdőösszeget hagyományos befektetésekbe (kincstárjegy, részvény, ingatlan) fektetted volna. Szerintem."
De akkor is bosszantó, hogy 1 évvel később nemhogy az akkor jósolt 10000-re nem lő ki az árfolyam, de még vissza is esik a korábbi évi árfolyamra, így 4-5x annyi BTC-t vehetne most abból a pénzből. Aztán ki tudja még mit hoz a jövő. Lehet, hogy még 50 dollárra is lemegy, akkor meg azok is szívnak, akik most vesznek 250-ért.
De az is lehet, hogy most, vagy pár hónap múlva fog kilőni 1500-2000 körüli magaslatokba (ekkorra már stabilan) és azok szívnak, akik beshortoltak a rövidtávú haszon reményében és a profitból is csak töredékét tudják majd visszavásárolni.
(#9231) fsb1000: Unix/Linux, meg Xerox.
-
janos666
nagyúr
-
shortcutme
tag
válasz
csaba951 #8921 üzenetére
Nem szükséges abban az esetben sem.Sorry, rosszul tudtam, mégis kell:
> Identity verification
> Required in case you choose to load your account by wire transfer.To comply with AML/CTF recommendations, we require our clients to verify identity by providing scanned copy of ID and scanned copy of utility bill or a bank statement which should not be older then 6 month. Copy should be in good resolution and colored. -
P3Dr0
senior tag
válasz
csaba951 #8915 üzenetére
En amugy megertem hogy a penzmosas ellen kuzdenek de pl. ha feltorik a serveruket akkor ezen infok birtokaban sok csalast hajthatnak vegre a bunozok. Arrol nem is beszelve,hogy itt Svedorszagban csinalhatnatnak az ID birtokaban egy dupla identitast aminek belathatatlan kovetkezmenyei lehetnek
Mondjuk ez a sved rendszer hibaja de en akkor is tartok ettol a netre video meg foto feltoltos baromsagoktol.
-
sparks
senior tag
válasz
csaba951 #8915 üzenetére
Pedig veszettül terjed, ez lesz az új selfie őrület
El kéne mindnek küldeni ezt a minőségi dalt -
P3Dr0
senior tag
válasz
csaba951 #8911 üzenetére
Tudnal segiteni,hogy hol nem kernek ilyet? En a legtobb oldalon belefutok ebbe amit en talaltam valtokat jelenleg nem is tudom penzesiteni a coinjaimat. (en benasagom tudom). De olyan korulmenyes a legtobb..... utalom ezeket az adatokat kiadni, feltenni a netre....szerintem konnyen visszaelhetnek ezekkel. A circle.com volt jo de nekem most az nem mukodik. Support sem tudja miert......(Nem MO.-n elek)
-
sparks
senior tag
válasz
csaba951 #8795 üzenetére
Nekem is jött 2 hete olyan üzenet, hogy a fiókom zárolva lesz, ha nem lépek be azonnal a megadott linken. Persze a linken még blockchain.info volt olvasható, de kattintás után már valami klónozott kamuoldal jött be. Bejelentettem az oldalt és percek múlva már figyelmeztetett a chrome, amikor ismét ráléptem a linkre, hogy lehúzós oldal. Szóval még lehet nem volt bejelentve eddig.
-
artiny
őstag
válasz
csaba951 #8529 üzenetére
Koszonom a valaszod.
Miert kestem el? (nem fogok mar belevagni,csak erdekel) Annyira sok már a bányász(vagy ez csak noveli az erteket ha minnel tobben csinaljak) vagy azert mert ma már annyira eros mining gepekkel csinaljak,hogy egy sima PC vel nem vehetem fel a versenyt?
-
janos666
nagyúr
válasz
csaba951 #8155 üzenetére
Amit idéztél, az szerintem inkább utal arra, hogy megmaradnak a meglévő adósságok: nem likvidálják, hanem rehabilitálják.
Máshol olyat olvastam, hogy 20%-ot szeretnének visszafizetni. Pontosabban vagy azonnal elkéred a BTC-d 20%-át a nyitás napján, vagy jóváírnak neked ennyit értéket az új cég tulajdonjogából (ami mondjuk ennyiből vészesen ködös ügylet, hogy milyen eszmei névértékhez képest százalékosítanak, hisz az most leginkább negatív, és hogy milyen $/BTC áron...).
Ha az alku része az is, hogy Karpeles és csapta megússza a börtönt és akár a saját vagyonának elkobzását akkor is, ha erős a gyanú, hogy saját zsebbe is sikkasztottak, akkor bizonyára ők sem járnak rosszul.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
csaba951 #8155 üzenetére
Igazából bármi lehet még a végkifejlet, nem innék előre a medve bőrére. Gox megmentését nem érzem akkora üzletnek az "elveszett" coin mennyiség fényében - ráadásul ilyen versenyhelyzetben - hogy érdemes lenne folytatni ott, ahol gox lehúzta a rolót.
Persze ha tényleg nagy halak akarnak ebbe belekavarni, akkor bármit el tudok képzelni. Ez esetben szerintem az lenne az érdekük, hogy a BTC árfolyam az indulást követő pár hónapra kifeküdjön - akár nagyságrendi eséssel - és amikor a BTC állomány egy részét megvették, vagy elvándorolt már tőlük - jóval alacsonyabb áron - akkor meg jöhet a boom.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
csaba951 #8151 üzenetére
Ha általános jogutódlásról van szó, akkor a korábbi követelések élnek az új tulajdonos felé is. Viszont ha a csődeljárás során eladják a brand-et, ami köré az új brand tulajdonos felépíti a szolgáltatást, akkor különös jogutódlásról van szó, és a korábbi követelések nem élnek a brand új tulajdonosa felé. Viszont ez utóbbi esetben a brand értéke nem 1 BTC, hanem azért jóval több, és az ellenértéket a hitelezők kártalanítására kell fordítani.
-
almafa42
aktív tag
-
Nakivagyok
tag
válasz
csaba951 #8059 üzenetére
Bocsánat, én a Megoldod az áramot "okosban" sort a 2-es pont címének tekintettem (ami természetesen nem szorul magyarázatra), első bekezdésként az utána lévő levezetésre gondoltam.
Az értetlenkedésem pedig a következő két szövegrészletre vonatkozott:
"Ha nagyon ügyes vagy akkor ebből PayPalra tudsz rakni 19,5 USD-t."
"ha 20 USD-nél kevesebbet termelsz, akkor egyáltalán nem fogod tudni kiszedni a pénzt" -
syler123
veterán
válasz
csaba951 #8055 üzenetére
Áh ez nálam kizárt
Én úgy gondoltam, míg melózok, addig menne a bányászat. Meló után muszáj kockulni kicsit
Oké, akkor ezt hanyagolom, köszönöm a felvilágosítást.
Nakivagyok: gondolom úgy értette, hogy pl koliban csapatod, mondjuk nálunk koliban annó volt egy keret, ha többet fogyasztottunk, akkor fizetni kellett, szóval ott sem lenne ingyen áram.
-
Centre
tag
válasz
csaba951 #8017 üzenetére
2) Maximum annyi hitelt tud nyújtani a hitelintézet, amennyi BTC-t elhelyeztek nála a befektetők.
Keversz valamit, a hitelbankok sem tudnak több pénzt odaadni mint amennyijük van. A multiplikátor onnan ered, hogy a pénz annál is van, aki betette és annál is, aki felvette.
-
MarkusDevil
csendes tag
válasz
csaba951 #8019 üzenetére
Megkérdeztem, kikértem a tapasztalt bányászok véleményét egy esetleges Vga-val történő bányászásról, úgy, hogy semmit nem tudtam a BTC röl. Csak véletlen keveredtem ide. Most már tudom, hogy nem nagyon éri meg mert sokan ezt mondjak, és nem csak itt.
Nem szándékoztam ebbe pluszt befektetni, semmilyen módon. De ha valaki azt mondja, hogy "biztosan megéri" vagy "biztosan meg fogja érni" akkor mutassa meg, hogy ezt a kijelentést mire alapozza. Szerintem ez minimális elvárás. Vagy ha nem akkor mondja az "úgy gondolom talán meg fogja érni".
-
MarkusDevil
csendes tag
válasz
csaba951 #8016 üzenetére
Ha visszanézed "a számítógépet mindenképpen összerakom."
Az, hogy fogom-e erre vagy másra használni, az szerintem nem lényeges. Persze az ember néha elgondolkodik, ha olyan dolgot hall vagy lát amit nem ismer. Közben több helyen is olvastam ebben a témakörben is, de továbbra sem értek ehhez.
Szerintem valamit félreolvastál, méghozzá nem kicsit, de nekem mindegy.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- GIGABYTE Z490M Alaplap
- Playstation 4 500GB Destiny The Taken King Limited Edition
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest