- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Penge_4 #10315 üzenetére
Akkor már indulj inkább ezzel: https://medium.com/@WhalePanda/latest (alulról felfelé, mert időrendben visszafelé van listázva).
-
shortcutme
tag
-
janos666
nagyúr
válasz
Penge_4 #10206 üzenetére
Mindegy, hogy hova telepíted a futtatható állományt, az adatok külön mappában vannak, ami általában a rendszertől függ (alapvetően az OS filrendszerén, hacsak nincs átirányítva az alapértelmezés). Bár talán az új grafikus telepítők megkérdezik ezt külön, de anélkül kézzel kell átirányítani, ha szeretnéd.
Miért épp SSD? Abból is van 1Tb méretű is (és építhető belőlük sok terrás tömb) és van aki az 1Tb-os HDD-t is szereti szétcincálni partíciókra úgy, hogy kényelmetlenül kis területet hagy az OS filrendszerének (vagy a kedvencem, mikor indokolatlanul sokat, de aztán csordultig teletömi azt is felhasználói adatokkal, miután megtelt az azoknak szánt szelet és lusta onnan törölni valami szemetet).
-
Reggie0
félisten
-
janos666
nagyúr
válasz
Penge_4 #10110 üzenetére
Valahogy így tervezed majd beolvasni a szép hírt?
De ettől függetlenül szerintem valószínűleg jó ötlet lehet most visszavásárolni azoknak, akik kiugrottak belőle az utóbbi egy-két évben (spekulatív jelleggel, nem az mondom hogy sohatöbbötszázdollárhamostelindul, csak hogy lehet még itt talonban 800+ is idén). -
janos666
nagyúr
válasz
Penge_4 #9466 üzenetére
Sok helyeken szolidan csinálják, pl. egyéb okból is eleve a pult síkja alatt, vagy egy kiemelkedő könyöklő asztalka takarásában van a pénztárgép tálcája, vagy egy kis terület, ahova átmenetileg leteheti a pénz, így ha csak szemmagasságba, vagy akár az asztallap közepére nézel, nagyjából rá tud gyorsan pislantani UV fény alatt is anélkül, hogy neked ez feltűnne (időben, vagy akár felkar/szem mozgásban, ha nem direkt erre figyelsz). Szerencsére a másik oldalon is tudják, hogy kellemetlen lehet, ha az orrod előtt látványosan vizsgálgatják, mert az kicsit olyan érzést kelthet, mint ha alapfeltevés lenne, hogy hamis pénzzel próbálkozol és most vizsgálják, hogy talán mégsem. De ha nem az orrodba nyomják az UV fényt és fél percig vizsgálgatnak minden fecnit a szemed előtt, addig nem zavaró és a nagyját talán ki tudják szűrni (esetleg, ha gyors ránézésre fura, akkor megnézi alaposabban is).
-
Reggie0
félisten
válasz
Penge_4 #9470 üzenetére
De aki csak nyílt forráskódú és független szakértők által megvizsgált algoritmusokkal generáltatja az offline kulcsait, az biztonságban van.
Na ne vicceljunk. Hearthbleed-re emlekszel? De a primszam generalasa sokkal nagyobb problema, mint ahogy azt gondolnad. Egyaltalan nem trivialis. Pl. a jobb programok veletlen juzerinputot varnak(bill leutes, eger mozgata), amivel mar lehet valamit kezdeni. Algoritmikusan csak pszeudo veletlent lehet, ami kriptografiailag nem megbizhato.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Penge_4 #9466 üzenetére
"2. Hány olyan helyet láttál, most úgy őszintén, ahol UV lámpának vetették alá az általad adott pénzeket (legyen az akár 10 vagy 20 ezres)?"
Élelmiszer áruházláncokban (Tesco, Penny, Spar, stb.) én akárhányszor vásároltam 10ezressel vagy 20ezressel, mindig megnézték UV lámpa alatt."Akár globális valutának az egész világon. Azzal a volatilitása is megszűnne."
A globális valuta nem fizetőeszköz?Azt állítottad, hogy a blockchain technológia gyakorlati életben másra is használható. Erre írtam, hogy szerintem a gyakorlati életben valós felhasználása csak a fizetőeszköz kezelés (legyen az BTC vagy akármi más).
"Hamarabb ugranak a szakértők, minthogy sikerülne elterjesztened"
Szakértők csak azt tudnák mondani, hogy gyanús, hogy zárt forráskódú a rendszer. Amire én arra vágnék vissza, hogy ez biztonsági okokból van így, amit a laikusok el is hinnénekAnnyi ember van, aki a látványos átveréseknek is bedől, hogy a kevésbé látványosra is bőven lenne "jelentkező".
"A matematika garantálja. Én abban jobban bízom, mint bármilyen centralizált felügyeleti rendszerben."
Ugye épp arról volt szó, hogy ha rosszul generáltak a prímszámok, akkor relatív könnyen ki lehet találni a kulcsot. Ez ellen nem véd a blockchain algoritmus (gondolom erre gondolsz matematika alatt). Olvasd vissza miről volt szó. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Penge_4 #9444 üzenetére
"A Bitcoin egyszerre megtakarítási forma"
Hogy mi? BTC legfeljebb azért megtakarítási forma, mert elméletben a véges volta miatt deflációs. Azonban az még pár évtized, mire ezt a korlátot elérjük, addig teljesen kiszámíthatatlan, hogy pozitív vagy negatív "kamatot" kapsz rá.
"egyszerre fizetésfeldolgozó"
Bár nem teljesen értem mire gondolsz, de ha arra hogy elvégzi a tranzakciók hitelesítését, akkor tényleg. De ezt a jelenlegi banki rendszer is elvégzi.
"egyszerre az élet számos területén alkalmazható elosztott titkosítási protokol."
Jah, alkalmazható. De nem alkalmazzák másra, és igazán nem is jut eszembe a fizető eszközön kívül olyan dolog amire reális lenne használni. Plusz ez nem igazán befolyásolja a BTC értékét. -
Reggie0
félisten
válasz
Penge_4 #9444 üzenetére
100-200 forintnal mar helybol van ra egy 3.5...7%-os tranzakcios koltseged. Arrol nem is beszelve, hogy baromi lassu a tranzakcio, vagy a kereskedonek kell bevallalnia a veszteseget, ha nem erkezik confirm.
Amint egyszer fizetsz, neked is nyitott konyv az eleted, egy rakat tranzakciod visszakovetheto lesz.
-
válasz
Penge_4 #9444 üzenetére
Az eletem egyelore tovabbra is nyitott konyv mindenkinek, mert hasznalok okostelefont, szoval ezen tul sokat nem ront a bankkartyas fizetes.
(A kave az annyi, amennyi, olcsobban nem kapsz.)
En ertem a Bitcoin pozitivumait, de par dolog hianyzik meg -- a vasarlok vedelme, az alacsony volatilitas es a nagyobb tranzakciosebesseg (BTC eseten nincs azonnali konfirmacio).
A Paypal nalam is hozzafer a szamlahoz, mi ezzel a baj? Attol felsz, hogy majd a Paypal megcsapolja a bankszamladat?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Penge_4 #9432 üzenetére
Ha úgy nézem, hogy a BTC árfolyama lement volna 0-ra, akkor a 50%-os lett volna a veszteség.
És tény, hogy egyre több helyen elfogadják, de továbbra se látom azt, hogy az átlagembernek miért érné meg BTC-t használni hagyományos valuta helyett. Persze meg van az a szegmens, akinek ez jó, de alapvetően rétegigény. Ahhoz képest pedig még mindig magasan van az ára.
Mondjuk ha nem szakad be hirtelen, hanem szépen fokozatosan lesüllyed az ára olyan 100 dollár alá, akkor lehet megéri vásárolni belőle...P3Dr0:
Nem, ez valami régebbi coin volt. De mondom én jól jártam vele, utólag beleraktam volna többet is, és hamarabb adom elPersze utólag 2013 nyarán minden pénzem beleraktam volna BTC-be, szóval ez nem mérvadó
-
WiZARD
addikt
válasz
Penge_4 #9220 üzenetére
Az a baj, hogy ez kevés.
A bitcoin megbízhatóságát/előnyét talán pont az adná, ha a rendszerben (és a főbb elemeiben) meg lehetne bízni. De ehhez kevés, ha önmagában a BTC biztonságos, ha közben a legnagyobb forgalommal bíró láncszemek megbízhatatlanok. Lényegtelen a végeredmény szempontjából hogy a tulaj nyúlja le (mtgox), vagy csak a site volt szar (bitstamp) és hackelhető.
(aztán még bitstampről is bármi kiderülhet)Sokkal nehezebb lesz a bizalmat helyreállítani (ha egyáltalán lehetséges), és sokkal lassabb folyamat lesz, mint amilyen pillanatok alatt le lett rombolva.
(van pár BTC-m, amit befektetés jelleggel vettem, 770$ körül lennék vele nullában. Őszintén már nem hiszek benne, marad a csodavárás...)
-
shortcutme
tag
válasz
Penge_4 #9116 üzenetére
A "futútűzként terjedést" egy kicsit erősnek érzem, a napi tranzakciós érték nem igen mutat emelkedést: https://blockchain.info/charts/estimated-transaction-volume-usd
-
jocomen
aktív tag
válasz
Penge_4 #8401 üzenetére
Nem a valóságban élsz, szerintem.
A szabadságot, függetlenséget szebbnek látod, mint amilyen. A "civilizált" életet meg rossznak tartod, holott te is az élvezője vagy. Bárki építhet egy pár nm-es sár / beton-barlangot magának, 1 havi fizetésből, de ki akar ma, Magyarországon ilyenben lakni?
Ki tart vissza pl téged attól, h vidékre költözz egy kis tanyára, áss egy kutat, tarts kecskéket, vesszőből fonj pár polcot, agyagedényben, tábortűzön főzz magadnak, és télen bevidd a kecskéket a kunyhódba, h hozzájuk bújhass, ha fázol?
Senki!
De ha jobban belegondolsz, ez egy BearGrylls-féle túlélő életmód. Melyik lány lakna veled ilyen körülmények közt ma, Magyarországon? Internetet, villanyt, központi fűtést, ABC-t, iskolát, kórházat, ... egyszóval a civilizált élet előnyeit felejtsd el.
Szóval könnyű a pc mögül ilyeneket vizionálni, de a kis afrikai is azt teheti, amit a törzsfőnök megenged neki, amíg meg nem eszi egy oroszlán. És ha megvágja magát, akkor a sámán varázsol rá, és bekeni sárral. Olvasni, számolni minek, ha az átlag nem él tovább, mint 25 év?A BTC szerintem is csak egy átverés. Magasröptű ideológiát mögé képzelni felesleges.
A hardvergyártók, a tolvaj brókerek, az áramtolvajok, és a szerencsés spekulánsok keresnek rajta, a nem szerencsések buknak.
Kereskedéssel csak annyit nyer, amennyit egy másik szeretett "elv-társa" veszít. -
Nisida
aktív tag
válasz
Penge_4 #8401 üzenetére
Megint előre is bocs, de amit írsz színtiszta populizmus, és demagógia.
A demokráciát ma már nem lehet úgy gyakorolni mint a görög városállamokban ahol minden személy - értsd. felnőtt szabad férfi - választó és választható volt, és az állam fizette a napi díját amikor a tanácsban tevékenykedett mondjuk 4-5 évente 1 - 2 napot. Akkor az emberek 100k ember sorsáról döntöttek , egy szűk területre korlátozódó rendszerben és amit nem felejtsünk el egy jóval korlátozottabb - értsd egyszerűbb - rendszerben, aminek a szabadságfoka sokkal nagyobb volt.
Ma a legkisebb állam is nagyobb ennél a lélekszámnál, sokkal összetettebb rendszerekkel és tágabb összefüggésekben kell dönteni és működni. Ezt a rendszert már nem lehet egy népi választottak útján naponta vagy hetente cserélődő képviselőkkel vinni.
Félre ne értsd de én sem szeretem a politikusokat, egyenesen rühelem őket, de azt is tudom, hogy a mai rendszer nem váltható fel egyik napról a másikra azzal, hogy lámpavasra minden politikus, ügyvéd, jogász, bankár , stb.... kinek ki a mumsa. Mert az erőszak erőszakot szül és a káosz káoszt nemz.
Változtatni kell, de bocs ha úgy gondolod, hogy közvetlenül kell a többség kezébe adni a hatalmat akkor nem értek veled egyet, a fent leírtak miatt sem és azért sem mert a többség sem akarja ezt. Senki nem akar a napjában mondjuk egy androidos appon igent vagy nemet nyomni 10-40 választandó kérdésre, előtte elolvasni 10-20 oldalt / döntés, valamint értelmezni és megvitatni minden hülyeséget és ezek után dönteni, hogy az ÁFA 25 vagy 27% legyen, hogy a GYED 1-5-8 hónapig járjon , és sorolhatnám.
A képviseleti demokrácia arról szól, hogy te megválasztasz egy képviselőt aki neked világnézet, stb. alapján szimpi majd ő képvisel téged. Nem a rendszer hibája, hogy a képviselők 99% a kampány időszakban látszik és csak akkor foglalkozik az emberekkel. A hiba a választók készülékében van amikor ne személy alapján hanem párt alapján választanak, és már bocs de 10 millióból mondjuk 3 milliónak nem tetszik a rendszer és akkor mi van, ha tenni akarnak ellene akkor megvannak a megfelelő módok és platformok, próbáljanak változtatni, attól még a másik 7 millió elvan vele ezért a rendszer marad , mert a dolog nem arról szól, hogy mindenkinek jó legyen , mert ha így lenne akkor szépen beletespednénk a langyi tóba és élveznénk milyen jó és így kerülnénk gyorsan a világ szemétdombjára.
Boldogság: az afrikai , dél amerikai gyerek nem a pénz léte vagy nem léte miatt boldogabb - inkább a nem léte , talán - hanem mert a saját rendszerében jól érzi magát. Mi meg azért vagyunk boldogtalanabbak mert olyan dolgokkal fájdítjuk a fejünket ami nem szükséges része az életünknek.
Pénz rabsága: a pénz rabságából nem feltétlenül a pénz nélküliség a kiút ... talán a pénzel mint fogalommal való megbékélése , ahol nem cél csak eszköz a pénz. valamint talán annak felismerése, hogy a sok pénz lehet , hogy jó de sokkal értékesebb dolgok is vannak a pénznél...Végül: Bitcoin kérdésben a görög gazdaságra - újra visszatérve - nem az a gond, hogy van , vagy hogy használni akarják hanem az, hogy a "istenkomplexusos" közgazdászok tudják, és aki tanult közgazdaságtan az is, hogy a defláció és infláció között nem csak az előjel hanem a hozzá kötődő viselkedés is változik sok más dologgal együtt. Az egyikben az emberek kivárnak a másikban nem, és így tovább vagyis egy olyan rendszer ami statikus - értsd nem befolyásolható mennyiségileg, stb. - és a felhalmozásra ösztönöz a gazdaság lassulni fog, ahol lassulás van ott munkaerő többlet és vásárlóképes kereslet csökkenés van. Ahol ezek vannak ott probléma van, a gazdaság normális működése esetén kisebb nagyobb hullámokban de irány váltások vannak, a kereslet - kínálat stb. menyiségében ami a bitcoinnal is megvan de ezeket a rendszeren belül nem lehet befolyásolni - javítani - és ennek negatív hatására a legjobb példa a Washingtoni bébicsősz válság.
A bitcoin az aranyalap működési rendszerére van ráhúzva, persze kissé kifordítva de hasonló hatást kíván elérni, azzal próbálja a biztonságot elérni - értékben - , hogy a kitermelési mennyiség növekedésével nő a kitermelés "költsége" - értsd ráfordított számítási kapacitás - így a bitcoin értéke állandó vagy növekvő vagyis tuti befektetés hiszen ha a statisztikát nézzük, emelkednie kell az árnak, mert ha az emberel többet akarnak akkor ahhoz egyre nehezebben jutnak hozzá.
Csakhogy a mennyiség korlátos igaz "végtelenségig" osztható de korlátos és a pótlásra nincs mechanizmus , vagyis az idővel erodálódik a mennyiség ami újra csak az "értékének" növekedését segíti.
Oké ez eddig jó, de ha bevezetik - értsd elkezdik hivatalosan is használni - és így hivatalos elszámoló eszköz lesz, elkezdni betölteni a pénz többes funkciójának egyre nagyobb részét jönnek a problémák.Mivel a gazdaság egyetlen ágához sem köthető a "termelődése" max közvetetten az elektronikai iparhoz és a villamos energia iparhoz így semmilyen gazdasági jelző szerep nem lévén viszonylag állandó lesz, ezért a válságok hatására sokan elkezdenek btc venni, emelkedik az "ára" persze ez relatív mert csak a többi valutához, devizához képest , ha valaki terméket állít elő ő egyre kisebb összegeket ír a btc-s árcédulára, suhély de jó.
Majd az emberek elkezdenek úgy gondolkodni, milyen jó ez a btc vegyünk belőle mert nyugdíjas napjainkra jó lesz az a nyereség amit a btc "érték" emelkedése hoz. És kialakul a keresleti piac a btc ára más valuták, stb. hez képest elkezd szárnyalni hiszen mindenki csak venni akar és egyre kevesebben akarnak eladni.
Király az btc nagy hősei örülnek és már szobrokra gyűjtenek Szabónak Szatosinak stb.-nek .
Majd jön a végjáték, nincs több btc a piacon nincs mit megvenni, vagy olyan áron ami már nem éri meg, pl.: egy ház egy 0,000000001 btc-rt , megéri ?
Ekkor eljön az a pont amikor valami történik és valakinek szöget üt a fejében, vagy elveszik 1 pénztárca 1 btc nyi tartalma , bármi és az emberek nem akarnak btc venni, vagy már nem akarnak annyiért, és kezdődik a lejtmenet. Ez lehet 1 óra , 1 hónap , vagy 1 sec és a btc ára a mélybe zuhan , egy valag ember mindenét elveszíti, bár bróker a mélybe ugrik és vége. Ugyanaz lesz mint a Holland Tulipán válságnál , 1 pillanat alatt vége van.Túl sokat írok , elnézést... a lényeg a btc az új aranystandard az új tulipán hagyma ... stb. Jó játék csak az Isten ne adja, hogy valaki komolyan gondolkodjon róla nemzetgazdasági szinten.
-
Nisida
aktív tag
válasz
Penge_4 #8365 üzenetére
Penge: Előre is elnézést kérek, de mivel valaki szerint nem értem a Bitcoint és troll vagyok - ami ha szigorúan vesszük a kifejezés definicióját több szempontból sem álja meg a helyét de mindegy , mindenki maga eldöntheti ki kicsoda vagy micsoda - de gyors és egyszerű leszek valamint kissé talán sértő de ezt nézd el nekem.
Az általad megfogalmazottak egy részéről nem kívánok véleményt nyilvánítani sem érvelni ellene, mert populista más részről anarchista és én egyiket sem tartom követendőnek vagy támogatandónak, de érvelni sem tudok ellene mert úgy látom fölösleges.
A Görög válság példájával azt kívántam szemléltetni, hová vezet ha a egy ország pénzügyi vezetése nem rendelkezik saját valutája felett, ezért el sem inflálhatja és meg sem erősítheti, ebből a szempontból lényegtelen a válság oka vagy miértje, és ebben a relációban a bitcoin szintén zenész.
A szabad kereskedelem kérdésében annyit mondanék, hogy szép szlogen de éppen az EU legnagyobb problémája a dolgok szabad áramlásába vette feltétlen vak hit, így ha itt sem segít a világon sem fog...
Végezetül nem hiszem, hogy a világot a pénz mozgatná annak ellenére sem, hogy nélküle "nem tudnál" élni, úgy gondolom, hogy a pénz szükséges eleme az életnek de nem alapja és végképp nem a mozgató rugója - vagy fordítva - mert ebben az esetben lesarkítva a kérdést a pénz boldogítana.Ennek ellenére elismerem fontos része az életünknek, de elég példa van a világon akik ha nem érettek egyet a rendszerrel akkor igaz sok lemondás árán de meg tudtak szabadulni a pénz rabságából.
Janos666: már bocs de ezek az axiomákon - vagy fogalmi meghatározásokon - nyugszik a mai közgazdaságtan tudománya és amennyiben az én gyenge interpretációm vagy írásbeli képességem alacsony színvonala okozza azt, hogy bugyutának tűnnek - vagy én nem használom őket megfelelően és kellően vagy az én tudásom fogyatékos - ezért elnézést kérek de amíg ezeket nem tudja vagy akarja megcáfolni senki addig ha már 5 - 6 generáció elfogadta és maximum finomította de el nem vette őket én elfogadom, és remélem megérted ha ezért a te érvelésedet meg nem tudom elfogadni.
schawo: "Elvagytok ám, mint a befőtt." ja
amíg meg nem esz minket a spájzban az orosz katona.
Akkor további jó délutánt.
-
janos666
nagyúr
válasz
Penge_4 #8365 üzenetére
"A bankszektorral nem az, de velük is csak azért, mert innentől nem gyárthatják kedvükre a pénzt, hanem a legjobb esetben is csak early adopterek lehetnek, ezzel kedvező piaci helyzetbe hozva magukat."
Miért is?
Ha az állami törvényi szabályozás megengedi nekik és az embereket sem tiltakoznak elég hatékonyan (akik már amúgy is megszokták, de eleve nem is érdekelte őket), akkor mi állna az útjukban, hogy fejenként több bank is eladjon >=21M IOU-BTC-t, akár egészen addig a pontig, míg "válságszerűen" jönnek a bankcsődök és a pánik miatt (mert az emberek nem értik a különbséget) padlózik a valódi, ténylegesen blockchain-en mozgó BTC-k ára is? -
sparks
senior tag
válasz
Penge_4 #8283 üzenetére
Küldtem már próbaképp és szépen működik is. De ez csak egy plugin és nem a facebook része. Tehát be kell lépni egy külső oldalra, hogy a pénzt fogadd vagy küldd, igaz rém egyszerű, hiszen csak egy face bejelentkezés az egész. A páromnak így meglett az első ezer bitje, ami most 0,57 USD
Mondtam neki tegye el, lehet egyszer sokat fog érni
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #8239 üzenetére
Nem uj pizzas ceg letrehozasat gondoltam, hanem pusztan arrol, hogy egy jo minosegu (eg.: nem getto pizzast) fel kellene keresni (tobben, emailben) es megkerdezni hogy implementalnak-e a btc-t, esetleg segiteni nekik hogy hasznalhato is legyen.
Merchantoknak, nincs semmi vesztenivaloja, es bitpay-el meg a volatilitas ellen is tudnak vedekezni...
ezen felül még van egy rakás lelkes kocka, aki képes 2x-es, 3x-os árat is fizetni akár egy üveg sörért, akár egy zokniért csak mert fizethet vele BTC-ben.
En mar evek ota vasarolok kulfodon, nem ritka a kulon BTC kedvezmeny sem. Igy nem csak az jar jol aki olcson jutott hozza a btc-hez.
Nem veletlen hogy kulfoldon jobban terjed, mivel ott a userbase aktivan kampanyol kulonbozo cegeknel, charity-ket szerveznek stb.
-
válasz
Penge_4 #8213 üzenetére
Kapsz egy pisztolyt, benne egy szem golyóval, felszállsz egy a Földről a Plútóra tartó űrhajóra, és az útvonal mentén elhelyeznek egy darab 1cm vastag falécet, úgy hogy nem tudod, hogy az út mely szakaszán van ez a faléc. Az út során az űrhajó ablakán kihajolva, bekötött szemmel kell ezt a lécet a véletlenszerűen elsütött pisztollyal eltalálni.
Tízszer akkora az esélye, hogy az egyetlen lövéssel eltalálod a falécet, mint hogy egy év alatt generálsz egy foglalt címet a létező legerősebb eszközzel.
-
válasz
Penge_4 #8213 üzenetére
De azt is minden héten megnyerné nem is egy ember, ha mind a 7 milliárd ember kapna 1-1 lottószelvényt.
Mindig megnyeri valaki VS. mindig ugyanaz nyeri zsinórban háromszor statisztikailag nagyon eltérő univerzumok
Egyébként tényleg olvasd el a cikket, ha nem tetted. 1db ütközést találni olyan sok ideig tartana, hogy az bőven túlmutat a naprendszerünk becsült hátralevő idején, és ezen nem segít nagyon a technológiai fejlődés sem. Legalábbis olyan mértékben nem, hogy jelentősen eltérne a dolog a "lehetetlentől".
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #8213 üzenetére
Akkor ugy fogalmazok hogy a minerek "munkajanak" semmi koze a cim generalashoz.
De azt is minden héten megnyerné nem is egy ember, ha mind a 7 milliárd ember kapna 1-1 lottószelvényt.
A lotto eselyei tavol allnak a cimutkozes eselyeitol.
Ha a Bitcoin komolyabban elterjed, akkor sok köré épült vállalkozás úgy fogja majd kukázni az "egyszer használatos" walleteket, mint amilyen intenzitással jelenleg blokkokat nyomtatnak a pénztárgépek.
Meg ebben az esetben is igen kicsi az eselye a cimutkozesnek, olyannyira kicsi hogy mar mar a lehetetlen kategoriaba tartozik. Olvasd el a cikket legalabb amit linkeltem.
Az emberi agy az ilyen lepteket nehezen fogja fel, ajanlom hogy kicsit jatsz a szamokkal.
Ha a vilagon minden ember nekiallna generalni cimeket a fizika korlatai szerint leghatekonyabb hardwarekkel, akkor is kb elkepzelhetetlenul sok idobe telne osszehozni egy utkozest.
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #8204 üzenetére
Penge, a hashratenek semmi koze a cim generalashoz.
Ajanlom: https://en.bitcoin.it/wiki/Address
https://en.bitcoin.it/wiki/Technical_background_of_Bitcoin_addresses
A valoszinusege a cim utkozesnek olyannyira kicsi hogy joval nagyobb eselyed van megnyerni az 5os lottot tobbszor egymas utan.
-
válasz
Penge_4 #7753 üzenetére
Én nem vagyok programozó, de biztos megvolt rá Nakamoto-nak (akárki(k) is ő(k)) az oka, hogy miért így hozta létre a protokolt.
Az, hogy elfeljetett gondolni arra, hogy ha valaki belepiszkál a fájlba egy lényegtelen ponton, akkor megváltozik a tranzakicós azonosító. Pont ezért is tekinthető hibának. -
ignorant
senior tag
-
csaba951
veterán
válasz
Penge_4 #7582 üzenetére
Nekem is formal passportom van, de én korábban elküldtem az írtaimat, átmentem az átvilágításon. Most be van adva egy próba kiutalás. Kedd estig kell elbírálniuk. Ha sikerül, akkor meg tudjuk csinálni azt, hogy átküldöd az én WMX-embe, én meg kiküldöm neked a saját BTC walletod-ba. Nem kérek érte semmi pénzt, viszont a WebMoney szokásos díjat te fizeted!
Díjak:
1) 0,8% azért, mert kiutalják a WMX tárcáról
2) 0.0005 BTC tranzakciós díj (ez rohadt drága a WebMoneynál)Gyakorlatban ezzel tudsz számolni:
1) példa 100 WMX után 0.0987 BTC érkezik a walletra
2) példa 100.8 WMX után 0.095 BTC érkezik a walletra -
Dany007
veterán
válasz
Penge_4 #7308 üzenetére
Köszönöm a választ.
Hát so-so. Ami a bankokat illeti hosszú téma, ne keveredjünk bele.
Maga a btc alapötlete tetszik. Az zavart, hogy csak úgy lehet termelni ahogy... de ha akár melóért is lehetne kapni akkor talán rendben van. Érdekes. És az alapkoncepció tényleg korrekt. Meg ahogy így leírtad tetszik is. Persze részben még mindig homályos az egész, de az nem gond.Viszont szerintem nem fogják ezt hagyni elhatalmasodni. A minap láttam épp az Euronews-on hogy pár ország már megtiltotta a kereskedelmét vagy valami hasonló és be is zuhant az árfolyama... Persze csak épp rápislantottam lehet rosszul értelmeztem.
No, de tényleg, ezt biztos nem fogják hosszútávon hagyni. Márpedig ilyen-olyan központi tiltásokkal szépen kitudják csinálni az egészet ha akarják. -
HSM
félisten
válasz
Penge_4 #7323 üzenetére
Egyáltalán nem tartom jónak a példád.
Az említett esetben egyfelől bűncselekmény történt (pénzhamisítás) másfelől csalás, hogy azzal próbáltak fizetni az idős ürgét átverve. Elég súlyos dolgok ezek.
Ezzel szemben a bankos esetben sehol nem látok semmiféle bűncselekményt a devizahitel nyújtásával kapcsolatban. Itt ez az "olcsó" svájcifrank hitel árfolyamkockázattal, vagy a "drága" forinthitel árfolyamkockázat nélkül. Melyiket kéri? Ha már mindenképp szidni akarsz valakit, javaslom a politikai vezetést, csak úgy nevek és pártok nélkül, meg lehet nézni, mikor esett be a forint árfolyama az a bizonyos állatka hátsó fele alá. -
HSM
félisten
válasz
Penge_4 #7317 üzenetére
Először is szögezzük le, utálom a bankokat, legalizált rablás, amit művelnek a véleményem szerint, elég a hitelezés/betétek kamatainak arányát megnézni. Ugyanakkor nem találnám méltányosnak velük szemben, amit írsz.
A bank csak egy közvetítő szolgáltatást vállalt, és lehetőséget biztosított, hogy az akkor kedvező(nek tűnő) svájcifrankból vegyetek fel hitelt. Az árfolyamkockázatot ti (pontosabban a szüleid) vállaltátok, nem a bank. Az ingatlan csak biztosíték. Tudom, hogy részetekről egy élet munkája, és szomorú a kialakult helyzet, de ahogy írtad, túl sokat kockáztattak a szüleid, és nem jött be.Ott hibáztak, hogy bizonytalanra tették fel életük munkáját, és ez hatalmas felelőtlenség. Innentől pedig nekik kell helyrehozni a hibát, akármilyen sok munkával is járjon ez. Mindenkinek a saját felelőssége elkerülni, hogy valaha is ilyen szorult helyzetbe kerüljön. Remélem, nem veszed rossz néven, hogy őszintén leírtam a véleményem a helyzetről.
Pontosan, amit írsz a siófoki nyaralósról és a cigizősről, pont az ilyenek bosszantanak engem is, akik azt hiszik, a hitel ajándék, amit nem kell visszaadni.
Tudom, hogy nem mindenki ilyen, de sajnos így teljes a kép, hogy az ilyen embereket is megemlítjük.
Amit az utolsó bekezdésben írsz, sajnos meg kell mindenkinek tapasztalni. Pont, hogy a mély gödörből nehéz kimászni, pláne az itthoni helyzetben, megosztottan, felülről keményem manipulálva.
Sajnos itthon csak látszat volt a rendszerváltás, az ország irányítói ugyanazok maradtak.
-
HSM
félisten
válasz
Penge_4 #7306 üzenetére
Ugyanmár... Hallottál a magyar hiperinflációról 1946-ban? Napi 340%-ot inflálódott akkor a pengő. Nagyanyám rendszeresen mesélte, milyen volt.
Tapasztaltabbak voltak a régiek, mint gondolod. Persze, utólag áldozatszerepben sunyulni, meg tenni a hülyét és hárítani a felelősséget, abban tradicionálisan nagy a magyar.
Édesapám is pontosan tudta, mi az árfolyamkockázat, pedig 1935-ös születésű. Mi is vettünk fel svájci frank kölcsönt kocsira 10 éve, de nem 20 évekre, meg nem többmilliót, hanem csak bő felet, 5 vagy 6 évre, így még vállalhatónak tűnt a kockázat, nem is szívtuk meg.Akkor ha ez az ismerősöm nem felel meg, van másik, akinek 2 kocsija is van, mindkettő svájci frank hiteles, és a fizetésének több mint a fele a törlesztő. Érted, a semmire így kiköltekezik. Eltapsolta felelőtlenül a pénzt, még akkor se fogta vissza magát, amikor már pontosan tudta, hogy állnak a hitelei. Vele szemben se érdekel, mennyit vonnak még le plusszban a fizetéséből.
(#7312) vismaior04: Hmm... Köszi a linket.
-
Dany007
veterán
válasz
Penge_4 #7306 üzenetére
Azt írta, hogy tranzakciók hitelesítéséhez... de akkor most nem értem. Tranzakció akkor van amikor utalsz vagy neked utalnak vagy hasonló.. De ahhoz előbb elő kell állítani a btc-t nem?
1. de a bankok mögött legalább van valami fedezet. Valami valós tartalék. Egyébként ha mondjuk teszem azt, sima munkával (is) lehetne keresni btc-t akkor semmi gondom nem lenne vele. De nyilván azt a btc-t amit adnának a munkáért valakinek ki kell bányásznia.
3. Akkor nem értem. Most jött egy srác, hogy vett 4db 270X-et és vízhűteni akarja, mert bányászni fog vele... gondolom nem szenet.
Na most ennek a költsége durván 250 ezer forint... Megtérül ez neki belátható időn belül vajon?
Szóval akkor már célhardverekkel csinálják többnyire? -
HSM
félisten
válasz
Penge_4 #7300 üzenetére
Érdekes módon a komolyabb adóssággal rendelkező ismerőseim egytől egyig maguknak köszönhetik a helyzetüket, és a felelőtlen költekezésüknek. Bocs, nem hat meg, hogy szegénykének még a kamu minimálbér fél fizuját is letiltják, és akkor nem lesz mibők tankolja a BMW-jét...
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #7202 üzenetére
Befizetni viszont a bankszámlához tartozó bankkártyával lehet, nem?
nem.
A bankszamla es a bankkartya 2 kulon "termek" A kartyak POS eseten jonnek kepbe.
Paypal teljesen mashogy mukodik, egy exchangenek nem kell dombornyomott kartya.
(8Mpix, makro mód) fotó is a személyigazolvány mindkét oldaláról
Foto es scan egyforman jo, csak ne legyen elmosodott a kep.
-
hanki
csendes tag
válasz
Penge_4 #7202 üzenetére
Nem használom bitstamp-et, de az elgondolásod rossz szerintem, konkrétan bankkártyával nem fogsz tudni felrakni pénzt, hanem oda felé is utalnod kell.Ha jól tudom egyedül btc-e-n tudsz bankkártyával fizetni, de ott is csak paayeren keresztül, ami összesen 10%fee-t jelent.
Bár szólj hogy ha tévedek bitstampal kapcsolatban, mert akkor lehet megnézem magamnak újra -
brd
nagyúr
válasz
Penge_4 #7197 üzenetére
Akkor kell, ha kereskedni akarsz, az irány mindegy. Nem szeretik a konkurenciát a törvényhozók (pénzmosás elleni szabályozások). Az a "sok" egyébként 2., nekem kis levelezés után elég volt a jogosítvány+bankszámlakivonat, utóbbi papír alapú kell legyen (scanelve), mert az elektronikusat nem szeretik.
-
mepet
addikt
válasz
Penge_4 #7058 üzenetére
"Még egy Forint -> Euró váltást is sokan megszenvednének"
Ezzel nem értek egyet. Lásd: ahol bevezették az eurót, ott az egy ideig kötelező dupla ártábláknak köszönhetően egy hónapon belül tudta mindenki, hogy 1 kiló kenyérért a 0.99EUR az sok vagy kevés.
Mi köze ennek a BTC-hez? semmi.
Tegyük fel, hogy a sarki éjjelnappali elfogad BTC-t. Ki fogja írni az árcímkékre, hogy mi mennyi BTC? Nem, mivel nem teheti, mert nem lenne frankó cserélgetni a táblákat 2-3 percenként. Ha lesz elfogadás, akkor azonnali árfolyamon fogja átváltani a kisboltos pénztárgépe a BTC-t euróra, mivel ő Ft-ban, vagy euróban kell, hogy számlát adjon. Tehát tök felesleges tudnod, hogy mi mennyi BTC-t ér a boltban, inkább az árfolyamot kell lessed, no meg azt, hogy az adott bolt melyik exchange-t használja (lásd: mostani Gox BTCUSD irreális árfolyam).
Ha van olyan fórumlakó aki Bp-n dolgozik a IT-servicesnél, az majd úgyis beszámol, hogy is kell egy tányér levest kifizetni BTC-vel, és hogy ez milyen érzés!
No és ha veszek egy szelet kenyeret az ebéd mellé, akkor ott már probléma lehet a 20Ft transaction fee is, mert ahhoz képest arányaiban semmi a kártyás fizetés tranzakciós illetéke... -
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #7058 üzenetére
Mari néni és Józsi bácsi is használja
Szerintem a kovetkezo gen oregeknek mar nem lesznek vele problémai
Ez olyan dolog, hogy a mostani 60+ evesek nagy resze tv-nel, radional, kezben foghato ujsagnal tobbet nem bir befogadni, ezzel nincs is problema, nem is nekik keszult ez, 10-20 év alatt teljesen kikopik ez a reteg, ahogy halnak ki a generaciok, ugy lesz kevesebb akadaly a kulonbozo technologiak elterjedese elott.
Hasznalhatosagban, eddig is konnyebb lett (walletek es szolgaltatasok), de meg rengeteg ter van fejlodni.
btw ha jol tudom az internet adoptacio is csak kb 60-70%-os a magyarorszagnal joval fejlettebb orszagokban is.
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #7049 üzenetére
Mert ki venne töredék BTC-t?
does not compute.
A bitcoin toredek resze is ugyanugy hasznalhato mint egy egesz. Ha 1BTC ara jelentett volna barmit is eddig, akkor nem erte el volna az 1200-at...
Nem kellene sok ev ahhoz, hogy ne kelljen venned, hanem mondjuk fizukent kapd...az egesz egy folyamat, amit az aktualis ar nem sokban befolyasol (csak a community)
Bar ezt mondhatom magyarisztánban, ahol afrikai szint korul lehet a bitcoin adoptacio, es a userek 99%-at penzszerzesi lehetosegen kivul nem is erdekel mas.
greedy bastards, de sajnos ez a magyar valosag
-
Robcsa
tag
válasz
Penge_4 #6975 üzenetére
"Tehát vagy önként bevallod, vagy mosatod valakivel, bár azt nem hiszem, hogy 16% alatt megúszod, akkor meg már érdemesebb bevallani..."
Ha 100 milliós ingatlant tudsz venni, akkor nyilván. De tegyük fel csak pár milliós profitra tettél szert. Bizonyítsák be, hogy nem fényevő vagy, aki a jövedelme 100%-át félretette x éven keresztül, amiből viszont már kijön egy nem 100, de mondjuk >10 milliós ingatlan vagy autó."Szerintem, meg simán belenéznek a banki tranzakciókba, és egyből kiderül, hogy hoppá mi ez az mtgox-os/bitstamp/etc ... -es utalás. Ha meg magánszemélynek adod el, akkro szintén, hoppá mi ez az egy milla mire fel .... Egy megoldás lehet, ha készpénzért adod el, (bár lehet, hogy ezt is tudják már valahogy ellenőrízni). Az más kérdés, hogy szerintem a nav-osok sem hülyék, hogy benalyják fény evő vagy. Bár lehet egy jó könyvelő csodákra képes
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Penge_4 #6961 üzenetére
Meglátásom szerint az összes virtuális valuta léte attól fog függeni, hogy az elfogadóhelyek száma hogy fog növekedni. Pontosabban nem az abszolút szám a lényeg, hanem hogy a nagyok be tudnak/akarnak/mernek-e szállni. Ha egy szép nap a Paypal pl. azt mondja, hogy oké, mától lehet btc-bel/ltc-vel/kiskutyafülével fizetni meghatározott árfolyamon, az hirtelen megmozgatná az egész piacot. Onnantól kezdene el igazán élni a teljes virtuális pénz piaca. Amíg viszont csak egy szűk réteg tud rajta, sokszor áttételesen vásárolni terméket vagy szolgáltatást, addig bezárva marad a kis homokozójában az egész.
Ha a nagyok előállnak saját coinnal, azt előbb-utóbb át fogja valaki váltani btc-re, vagy fordítva. Onnantól meg nagyon mindegy, hogy az épp vezető virtuális pénzt bitcoinnak, vagy googlecoinnak nevezik, ha hasonló játékszabályok érvényesek rá.
-
ninjacat
tag
válasz
Penge_4 #6961 üzenetére
"Annyit viszont ugyancsak lehet jósolni, hogyha a lenti diagram szerinti eloszlás nem változik majd meg, akkor a idő kérdése, hogy mikor"
Ez szerintem az árfolyamkockázatra van kihatással.
Az árfolyam a rendszeresen forgalomban lévő coinok függvénye.
Minél kevesebb ember kezében van a coinok minél nagyobb hányada, annál valószínűbb, hogy ezeken csak ülnek.
Mivel az árfolyam a forgalomban lévő coinok függvénye, ezért ha tudnánk, hogy mennyi % coinon ülnek, akkor tudnánk, hogy a jelenlegi árfoylam mennyire túlértékelt.
Pl. ha a jelenlegi 950-es árfolyam mondjuk az összes coin 50%-ának a következménye, akkor az összes coinra számolva kb. 475 lenne a reális árfolyam.
Ráadásul minél kevesebb a rendszeresen forgalomban résztvevő coinok mennyisége és minél magasabb ezek ára, annál nagyobb inflációs nyomás éri a naponta bányászatból forgalomba került 3600 db új bitcoin részéről.
(Szerintem.) -
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #6961 üzenetére
Annyit viszont ugyancsak lehet jósolni, hogyha a lenti diagram szerinti eloszlás nem változik majd meg
5 éves kezdemenyezes, barmi hatszel nelkul...tokeletesen peldazza mennyire korai stadiumban van az egesz.
Egyekbkent ebbol nem lehet kiszurni hogy a top cimek kozul mennyi tartozik valtokhoz vagy nagyobb cegekhez..szoval ez a probalkozas teljesen ertelmetlen.
Abban meg biztos lehetsz hogy kozeleben sincs tobbszaz millionak a userbase...szerintem kb 3-10millio user lehet most.
ajanlom ezt: http://www2.ucsc.edu/whorulesamerica/power/wealth.html
-
LLam
senior tag
válasz
Penge_4 #6961 üzenetére
Penge! Döbbenetesen negatív a gondolkodásod. El sem tudom képzelni, hogy lehet így élni.
Amúgy semmi sincs hiába, ezért a Bitcoinnak is hatalmas a jövője. (Erről sok szó esett már itt is és máshol is, nem ismétlem.)
Értelek, hogy hihetetlen az a tudat, miszerint a 24-25 millió wallet egyike a tied és ezzel a Föld népességének az első 3 ezrelékébe tartozol, de ideje lenne megbarátkozni ezzel. Ha ez sikerült, akkor meg elkezdhetnél örülni is ennek. Végre valamihez te is elég korán odaértél.
-
balloonfreak
csendes tag
válasz
Penge_4 #6958 üzenetére
Tehát szerinted ez a tendencia nem fog lényegesen változni pár hónapos időtávlatban? Ez a drasztikus növekedés akkor a "hardcore" bányászokat is további befektetésekbe kényszerítené, s így végtelen körbe esve rontanák folyamatosan tovább a helyzetet, maradna fixen a ~10naponta 30-40%diff emelkedés?
remélem nem írok túl nagy baromságokat -
brd
nagyúr
válasz
Penge_4 #6806 üzenetére
2. [...]
Tehát belenéz egy erre jogosult aluliskolázott fakabát, és övé a pénzem...? Ezen még finomítani kellene...
3. [...]
Ennek mi értelme? Ill. mi lenne a kivitelezés módja?
Ez a terroristázás nem úgy megy ám, hogy bármire csak úgy rámondhatják, valami mese azért kell hozzá, hogy legyen alapja, amit a birkák többsége elhisz.
-
brd
nagyúr
válasz
Penge_4 #6797 üzenetére
Az állítottad, hogy soha nem lesz BTC-d (vagy csak kevés van, és többet nehéz szerezned, már nem emlékszem pontosan), ill. hogy nem nagy összeget tudnál erre fordítani. Ez alapján a $20000-os árfolyam kb. olyan lenne, hogy befektettél 1, másfél hónap alatt fizetésként kapott pénzt, abból lett volna 30-40 hónapnyi pénzed (már ha visszaváltanád, de remélem, 1, másfél hónapnyit visszaváltanál azért valamikor, hogy legalább 0-n legyél), majd ez 2 hét alatt 15-20 hónapnyira csökkenne, és még tovább, és ezt mosolyogva végignéznéd? Ha tényleg, akkor van jövőd a devizakereskedésben.
-
LLam
senior tag
válasz
Penge_4 #6815 üzenetére
"... Ezek az emberek pedig magasan képzett pénzügyi szakemberek több éves/évtizedes szakmai gyakorlattal."
akiknek fingjuk nincs már a közösségi erőről, mert csak a pénz erejét ismerik. akiknek fingjuk nincs már a kitartásról, mert nem kell kitartónak lenniük, hiszen mindent megvehetnek, azonnal. akiknek fingjuk nincs már arról, hogyan gondolkodjanak a saját maguk által kreált rendszeren kívül, mert megtehetik, és meg is teszik.
etc. etc.
egy szó mint száz, olyan emberektől félted a BTC-t, a teljes payment systemre gondolok, akiknek ez annyira renegát, hogy zsigerből gyűlölik és még részben sem hajlandók megismerni. márpedig az ismeretlen ellen sokkal nehezebb küzdenién inkább a tömeg közömbösségétől tartanék, de nem teszem, mert az ellenkezők nagy tábora a lejárató cikkekkel éppen ellentétes hatást ér el.. köszönöm nekik!
tovább megyek: teljesen mindegy mit ér el még a btc a jelenlegi formájában, mert amit már elért az is igen jelentős. a szellem kiszabadult a palackból.
mitől is tartasz igazából?
-
LLam
senior tag
válasz
Penge_4 #6797 üzenetére
ez alapján a hozzászólásod alapján, úgy látom van 1 BTC-d. nem is olyan rég még jó párszor leírtad, h szted neked sosem lesz 1 egész BTC-d.
értem én h nehéz elengedned a negatív érzéseidet (pl. kishitűség) de ha megteszed sokkal jobban fogod magad érezni.. (tapasztalat)
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #6810 üzenetére
(#6808) ignorant: "Az esetek tobbsegeben amugy sem penz kerul lefoglalasra hanem a fedezetkent adott dologok."
Már amennyiben a fedezet ér annyit, amennyi a visszafizetendő összeg. És nemhogy a pénzt lefoglalhatják, de a végrehajtó az igazolható jövedelem 50%-át letilthatja.Eleve a a fedezet minosege hatarozza meg hogy mennyi hitelt kapsz.
A fedezet nelkuli hiteleknel tenyleg a fizetesed a fedezet elso korben. Ha nincs jovedelem akkor meg ugyanugy visznek mindent alolad amit csak tudnak, megha a szerzodesben nincs is belefoglalva fedezetkent.
Nemhogy a bitcoin protocol mukodesenek a megertese, de mar ez az egyszeru "szojatek" gondot okoz nagyon sok embernek.
Azon vitatkozhatnank, hogy mi volt elobb, az ostobasag vagy a rossz oktatasi rendszer.
Viccesnek tartom, hogy az alap oktatasban szinte semmi informaciot nem adnak at a penzuggyel kapcsolatban, pedig az elethez nagyon is kellene (legalabbis az en idomben nem volt, es elotte sem tudok errol).
Igy nem csoda, hogy rengetegen befurodtek a deviza hitelekkel is, es ezert nem koztudott hogy pl a mai penzek mogott nincs fedezet evtizedek ota...
-
ZollR
tag
válasz
Penge_4 #6798 üzenetére
A világ nominális GDP-je azaz a GWP (gross world product) 72 x 10^12 USD.
Ha ez leosztod 21 millióval (21 x 10^6) akkor kijön kb. 3.43 millió USD.
Egyébiránt fölösleges ilyen "világpénze víziókba" ringatni magunkat addig amíg nem megoldott a hitelezés meg a lefoglalás a BTC-nél.... -
brd
nagyúr
válasz
Penge_4 #6794 üzenetére
Megint elfelejted, hogy nem fogsz rajta addig ülni, amíg 40k lesz (ha lesz egyáltalán). Nagyon kevés ember képes erre a világon. Annyira messze áll az emberi természettől, hogy komolyan kondicionálni kell magát rá a legtöbb embernek. Mit csinálnál, ha most lenne mondjuk 1 BTC-d, és mondjuk márciusig felmegy $20000-ig, aztán 2 hét-egy hónap alatt lecsorog $5000-re? Ha erre azt mondod, hogy megtartanád, a fórumon tanúsított viselkedésed alapján én ezt messze nem hinném el. Olyan 10, vagy 8k körül már erősen kapálóznál, hogy eladhasd. Forintokban: most ér olyan 150k HUF-ot, március elején lenne ebből 4.4m HUF, majd március közepén azt látnád, hogy visszaesett 2m HUF-ra az értéke. Képes lennél bízni abban, hogy visszamegy még 4.4m HUF-ra?
Az Index inkább arról szokott írni, hogy kiderült, a táskában lévő pénz jó része hamis. -
LLam
senior tag
válasz
Penge_4 #6791 üzenetére
jó az új ööö arcod(?)/ikonod(?) ! az a zöld földönkívüli olyan snassz volt
a kozmonautának adott válaszod nekem kissé kusza, ami átjött belőle arra az a válaszom, hogy ha nem tudod/akarod elhinni, hogy jókor voltál jó helyen (értsd van/lesz 1 BTC-d) akkor sosem leszel ott. én elhittem és hiszem továbbra is h amikor puszta geek passzióból nekiálltam BTC-t bányászni akkor jó helyen voltam. szóval várom a 40k-s vagy akár milliós BTC értéket. ja nem. nem csak várom, teszek is érte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged