- iPhone topik
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brett001
aktív tag
válasz
D@reeo #10528 üzenetére
Persze!
No matter how secure and innovative would be Bitcoins, they are just some bytes on a digital storage medium and they can be copied as well as any digital information. We've thoroughly studied the Bitcoin client from within and have found an almost imperceptible but very significant flaw (associated with the commission), using it we have committed a Bitcoin transaction in which the recipient has received more Bitcoins than the sender has sent. Unfortunately, the difference is not so great (about 1%) and if you make only one transaction by a small amount your capital will not increase much, but if you make transactions permanently and by a large amount, you can get rich very quickly.
We've discovered this flaw recently and have not yet managed to win a lot, but every day we multiply our money hundredfold times and want to do it more. We all understand that such a freebie can not continue for a lot of time and this flaw will be found and corrected in the near future, but until that happens, we want to win as much as possible. That is why we have launched this website, where you can make an investment and we will multiply it twenty times. Half of this money we will give to you, it means that your investment will be returned to you hunderfold in the next 24 hours.
-
butch3r
senior tag
válasz
D@reeo #10479 üzenetére
Akkor ne vegyél
Szerintem az alltime abszolút rekordig (coindesk price indexen ez már rekord összeg) még el-el (~1200) mehet aztán korrigál. De ha azt átlépni akkor "to the moon" mert minden média erről fog cikkezni (click bait rullz), hogy új rekord (és veszélyes, és társai).
Persze semi megalapozott pü-i vizsgálat nem szolgál alapjául a fentieknek. szóval a is lehet h bedől 2 nap múlva vagy sok ezer lesz...
-
válasz
D@reeo #10443 üzenetére
Nekem az jött le a cikkből (bár itt az újságírók költeményeit ugye le kéne vonni), hogy cold walletje volt, ami még mindig ott roskadozik a BTC-től. Gondolom karácsonyra akart egy kövér összeget kivenni szegény, nem hinném hogy az egészet váltóra tolta be (a password reset meg a kétfaktoros auth miatt arra következtetek hogy váltó(k)ról lopták el a pénzét). Szóval nem kell félteni szerintem, van még neki elég, ráadásul talán most el tudja hitetni sokakkal hogy már nincs, így talán kevésbé csesztetik.
-
zichie
senior tag
válasz
D@reeo #10405 üzenetére
10BTC esetében tényleg nem éri meg, főleg, hogy ez már akkora összeg, hogy limit order esetén csak partial trading lenne. Viszont itt - nagy összeg lévén - szépen "fúród le" az order bookot. Persze, ha az order book tetején van pl. 15BTC-s vételi ajánlat a Sell gomb megnyomásakor, akkor nincs gond.
-
zichie
senior tag
válasz
D@reeo #10401 üzenetére
Úgy értem nem egyszerűen az order type résznél "Market" értéket választasz és azonnal eladod 0,91 eurós árfolyamon az ETC-t, hanem belősz limitet 0,94-re. Így 2-3%-al kisebb költséggel váltod, igaz lehet, hogy várni kell néhány percet vagy egy-két órát, de valamit valamiért. Ha megnézem a ETC/EUR recent trades táblát, akkor ez simán összejött volna. Én így gondoltam a váltást, így nagyon minimális a kockázat és nem vesztesz a váltás költségén, hanem még nyersz is. Az 2-3% nem tűnik magas értéknek, de ha figyelembe vesszük pl. a magyar állampapírok (kincstárjegy) 2,25%-os kamatát, akkor már nem rossz.
-
zichie
senior tag
válasz
D@reeo #10399 üzenetére
Csak dupla váltással megy. Veszel BTC-t vagy más kriptovalutát, majd (miután kicsit erősödött az euróhoz képest) utána átváltod euróra. Ha szerencséd van, akkor még jobban tudod - így duplán - váltani, mintha lenne közvetlen USD/EUR.
Mivel most úgy tűnik, hogy az ETC folyamatosan emelkedik, így inkább először ETC-re érdemes váltani, majd kis idő után euróra váltani. Tehát USD -> ETC váltás, kicsit várni míg az ETC erősödik, majd ETC -> EUR váltás. ETC-EUR váltás esetben érdemes limitesen váltani. Persze így trükközni csak saját felelősségre. -
vismaior04
tag
válasz
D@reeo #10245 üzenetére
Ennél bonyolultabb a dolog.
Minden user BTCje külön multisig walletben volt, egy third party service (BitGo) közbeiktatásával. A tolvajnak a Bitfinex és a BitGo kulcsait is meg kellett szerezni a tranzakciók engedélyezéséhez, nem tiszta egyelőre hogy sikerült.Ez a megoldás elvileg tökéletesen biztonságos, valaki elszúrt valamit kivitelezéskor.
Mielőtt megkérdezné valaki miért nem használtak cold storaget, jó okkal. Korábban használtak, de ahhoz hogy margin tradinget be tudják vezetni a felügyeleti szerv ragaszkodott hozzá, hogy nem lehet a fedezet cold storageben...
-
shortcutme
tag
válasz
D@reeo #10118 üzenetére
2 irányú a dolog, info + aktuális ATM-es árfolyam: https://www.mrcoin.eu/hu/atm
-
shortcutme
tag
válasz
D@reeo #10092 üzenetére
igazából két "Miért?" van:
- Miért fedné fel magát Satoshi ennyi idő után, ha annyit áldozott arra, hogy névtelen legyen?
- Miért akarja Craig Wright elhitetni velünk hogy ő satoshi?Ez utóbbira valószínű egyszerűbb válaszolni: Hírnév, beteg elme vagy épp arra játszik, hogy a valódi satoshi előlépjen és cáfolja, hogy ő lenne Craig Wright.
-
Elbandi
aktív tag
válasz
D@reeo #10014 üzenetére
mostani sebesseg 1205633193 Gh/s ezzel most 9 percenkent talal blockkot. a kis usb 333M-as, az 3616899579-szer lassabb, tehat annak 3616899579 * 9 perc kell egy blokkhoz -> 22605622 nap -> 61933 ev.
A fentiek fenyeben a masodik kerdesnek nincs ertelme, addigra a fold elpusztul, vagy k*va gazdagok leszunk....
-
butch3r
senior tag
-
janos666
nagyúr
A kínai váltók nemrégiben egymásra licitálva növelték a hitelkereteket, így az érthető, hogy miért jár ~20USD-vel magasabban kína. A BTC-e viszonylag kicsi és azon felül is gyakran volt ok nélkül is deviáns (szerintem náluk ez a normális, azon lepődnék meg, ha nem furák, amikor mindenhol borzonganak a kedélyek). A Bitstamp pedig a durván 10 hónapja történt "hacker botrányuk" óta egy szellemsziget, így szerintem ott is normális némi késés vagy túllengés.
-
Cathfaern
nagyúr
Valami ilyesmit mondogattam korábban már, amikor arról volt szó, hogy fog még a BTC szárnyalni... a technológia maga nagyon értékes és biztos hogy életben fog maradni, és fogják használni, de ténylegesen maga a BTC nem valószínű, hogy valaha is központi pénz szerepet fog betölteni. Esélyesebb, hogy az államok és/vagy a bankok megcsinálják a maguk "BTC-jét".
-
afterburner_
őstag
igen ez volt nekem is a sejtésem, marad a fizetés, nem szórakozok, megérne nekem többet is az adatok visszahozása, mert cégesek, privátok vegyesen .. és azért itt minden egyes nap kiesés. csak azért számomra nem túl jó dolog így népszerűsíteni a BTC-t
bár ki tudja..
mindenesetre ezentúl mentés ezerrel, és másnak is ezt tanácsolom.
-
afterburner_
őstag
cryptowall 3.0 , 500 usd lesz a váltságdíj, nem tudom érdemes e várni , lesz e hozzá valami törés? ha nem, most első körben nekem ennyit megér, mert sokkal többe kerülne a rengeteg dokumentációt újraírni, nem beszélve régi képekről ami pótolhatatlan.
bitcoinnal még sosem fizettem , azért nem tudtam első körben hogyan működik , de még van időm péntekig
-
ZolaMan
tag
Igen, sokan bányásznak. Megfelelő hosting kérdése (meg sok más tényezp is van persze, de az első a hosting).
Több féle stratégia létezik bányászaton belül is.
Van pl aki egyszerre vesz egy relative nagy gépparkot és járatja 2 hónapig, majd utána megpróbálja minél gyorsabban és minél jobb áron eladni. Van benne kockázat de nem sok, ha ésszel csinálja az ember.Egyébként most valóban egy relatíve kedvező időszakban vagyunk bányászat szempontjából. Minden stagnál.
Nem szalad ki az ember lába alól a szőnyeg olyan gyorsan. De ez sajnos csak visszafelé látható, előre nem igazán. Senki nem tudja, hogy holnap pl bedurrantanak egy hangárnyi újgenerációs gépet valamelyik északi országban és felmegy 30%-ot a diff. -
janos666
nagyúr
brutálisan emelkedő diff
A Bitcoin dif az épp hogy elérte a holtpontot, amin hónapok óta stagnál.relatíve alacsony BTC/USD ár
Ezzel szerintem várj, amíg 100 USD alatt lesz ősszel.De egyébként állítólag még mindig vannak közepes méretű bányák, amik képesek profitot termelni.
Ugyanakkor az erős dollárnak (gyenge forintnak)
Hmm.... A BTCUSD egy nagyságrenddel nagyobb mértékben mászkált (~500%), mint az USDHUF (~30%), a DXY pedig még kevesebbet (~20%). Szóval ja, a forint is gyenge, a dollár nem, a Bitcoin viszont ezekhez képest nem egy kategória, így ez szerintem itt irreleváns. -
Cathfaern
nagyúr
Ugye most igazából arról beszélünk, hogy:
Két processzor megkérdeznek mennyi 2+2:
Intel: ... ... ... ... 3
AMD: ... 5
Mindkettő átverhető. Nehéz megbecsülni, hogy melyik átverést nehezebb kivitelezni, de megkockáztatom, hogy a BTC-t amiatt mindenképp egyszerűbb, mert még új a technológia, kevesebben tudják mire figyeljenek. Míg pénzt már régóta használják az emberek, könnyebben kiszúrja laikus is a dolgot.HSM:
"A weak random attack (amennyiben az, amiről én tudok) az egy olyan potenciális sebezhetőség, ami szoftveresen megelőzhető (megfelelően kell prímeket generálni/választani). Innentől kezdve ezt elméleti szinten nem érdemes ide számolni."
Amíg nem tudod garantálni, hogy mindenki megfelelő szoftvereket használ, addig gyakorlati szinten viszont számolni kell vele. -
Az, hogy atverheto, teny, de onmagaban nem problema. Minden megoldasnak vannak kompromisszumai -- gyakorlatban a penzhamisitas a nyugati vilagban nem problema. Tehat ha szaz embert megkerdezel, hogy akar-e a jelenleginel biztonsagosabb rendszert 15 perces confirmation time-al, akkor 99 es fel ember azt fogja mondani, hogy nem, mert az evi egyszer benyelt hamis ezres kevesbe problema, mint a folyamatos varakozas.
-
-
csaba951
veterán
Nem hiszem! Akkor nem ajánlottak volna fel 10%-ot a nyomravezetőnek. Simán elég lenne 2 ember, aki felváltva üti a belsős fejét, amíg megmondja, hogy merre van a pénz (értsd: privát kulcs(ok)).
Ez egyébként érdekes állapotokat is előidézhet. Támogatja azt, hogy egy társaság egy része feltörjön egy céget, a másik része meg visszaadja az ellopott pénzt. És máris legálisan kerestek pénzt.
-
janos666
nagyúr
De pl. te sem szavaztál a kérdésem kapcsán arra, hogy a Bitfinex vajon mennyire megbízható a konkurenseihez képest, vagy hogy mit ajánlanál még esetleg, ahol hasonló vagy magasabb a napi forgalom és van legalább 2:1, de inkább hasonlóan 3:1 margin trade opció (amihez hasonlóan rugalmas a fedezet, és nem üt irreálisan korán a margin call).
Alapvetően tetszene a Bitfinex, de olyan pletyka kering, hogy margin call előtt kipucolják az orrod elől az orderbook-ot, szar helyzetben lezárják a pozíciód, aztán visszaszórnak mindent (szóval amolyan házon belül high frequency fraud pont azok ellen, akiknek már amúgy is szarul áll a szénájuk).
-
janos666
nagyúr
Akkor miért nem ezt rajzoltad le (amit most írsz)?
A Bitfinex-ben vajon mennyire lehet most bízni?
Jelenleg ez tetszene legjobban, de most minden exchange-től rettegek.
Pénteken találtam egy wallet-ben pár DRK-t, beküldtem hozzájuk, átváltottam BTC-re, aztán játszogattam a margin trade opcióikkal. (Kerestem is kemény 0.3$-t a 0.02 BTC-vel.) Használhatónak tűnik, csak...
-
janos666
nagyúr
Szóval minél többet post-olunk ide, annál alacsonyabb lesz a BTC árfolyam?
Elnézést, hogy ezt még megkérdeztem, mielőtt elhallgatok. Csak egyszer válaszoljatok, és ha ez a válasz "igen", akkor onnantól mindenkinek kuss! Sőt, zárjuk is be a topic-ot, mert most mindenki pánikszerűen fog spam-elni és 0.01$ lesz az ár. Vagyis... nem, inkább spam-oljon mindenki, szívesen vennék pár ezer BTC-t aprópénzért. De ha azon túlvagyunk, akkor megint kuss legyen! -
janos666
nagyúr
Egyszerre dolgoznak kiemelt figyelemmel egy egyre gyarapodó és egyre borzasztóbb buglista minden tételén, mindig mindent 24 órán belülre ígérve, mióta már 7+ napja látható problémáik vannak, sőt 48+ órája teljesen zárva vannak.
Szerintem ez már nevetséges. Fogalmam sincs, hogy valójában mit csinálnak, vagy hogy ezzel mi a céljuk, de vagy légből kapott hazugságokkal öntik el a twitter feed-jüket, míg épp lopnak / tolvajt keresnek, vagy pillanatnyilag olyan inkompetensek ebben a migrációban, hogy még 0.0001 BTC-t sem szabadna rájuk bízni.
Egyik kimenetel sem túl biztató, mert vagy sok embert megkárosítanak (közvetlenül, akinek volt ott coin-ja, de közvetve és átmenetileg bárkit akinek van valamilyen coin-ja), vagy egy nagy forgalmú és egész sokak által viszonylag megbízhatónak és jól használhatónak ítélt altcoin váltó válik megbízhatatlanná (és vagy kiürül és/vagy előbb-utóbb bekövetkezik a baj, hogy ki is fosztja valaki, kintről vagy bentről). -
brd
nagyúr
Persze, ez nagyon sok árfolyam esetén így (hasonlóan) működik, de ez most a bizalomvesztésre lenne a válasz? Szerintem bizalomvesztésről az eddigiek alapján kb. $130-150-os szint alatt lehetne beszélni, de úgy $300 körültől már nagyon gyorsan esne. Addig viszont, szintén az eddigiek alapján, kereslet mutatkozik a BTC-re, tehát a bizalom megvan.
-
-
sparks
senior tag
Ha a mostani sokszorosát éri majd valaha, bányászni akkor sem éri meg, mert olcsóbb megvenni, mint bányászni. Tehát kibányászva az áramköltség miatt többet költenél egy BTC-re, mint simán megvásárolva. Célhardver még valamivel áram ár felett termel, de CPU/VGA nagyon nem.
-
bazsex
csendes tag
Hoppá, tényleg!
https://bitcoin.hu/az-elso-bitcoin-atm-budapesten/
Mondjuk a 7% kicsit sok, de akkor is. Azt írják, hogy csökkenni fog.
-
janos666
nagyúr
Ja, hát ez számomra teljesen egyértelmű, mert én abszolút okafogyottnak tartom az LTC-t, mióta köztudottan nem is olyan ASIC ellenes, mint amilyennek névlegesen indult, hisz ezen kívül gyakorlatilag semmilyen technikai előnye nem volt, így a Scrypt ASIC szállítása óta már egy sincs a BTC-vel szemben, még csak komolyabb terv szinten sem,
... akkor meg minek ... ???Én azt hittem, hogy már akkor "lekapcsolják a gépeket" (kis triplautalással
), amik még életben tartják, mikor buzgár szerűen feltört a DarkCoin (szerintem felesleges belemenni, hogy annak van-e bármi értelme, ilyen távlatban az a lényeg, hogy melyikről hiszi el a többség, hogy van, nem az, hogy tényleg van-e...).
Altcoin-nak szerintem csak úgy lehet létjogosultsága, ha fel tud mutatni bármit, aminek lehet gyakorlati hasznossága (illetve persze a potenciális felhasználókban tudatosul is, hogy nekik lenne ilyen igényük és hogy van olyan altcoin, ami ezt ígéri, vagy szerencsés esetben már most ténylegesen nyújtja is), viszont a BTC nagy valószínűséggel vagy soha, de legfeljebb is csak késve (a funkció iránt igényt támasztó felhasználók türelmét jelentősen meghaladóan) fogja hivatalosan implementálni.
A Litecoin-nak semmi értelme nem volt, csak a Bitcoin ASIC láz mellé az akkor CPU és GPU bányászós új algó, és aztán ebben a légkörben felkapták azok a spekulánsok, akik lekésték az első járatot és akartak egy Bitcoin, II. felvonást akár izomból is. De az altcoin őrület mára szerintem maradéktalanul tett arról, hogy az emberek belássák, hogy ennek annyi értelme van, mint ha Chewbacca az Endor bolygón élne.
Ma már rengeteg altcoin közül lehet válogatni, így könnyen található szebb és/vagy jobb, mint a Litecoin ... már ha érdekel még valakit az altcoin téma, mert másik oldalon sokan talán már besokkoltak tőlük és már egyiket sem tudják komolyan venni, mindegy hogy amúgy tényleg kínál-e bármi újat és hasznosat.(Bár mindez persze csak a saját véleményemen alapul és egyáltalán nem jelenti azt, hogy nagyon meglepődnék, ha egyszer még újra az egekbe lenne pumpálva a Litecoin. E két dolog közt nem feltétlenül kell összefüggést keresni.
)
-
janos666
nagyúr
Én sem leltem még más okát, mint hogy most fújt ki a május közepétől végéig tartó roham hatása, vagy hogy most akarja valaki kivenni a pénzét, aki olcsón jutott hozzá (akár árverésen, vagy az exchange kifosztással, mert ugye abból is volt jó pár a Gox balhén felül is...).
Június végén számítottam is hasonlóra, akkor eladtam a legtöbb BTC-m, de július végén már kezdtem félni, hogy végül talán mégis drágábban kell visszavennem, így most túl korán (a fiat-ban töltött idő hordozta kockázathoz képest nevetségesen kis haszonnal) vásároltam vissza mindet, mikor esni kezdett, aztán rá pár órával megindult a nagyobb lavina is, amit még július közepére/végére vártam és meglovagolni szándékoztam volna.
-
Osiris
őstag
Bitaddress.org-os papírtárcám van. A blokchain wallet menüjében nem tudok semmit csináln, ezért nem értem, hogy tudnám áthelyezni vagy elkölteni ami beérkezik.
Milyen tárcát érdemes használni? A papír tárca elvileg nagyjából olyan biztonságos, mint egy pénztárca (ha elhagyom akkor annyi). A webes tárcákról a legtöbb leírás lebeszélt. Ráadásul már be vagyok regisztrálva több poolba a papírtárcámmal és ha jól látom akkor a címet nem nagyon engedik változtatni. Lehet, h rosszúl döntöttem tárcaügyben? -
Komplikato
veterán
Köszönöm szépen.
Akkor újabb kérdés:
A MultiBit NEM tud Bitcoin QT walletet importálni. A Blockchain viszont igen.
Ha azt akarom minden oké legyen, akkor előtte kéne a Bitcoin Core-val csinálnom egy sikeres szinkronizációt vagy ezt megteszi a másik kliens import UTÁN?
Mert ugye pont azért kéne másik kliens, mert nem megy a szinkron ... csak pár cent van rajta, de jó lenen ha megmaradna. -
bazsex
csendes tag
Itt épp arról cikkeznek, hogy nem lehet eldönteni, hogy jó-e vagy rossz:
http://www.coindesk.com/apples-virtual-currency-policy-update-good-bad-bitcoin/
Dióhéjban a policy úgy szól, hogy engedélyezik az applikációt amennyiben megfelel az állami és szövetségi előírásoknak. Amiről mint tudjuk még nem léteznek...
vagyis tipikus multicég policy.
-
A_Jeges
csendes tag
De egy ilyen eszköz csak korlátozott ideig használható ? Ennek az oka az hogy a többi miner is megveszi az eszközt és elveszítem a teljesítmény előnyömet vagy pedig az hogy változnak az algoritmusok és a régebbi gépek ez által válnak gazdaságtalanná ?
Csak az nem világos hogy forumokat olvasva látom hogy még bányásznak gpu-val 7-800Mh/s -el miközben egy ilyen 400usd be kerülő eszköz teljesen gazdaságosan tud 10 Gh/s-t ...
Ezt nagyon nem értem..... -
A_Jeges
csendes tag
Rendben utána nézek ennek is. De szerintem maradok a bitcoinnál... Lehet hogy nem fogalmaztam egyértelműen, egyenlőre nem akarok pénzt keresni csak az a célom hogy ne bukjak sokat de annyim legyen hogy ki tudjak próbálni néhány dolgot. Szóval akkor bitcoinra mit tudsz ajánlani ?
-
A_Jeges
csendes tag
Átolvasom köszönöm.
A szerverhez momentán nincs bérelt vonalam de ez még változhat ha látok benne fantáziát.
Hogy mennyi pénzt fektetnék bele ?
Én a cél eszközöket tartom momentán rizikós befektetésnek abba pár százezer forintnál többet nem.
Informatikai eszközökbe amik később ha arról van szó könnyen értékesíthetőek lényegesen többet.
De egyenlőre az lenne a célom hogy elindítsak valamit. keressek coint ,váltsam át,értékesítsem,vásároljak vele, stb. Ezek után el tudom dönteni hogy érdemes e nagyban gondolkodnom.
Szóval egy ilyen butterfly+pc kombó igy indulásra sem felel meg ?
Egyébként ingyen áramom van, solar rendszerem van és a démász momentán elég szarul veszi az áramot szoval mondhatni ingyen van.... -
ignorant
senior tag
A megbizhatosag nem tartozott soha az erenyeik koze. Amikor nem lag miatt volt hasznalhatatlan, akkor feltortek oket.
1 eve problemasak penz kiutalas teren is.
Nem hinnem h nagy jelentosege lenne ha bezarnanak. Szerintem rovidebb lenne a sokk mint sr bezarasanal.
Nem tudom sajnalni a goxereket se, mar joideje egyertelmu volt h nem szabad oket hasznalni. Mindenki sajat maganak koszonheti ha ott ragadt valamije.
-
törölt tag
Persze, mivel a többi kriptopénzt leginkább a BTC mozgatja. Ha az változik, rántja magával a többit is. Én csak azt remélem, hogy nem kell fél évnél hosszabb időnek eltelnie ahhoz, hogy visszakússzon az árfolyam a régi közelébe, Mt.Gox ide vagy oda. Lehet, hogy göröngyösebb lesz az út felfele, mint anno a Silk Road bezárásánál, de ha azt túlélte a Bitcoin, ezt is túl fogja (pedig mennyien temették akkor is az egészet).
-
HSM
félisten
Fat finger, hát... Valaki 1 000 BTC helyett "véletlen" 10 000-et tett be 100-ért eladni?
Lehet, passz. Elvileg az MTgox tájékoztató állt a háttérben, szerintem színtiszta spekuláció.
Sajnos nem mertem bevásárolni, bő 700-nál adtam el tegnap, 650 körül vettem vissza, mikor láttam, hol kezd magához térni az árfolyam. Én nem vagyok elég HC trader ilyenekhez, örülök, hogy már legalább nem pánikszellezek.
Szerk.: 100-ért persze, bevásároltam volna nyakig, de mire felfogtam mi történt, már 550 dodó körül járt újra.
-
ninjacat
tag
"Nézheti valaki reggeltől-estig a chartokat, attól még nem fogja tudni megjósolni, hogy éppen a gödör alján van-e az árfolyam, vagy csak a gödör felénél, és holnap ennek a 10edét se fogja érni."
Egy ilyen rövidtávú helyzetnél meg, mint pl. a mai is volt, nem is az alját megtalálni a nehéz, hanem a 0-20 perc közötti lag mellett kockáztatni a beruházást, amikor nem tudod meddig megy fel és ott marad-e, vagy a lag miatt ki tudod-e venni egyáltalán adott esetben időben a zsét.
-
DigitXT
félisten
persze nem ekkora mértékben
Ez azért jelentős különbség, nem? (De elfogadom, ha szerinted nem.)Lehet így is gondolkodni, de szerintem nem érdemes.
Pont ez a mérték (mértéktelenség), ami miatt szvsz érdemes ebbe is
belegondolni, ha az ember ma BTC alapú tranzakcióba kezd.Innen
is láttam felhasználót, akik pánikszerűen adja el, mert zuhan: kérdem
én, hogy miért, ha 2 nap múlva megint ugyanott lesz? Ahogy brd írta,
eléggé meghatározó ebben a kérdésben a hit.Az lényegtelen, hogy
én pl. a partvonal mellől "osztom az észt", nincs BTC-m: nem mernék
beszállni, amikor a hullámvasútról lehet olvasni a topikban. (Sőt, még
az első megszólalásom a "Tulipános Chart" volt itt, beleszaladtam az
Indexen (vagy hol is), rákerestem, senki nem linkelte, hát belinkeltem:
nyilván a hívők azt gondolták, hogy né' má' megint egy "rosszindulatú"
és le is lettem oltva, hogy baromság, mert mindig, mindenki ezzel jön,
nem lufi, nem fog kidurranni. Most meg úgy néz ki, picit kidurrantották.
Technikailag nem magától durrant ki, de mégis kidurrantható volt, tehát
az, hogy ez garantáltan X értéket fog érni vmikor a jövőben: kétséges?)Ráadásul ahogy többen is említették, akár gerillamarketing is kisülhet
belőle, így nagyobb publicitást nyer a hirdetése.
Ezt rossz embernek írod. Nem említették többen: pont én írtam ezt a
linkkel kapcsolatban, mivel szerintem inkább ez dominál. De ez csak
egy vélemény, amivel nem kell egyetérteni, és lehet téves is... Ez van.ninjacat Világos, nem hiszed, ezért nem működhet úgy.
Lásd feljebb. Ilyet nem írtam. A véleményem tartom. Bevallom, nem
vagyok olyan tökös, hogy kiírjam: odaadom a motorom BTC-ért, bár
nyilván publicitást kapna a dolog - ha a hívők orrba-szájba kezdenék
posztolgatni a hirdetésemet különböző fórumokba, hogy "mekkora":
már 2 motort is lehet venni BTC-ért. (Mondjuk az első fecske mindig
érdekesebb.) Egyébként nyilván én spekulációs célból csinálnám.Mindenki magából indul ki.
Ui: abból a megfontolásból, hogy tél van, így a motor pont most nem
igazán képvisel használati értéket, csak névleg van neki + nem lehet
"felosztani", kenyeret venni a boltban csak egy részéért, stb.: szóval
ha valamit kockáztatni akarnék MOST épp kevesebbet kockáztatnék,
mint a HUF-fal, amit külön valahonnan elő kéne teremteni erre a célra.
csak telibeveri az egész elméletet, hogy krachnak néz ki a helyzet.
Ami persze a jövőbeli felemelkedés esetén ideális beszállási pont... -
ZollR
tag
Ez mennyi ideig tart? Mert a kártyatranzakció nem megy végbe azonnal csak zárolódik a pénz, amit a kártyatársaság időközönként (hetente - kéthetente) gyűjti be a pénzt a számlákról.
A BTC-vel való mobile paymentek azonnal teljesülnek, azaz rögtön megjelennek-e az eladónál? -
ignorant
senior tag
Koszonjuk
Barmilyen eszrevetelt/javaslatot szivesen veszunk. Van kulon thread is neki:
http://www.bitcoinforum.hu/index.php?topic=8.0
Ha at lesz rakva a vegleges helyre akkor termeszetesen lesz https/SSL is.
Ha valaki jo irasokkal hozzajarul a forumhoz, tudok adni nemi LTC/BTC rewardot.
-
ignorant
senior tag
Hangsulyozottan beta, de csatlakozhattok: www.bitcoinforum.hu
Par PH-s userrel csinalgatjuk szabadidonkben, barkit szivesen varunk aki hozza akar jarulni egy normalis forum es kozosseg letrejottehez
(freemail-es cimekre nem midnig erkezik meg az aktivacios email - szoljatok ha belefuttok ebbe.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Eladó GAMER Konfig Ryzen 7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX3070 8GB!
- Ryzen 5 PC //Ryzen 5 5600X -- B550 -- 16GB 3200MHz -- RTX 2060 6GB // CSERE IS!
- Synology DS118 Seagate Iron Wolf (14TB)
- PlayStation 5 (PS5.) SLIM 1TB. (VAGY 2TB.) SSD. Digital Edition Kiváló Esztétikai állapot.
- Teljesen új 6,4TB Samsung SSD-k
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest